Duke650 Odesláno 2. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2008 No kdyby si je tam objednal Sylvester Stallone tak jde Panerai do roka a do dne na hrnec
Návštěvník Tada Odesláno 2. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2008 No kdyby si je tam objednal Sylvester Stallone tak jde Panerai do roka a do dne na hrnec No, mě docela vyhovuje relativní "neprovařenost" firmy Steinhart, těm hodinkám to dává trošku punc individuality jejich nositele. I když jak tak pozoruju na chronoforu se jedná o celkem masovou záležitost :-D Hehe
Duke650 Odesláno 2. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2008 No, mě docela vyhovuje relativní "neprovařenost" firmy Steinhart, těm hodinkám to dává trošku punc individuality jejich nositele. I když jak tak pozoruju na chronoforu se jedná o celkem masovou záležitost :-D Hehe Dobrá volba - na 90% si je pořídím taky, ale až příští rok. Hlavně poprosím o nějaké reálné fotky, ať můžeme slintat :-)
Návštěvník Tada Odesláno 2. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2008 Dobrá volba - na 90% si je pořídím taky, ale až příští rok. Hlavně poprosím o nějaké reálné fotky, ať můžeme slintat :-) Jasný, nafotím hned jak je dostanu do/na ruky :-)
kubson Odesláno 2. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2008 Tak na chronoshopu je nikde nevidím... na rozdíl od Guntera raději většinou slibuji jen to, co dokážu splnit
Návštěvník Tada Odesláno 2. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2008 na rozdíl od Guntera raději většinou slibuji jen to, co dokážu splnit Tak pro příště :-P
šíma Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2008 Koupi B-Uhr od S stále odkládám, protože čekám nějakou limitku s centrální vteřinovkou v 44 MM pouzdře. Günter slibuje limitovanou sérii 44 mm s centrální sekundou na březen 2009. Má mít titanové pouzdro (takže tmavější než ocel) upravený Unitas, zadní průhled, diamantovou korunku, zlacené ručky jako LGE a tmavě hnědý ciferník. Jinak budou vypadat přesně jako Nav. B-Uhr II Automatic. Cenu neznám.
mmako Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2008 Tak já se jenom v rámci ankety přiznám - zítra s velkou pravděpodobnostní dorazí "dárek od ježíška" (= Nav-B od kubsona)... Nejdřív ježíšek v pondělí sondoval a čmuchal po historii stránek v browseru, potom se přišel nenápadně zeptat, jaké máme PSČ (jsme měsíc přestěhovaní), pak jestli je obchodní balík lepší, než PPL a potom mě drze stáhnul o pětistovku, že nemá drobný na dobírku... Kdyby nenechával zapomenutý vytištěný potvrzení objednávky v tiskárně, tak se ani nedozvím, co se chystá :-) Těším těším těším...
leonid Odesláno 4. prosince 2008 Autor Nahlásit Odesláno 4. prosince 2008 Tak já se jenom v rámci ankety přiznám - zítra s velkou pravděpodobnostní dorazí "dárek od ježíška" (= Nav-B od kubsona)... Nejdřív ježíšek v pondělí sondoval a čmuchal po historii stránek v browseru, potom se přišel nenápadně zeptat, jaké máme PSČ (jsme měsíc přestěhovaní), pak jestli je obchodní balík lepší, než PPL a potom mě drze stáhnul o pětistovku, že nemá drobný na dobírku... Kdyby nenechával zapomenutý vytištěný potvrzení objednávky v tiskárně, tak se ani nedozvím, co se chystá :-) Těším těším těším... Jen aby se nakonec neradoval někdo jiný mi se stalo něco podobného a nakonec se radoval tchán ale nakonec to dobře dopadlo, protože radost jsem si udělal já sám
šíma Odesláno 5. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2008 Tak už dorazily LGE. Jsou krásné, velikost je v pohodě a budu se snimi těžko loučit (jak jsem avizoval, jsou pro kamaráda). Budu je srovnávat s modelm 44 mm, tak se rozepíšu později. P.S. Mají opravdu 48 mm.
Návštěvník YPO Odesláno 5. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2008 když koukám na tu fotku tak "velikost akorát" je tak na kibiho - na Tvojí ruce to vypadá jako pánev od tefalu
šíma Odesláno 5. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2008 (upraveno) Zrovna jsem se chtěl opravit, že velikost akorát nebyl nejšťastnější popis skutečnosti. Fakt ale je, že foťák na makro zkresluje, chtělo by to naopak fotku se zoomem z větší dálky a udělat výřez. Mám zápěstí 18 cm. Ale přesto že jsou obrovské, nevidím důvod proč je zavrhnout jen kvůli velikosti. Pěkné hodinky mohou být i velké. Nicméně : První šok je opravdu obrovská krabice, která skrývá jen o málo menší luxusní dřevěný box o rozměrech 22,5 x 20,5 x 8 cm (standardní koženkový box má rozměry 14 x 12 x 9 cm). Po otevření nezbývá, než udělat ono klasické áááách. Za 110 EUR navíc proti základnímu modelu získáváte : 1) Luxusní bednu s leštěnou kořenovou dýhou, která uvnitř skrývá kromě jiného kovovou destičku označenou typem, edicí a pořadovým číslem konkrétního kusu a s certifikátem na Vaše jméno 2) Druhý řemen (provedení, které stojí 49 EUR), vlastní hodinky mají základní černé provedení řemenu s užší ze dvou typů spon s logem 3) Vystěžejkovač 4) Designové úpravy vlastních hodinek, jako je leštěná luneta (móc pěkné), zlacené ručky, modře svítící luminofor, ciferník bez nápisů a zlacení strojku Unitas Technické parametry : 44 mm 47 mm průměr : 44 mm průměr : 48 mm tloušťka : 14 mm tloušťka : 14,3 mm korunka : 7,5 mm korunka : 10 mm sklíčko : 38 mm sklíčko : 41,5 mm hmotnost : 110,9 g hmotnost : 122,9 g Hodinky jsou velké a mohutné, ale mají co předvádět a celkově jsou oku velmi lahodné. Leštěná luneta, velká "diamantová" korunka a občasný záblesk zlaceného okraje ruček je opticky řadí do vyšší cenové kategorie. Dovedl bych si je sice představit na řemenu 24 mm (je mi sympatická proporce cca 1:2, tedy 20 mm řemen k průměru pouzdra 40 mm, 22 k 44, 24 k 48 apod.), ale s tím se nic nenadělá. Sekundový ciferníček je mírně zapuštěný a má jiný povrch než velký ciferník (jemné plastické soustředné kruhy). Zlacení ruček nepůsobí kýčovitě a čitelnost proti černému pozadí ciferníku je o trochu lepší, než u modřených ruček. Na druhou stranu podle mého názoru není obrovským zadním oknem na strojek v tomto barevném provedení úplně nejlepší pohled, strojek je navíc dost utopený (vyřešilo by to snížení tloušťky hodinek na cca 12 mm) a z bočního pohledu je vidět distanční vložka, která při utažení zadního víčka strojek zafixuje. Více je v tomto případě méně a např. malý průhled (pokud vůbec nějaký) o průměru cca 10 - 12 mm jen na samotné srdíčko hodinek (použito např. u Hamilton Field Michanical) by asi stačil. Ve tmě svítí ručky a indexy modře, ale o trochu méně intenzivně, než standardní zelené provedení. Dílenské zpracování je vynikající. Požádal jsem o prodloužené verze řemenů, což se povedlo jen u náhradního hnědého. Na hodinkách je černý ve standardní délce 84 + 124 mm. Prodloužený řemen je delší asi o 2,5 cm, ale jen v části za poslední dírkou. Znamená to. že počet a umístění dírek je přesně stejné, jako u normální délky. Hodinky to jsou opravdu důstojné, ale asi si je v nebližších dnech nekoupím. Mám už 44 mm Automatic, které nosím skoro pořád a to bych je musel zase prodávat a vůbec. Osobně se mi asi tak o 15 % víc líbí vyprodaná limitka 48 mm bez zadního průhledu s centrální sekundou za 425 EUR. Ale jinak kdo váhá ať neváhá a kupuje. Upraveno 5. prosince 2008 uživatelem šíma
Návštěvník YPO Odesláno 5. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2008 ... pěkný jsou - měl jsem je od pátku do neděle doma (standardní verzi 47mm?) a přesto, že nejsem žádný drobek, tak to vypadalo na mojí ruce dost nepřirozeně ... tobě ty nožičky přesahují přes ruku a to už je trochu out ...
šíma Odesláno 6. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2008 Strýček Günter uvedl na stránkach Débaufré dva nové modely Naval Pilot a Naval Flight Officer za 740 USD. Hledal jsem dvanáct rozdílů, ale nenašel ani jeden. Nicméně myslím, že tentokrát vynechám...
šíma Odesláno 6. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2008 Připojuji trochu realističtější foto LGE na ruce, detail zapuštění strojku v pouzdře a srovnávací nightshot.
kubson Odesláno 6. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2008 Strýček Günter uvedl na stránkach Débaufré gunter s tím bude mít pramálo společného
thefallen Odesláno 13. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2008 Ahoj, omlouvám se za možná nevhodně položený dotaz ohledně STEINHART Nav B-Chrono II týká se zejména ceny 765 e, která mi připadá docela nízká, není v tom nějaký "háček" (např. použítí méně kvalitních materiálů apod.)? Dle mého amatérského názoru je poměr cena/výkon úplně super. Mně osobně se hodinky velice zamlouvají myslím, že se povedly a reálně uvažuji o jejich koupi pakliže budou v nabídce chronoshopu. Jediná věc, která mě trošku mrzí je, že jsem si před cca. 14 dny koupil Archimede pilot na kovu . Aspoň budu mít vánoční dárek pro tátu:-). Díky za odpověď Pepa
Onisan Odesláno 13. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2008 Ne, šizený materiál tam pravděpodobně nebude Háček tak ne :)
Návštěvník Tada Odesláno 13. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2008 Ahoj, omlouvám se za možná nevhodně položený dotaz ohledně STEINHART Nav B-Chrono II týká se zejména ceny 765 e, která mi připadá docela nízká, není v tom nějaký "háček" (např. použítí méně kvalitních materiálů apod.)? Dle mého amatérského názoru je poměr cena/výkon úplně super. Mně osobně se hodinky velice zamlouvají myslím, že se povedly a reálně uvažuji o jejich koupi pakliže budou v nabídce chronoshopu. Jediná věc, která mě trošku mrzí je, že jsem si před cca. 14 dny koupil Archimede pilot na kovu . Aspoň budu mít vánoční dárek pro tátu:-). Díky za odpověď Pepa Já už mám objednáno přímo od Steinhartu. Podle mě je to jasná volba! Uvažoval jsem ještě o Archimede Pilot Chrono, ale ty jsou dražší a přijdou mi méně propracované (použití číslic i pro subciferníky u Steinhartů je nádherný detail ). No už se těším.. Sice už se mi začíná zdát, že Kubson měl pravdu co se Günterových dodacích lhůt týče, ale stále pevně věřím, že dorazí již brzy.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se