koblih69 Odesláno 21. února 2008 Nahlásit Odesláno 21. února 2008 To s tou kyselinou by mě taky zajímalo, bojím se že když to budu leštit a leštit až na mosaz tak se mi zadaří zaoblit hrany a bude to hnus... Kouknu zítra jeslti máme v laborce HCL, když ne tak ji koupím a zkusím něco vykoupat... jinak samozřejmě nelze si myslet, že chrom jednoduše odleštíš na mosaz - je tvrdší, takže jakmile odleštíš na jednom místě tak začne rychleji ubývat ta část s mosazí než ta s chromem ... , jedině to rovnoměrně obrousit a leštit teprve potom.
ramon Odesláno 23. února 2008 Nahlásit Odesláno 23. února 2008 Kouknu zítra jeslti máme v laborce HCL, když ne tak ji koupím a zkusím něco vykoupat... jinak samozřejmě nelze si myslet, že chrom jednoduše odleštíš na mosaz - je tvrdší, takže jakmile odleštíš na jednom místě tak začne rychleji ubývat ta část s mosazí než ta s chromem ... , jedině to rovnoměrně obrousit a leštit teprve potom.Takže broušení asi jedině přenechat pánům hodinářům, protože bez speciálního nářadí to už živě vidím že to asi bude pěkná prasečina ten výsledek, nemýlím-li se Nebo na to máš nějaký jednoduchý způsob? Našel jsem nějakej šmirgl a pilník
Jakub05 Odesláno 26. února 2008 Nahlásit Odesláno 26. února 2008 Tak s tou HCl můžu sloužit. Jde to rychle, výsledek je perfektní (žádný chrom už po několika sekundách), ale ukrutně to dýmá a tím i smrdí Je třeba mít následující: skleničku, technickou HCl, drátky, autonabíječku (nebo jiný zdroj stejnosměrného proudu kolem 3A) a železné drátky. Postup: Do skleničky vliješ tolik kyseliny, aby se pouzdro ponořilo. Vezmeš pouzdro, které je zbavené nečistot a odmaštěné a omotáš okolo něj drátek tak, aby byl zajištěn dobrý kontakt. Druhý konec drátku připojíš na plusový vývod nabíječky. Pouzdro s drátkem ponoříš do kyseliny. Na mínusový vývod připojíš druhý drátek. Zapneš nabíječku a mínus ponoříš do kyseliny tak, aby se nedotýkalo pouzdra. Efekt uvidíš do několika sekund Ale pozor! Kyselina je kyselina a žere na co přijde. Kromě toho HCl hodně dýmá. Výpary nejen že jsou korozivní, ale také dokáží způsobit nevolnost, v krajním případě i poleptat sliznice . Takže pracovat v dobře větraných prostorech, ideálně venku. Jo a ještě jedna věc. Jak si to tu po sobě čtu, trochu jsem znejistěl tím pólováním. Jde to ale jednoduše ověřit. Použije se zapojení jak uvedeno výše, jen se vynechá to pouzdro. Po zapojení se na jednom drátku začne vyvíjet plyn. Pouzdro se uchytí na opačný drátek
Xpak Odesláno 13. března 2008 Nahlásit Odesláno 13. března 2008 to Kupa 54: Požádám o radu. Jak jsi sundal korunku? Tuhle šroubovací jsem ještě nesundával, takže bych se nerad dopustil nějaké fatální chyby. Funguje to stejně jako u klasických korunek (povolí se šroubek, případně se zmáčkne čudlík a korunka se vytáhne a naopak)? Díky
Kupa54 Odesláno 13. března 2008 Autor Nahlásit Odesláno 13. března 2008 to Kupa 54: Požádám o radu. Jak jsi sundal korunku? Tuhle šroubovací jsem ještě nesundával, takže bych se nerad dopustil nějaké fatální chyby. Funguje to stejně jako u klasických korunek (povolí se šroubek, případně se zmáčkne čudlík a korunka se vytáhne a naopak)? Díky Jasně funguje to úplně stejně, povolíš korunku, povytahneš do polohy seřízení ruček a pak stiskneš kolíček a vytáhneš hřídelku s korunkou, která tam krásně vaklá. Nazpět to jde úplně stejně (opačně).
Xpak Odesláno 14. března 2008 Nahlásit Odesláno 14. března 2008 Jasně funguje to úplně stejně, povolíš korunku, povytahneš do polohy seřízení ruček a pak stiskneš kolíček a vytáhneš hřídelku s korunkou, která tam krásně vaklá. Nazpět to jde úplně stejně (opačně). Díky, o víkendu se do toho dám, pak je zkusím vyfotit. Na číselníku je totiž pár smítek. Jinak je mám v docela dobrém stavu, luneta se zdálo odřena, ale byla jen šíleně špinavá. Někteří lidi jsou docela prasata...aspoň co se týče hodinek.
koblih69 Odesláno 14. března 2008 Nahlásit Odesláno 14. března 2008 Díky, o víkendu se do toho dám, pak je zkusím vyfotit. Na číselníku je totiž pár smítek. Jinak je mám v docela dobrém stavu, luneta se zdálo odřena, ale byla jen šíleně špinavá. Někteří lidi jsou docela prasata...aspoň co se týče hodinek. Pozor na jednu věc, když to budeš dávat zpátky tak u tohohle kalibru se někdy stane, že korunka nejde zpátky vrátit do polohy natahování a lehce zašroubovat. V takovém případě zatáhni jako bys chtěl korunku znovu vytáhnout ven ( trochu větší silou než když chceš seřizovat ručičky a po cvaknutí je na svém místě pak už půjde přepínat mezi polohou seřizování a natahování snadno a zašroubování je bez problémů. Jinak co se týká HCL - vyzkoušel jsem - funguje dobře, je dobře k sehnání a cena 20,- za 0,5 l je taky přijatelná. V mém případě jsem přidal ještě trochu kys. dusičné a tím se to podstatně urychlilo.... výsledek je podle mě dokonalý !
xmenm05 Odesláno 14. března 2008 Nahlásit Odesláno 14. března 2008 Pozor na jednu věc, když to budeš dávat zpátky tak u tohohle kalibru se někdy stane, že korunka nejde zpátky vrátit do polohy natahování a lehce zašroubovat. V takovém případě zatáhni jako bys chtěl korunku znovu vytáhnout ven ( trochu větší silou než když chceš seřizovat ručičky a po cvaknutí je na svém místě pak už půjde přepínat mezi polohou seřizování a natahování snadno a zašroubování je bez problémů. Jinak co se týká HCL - vyzkoušel jsem - funguje dobře, je dobře k sehnání a cena 20,- za 0,5 l je taky přijatelná. V mém případě jsem přidal ještě trochu kys. dusičné a tím se to podstatně urychlilo.... výsledek je podle mě dokonalý ! Zkusil byste pak někdo v kategorii opravy udělat thread s takovým jednoduchým "how-to"? Asi nejsem jedinný, kdo by to ocenil ...
Xpak Odesláno 15. března 2008 Nahlásit Odesláno 15. března 2008 Díky všem, kteří poskytli dobrou radu....výsledek se dostavil. Ještě sehnat nějaký vhodný řemen, ten carbon je tam z nouze. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Kupa54 Odesláno 15. března 2008 Autor Nahlásit Odesláno 15. března 2008 Pěkné, moc pěkné, zřejmě slušnej oddíl. :thumbsup_anim: Tu luneu ti opravdu závidím.
Xpak Odesláno 16. března 2008 Nahlásit Odesláno 16. března 2008 (upraveno) Pěkné, moc pěkné, zřejmě slušnej oddíl. :thumbsup_anim: Tu luneu ti opravdu závidím. Když jsem se k nim dostal, byly v ušmudlané igelitce s několika dalšími kusy (kromě jiného tam byly i dámské Omegy, o kterých píšu jinde), Vypadaly příšerně, nešlo poznat, že dvě části stupnice na lunetě jsou červené, sklo bylo taky dost jeté. Pod nánosy špíny bylo naštěstí všechno jak má být, pouze drobné vlasové škrábance, přeleštil jsem je a vypadají moc pěkně. Nejslabším článkem jsou ručky, hlavně vteřinovka - obávám se, že nebude dlouho trvat a vypadne výplň - chtělo by to nové - ale zatím se nebudu pouštět do žádných složitějších akcí . V pondělí zkusím koupit černý pryžový "diver" řemen, na tom carbonu to vypadá fakt blbě - hodinky jsou masivní, ten řemen moc jemný, dám ho zpátky na Sport II. Upraveno 16. března 2008 uživatelem Xpak
pavelzvacek Odesláno 29. března 2008 Nahlásit Odesláno 29. března 2008 Před rokem jsem koupil stejné na Aukru . Příjemně se nosí , sedí dobře na ruce . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
horal Odesláno 30. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2008 (upraveno) Omlouvám se a dovolím si krok stranou se zajímavým odkazem a fotografiemi spojeným s tím to kalibrem, potažmo i provedením typu hodinek. EDIT - krok byl opravdu hodně stranou. Až teď jsem si všiml, že se v původu vlákna nejedná o kal. 2416b. Nechal jsem se unést radostí z možnosti v dobré víře přispět... Anatomie: http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=68330 Odstranění závady - zastavení se při změně datumu: http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=69238 Malá návnada a inspirace: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 30. dubna 2008 uživatelem horal
Kupa54 Odesláno 30. dubna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 30. dubna 2008 Díky za odkazy, vpodstatě kromě sejmutí rotoru je všechno silně obdobné počínaje sundáním lunety a montáží ruček konče. Takže ještě jednou díky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se