Návštěvník Tada Odesláno 3. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2009 Sapkowski - Zaklínač, to mám přečteno snad 100x tam a nazpět... Romány i povídky Stalker od Strugackých, perfektní útlá knížečka, kterou si rád občas střihnu. Od Clarka jsem četl Setkání s Rámou (úkol na gymplu), docela pěkný. No a taky trošku píšu, lehkou sci-fi z blízké současnosti
Trňák Odesláno 3. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2009 (upraveno) Já bych doporučil Neala Ashera -Stahovač, Hranice Řádu,Pradorský měsíc...(parádní scifi, pár povídek jsem přeložil a jsou na neviditelném psovi např. Adaptogenic, pokud by to někdo četl, tak mě nekritizujte za ten překlad ) Když Tada zmínil bratry Strugacké- tak kromě Stalkera aka Pikniku u cesty jsou výborné Obydlený ostrov, Poledne XXII. století atd. A můj tajný favorit Joe Haldeman a jeho Věčná válka (a navazující Věčná svoboda a nenavazující, ale ideově podobný Věčný mír) to Tada: je někde k tvým povídkám přístup? Upraveno 3. prosince 2009 uživatelem Trňák
Návštěvník Tada Odesláno 3. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2009 Já bych doporučil Neala Ashera -Stahovač, Hranice Řádu,Pradorský měsíc...(parádní scifi, pár povídek jsem přeložil a jsou na neviditelném psovi např. Adaptogenic, pokud by to někdo četl, tak mě nekritizujte:D) Když Tada zmínil bratry Strugacké- tak kromě Stalkera aka Pikniku u cesty jsou výborné Obydlený ostrov, Poledne XXII. století atd. A můj tajný favorit Joe Haldeman a jeho Věčná válka (a navazující Věčná svoboda a nenavazující, ale ideově podobný Věčný mír) to Tada: je někde k tvým povídkám přístup? Povídkové období jsem přeskočil a vrhl jsem se hned na trnitou kariéru romanopisce... Zatím 4kapitoly za pár let. Už na to není tolik času Nikde jsem to nepublikoval.
Trňák Odesláno 3. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2009 A lehký nástin by nebyl? Kdysi jsem zkoušel něco psát, ale vždy se to zvrhlo v přílišný heroismus, takže to začalo ztrácet smysl.
Návštěvník Tada Odesláno 3. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2009 Hehe, no hlavní (bezejmený) hrdina mého díla se řízením osudu a vlastní blbostí dostal do služeb armády, což by samo o sobě nebylo tak hrozné, kdyby zrovna nevypukl konflikt, ve kterém se ze střední evropy stalo bitevní pole. Na konci války je obviněn z válečných zločinů a musí odchází do ciziny, kde nalézá uplatnění v soukromém sektoru. Ten hlavní hrdina není moc hrdina, spíš se jen snaží dělat, co musí. Tohle je hodně moc v kostce, kdyby neměl hodně co dělat a chtěl by sis přešíst asi 100 A4 amatérskýho cancu, klidně mi pošli SZ s mejlem a já ti to pošlu Do toho je tam víc dějových linií, láska, zrada ...
Návštěvník Tada Odesláno 3. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2009 Tož jsem Ti to poslal, doufám, že tě neodradí ty miriády hrubek Možná někdě mám i tu chybějící kapitolu, našel jsem starou disketu
Trňák Odesláno 3. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2009 Díky, myslím že dnes bude ještě dlouhá noc, protože jak mám něco ke čtení tak se neodtrhnu.
Návštěvník Tada Odesláno 3. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2009 Díky, myslím že dnes bude ještě dlouhá noc, protože jak mám něco ke čtení tak se neodtrhnu. Nojo, tohle já znám. Ale na svojí přítelkyni nemám - ta zhltne třeba i 2knížky za den.
Skeleton Odesláno 7. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2009 V Krakatitu v Jungmannce - Patrick Zandl / Flotila Země a dalsi jine kousky (ruzne kvality) nyni ve sleve ... za krasnych 20Kc
PepaSFI Odesláno 7. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 7. prosince 2009 konečně jsem vytáhl fotky z Fénixconu. Moc jich není a povedenejch už vůbec ne. Holt obtížný podmínky. Nechtělo se mi tahat foťák furt u sebe, nebylo mi úplně nejlíp. Jak se pokazí počasí tak mě přepadne tradiční nachrchlanina. Takže tentokrát bez flámování, bez ponocování. Hlavním tématem byla Apokalypsa. Oblíbené lékařské přednášky o vražedných chorobách a jiných podobných kratochvílích. František Novotný nás seznámil s obrazy polského malíře Beksinskiho které ho inspirovaly při psaní cyklu o Valhale. Kdo nezná, doporučuju přečíst a Beksinskiho si najděte na netu. To si dát na zeď tak za pár týdnů asi někde hópnu. A pak samozřejmě jezdci Apokalypsy v mnoha provedeních, ukázky z filmů o katastrofách a tak dále. Vrcholem večera bylo divadelní představení Kočovné společnosti JWP. Dva krátké "příběhy" ze světa agenta Johna F. Kováře. Coby "herci" se představil kolektiv autorů tvořících tento sympatický brak. Kvalita provedení....... no výraz amatérské to příliš nevystihuje. Obšírně popíšu děj. Scénka Cigareta je o tom jak vězněný JFK požádá své tyrany o cigaretu, dostane nakládačku, požádá o druhou a vrazí grázlovi jeho nos do mozku. Viz foto. Scénka Rocknroll byla variací na známou část filmu Pulp Fiction. Klub mazaný králíček, Mia Walace a Vincent Vega tančí v soutěži. No prostě sranda to byla.
Gilius Odesláno 19. července 2010 Nahlásit Odesláno 19. července 2010 Kdo už máte(případně i zchroupal) posledního Žambocha?????A co na něj říkáte?????
DAveDOG Odesláno 19. července 2010 Nahlásit Odesláno 19. července 2010 Také jsem lehce postižen SF&F. :-) Od Asimova jsem přečetl téměř ve a mezi nejoblíbenější patří i Žamboch. Ale asi nejvíce čtenou knihou je sbírka povídek Rychlý jako gepard a řvoucí jako lev. To kouzlo mikropovídek je úžasné, není potřeba rozpitvávat charaktery jako třeba A.C.Clark (to mě na něm vždy trochu štvalo - raději mám akci), tady jde o nápad. Pokud někdo seženete tak mohu jen doporučit. 1
FoxTrader Odesláno 19. července 2010 Nahlásit Odesláno 19. července 2010 Lem: Návrat z hvězd, Kulhánek: vše, Žamboch: ..téměř vše. Nakonec jsem to odeslal - ikdyž informační hodnota-nízká: kdo četl "Mistra K.", ten uzřel, kdo nečetl..snad uzří. /Ach Češthino! /
farářskej Odesláno 19. července 2010 Nahlásit Odesláno 19. července 2010 Když o tom tak přemejšlím, tak já míval SF&F strašně rád... pak jsem začal pracovat v oboru a už mi to spíš leze krkem. Je to jako pracovat v bordelu - nejdřív vám přijde každá holka krásná a po letech už vidíte spíš ty poblitý hajzlíky
sword2 Odesláno 19. července 2010 Nahlásit Odesláno 19. července 2010 nedavno som si stiahol z netu jednu poviedkovu knihu o Drakoňovi...myslím ze sa to volalo "Drakoň doma a na cestach " neviete niekto kto je autorom a pripadne ci napisal este nieco?dik za info
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se