bandicoot Odesláno 14. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2017 V 14. 11. 2017 v 8:39, pepO77 napsal: IWC - i ked je to ETA je predsa len 'final finish" u (resp. pre) IWC, kdezto Sinn ma iba upraveny rotor ak dobre pozeram. IWC urcite na strojceku pracuje a taktiez reguluje v niekolkych poziciach, je tam viac prace.Úprava v IWC bejvávala kdysi... IWC sice má v některých modelech poleděnou Etu, nicméně od jisté doby dostává komplet upravené strojky dle svojí specifikace přímo od výrobce.
pepO77 Odesláno 14. listopadu 2017 Autor Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2017 tak tak ... je to skor pre IWC ako u IWC. To je vsak mozno na ine vlakno - co je lepsie pre finalny produkt, pre celkovy finish. Mal som niekolko krat IWC vo vybere, no nikdy to neurobil do finale. IWC mozno ani nebudem mat - mal by som "redudantne" hodinky.
pepO77 Odesláno 14. listopadu 2017 Autor Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2017 Prezute na NATO, to sa mi paci. No je dost tvrdy ... musim hladat dalej.
sniper007 Odesláno 14. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2017 Tak ja nemuzu rict, ze to je pro mne vysnena modla, ale z pilotek, co jsou v tomhle vlakne a jinde, mi prijde nejhezci proste...uzasna modra barva, nepreplacane, stylove, silna znacka (a poradne zaplacena). Vzhledem k tomu, ze aktualne vybiram teprve prvni poradne hodinky-modre Bondovky, tak pilotky nejsou aktualni...a tim spis IWC, ktere stoji tolik, kolik stoji. Je taky otazka, zda kdyz jsou to IWC, tahle limitka, jak si drzi hodnotu oproti jinym, mene slovutnym znackam. To pro pripad, ze bych je chtel pozdeji prodat. U Bondovek je to jasne, ty likvidni jsou...ale pilotky IWC v limitce...no, nevim. A to noseni pilotek...rozhodne ne do nepohody...spis pro mene formalni a volnocasove prilezitosti...remeny kozene, NATO...tah urcite ne...zadne vetsi akce s nimi, ale to ani s Bondovkami. Porad budu mit totiz v pameti tu cenu :-) btw...tyhle jsou tez pekne...ale modrej cifr je modrej cifr http://www.hamiltonwatch.com/collection/khaki/aviation/air-race-38mm/h76225751-khaki-aviation-air-race V 14. 11. 2017 v 8:39, pepO77 napsal: Ano, myslel som Le Petit Prince, bez chrona. A teda mensie - co sa lepsie aj nosi. IWC - i ked je to ETA je predsa len 'final finish" u (resp. pre) IWC, kdezto Sinn ma iba upraveny rotor ak dobre pozeram. IWC urcite na strojceku pracuje a taktiez reguluje v niekolkych poziciach, je tam viac prace. Ak je vsak pre Teba vysnena modla Le Petit Prince - tak chod do toho. Neexistuje rozumna financna volba - pretoze casom aj tak zistit, ze hodinky ktore kupis na budget su len podobne/zastupne a nie je to original. Casom aj tak kupis svoju vysnenu hodinku a predas 'budget' hodinky. U mna bolo rozhodnutie - chcem jednoduche pilotky, kde casto menim remene. Hodinky do nepohody. A teda som zmiereny s tym, ze ich poskrabem, buchnem. U Sinn mi to luto nebude, u IWC by som teda sakra lutoval ak by sa nieco stalo. Ja som si prakticky za cenu Le Petit Prince kupil dve (rozne) hodinky. Takze zalezi co chces a ocakavas od hodinky, a co od nej chces v buducnosti.
pepO77 Odesláno 14. listopadu 2017 Autor Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2017 V 14. 11. 2017 v 20:53, sniper007 napsal: Uz chapem. Ako som pisal Le Petit je esteticky to naj co bolo vo vybere. Nechcel som vsak zbytocne preplacat. Neviem aky mas rozpocet na modre hodinky. Skus sa pozriet po Rolex DJ 1601, modry cifer. Sice drahe, cenu si asi "zhruba" udrzia, dobre likvidita. Ano, je to relativne casta hodinka. Nosi sa vsak perfektne. 36 mm. Na kyklopa sa zvyknut - a to datum rad nemam. Je to vzdy treba nastavovat. Moje dalsie by mali byt taktiez modre, annual (a mozno aj) perpetual calendar. To si vsak pockam.
sniper007 Odesláno 15. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2017 Presne tak, esteticky jsou fakt nadherne! Divim se, proc to nekdo poradne neokopiruje :-D No rozpocet, co nejmene samozrejme, ovsem kdyz se mi libi, tak rad pritlacim ;-) Ale pokud se tyka Rolexu obecne, tak ta znacka je mi proste uplne volna ? nevzbuzuje u mne zadne emoce, naprosta vetsina jeji produkce se mi vubec nelibi (s vyjimkou par kousku). A krom toho mi prijde proste zbytecne predrazena. Treba tady je zajimave srovnavaci video Seamasteru a Submarineru: A jak nekdo pise v diskuzi pod nim: ?With Omega you're paying for quality. With Rolex you're paying for quality plus five grand.? Proste si nemyslim, ze ty Submarinery jsou 3x lepsi (nebo kolikrat jsou drazsi) nez Seamastery. I kdyz v urcite barevne kombinaci Submarinery spatne nevypadaji. Oproti tomu znacka Omega mi je sympaticka obecne a nektere jeji modely ve mne emoce vzbuzuji, nejvice samozrejme Bondovky :-) Stejne tak IWC, tam se mi libi dokonce vetsina modelu?ovsem pouze stridma provedeni, zadne preplacane zlato nebo kaminky. No a ty Rolex, co jsi sem daval. I kdyz se oprostim od toho, ze to je Rolex, tak se mi celkove nelibi, pouzdro ve mne evokuje hodinky, co nosil muj otec nekdy pred dvaceti triceti lety A co bych normalne zakonem zakazal je ten kyklop na datumovce, to mi prijde jako pest na oko, a to u vsech hodinek!
pepO77 Odesláno 15. listopadu 2017 Autor Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2017 V 15. 11. 2017 v 9:49, sniper007 napsal: Oproti tomu znacka Omega mi je sympaticka obecne a nektere jeji modely ve mne emoce vzbuzuji, nejvice samozrejme Bondovky :-) Stejne tak IWC, tam se mi libi dokonce vetsina modelu?ovsem pouze stridma provedeni, zadne preplacane zlato nebo kaminky. Omega - pokial to nie je vyslovene limitka (Speedy Tuesday, a pod), kupoval by som iba nosene, nie nove. Coaxial neznamena vzdy vyhru - a tu myslim na cenu a nutnost Omega servisu. Mne sa zasa nepacia nove Seamastery, a ani RLX SBM. Potapky mam, avsak v ovela subtilnejsom puzdre a mensom rozmere. Hodinku musis mat na ruke, a dlho sa na nu pozerat. Nie vzdy to co je OK a pekne na fotkach a youtube, je presne to co budes citit. Nakup hodiniek je vzdy zalezitost emocii - to rozum, resp dovod si mozog dorobi. Takze vyber, pohlad na hodinky musi hriat pri srdiecku. Omega aj Rolex mam - a som spokojny. Obe su to velmi dobre znacky. Ale ako spravne vravis, znacka ako celok a nie len hodinka Ti musi byt sympaticka. To je taktiez moje kriterium (napr. preto som vylucil Tourby - ziadna historia, niet sa k comu upnut).
Toom Odesláno 17. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2017 https://uhrforum.de/gigandet-red-baron-iii-t330420
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se