Seamaster Odesláno 23. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna Spustene stopky = vetsi odber energie= kratsi pracovni doba. V pohybu je vice socastek, chodem dochazi k opotrebeni vice soucastek, nez kdyz je nastavba odstavena. Zastaveni stopek = neco jako zatazena rucni brzda, ale namahani minimalni, monza jen nejak unava materialu? Horsi asi pro zivotnost je neustala spousteni a nulovani... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
špelda66 Odesláno 23. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna (upraveno) chronograf slouží k měření časového úseku, tedy je k tomuto účelu nástavba i konstrukčně navržena Upraveno 23. dubna uživatelem špelda66 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 23. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna NO to doufam, ale to snad plati obecne o vsem, ne? JA se snazim odpovedet na dotazy ctrenare, jestli to muze mit nejaky negativa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
špelda66 Odesláno 23. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna ok, dobrá reagoval jsem na výraz "dlouhodobě spuštěné", jakože k tomu nejsou určené Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Borra Odesláno 23. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna Hele k tomuto tématu, možná mi někdo naloží za blbou připomínku, ale proč bych měl nechat běžet stopky dlouhodobě aniž bych něco měřil? A proč, když už tedy zmáčknu to tlačítko a stopnu to , tak přece vrátím ručičku zpátky ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 23. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 23. dubna Aspon vidis, jak je tezke na blbe dotazky psat uspokojive odpovedi Az budes mit deti, tak se to taky naucis :)))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Borra Odesláno 24. dubna Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna před 10 hodinami, Seamaster napsal: Aspon vidis, jak je tezke na blbe dotazky psat uspokojive odpovedi Az budes mit deti, tak se to taky naucis :)))) Vyřešeno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 19. června Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června Mám tu moc pěknej článek/recenzi pro váhavce mezi hesalitem a safírem. https://swisswatches-magazine.com/omega-speedmaster-moonwatch-hesalite-vs-sapphire-crystal-review/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladar91 Odesláno 19. června Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června Pěkný článek, pro mě je to: moderní moony se safírem a pak koupit nejake vintážky s hesalitem a tritiem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 19. června Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června (upraveno) Mě z toho naopak vyšla kombinace hesalit + pasta polywatch Na starší kousky si netroufám, protože bych jistě koupil naleštenou bídu. Kdyby to byly vintážky po tátovi, tak to bych bral. Ale kde by je tehdá vzal. Upraveno 19. června uživatelem Jerryl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Borra Odesláno 19. června Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června Hezký článek, ale není tam nic, co by nebylo zde ve vláknech týkajících se Moonů a skoro každej jsme si k tomu něco napsali. Ale klidně si to čtu znova, vždycky si po tom čtení na chvilku obnovím ten hezkej pocit, že je mám. Já už taky jedině hesalit. Když jsem je měl poprvý tak jsem se skoro střílel při prvním šmouhu na skle, tak šly pryč. Byl jsem absolutně nepřipravenej na takový hodinky. Po experimentu se safírama a návratu k hesalitu jsem naprosto OK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 20. června Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června Hesalit Tenhle chlápek tam nahoře byl (aspoň ve filmu), takže musí vědět, co je dobrý Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miguel Odesláno 20. června Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června Tom ma peknu zbierku... Myslim, ze som zachytil Explorer, Speedy a tusim aj Milgausy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 20. června Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června V 19. 6. 2024 v 17:14, Borra napsal: Hezký článek, ale není tam nic, co by nebylo zde ve vláknech týkajících se Moonů a skoro každej jsme si k tomu něco napsali. Ale klidně si to čtu znova, vždycky si po tom čtení na chvilku obnovím ten hezkej pocit, že je mám. Já už taky jedině hesalit. Když jsem je měl poprvý tak jsem se skoro střílel při prvním šmouhu na skle, tak šly pryč. Byl jsem absolutně nepřipravenej na takový hodinky. Po experimentu se safírama a návratu k hesalitu jsem naprosto OK. Prosím tě, mohl bys napsat něco bližšího o tvé zkušenosti se safírama a návratu k hesalitu? Jentak se zájmu a pro ujištění. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Humanzero Odesláno 20. června Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června V 19. 6. 2024 v 10:42, Vladar91 napsal: Pěkný článek, pro mě je to: moderní moony se safírem a pak koupit nejake vintážky s hesalitem a tritiem. Vidím to stejně. Ideálně mít obě verze. Hodinky z druhé ruky bude vždy loterie ale někdy i příjemná a překvapující . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 21. června Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června Mě ta koupě starých přijde jako koupě veterána (auto), kde se musí ke kupní ceně počítat s dost velkým servisem. Mimochodem otázka: Necháváte své Moony pravidelně servisovat, pokud ano, tak jak často nebo jedete durch až do závady? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 21. června Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června (upraveno) S tim servisem autoveterana to uplne nesedi.. . spis je tam hodne podobny rozhodnuti na zacatku, jestli nechat origo, nebo lehka renovace, nebo do sroubku atd... Zaroven plati, ze cim lepsi puvodni stav, tim lepe... Nasledny servis, dostupnost a cena dilu je uplne stejna, cal 861/1861 se delal 50 let v podstate beze zmeny... Co se tyce servisu, tak interval je pri pouziti modernich synt maziv uplne stejny. Sevisuju az kdyz je neco jinak vyraze nez bylo po servisu. Ale ja rotuju vic hodinek. Upraveno 21. června uživatelem Seamaster Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Borra Odesláno 21. června Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června před 14 hodinami, Jerryl napsal: Prosím tě, mohl bys napsat něco bližšího o tvé zkušenosti se safírama a návratu k hesalitu? Jentak se zájmu a pro ujištění. Díky Tak já proti safírům vlastně nic nemám, jsou to krásný hodinky a ani mi nevadil ten mléčný okraj skla. Myslel jsem si, že tím vyřeším tu obavu o poškrábané sklo. Chvíli to vypadalo, že OK, ale pak se mi čím dál víc dostávalo do hlavy, že to nejsou Moony, ale jen taková jejich ještě luxusnější verze. Ale to proč to jsou asi nejikoničtější hodinky na světě, z nich dělá ten příběh a historie. Takže mě vlastě vůbec neuspokojovalo, že je mám a šly pryč. Každý to má nějak, ale pro mě jsou pravý Moony jen ty s hesalitem a i když mám jejich verzi s 1861, které na Měsíci nebyly, pořád to jsou jediný hodinky, které mají kvalifikaci NASA pro lety nahoru a jsou téměř stejné, jako "pravé" Moony. Sorry, ještě jedna poznámka, kvůli té větší blízkosti k původním měsíčním, mě zatím ani na chvilku nezačala lákat ta nová verze s 3861 a jsem rád, protože ta cena už není hezká Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Humanzero Odesláno 21. června Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června před 3 hodinami, Borra napsal: Tak já proti safírům vlastně nic nemám, jsou to krásný hodinky a ani mi nevadil ten mléčný okraj skla. Myslel jsem si, že tím vyřeším tu obavu o poškrábané sklo. Chvíli to vypadalo, že OK, ale pak se mi čím dál víc dostávalo do hlavy, že to nejsou Moony, ale jen taková jejich ještě luxusnější verze. Ale to proč to jsou asi nejikoničtější hodinky na světě, z nich dělá ten příběh a historie. Takže mě vlastě vůbec neuspokojovalo, že je mám a šly pryč. Každý to má nějak, ale pro mě jsou pravý Moony jen ty s hesalitem a i když mám jejich verzi s 1861, které na Měsíci nebyly, pořád to jsou jediný hodinky, které mají kvalifikaci NASA pro lety nahoru a jsou téměř stejné, jako "pravé" Moony. Sorry, ještě jedna poznámka, kvůli té větší blízkosti k původním měsíčním, mě zatím ani na chvilku nezačala lákat ta nová verze s 3861 a jsem rád, protože ta cena už není hezká Měl jsem to podobně , ale když jsem měl možnost safír za cenu hesalitu +- tak nebylo co řešit. Navíc krásný pohled na strojek. Pro mě navíc jen nová verze , starý tah byl pro mě nepřekonatelný minus. Jak píšeš každý to má jinak, jsou to proste moony kterých Omega dělá milion variant a každý ať si vybere. Já už si v hlavě na víc nebo míň měsíční hodinky nehraju, u mě spokojenost. Jak jsem psal vždy je možno dokoupit “pěkně” jetý hesalit . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 21. června Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června Jo, ten původní náramek byl strašný fail. Přesně proto jsem je prodal a pořídil 3861. Oboje Hesalit, ale safír bych asi taky zvládl. Plus se mi zdá, že ten mléčný okraj je trošku menší na 3861. Ale to je asi jen pocit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se