Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Rad bych se zeptal na vas nazor - muze vybita baterie, pokud zustane v hodinkach, zpusobit nejake poskozeni rekneme strojku? Mela by to byt kvalitni baterie, tusim Varta. Dekuji za vase pohledy na vec.

Odesláno

A stava se to u techto kvalitnich baterii? Pamatuji si, ze treba tuzkove baterie kdysi vytekaly. Nove to uz snad nedelaji. Alespon jsem se s tim u tuzkovych nesetkal.

Odesláno

Hele, problem to je a to minimalne v tom, ze pak jsou ty hodinky naprd, protoze jsou nefunkcni. A vzhledem k tomu, k cemu jsou urceny......

Odesláno

já bych to neriskoval. Ta baterie obsahuje agresivní chemikálie a žádný výrobce nezaručí těsnost obalu po skončení životnosti. Nemusí zrovna vytéct, ůnik může být neznatelný ale je tam pak riziko koroze a poškození hodinek. Podle mě rozhodně vyndat baterii nebo radši, jak zmiňuje kuncák, držet v chodu. Zas tak moc to nestojí, záleží samozřejmě na hodinkách a jestli potřebuješ zkoušku těsnosti.

Odesláno

Dvoje baterkáče mám přes deset let a baterku měním pravidelně co dva roky. Nikdy nedošla úplně. Jedny z nich jsou titanové, odrbané pracáky, u kterých se nehamuju a používám je na do nejhorších podmínek. Nechávám kontrolovat i WR. Zase taková pecka to není a jestliže ty hodinky tu a tam dám na ruku, jsou vždy připraveny.

Odesláno

Tak jste mi potvrdili me tuseni, ze je lepsi baterii vymenit nebo alespon vyndat. V mem pripade to znamena navstevu hodinare. Dekuji vsem.

Odesláno

Tak jste mi potvrdili me tuseni, ze je lepsi baterii vymenit nebo alespon vyndat. V mem pripade to znamena navstevu hodinare. Dekuji vsem.

Konecne normalni nazor :-). Kdyz tam budes, tak trvej nejen na vyndani, ale i vymene te baterky. Dat cca 100 kc 1x za 2 roky te nezabije.

Odesláno

Jasny, ze tam rovnou necham dat novou beterii. Myslim, ze by na me hodinar asi divne koukal, kdybych chtel jenom vyndat starou :) Kdybych mel sve naradi, tak by se tom jeste uvazovat dalo, takhle ne.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...