Přejít na obsah

Limitka 100 let ČSR

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 711
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Já už sem jeden návrh dokonce hodil, kterej jsem sám kreslil ještě v diskusi po SZ s Tikalem a Bertem, ale než se začne malovat, tak si myslím, že by bylo fajn aby panovala shoda na tom, kterým směrem to jde, nebo to dopadne jako Davosa limitka, která se musela 3x restartovat než vznikly RAFky :)

EDIT: jen doplním, že tenhle typ ruček, podobný typ pouzdra (tohle je čína), a jinou hrafiku cifru (zde jsem si jen trochu hrál např nápis místo swiss made )

Docela pekne :)

Jen korunku na 3 a neco do vrchni pulky cifru - klidne "pravda vitezi" a vyhodil bych tu 24h stupnici, to mi tam neprijde moc vhodne :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem rád, že to výří diskusi, byl to účel :)

Tommas4: Přesně to jsem myslel tou jinou grafikou ciferníku, Tento se mi taky nelíbí, jen byl po ruce a chtěl jsem tam nahodit to pravda vítězí. V tomto případě je vlastně volba dvojí - jednoduchý arabský nebo římský font.

Pouzdro bych souhlasil s tou vodotěsnostní nekomplikovat, jen mám obavu, že pod 42mm se nedostanem a navíc bych řekl, že to bude i optimální velikost vzhledem k zájmu. Ve skutečnost víc jak průmě dělá lug tu lug a samotný tvar pouzdra. Opticky hodinky zvětšuje plocha cifru a případná luneta

Unitas dělá 2 typy strojků, jeden má subcifr o 90° proti rovině natahovací hřídele a druhý ho má v rovině (180°)

6497&6498.jpg

Odkaz ke komentáři

Jinak ted jsem na to koukal jestli je to realny a novej Peseux se da koupit do 4000,- vcetne dopravy a DPH. Konkretne tady. Vím, že je poptávka spíš po větších s Unitasem, ale tohle by mě asi bavilo :).

Za mě proč ne, přiznám se, že o tomto kalibru jsem neměl tušení :) jen snad v podobný velikosti existuje taky něco od unitasu, nebo si to pletu?

EDIT: jen bych měl pak strach co ručky, cifry atd, protože na unitas toho jde sehnat kýbl i jako základ pro další úpravy...

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři

Tak je to ETA a pokud se nepletu, porad se vyrabi. Takze dily by asi nemel bejt zasadni problem. Bude toho min nez na UNITAS, ale nemyslim, ze by to bylo neprekonatelny. Ale jak sem psal, vypada to, ze shoda je spis na vetsich hodinkach a tam je UNITAS jasna volba. Neco decetnejsiho s 7001 si necham v zaloze na pozdeji :).

Odkaz ke komentáři

to vypadá taky dobře :) kdyby byly hodinky menší, byl bych pro, ale podřídím se většině.

přemýšlím, kde sehnat pouzdro, které by se dalo použít... napadají mě menší výrobci jako Timefactors, Dan Henry, Gecko, Gerlach?

edit:

za mě naprosto ideální cesta by byla objednat tento kousek:

http://www.timefactors.com/smithsprs36.htm

upravit dýnko

udělat ciferník

udělat ručky (možná)

tvar pouzdra OK, velikost (za mě) OK, strojek OK, sídlo výrobce OK

Upraveno uživatelem Anela
Odkaz ke komentáři

Pánové, myslím, že by se mělo jako první zjistit, jaká by měla být velikost hodinek - podle zájmu pak rozhodnout, jaké pouzdro, jaký strojek. Za sebe říkám, že 42mm je spodní mezní velikost. Chápu, že pro někoho to ale už bude příliš velké, ale ja menší nemůžu...

Odkaz ke komentáři

Než jsem stačil něco napsat, je tu o snad deset postů víc :) super. Co ten smalt? Ten padl? Hodinky se smaltem, které jsem měl možnost vidět byly veliká paráda + díky smaltu by případně byl přijatelnější i větši cifr.. 

Doplnění - varianta Peseux 7001 + anelovo pouzdo je pecka, navíc se super velikostí, za mě jednoznačně plus

Odkaz ke komentáři

Pánové, myslím, že by se mělo jako první zjistit, jaká by měla být velikost hodinek - podle zájmu pak rozhodnout, jaké pouzdro, jaký strojek. Za sebe říkám, že 42mm je spodní mezní velikost. Chápu, že pro někoho to ale už bude příliš velké, ale ja menší nemůžu...

Ja se taky priklanim ke 42mm minimum.

Krasne 43mm s Unitasem, velikost ok

http://www.meistersinger.com/collection/single-hand-watches-models/am6603n/infos/Model.html#Krokopraegung_braun-braun

Tohle 40.5mm uz je moc male, mel jsem na ruce https://www.christopherward.co.uk/c1-grand-malvern-power-reserve-13

Upraveno uživatelem Libor
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...