Přejít na obsah

Proč je quartz považován za méněcenný?

Návštěvník Quido

177 hlasů

1. 1. Pova?ujete bateriové hodinky za mén?cenné ?

• ano
      80
    • ne
      96
  2. 2. Kolik vlastníte náramkových mechanických hodinek ?

• 1 - 5
      94
    • 6 - 10
      21
    • více ne? 10
      39
    • ?ádné
      4
  3. 3. Kolik vlastníte náramkových bateriových hodinek ?

• 1 - 5
      123
    • 6 - 10
      5
    • více ne? 10
      3
    • ?ádné
      27

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 275
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Dobrý den, to se nám to tu hezky okořenilo.

Proč píšu. Může mi konečně někdo, nejlépe slava, vysvětlit, co opravdu znamená být snobem ? Mám totiž takový pocit /omyl nevylučuji/, že toto označení vymysleli lidé, kteří na něco nedosáhnou - zboží, způsob života ... Nemůže to být tak, že tento výraz je odrazem závisti toho, kdo jej užívá/nadužívá ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cali, máš pravdu. Něco jako mechanické hodinky je i ježdění na motorce. Proti autu hrůza - člověk je jak nahej v trní, za chvíli bolí prdel, buď je zima nebo horko a to ještě pokud neprší, pak je zima a mokro a hovno vidět, benzín to žere jak auto (alespoň ta moje), pořizovací cena je taky srovnatelná s autem. A přece fůra lidí jezdí na motorkách. I s rizikem, že si rozbijí hubu.

Quartz a auto beru jako užitné předměty, na úrovni třeba sporáku nebo kávovaru. Mechanické hodinky a motorka jsou hobby. Z tohoto hlediska je porovnávání nesmyslné. Je auto proti motorce méněcenné? Nebo motorka proti autu?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Quido
Proboha! Co je to za blábol?

Přeloží nám to někdo?

Nerikam, ze bych to podepsal, ale blabol to neni, je to nazor - a kdyz se ti nelibi, tak ho minimalne respektuj (zij a nechej zit!)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník slava
A co se tu děje ?

ze jsi to ty tak pro tebe mam odpovedi hned vic.

si vyber:

1)niiiiiiic...

2)vse

3)deje se tu jak pisu jinde ze to/se berete moc vazne

4)deje se tu neco na co se mi chce reagovat.

myslim ze muzu.

od toho vetsinou fora vznikaj.

a myslim ze muzu jakym chci zpusobem kdyz tim neporusuju platne zakony.

ty jsi uvnitr a jsi soucasti tak to mozna nevidis stejne jako dost dalsich.

asi jste tady nekteri moc dlouho a hodne casto.

i ty budes nejaky moc aktivni kdyz reagujes par vterin po mem prispevku.

nasad si hodinky a zajdi si od toho netu i nekdy ven a kochej se.

samozrejme myslim tema hodinkama.

a co ze se to deje jeste vic konkretnej!?

particka chlapecku(ano i devcatek se tu par najde)si hraje na svem pisecku a kdyz prijde nekdo novy z jineho pisecku tak je hned srandy kopa.

ja to videl jeste z jineho pisecku a ne poprve takze jsem decka prisel mezi vas kdyz jinak nedate a tak pekne si o to rikate a hezky si to hrani spolu uzijem.

nebo tenhle pisecek je urcen jen pro jiste rekneme vyvolene(pekne zprofanovane slovo ale prave proto ho ted pouzivam)deticky a jini sem nesmi natoz aby sem mohli neco psat!?

kdo bude hodny nedostane lopatickou a nebude mit pisecek v ocickach...

hodinky...hodinky...hodinky(aby to bylo o hodinkach).

Odkaz ke komentáři

Návštěvník slava
Spíš jiný živočišný druh - troll.jpg ach jo.

jak jsi to poznal bez bryli!?

a proc asi pisu mechanovi:

to rikas ty me mladiku!?

vidim ze pokus se podaril.

vidim ze tu bude jeste vetsi sranda nez jsme doufali.

proc proc proc!?

a proc nekrmit zviratka copak ty je nemas rad!?

mas doma akvarko!?

zeres maso!?

myslim ze kazdy clovek je nebo by mel byt jiny zivocisny druh.

nebo tobe se libilo jestli tu dobu vubec pamatujes kdyz meli vsichni stejne kosile/uniformy/igelitky/auta/vlasy a at se konecne zas bavime o hodinkach i stejne primky ktere sly odlisit ctyrmi reminky za predpokladu ze jste si2usili sami!?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník slava
A jeje, nejaka odnoz pseudonabozensky sekty tu zase rozvirila stojate a poklidne vody chronomagu, ale jedno je pravda, i kdyz jsem tomu dlouhymu textu chvilkama moc nerozumnel tak jsem se solidne pobavil ;)

mechano - nezapomen si utrit mlicko mladiku - bomba!!! :lol2: :lol2: :lol2:

presne tak ty ptaku:

rozvireni stojatych poklidnych vod.

ze by to tu nakonec nebylo tak zle a nekteri meli v hlave krom kolecek i par mozkovych zavitu!?

p.s.:

vidis me ze bych to mechana a dalsi nutil cist natoz odpovidat!?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník slava
Přesuňte ho do vlákna Humor. Se Slavou je legrace. Snad nám nevystřízliví. Ale pokud jeho stav není dán akutní intoxikací, tak mu jistě zůstane :)

ze je se mnou sranda!?

no moment ja to myslim smrtelne vazne.

to se jako dovolavas akce moderatora!?

a na me!?

jsi na me jak na ciziho.

jsem si myslel ze srandu jste si tady zacali delat vy.

napriklad:

duse mechanickych hodinek!?

vzdyt ani clovek nema dusi natoz nejakych par blbych ozubenych kolecek ktera se vyskytnou na stole chovatelum fialovych krav.

kdyz uz jsme u toho tak vsechna oddeleni bych tady zrusil a vse dal jen do humoru.

p.s.:

triezvych nas nedostanu.

ale pervitin pry je lepsi rika qvido a on to prec musi vedet staci se podivat jak vypada.

jen aby nezacal vypoustet vcelicky.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník slava
No tak to je mazec :thumbsup_anim: Slavo gratuluju. Během Tvého příspěvku jsem se divil, hrozil, nechápal,bál, dostal husí kůži, pobouřil, a nakonec se málem počůral záchvatu smíchu. Takovouhle dávku adrenalinu během chvilky ve mně vyplavila naposledy horská dráha wilde sau v jednom německém zábavním parku, kde jsem jel se synem. Chlape díky. Ale už dost, já musím jít něco dělat :lol2: :lol2: :lol2: no to je síla, to mi za střízliva už nedělejte...

bylo mi cti kolego.

chces rict ze to byl vetsi adrenalin nez drazit na ebay nejaky pekny kousek!?

ceho presne jsi se bal at vim a priste muzu na stejne misto vic pritlacit!?

chces rict ze ac patek pracoval jsi a dokonce i byl strizlivy!?

desna predstava.

kdyz slysim wilde sau vybavi se mi hajo a ne horska draha ale dal jsi mi namet kam se mrknout.

vidim ze to zrno od plev se tady oddeli celkem brzy.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník slava
2slava

mnozstvu clenov si zda sa nestal za poriadnu odpoved takze to skusim ja pred tym nez si zacnete vsetci nadavat, zapleveli sa vlakno a ty na koniec dostanes BAN :D

Naozaj nechapem tvoje hlboke poburenie.... proti komu bojujes?

Citam to tu od zaciatku a myslim ze nikto tu nepovedal ze by quartzky boli vyslovene na pikacu .... Vsetci sa viac alebo menej zhoduju na tom, ze svoje miesto vo svete maju a to nie male. Ale za hodnotne hodinky sa dnes povazuje jednoducho nieco ine.

Ze su mechanikari snobi? ano su, ale to je kazdy,.... kazdy svojim sposobom, niekto si dopraje drahsie handry, niekto drahsie hodinky, niekto uces, niekto milenku, niekto barak, niekto drahe auto v garazi a iny dovolenku na plazi......

Odlisovat sa a ukazovat ostatnym co mozno najokatejsie ze "Ja na to mam!" "Ja nemusim....!" "Ja mozem.....!" je prirodzena ludska vlastnost.... Rozne odvetvia vyroby z tejto vlastnosti tazili a budu tazit co je ludstvo ludstvom.... Sperky potom uplne zo vsetkeho najviac,...Ano hodinky su len sperk, nic ine, ten kto chce dnes vediet kolko je hodin si vystaci s mobilom.(a ze takych ludi nie je malo)

A pre to ak k baru postavis dvoch navlas rovnakych chlapov ale jeden bude mat na ruke digy ktore ukazuju vsetko od svetovych casov as po rosny bod a ten druhy bude mat Pateky ktore budu ukazovat len cas a este aj to nepresne hadaj ktory bude vacsi frajer?

Mechaniky maju ludsky rozmer, niektore viac nektore menej ale kazde dobre mechaniky musel aspon chvilu podrzat v ruke nejaky hodinar/clovek pred tym nez ich zabalili do papiera a poslali na pult. A ta praca cloveka je to co dava mechanikam jejich cenu. Je to rovnake ako s nozmi, spickovy vreckovy noz dnes kupis za 20USD a ten isty zatvarak vyrobeny rucne bude zacinat na 500 a to nie pre to, ze by bol lepsi, tvrdsi, ostrejsi ci odolnejsi. Proste len pre to ze ho vyrobil clovek.

Cennost ci menejcennost kazdeho vyrobku je dana v konecnom dosledku len cenou, ktoru je zan niekto ochotny zaplatit a za quartzky ludia proste platia menej je to fakt a pre to sa nemozno niekomu divit ze quartzky povazuje v istom zmysle za menejcenne, pretoze oni "mensiu cenu" naozaj maju ;)

Ludia su rozni niekomu sa kazdu noc sniva o novej Fabii iny nepovazuje fabiu za auto a vozi sa v bavoraku a niekto dalsi by si nesadol do nicoho horsieho nez Bugatti Veyron. Ten posledny je dokonaly priklad snoba, ale aky je dokonaly opak snobstva?

Ak ludstvo casom vyhladi veskere snobstvo a zacne sa hrat len na efektivitu, tak uz ziadne hodinky nebudeme potrebovat, pretoze systemovy cas kazdej humanoidnej jednotky bude udrziavat spolahlivy mozgovy implantat. Spavat a byvat budeme v boxoch 60x60x230cm kazde rano sa sami zobudime pojdeme do prace a po praci zase kazdy vratime do svojho boxu. A najstastnejsi okamzik v zivote kazdeho cloveka bude, ked na broadcast kanale zaznie vyzva aby sa M15489-1224556-16874 dostavil presne v 32060494800 centralneho casu do sektoru C kde bude mat sex s F25489-1584556-18964 pretoze obaja vcera o polnoci dosiahli plodneho veku a CML vypocital, ze by bolo efektivne keby spolu mali mimino. :)

Pokial ide o tvoje prispevky tak s tebou syhlasim ze Quartzky nie su menejcennne ale nesuhlsim so sposobom akym si to podal. Lebo prist na forum s tym, ze este neuschli pixely za tvojich prvych desiatich prispevkoch a prezentovat sa sposobom "Vsetci ste kokoti, ale nebojte sa, ja vam vysvetlim ako to naozaj je!" Tak tak sa to v dobrej spolocnosti proste nerobi. Clovek sa musi dokazat prezentovat tak, aby povedal svoj nazor a pri tom nutne nemusel nansrat vsetkych ostatnych v miestnosti.

Peace.

myslis ze tu s nekym soutezim o to kolik dostanu odpovedi!?

to vy si tady porad neco premerujete a neni to vzdy jen cas.

nejen tohle vlakno je plevel a muj vstup na tom uz dal nic nemeni.

prvni kdo zacne nadavat urcite nebudu ja chces se vsadit!?

ban pro me za co!?

maly vysychajici rybnicek potazeny zabincem potrebuje cihlu.

jinak nezjistis jestli tam vubec jeste je nejaka voda ktera by stala za rec.

proti cemu bojuju!?

mohlo by se zdat ze jak jirasek proti vsem.

mechanici jsou casto snobi a asi jsi blbe cetl kdy se ti zda ze tady nikdo nic zleho proti quartz a co hur proti jejich nositelum nerekl.

nebo proti tomu kdo se jen docela obycejne pta.

tech kteri si tady hraji na mistry v oboru a jsou starousedliky.

opravdu si myslite ze je zajmem nejakeho fora vse okamzite znechutit nekomu novemu chovanim ktere casto predvadite a chcete zustat pokupe jen ti drivejsi!?

si to uzijte.

ja si napriklad dopreju drahe vse ale proste to zas tak moc nezeru.

a nemavam praporem s napisem jsem snob jako nekteri.

s tim kdo bude vetsi frajer se dam poddat.

asi bude vetsi frajer ten kdo odejde s fifinkovatejsi fifinkou.

kdyz tak berete tu historii proc rovnou nenosite na zadech v krosne slunecni hodiny!?

a ti jeste vetsi frajeri kteri chtej mit rezervu chodu i v noci si tam muzou dat patricne velke presypaci hodiny.

no ti to spis budou muset poresit dvoukolakem.

resite jestli maji mechaniky lidsky rozmer ale casto ho nemate sami.

k te menecennosti:

podle me trochu je rozdil mezi:

menecenne

a:

mene cenne

ale nevim jak na slovensku.

navic to casto stavite tak ze quartz nebo digi jsou menecenne ikdyby stal zrovna ten hodnoceny model deset krat vic nez analogovy mechanicky.

jako vazne se klidne vratte ke gramofonum na kliku a projistotu ne k tem s placatyma deskama ale s valecky.

v tom vam myslim nikdo nebrani to vy jste v casti fora quartz a resite nevhodnost pokroku ci co.

a znechucujete neco nekomu nevhodnym zpusobem.

jenze pokrok nezastavite ikdyz se nakrajite na takhle male nudlicky.

ano lide jsou ruzni a jsem ruzny i ja a hned se nasel nekdo komu se to nelibi a chce abych byl stado.

ale ja nejsem ruzny o tolik jen jsem se prepl do onoho hyperbolickoparabolickoalegoricko nevim jeste jakeho rezimu aby to bylo jasnejsi.

tedy jak komu jak to tady tak sleduju.

k srovnani s auty:

jak casto myslis ze prijde majitel fabie za medvedarem nebo majitelem bmw a rika mu ze si to nemel kupovat atd!?

a jak casto ohrnuje majitel takoveho drazsiho vozu nos nad nekym menecennym nebo mene cennym!?

na efektivitu si hodne hraji japonci.

jsem rad ze nikdo z vas si nikdy nekoupil a nekoupi zadny japonsky vyrobek.

na mozkove implantaty se docela tesim.

hned s nekterymi z vas pujde lip komunikovat uz to opravdu potrebujete pridat neco do hlavy.

na pridely fifinek od cml se dost tesim protoze ja sam si nikdy z toho mnozstvi co se nabizi nemuzu poradne vybrat.

k tomu jak se mnou souhlasis a nesouhlasis:

vidis a ja jsem sem tez vlastne tak trochu napsal protoze souhlasim a nesouhlasim.

a proc to psat jako1z1000zapomenutelnych a taky zapomenutych prispevku!?

to umite kazdy.

registrace2.6.2007je pro tebe moc cerstva!?

nebo ti vic vadi ze za tu dobu nemam onech povestnych50prispevku!?

mimochodem obvinit nekoho z honeni poctu prispevku jak uz tu nekdo naznacil vazne neni koser.

jednou tu to divne pravidlo je a jsou snad jen2moznosti ktere plati pro vsechny:

dosahnu nebo nedosahnu toho poctu.

vic neni co resit a uz vubec by to nemel resit radovy clen fora to mu neprislusi jediny kdo je tu castecne rovnejsi nez jsou ostatni rovni je moderator coz je dle me dalsi divna a zbytecna vec ale to samozrejme na kazdem foru nejen tu.

jeste k tomu datu registrace a poctu:

podivej se treba jen v tomhle thraedu kdo je kdy registrovan a kolik ma prispevku a rekni kdo je tedy vetsi honic bodu.

nevim zda zrovna mi ci zakladateli threadu je nutne neco vycitat.

navic on ten gusta uz vazne neni na hrade a doby kdy porad nekdo nekoho kontroloval a neco mu pocital a pak to nekam hlasil jsou pryc.

asi pro nektere skoda jak se tak divam.

k tomu prezentovani:

vy jste se nekteri nejen tu a nejen ted prezentovali:

my jsme ti mistri mechanici a vse v cem je baterka je povl a kazdy kdo to nosi je socka.

s cimz ja zasadne nesouhlasim a davam to najevo.

svobodna zeme a snad i svobodne forum kam patri svobodny nazor kazdeho komu se chce psat.

ale mam dojem ze me se uz chtit prestava.

jeste si to rozmyslim.

pro nekoho jsou me pixely moc cerstve a pro me zas muzou byt nekteri z vas prilis cerstvymi pubertaky s mlikem na brade.

a kdyz se dle tebe prezentuju tak ze jakoze rikam:

VSICHNI jste kokoti

proc tedy nereaguji VSICHNI!?

asi tedy tady tech kokotu tolik nebude ze!?

mimochodem i ty jsi tu kdysi mel prvnich deset mokrych prispevku.

takze nevim nac si hrajes chlapce.

schvalne je tu nejaky pametnik mezi jehoz a tvou registraci uplynulo presne tolik casu jako mezi mou a tvou!?

ze by nam osvetlil tve zacatky.

ze se v dobre spolecnosti kterou se ohanis(a za kterou vas snad i povazujes)vitaji novacci uplne jinak tobe a dalsim asi nema cenu vysvetlovat.

ale to by mel zajistit ten kymsi uz na me volany moderator:

mame server...jsou tam reklamy...chodi tam lidi...nese to tak trochu penize...atd.

a kdyz tam nekdo novy vkroci a hned se na zaklade jednani starousedliku otoci a zas rychle navzdy zmizi(vim o minimalne trech lidech)a pro server je to dle me ztrata a je videt kdo za ni muze mel by opravdu prijit ten ban.

ale je jasne ze ne pro potencionalniho honice50prispevku tedy zakladatele tohohle threadu anebo dokonce pro me ale pro ty kteri delaji to co se v ok spolecnosti proste nerobi jak rikas.

opravdu jsi si napriklad nevsiml ze jste se tu nekteri prezentovali tak ze jste zakladatele threadu nasrali!?

jak uz tu zaznelo vidite to moc zevnitr decka.

na tvem zaveru mi neco nesedi uhadnes co!?

Clovek sa MUSI dokazat prezentovat tak, aby povedal svoj nazor a pri tom nutne NEMUSEL nansrat VSETKYCH ostatnych v miestnosti.

ze nejde o VSECHNY jsme uz probirali a na to co MUSIM kaslu a delam co CHCI jsem svobodny clovek.

znovu:

platne zakony jak nasi tak vasi republiky jsem neporusil takze neni co resit.

kdo neunese cist to co pisu at to necte.

larryho flynta na vas...

p.s.:

jasneze peace prec na vas nebudu plytvat svymi srapnely

Odkaz ke komentáři

Návštěvník slava
Dobrý den, to se nám to tu hezky okořenilo.

Proč píšu. Může mi konečně někdo, nejlépe slava, vysvětlit, co opravdu znamená být snobem ? Mám totiž takový pocit /omyl nevylučuji/, že toto označení vymysleli lidé, kteří na něco nedosáhnou - zboží, způsob života ... Nemůže to být tak, že tento výraz je odrazem závisti toho, kdo jej užívá/nadužívá ?

proc ja!?

stejne by se mnou zas nekdo nesouhlasil.

a to by me asi mohlo rozhodit.

takze obykla rada:

google

nebo si precti pouhych sto sedesat let starou knihu snobu od jednoho z nich.

nebo si vsimni asi nejdulezitejsi vety z zde uvedeneho odkazu:

V spoločenskom povedomí je snob arogantným zazobancom, ktorý svoj majetok využíva na to, aby ostatným ukázal, že ho má.

me to ucili nejak v smyslu:

snob je clovek davajici svuj majetek najevo.

a je to vpodstate dost podobne.

ted tedy ja par dotazu:

mam tady nebo jinych hodinarskych forech v podpise svou sbirku hodinek!?

nemam.

mam na forech o autech a tuningu kam tez chodim v podpise sve auto a motorky!?

nemam.

mam na foru o pocitacich kam rovnez chodim v podpise svou ultramegagigahypersuperspecial pc sestavu chlazenou dusikem!?

nemam.

a co fora o zbranich a o konich!?

tak kdo je tady tedy snob!?

myslim ze se staci trochu rozhlednout.

ale mozna by to chtelo na zaklade toho citovaneho clanku trochu doupravit:

rozhodne tu nejsou snobi vsichni(ale to jsem nikdy netvrdil).

nekteri jsou pozeri.

p.s.:

koreni je treba viz nekde vys.

akorat je problem ze nekterym z vas to nedela dobre na zaludek a jine vnitrnosti a jinym se to asi dostalo do oci.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník slava
Cali, máš pravdu. Něco jako mechanické hodinky je i ježdění na motorce. Proti autu hrůza - člověk je jak nahej v trní, za chvíli bolí prdel, buď je zima nebo horko a to ještě pokud neprší, pak je zima a mokro a hovno vidět, benzín to žere jak auto (alespoň ta moje), pořizovací cena je taky srovnatelná s autem. A přece fůra lidí jezdí na motorkách. I s rizikem, že si rozbijí hubu.

Quartz a auto beru jako užitné předměty, na úrovni třeba sporáku nebo kávovaru. Mechanické hodinky a motorka jsou hobby. Z tohoto hlediska je porovnávání nesmyslné. Je auto proti motorce méněcenné? Nebo motorka proti autu?

tak podle toho co pises spis motorkar nejsi.

nebo jsi jeden z tech motorkaru noveho druhu kteri se od jiste doby vyrojili a kteri jsou tem starym leda pro smich.

podobne jako novi hodinkari.

jestli te napriklad po500km na motorce boli zadek vic nez po stejnych km v aute.

jestli si na motorce pripadas ohrozeny misto toho aby jsi si v aute plnem elektroniky a s10airbagy pripadal jak v kleci.

a v cem ze to jako srovnavas cenu motorky a auta!?

desitku ninju s fabkou v stredni motorizaci a vybave!?

no to je vazne prirovnani.

ona ta fabka jiste ma zrychleni z nuly na sto za tri ze!?

takze srovnej s zde uz zminenym veyronem a tam to vychazi o neco malo lip pro motorku.

nechapu ani spojeni motorka a mechanicke hodinky.

motorku a quartz si beru kdyz chci byt nekde presne.

kdyz mi na case nezalezi vezmu si mechanicke hodinky a stojim s autem v zacpe.

motorka a quartz je nezbytnost chci-li byt jako spravny gentleman na schuzce vcas.

na vterinu.

a co je z vseho nejvic nejmenecennejsi!?

snobi.

nebo z jakeho jineho duvodu si neco dokazuji drahymi a zbytecnymi predmety!?

proste zvysuji svou hodnotu prostrednictvim hodnoty predmetu.

u nas v hospode se tomu rika prodluzovat si pero...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník slava
Nerikam, ze bych to podepsal, ale blabol to neni, je to nazor - a kdyz se ti nelibi, tak ho minimalne respektuj (zij a nechej zit!)

hlavne nic nepodepisuj.

ti co kdysi podepsali ted casto neprojdou proverkama.

kdovijak by jsi casem mohl za ten podpis dopadnout ty.

tu te minimalne ukri(ti)zuji.

p.s.:

ok pojdme se zas bavit o hodinkach:

dle me jsou nejlepsi hodinky tesla

pro vsechny:

no nic mame tu vikend tak se po stavim podivat co a jak treba me zas necim pobavite decka.

Odkaz ke komentáři

hlavne nic nepodepisuj.

ti co kdysi podepsali ted casto neprojdou proverkama.

kdovijak by jsi casem mohl za ten podpis dopadnout ty.

tu te minimalne ukri(ti)zuji.

p.s.:

ok pojdme se zas bavit o hodinkach:

dle me jsou nejlepsi hodinky tesla

pro vsechny:

no nic mame tu vikend tak se po stavim podivat co a jak treba me zas necim pobavite decka.

hele nepujdeš ve čtvrtek na pifko?

Odkaz ke komentáři

Tohle je magořina... :thumbsdown_anim: Slavo promiň, bušit do klávesnice umíš rychle, poprvé jsi byl zábavnej, ale pro mě stačilo...

2zbytek: Parkrát tady padlo, že za mechanikami je někde příběh, tradice, duše... něco, co nemá až tak moc společného s mechanikou. Našli byste nějaký příměr i mezi quartzkami? Nějakou kultovky. Mě snad napadá Traser 6500. co vy na to?

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...