Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  Onion napsal:
Já třeba také řeším tohle dilema. Pravděpodobně půjdu do nějakého světlejšího. Většinou mám černé oblečení, velmi často oblek a kravatu a tak trocha extravagance v podobě výrazných hodinek na výraznějším řemenu neuškodí...

říkám tomu "vyvěsit vlajku" :)

Hmm, tak nám bude Onione každá rada drahá. Ale u mne to zatím vypadá na ten světlejší, co ho má na ruce Kubson na fotkách v chronoshopu.

Nebo maník tady:http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=87254

Kdybys měl jiný nápad, rád se nechám přesvědčit...víš, že na Tebe dám :thumbsup_anim:

Odesláno
  Dali napsal:
K obleku tyhle hodinky vůbec nenosím, ale k džínám doporučuju tenhle řemen. Zkoušel jsem i jiné, ale nakonec nosím jenom tenhle.

http://www.chronoshop.cz/katalog/remen-Ste...ONI-old-vintage

http://www.chronoshop.cz/katalog/remen-Ste...i-old-vintage-2

Souhlasím, že k džínám asi sedne, ale k obleku...hmm, to by musel být hodně fajnovej oblek...hodně extravagantní

...mám obavu, že by tento řemen v kombinaci s oblekem zaváněl faux-pass. :crying_anim02:

Nicméně proti gustu, žádný dišputát!

Odesláno
  Onion napsal:

Shoda...taky jsem na něj koukal...barva dobrá...

...ale mám obavu z jedné věci. Myslím, že u těch hodinek musí být řemen jednoduchý, hladký.

Domnívám se, že právě v jednoduchosti je jejich síla....Mám hrůzu z líbivosti a tím ten řemen trošku zavání.

Nechtěl bych, aby tímhle řemenem působily lacině, byť jen náznakem.

Ten řemen by neměl nikdy strhávat pozornost od hodinek...měl by je zvýraznit, čili ustupovat.

Musí ale působit kvalitně, to je jasné!

Hmm, nevím jak to líp vyjádřit, fakt jsem se ale snažil.... :sad01_anim:

A rozhodně netvrdím, že mám pravdu...to ne!

Odesláno

Doporučuji ti koupit řemeny dva nebo tři, taková rána to zas není a můžeš si je měnit podle nálady. také jsem to tak udělal, ale nakonec mám stejně náladu jenom na jeden :D Tyhle hodinky k obleku nenosím jsou moc velké.

Odesláno
  Gorg napsal:
Shoda...taky jsem na něj koukal...barva dobrá...

...ale mám obavu z jedné věci. Myslím, že u těch hodinek musí být řemen jednoduchý, hladký.

Domnívám se, že právě v jednoduchosti je jejich síla....Mám hrůzu z líbivosti a tím ten řemen trošku zavání.

Nechtěl bych, aby tímhle řemenem působily lacině, byť jen náznakem.

Ten řemen by neměl nikdy strhávat pozornost od hodinek...měl by je zvýraznit, čili ustupovat.

Musí ale působit kvalitně, to je jasné!

Hmm, nevím jak to líp vyjádřit, fakt jsem se ale snažil.... :sad01_anim:

A rozhodně netvrdím, že mám pravdu...to ne!

Remeň je prírodný, ošetrený voskom a mohol by časom získať správny, trochu obnosený, mierne tmavší odtieň.

Odesláno
  Dali napsal:
Doporučuji ti koupit řemeny dva nebo tři, taková rána to zas není a můžeš si je měnit podle nálady. také jsem to tak udělal, ale nakonec mám stejně náladu jenom na jeden :D Tyhle hodinky k obleku nenosím jsou moc velké.

Jak ti dlouho trvá přehodit ty řemeny? To přehazujěš i sponu?

Odesláno

Já až budu měnit opotřebovaný řemen (a to bude asi za hodně dlouho), budu se rozmýšlet mezi stejným čokoládovým jako mám teď a černou variantou. Ale světlejší bych určitě nechtěl. Viděl jsem tu kombinaci a nějak mi to nesedí..

Odesláno

No ja jsem si koupil ten HAVANA. Je svetlej a vypada to bombasticky. Ac jsem si to nemyslel, skvele vyniknou kovove casti, jako nyty, spona a ten druhy kovovy bazmek.

Otazkou je, jak dlouho to vydrzi , asi to chytne painu natotata....

Odesláno
  Gorg napsal:
Jak ti dlouho trvá přehodit ty řemeny? To přehazujěš i sponu?

Přehazuju i sponu a trvá to asi 5 minut. Podle momentální nálady a škovnosti. :wacko:

Odesláno

Mohl by mi někdo přiblížit, jak je to s Unitasem 6497.

Co vím:

Vím, že je to jeden z nejdéle vyráběných hodinových strojků, původně určený do kapesních hodinek.

Beze změny se vyrábí už nějakých 70 let. Jeho přesnost je ohromující a spolehlivost taky.

Unitas koupila ETA a s módou velkých hodinek je třeba velkých kalibrů, takže unitas vyrábí kalibry jak divej.

Nepochopil jsem:

Vyrábí se celou dobu ve stejné fabrice?

Vyrábí tenhle typ kalibru ještě jiní výrobci?

Má i své chybičky a problémy?

Jak se o něj starat...jak často s ním k hodináři a ten by měl udělat především co?

Jak dlouho vydrží vlásek?

Díky za každou odpověď, Gorg

Odesláno

Tak Gorgova recenze mě definitivně zlomila a objednávka je na světě. Mám ale zápěstí 22 cm a jen bůh ví, zda to přijde rovnou i s prodlouženým řemenem, no ... ale i tak, už aby tu byly, že ... :smile_anim:

Včera mi manželka oznámila, že nosí malé Churchillátko, tak jsem si je chtěl nadělit až se to narodí, ale kdo by vydržel čekat takovou dobu? Tak jsem si to nadělil jako odměnu za dobrý výkon :speak_cool:

Jen doufám, že než se to narodí, tak Kubson někde splaší modré Estelly, abych měl čím odměnit pro změnu manželku, za dobrý výkon, který jistě odvede :notworthy:

Odesláno

Churchill... šetři munici... až ti budou doma pokřikovat 2 malý churchillátka :taz: , tak teprv tehdy pocítíš, jak je důležité si dělat radost a takový unitas ti dá šanci zabloudit na chvíli do neznámého světa řádu a ticha

Odesláno

Neodpovím Ti na vše. Vyrábí se s dost výraznými změnani- uchycení péra v pérovníku, dříve setrvačka s regulačními šrouby, dnes jednoduchý věnec, vlásek dříve ocel, dnes Nivarox různých kvalit. Incabloc je také výrazným vylepšením. Před dvaceti lety dokonce natahovací kola z lisovaného plechu.... Hodně kvalitativních skupin, velké rozdíly bve finisáži. 6497- vteřinovka u 9, 6478, vteřinka u 6. Existují i úpravy s datumovkou.

S tím, že to spadlo pod Etu možná nastane podstatná změna, prostě to nebude Unitas, ale Eta. I proto se dnes nový, nepoužitá Unitas v dobréfinisáži prodávé od 120 do 200 Eur.

Ano, vyrábí se i jinde, v Číně a dás e koupit za cca 16 Eur má též modřené šrouby, genfer streifen a pod. Jeho kvalita je s Unitasem srovnatelná, pečlivost výroby na vysoké úrovni, použité materiály horší. Na první pohled se současný Unitas pozná mírně zapuštěnou regulační ručkou, čínský fake ji zapuštěnou nemá, nebo jí nemá vůbec.

Nemá žádné chybičky, ani problémy.

Vyčistit, namazat jednou za 5 let je optimum, jinak až tehdy, když hodinky špatně chodí / 20 a více let/

Pakliže není vlásek ve vodě, vydrží mnoho tisíc let se správnou funkcí

Na netu toho najdeš hodně, zkus ebay a zadej Unitas 6497. Vyjedou Ti hodinky i samostatné stroje, bohužel z 80% čína

Odesláno
  Churchill napsal:
Tak Gorgova recenze mě definitivně zlomila a objednávka je na světě. Mám ale zápěstí 22 cm a jen bůh ví, zda to přijde rovnou i s prodlouženým řemenem, no ... ale i tak, už aby tu byly, že ... :smile_anim:

Včera mi manželka oznámila, že nosí malé Churchillátko, tak jsem si je chtěl nadělit až se to narodí, ale kdo by vydržel čekat takovou dobu? Tak jsem si to nadělil jako odměnu za dobrý výkon :speak_cool:

Jen doufám, že než se to narodí, tak Kubson někde splaší modré Estelly, abych měl čím odměnit pro změnu manželku, za dobrý výkon, který jistě odvede :notworthy:

Za prvé: Moc gratuluju k Churchillátku! Děti jsou bezva.

Za druhé: Moc gratuluju k rozhodnutí odměnit se hned. Chvíli než a dlouho poté, co se ten zázrak narodí, budeš si připadat jak chodící bankomat. Prostě pořád něco vydáváš a platíš a platíš a platíš......

Utrácej, dokud je čas! Pak budeš myslet na budoucnost.

Vlastní zkušenost, ale super. Stojí to za to!

Odesláno
  mischa napsal:
Neodpovím Ti na vše. Vyrábí se s dost výraznými změnani- uchycení péra v pérovníku, dříve setrvačka s regulačními šrouby, dnes jednoduchý věnec, vlásek dříve ocel, dnes Nivarox různých kvalit. Incabloc je také výrazným vylepšením. Před dvaceti lety dokonce natahovací kola z lisovaného plechu.... Hodně kvalitativních skupin, velké rozdíly bve finisáži. 6497- vteřinovka u 9, 6478, vteřinka u 6. Existují i úpravy s datumovkou.

S tím, že to spadlo pod Etu možná nastane podstatná změna, prostě to nebude Unitas, ale Eta. I proto se dnes nový, nepoužitá Unitas v dobréfinisáži prodávé od 120 do 200 Eur.

Ano, vyrábí se i jinde, v Číně a dás e koupit za cca 16 Eur má též modřené šrouby, genfer streifen a pod. Jeho kvalita je s Unitasem srovnatelná, pečlivost výroby na vysoké úrovni, použité materiály horší. Na první pohled se současný Unitas pozná mírně zapuštěnou regulační ručkou, čínský fake ji zapuštěnou nemá, nebo jí nemá vůbec.

Nemá žádné chybičky, ani problémy.

Vyčistit, namazat jednou za 5 let je optimum, jinak až tehdy, když hodinky špatně chodí / 20 a více let/

Pakliže není vlásek ve vodě, vydrží mnoho tisíc let se správnou funkcí

Na netu toho najdeš hodně, zkus ebay a zadej Unitas 6497. Vyjedou Ti hodinky i samostatné stroje, bohužel z 80% čína

Super Mischo, díky moc.

věděl jsem pouze o rozdílu s umístěním vteřinovky. To že se vyrábí jinde jsem tušil, ale ten cenový rozdíl...hmm

Ale vůbec jsem netušil o tom vlásku...

Sakra jak to můžeme vědět, že vydrží mnoho tisíc let? Ostatně není to překlep? :shutup:

Jinak mne fascinuje jeho přesnost. Je na něj spolehnutí a tak to mám rád.

Díky Mischo, Gorg.

Odesláno
  mischa napsal:

Mischo super odkazy, díky za ně.

Klasika unitas je podle obrázku celkem nudná záležitost :rolleyes:

Ve Steinhartech B-uhr je asi téměř ten cca nejpěknější kousek.

Moc překvapila čína. Kalibr působí dost profi, ale asi jak říkáš...rozdíl je v materiálu.

Mno, kdybych nevěděl, nepoznal bych rozdíl.

Mimochodem, máš Steinhart NAV B-Uhr doma, nebo obecně jsi vlastníkem této klasiky mezi kalibry?

Odesláno

Steinharty jako jeden z mála nemám. Jsou to podle mě krásně koncipované a vyvážené hodinky, pro mě však příliš veliké, počkám tedy na menší. Unitasů mám několik, nejraději teď ten, který je v transportním plastovém boxu. Ten si natahuju a dívám se, jak je hezký, možná ho časem do nějakého pouzdra dám, ještě uvidím. V těch normálních verzích je to ale tuctovka. V porovnání s mnoha kalibry starších kapesních hodinek je to ale technickej purismus. Mě se líbí chronometrový stroje, bicí se stopkami a podobné blbosti, tam je té estetiky víc. Jasně, že nový Unitas chodí přesněji a je odolnější, ale krása těch strojů konce 19 století se překonat nedá. A kdyby, tak to nikdo nezaplatí. Hezký Steinhart je ta malá limitka, má sekundenstop, mikroregulaci, pěkný natahovací kola. Kdyby stál ne 1200, ale 500 EUR, tak si ho koupím. Takhle bych si radši koupil za stejný chechtáky třeba starý Gondola od Pateka, nebo DDR kalibr od Omegy....

A krásně dodělanej a pečlivě vymakanej Unitas má Maurice Lacroix. Jo a číňaňi už dělaj i skeletovej Unitas, je hezčí, než v Evropě předělávaný origo Unitase. Dám ukázky, co se s Unitasem dá udělat a jak blbá kombinace lidi napadne....

http://cgi.ebay.de/german-made-pilot-s-wat...1QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.de/MARINA-MILITARE-Unitas-...1QQcmdZViewItem

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...