Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hublot je jednou z relativně nových hodinářských značek, která si velmi rychle probojovala cestu do prestižního spolku ?haute horlogerie?. Název Hublot ve francouzštině znamená ?kulaté okénko v kajutě? (na lodi). Spojení firmy Hublot a moře je zcela patrné od počátku této firmy od roku 1980.

post-236-1205074093.jpg

Zakladatelem firmy je Pan Carlo Croco, původem Ital. Tento pán má velikou lásku ke Středozemnímu moři, plavbě na lodi a tak trochu i top společenskému prostředí. Chtěl vytvořit univerzální hodinky, které budou moci jejich majitelé nosit jak při plavbě na plachetnici, tak i při plavání na moři a zároveň udělají dojem v drahém baru na francouzské riviéře.

A tak v roce 1980, pan Carlo Crocco vytvořil koncept prvních Hublot hodinek. Koncept byl postaven na dvou nosných myšlenkách:

1) Hublot - tedy hodinky ve tvaru lodního okénka

2) Fusion - spojit dva materiály (nebo více), které by se jinak nesetkaly - přírodní guma z tropických oblastí a zlato nebo ocel

Výsledkem byly hodinky ze zlata ve tvaru lodního okénka, s decentním průměrem, osazené páskem z přírodní černé gumy. Bylo to poprvé, kdy byly zlaté hodinky osazeny gumovým páskem přímo u výrobce (nikdo jiný než Ital by toto spojení nedokázal myslet vážně). Hublot tak přeběhl svou dobu o několik let. Aź polovině devadesátých let se přírodní guma jako materiál dostala do hledáčků známých švýcarských firem. Dnes se přírodní guma už poměrně běžně používá i u drahých hodinek (kromě Hublot třeba Ulysse Nardin). Pro aktivní vyznavače mokrých sportů, kteří nepreferují ocelové tahy, se jedná o ideální materiál, který má oproti sportovnímu koženému pásku výrazně vyšší životnost, velmi rychle osychá a hlavně se velmi pohodně nosí.

V roce 2004 nastala v krátké historii Hublotu nová éra. Do vedení společnosti (a později i mezi akcionáře) nastupuje v květnu roku 2004 Jean-Claude Biver, který stál za rozvedením konceptu pana Carlo Croccoa do konceptu Big Bang. Původní koncept z roku 1980 posunuli dle jejich slov do roku 2010. Výsledkem je modelová řada Big Bang, kde je základní velikostí pánského pouzdra 44,5mm.

V rámci nového konceptu se Hublot posunul k více technickému a futuristickému designu a kombinací více exotickým materiálů. Kromě obligátního zlata, oceli, gumy a diamantů Hublot používá tantal, kevlar, platinu, titan, palladium a keramiku.

post-236-1205074129.jpg

U keramiky se zastavíme. Jedná se o keramiku pouze podle názvu, Od keramiky, kterou máte ve vašem hrnečku na kafe je keramika v hodinkách založena na oxidech zirkónia. Krystalky zirkónia jsou v některých lokacích (např. Austrálie) obsaženy v malém množství v mořském písku. Po získání čistých krystalků zirkonia je potřeba je přeměnit do formy oxidů. Výsledkem je bílý prášek, který je po přidání dalších oxidů a látek vystaven tlaku 300 000 tun. Takto získaný materiál je stále velmi křehký a musí projít pecí s teplotou několika tisíc stupňů. Poté je pod velikým tlakem krájen a formován do finálního tvaru po dobu více jak 24 hodin. Tvrdostí se tento materiál blíží diamantu.

post-236-1205074099.jpg

Hublot v základních modelových řadách používá strojky, jejichž základ tkví v některých Eta kalibrech (2892 např.), v dalších modelech používá vlastní strojky.

post-236-1205075130.jpg

Hublot je velmi rychle rostoucí firmou. V roce 2004 dosáhl obrat 24 mil švýcarských franků. Pro rok 2008 je odhad obratu 220 miliónů. Hublot na jaře 2009 otevře novou továrnu.

Modelová řada Big Bang má v současné době zajištěnou celosvětovou oblibu a líbí se jak lidem, kteří si tyto poměrně drahé hodinky mohou dovolit, tak i lidem, kteří je mohou pouze obdivovat. Pojem ?Big Bang? tak zdomácněl v mnoha jazycích a objednávky rostou.

Pokud se podíváte na aukce, naleznete tam současné modely hodinek této značky v cenách od dvou tisíc dolarů. Vzhledem k poměrně značnému riziku, bude rozumné tyto hodinky koupit v kamenném obchodě, kde se Vám dostane péče, odpovídající luxusnímu vnímání této značky. Jedno z Hublot obchodních zastoupení je v Paříži na Rue Saint-Honoré. Možná by stálo za to si udělat malý výlet do Paříže.

Už dnes se můžete těšit na další novinky od této firmy z veletrhu Baselworld 2008

post-236-1205074105.jpg

post-236-1205074112.jpg

Zdroje: www.hublot.ch

post-236-1205074122.jpg

Odesláno (upraveno)
  spiderer napsal:
Pekny poctenicko ;)

nechceš si jedny koupit? Když si jich členové fóra koupí 500, dostanu jedny zdarma :whistling: :lol2: :lol2: :lol2:

Upraveno uživatelem ¨safi
Odesláno

Hodinky jsou to parádní, je zde podlě mě ale vidět, že pouze dobré řemeslo už dnes asi marketingově nestačí a tak se pouští do nových materiálů (keramika). Na druhou stranu má firma přesně daný segment, do kterého se zařadila a kde je silná.

Bylo by hezké na podobné úrovni vidět třeba Prim.

Odesláno (upraveno)
  CzechJoker napsal:
Hodinky jsou to parádní, je zde podlě mě ale vidět, že pouze dobré řemeslo už dnes asi marketingově nestačí a tak se pouští do nových materiálů (keramika). Na druhou stranu má firma přesně daný segment, do kterého se zařadila a kde je silná.

Bylo by hezké na podobné úrovni vidět třeba Prim.

Hublot jsou ražením spíše sportovní High-End hodinky než klasické konzervativní společenské..To Prim je zase více na ty společenské. Všechno to je o kapitálu v desítkách miliónech USD..to kdyby pan Prokop měl k dispozici, tak asi už je také někde jinde.

Ostatně majitelé Hublotů si moc nelámou hlavu s tím, jestli se jejich hodinky hodí k obleku nebo ne: "Of course, does it really matter? If you have it, wear it!"

Odesláno
  ¨safi napsal:
To Prim je zase více na ty společenské.

Sport IGEN, Diplomat, letecké... To je hodně široký záběr, fakt je, že hlavně historický, všechno to jsou remake starých kousků. Já to myslel možná jinak, než to vyznělo. Ale to do tohoto threadu nepatří :offtopic:

Odesláno
  ¨safi napsal:
nechceš si jedny koupit? Když si jich členové fóra koupí 500, dostanu jedny zdarma :whistling: :lol2: :lol2: :lol2:

Me se moc nelibi, libi se mi ale jejich pristup k inovacim a jejich sveraznost ;) Z tohoto segmentu bych zalovil asi spise ve vodach AP ;)

Odesláno (upraveno)
  spiderer napsal:
Me se moc nelibi, libi se mi ale jejich pristup k inovacim a jejich sveraznost ;) Z tohoto segmentu bych zalovil asi spise ve vodach AP ;)

tak časem něco o AP napíšu. Pokud budu mít příští týden čas tak napíšu podobný článek o Ulysse Nardin a o Chopardu :-)

Odesláno
  ¨safi napsal:
tak časem něco o AP napíšu. Pokud budu mít příští týden čas tak napíšu podobný článek o Ulysse Nardin a o Chopardu :-)

Dobrej napad, budu se tesit, od doby co jsem si koupil na Samuraje racing gumu a jeste tak pul roku predtim mi neustale lezi v hlave Chopary Mille Miglia prave taky na racingu, to jsou jedny z top sportovnich hodinek na mem zebricku a prijemny je i fakt, ze to jsou hodinky ktere sice nejsou zadarmo ale kdyz se pro ne rozhodnu tak nebudu dva mesice muset drzet pust ;)

• po 2 týdnech...
Odesláno
  ¨safi napsal:

Safi nechceš se raději domluvit Chronomagem a dát to na titulní stránku. Přijde mi to pro tento žánr lepší místo než diskuse na fóru.

Odesláno
  Olda napsal:
Safi nechceš se raději domluvit Chronomagem a dát to na titulní stránku. Přijde mi to pro tento žánr lepší místo než diskuse na fóru.

asi to bude chtít :-) Děkuji :-)

Odesláno (upraveno)

na Timezone jsem našel zajímavou demostraci tvrdosti keramické lunety, používané na Hublot Big Bang:

Pěkná nepoškrabaná luneta..

DSC01781.jpg

Ta už nepoškrábaná nebude

DSC01787.jpg

A prý, že je keramika kosmickým materiálem

DSC01784.jpg

Zázračný ubrousek z teleshopingu?

DSC01788.jpg

Nikoliv, to je pouze špičkový materiál. Povšimněte si, že na zlatu jsou drobné škrábance, na lunetě není přes drastické zacházení ani škrábanec.

DSC01795.jpg

zdroj:http://forums.timezone.com/index.php?t=msg&goto=3087324&rid=47151#msg_3087324 alias Amr_KSA

• po měsíci...
Odesláno
  ¨safi napsal:
Ty jo..to je správnej adrenalin :-)

aj ja si myslim ze na to treba mat gule, ked niekto vedome poskrabe tak vzacne hodinky.. ci je to keramika alebo iny "vesmirny" material tak by som tie hodinky nosil s takou opatrnostou ze by sa mi nedotykali asi ani zapastia :rolleyes:

Odesláno
  Pe3xxx napsal:
aj ja si myslim ze na to treba mat gule, ked niekto vedome poskrabe tak vzacne hodinky.. ci je to keramika alebo iny "vesmirny" material tak by som tie hodinky nosil s takou opatrnostou ze by sa mi nedotykali asi ani zapastia :rolleyes:

Reakce na timezone odpovídaly tomu co řikáš :-)

Odesláno

Pánové, je nějaká možnost jak se dostat ke katalogu Hublotu? Ne že bych si je chtěl objednávat... :) jenom se kochat...

Na stránkách jsem se k něčemu takovému nedopracoval, jelikož se mi pod tučňáčkem zobrazují nekorektně...

Díky za radu!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...