Moula3 Odesláno 7. října 2017 Nahlásit Odesláno 7. října 2017 Dobrý den,prosím o radu, koupil jsem si své první hodinky, jako naprostý amatér. Nikoli pro funkčnost ale jako pouhý doplněk. Jedná se o model Triva Nevil Smoky viz: https://www.footshop.cz/cs/hodinky/9671-triwa-smoky-nevil-dark-brown-classic.html#/73-velikost-univerzalni_velikost Problém je v tom, že vteřinová ručička nedrží pozici na 12 ale lehce za ní a při naklánění hodinek se samovolně lehce pohybuje. Přibližné foto viz příloha, ručička je schopná se ještě více posunou při naklonění hodinek. Dá se říci že má jakoby vůli.Je toto důvod k reklamaci, nebo je to běžný stav pro takovéto hodinky? Děkuji za odpověď
Návštěvník YPO Odesláno 7. října 2017 Nahlásit Odesláno 7. října 2017 běžný stav pro takovéto hodinky
leopold paleček Odesláno 7. října 2017 Nahlásit Odesláno 7. října 2017 Že vteřinovka nelícuje s pozicemi na ciferníku asi není nic neobvyklého, je to podle mě otázka náhody při nasazování. Viděl jsem to i u dost drahých hodinek ve výloze obchodu. Já osobně, když se vrtám ve svých hodinkách , tak to nasazuji tak dlouho až to lícuje. Osobně bych to šel reklamovat , jak to lícování, tak i tu "vůli".
Moula3 Odesláno 8. října 2017 Autor Nahlásit Odesláno 8. října 2017 Děkuji za odpovědi.To že ručičky nelícují s pozicemi na ciferníku mi ani nevadí, ale ta vůle vteřinové ručičky ano. Nicméně mám hodinky ještě v 14-ti denní lhůtě vrácení zboží, jelikož jsem je pouze vyndal z krabičky, tak je nejspíš vrátím a poté si koupím nové - snad mi nepošlou ty samé. Případně je zkusím reklamovat.
Murphy97 Odesláno 8. října 2017 Nahlásit Odesláno 8. října 2017 Tak to je dulezita informace. Vratit a vybrat za sedmicku uplne neco jineho. Staci tu procist vlakno s radami pri vyberu hodinek.
Moula3 Odesláno 8. října 2017 Autor Nahlásit Odesláno 8. října 2017 Ano, je mi jasné že se dají koupit za tu cenu kvalitnější hodinky, ale jak jsem psal v úvodu, jde čistě o doplněk a tedy hlavně o vzhled. Prošel jsem několik obchodů a koukl na několik internetových obchodů. Další hodinky které mě zaujaly byly ovšem cenově zcela mimo 15k+.
leopold paleček Odesláno 8. října 2017 Nahlásit Odesláno 8. října 2017 Ano, je mi jasné že se dají koupit za tu cenu kvalitnější hodinky, ale jak jsem psal v úvodu, jde čistě o doplněk a tedy hlavně o vzhled. Prošel jsem několik obchodů a koukl na několik internetových obchodů. Další hodinky které mě zaujaly byly ovšem cenově zcela mimo 15k+. Že by se nenašly slušnější ( výrobce s delší tradicí a prestiží ) hodinky za cca 7 tis.? Není to sice žádná závratná cena, ale na naše poměry ani málo. 99% lidí by tolik peněz do hodinek nikdy neinvestovalo. Já si kdysi koupil Festiny za 8.5 tis. V práci za mnou postupně přišli všichni spolupracovníci se podívat na tak drahé hodinky a nevěřícně kroutili hlavou, co jsem to "udělal".
ramon Odesláno 8. října 2017 Nahlásit Odesláno 8. října 2017 Je to určitě vůlí ve strojku a nedá se s tím nic dělat. Ten strojek je prostě low end, jak pravil Ypo.
JanNovakJan Odesláno 11. října 2017 Nahlásit Odesláno 11. října 2017 Za 7000Kč už se dají pořídit solární chrona http://www.watchshop.com/All-Watches.html?tab7=solar&features=chronograph&anadigi=analogue&prodsorting=pricelow
husakmartin Odesláno 12. října 2017 Nahlásit Odesláno 12. října 2017 Jestli to chápu správně, tak se jedná o 2 "problémy"nelícuje sekundovka s indexy sekundovka má "vůli" v každé pozici, kterých je 60Mám Tissot Tradition quartz a ručička lícuje s indexy, ale když jde "z kopce" (při svislé poloze ciferníku je to od 12 do 6), tak lícuje.A když "do kopce" (6-12), tak je za indexem zpět o vůli.Toto mě rozčiluje, protože jiné hodinky mi to nedělají, ale podle mě je to naprosto normální stav s ohledem na použitý kalibr v konkrétních hodinkách. Lícování sekundovky s indexy je taky rozčilující, ale nejsem si jistý kdo by to uznal jako závadu a vzal to na reklamaci. Snad jsem to popsal srozumitelně. Dej vědět jak jsi pochodil s vyřešením.
ramon Odesláno 12. října 2017 Nahlásit Odesláno 12. října 2017 Nevím jestli reklamací něco vyřešíš, když je to vlastnost, a řekl bych, že všechny tyto hodinky budou totéž. Tyhle strojky se nijak neopravují, jen vyhazují. . Snad bys to mohl vrátit, s tím, že se jsi s tím nespokojen a vadí ti to.
husakmartin Odesláno 15. října 2017 Nahlásit Odesláno 15. října 2017 Musím opravit svůj příspěvek, kdy jsem tvrdil, že je rozdílná vůle při různé poloze sekundovky.Doma jsem zjistil, že je tomu přesně naopak než jsem psal dříve viz fota.
Hans Gruber Odesláno 14. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2017 Triwa, strojek za 8 dolarů Miyota GL00 - stejný problém. Hodinky Triwa dusk klinga, které jsem koupil přítelkyni.
Harwey Odesláno 14. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2017 Otvorit, vybrat strojcek, rucne zarovnat sekundovku na indexy a hotovo. Chvilku to bude skakat presne.
Hans Gruber Odesláno 14. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2017 Jasně, chystám se na to, vydražil jsem Triwu v aukci, než jí hodinky dám rád bych to trochu pošolíchal
ramon Odesláno 15. listopadu 2017 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2017 No když myslíš... Potom dej vědět jak to pomohlo:)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se