Ibe Odesláno 4. února 2018 Nahlásit Odesláno 4. února 2018 Rad bych se zeptal na vas nazor - muze vybita baterie, pokud zustane v hodinkach, zpusobit nejake poskozeni rekneme strojku? Mela by to byt kvalitni baterie, tusim Varta. Dekuji za vase pohledy na vec.
Ibe Odesláno 4. února 2018 Autor Nahlásit Odesláno 4. února 2018 A stava se to u techto kvalitnich baterii? Pamatuji si, ze treba tuzkove baterie kdysi vytekaly. Nove to uz snad nedelaji. Alespon jsem se s tim u tuzkovych nesetkal.
kuncák7 Odesláno 4. února 2018 Nahlásit Odesláno 4. února 2018 Hele, problem to je a to minimalne v tom, ze pak jsou ty hodinky naprd, protoze jsou nefunkcni. A vzhledem k tomu, k cemu jsou urceny......
Ibe Odesláno 4. února 2018 Autor Nahlásit Odesláno 4. února 2018 To ano. Ale pokud jsou to hodinky, ktere clovek moc (nebo v danou chvili vubec) nenosi, tak zrovna tohle by nevadilo.
Ibe Odesláno 4. února 2018 Autor Nahlásit Odesláno 4. února 2018 (upraveno) Nejakou diskusi k tomuto tematu jsem v mezicase nasel v tomto vlakne: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/34029-kvalita-hodinkových-baterii/. Zminuje se tam moznost vyteceni baterie. Ale spis jako otazka chybneho kusu. Stavat by se to bezne nemelo. Upraveno 4. února 2018 uživatelem Ibe
PepaSFI Odesláno 4. února 2018 Nahlásit Odesláno 4. února 2018 já bych to neriskoval. Ta baterie obsahuje agresivní chemikálie a žádný výrobce nezaručí těsnost obalu po skončení životnosti. Nemusí zrovna vytéct, ůnik může být neznatelný ale je tam pak riziko koroze a poškození hodinek. Podle mě rozhodně vyndat baterii nebo radši, jak zmiňuje kuncák, držet v chodu. Zas tak moc to nestojí, záleží samozřejmě na hodinkách a jestli potřebuješ zkoušku těsnosti.
Harwey Odesláno 4. února 2018 Nahlásit Odesláno 4. února 2018 Nikdy nenechavaj vybite baterky ani v hodinkach ani v ziadnom inom pristroji.
Fajkus Odesláno 4. února 2018 Nahlásit Odesláno 4. února 2018 Dvoje baterkáče mám přes deset let a baterku měním pravidelně co dva roky. Nikdy nedošla úplně. Jedny z nich jsou titanové, odrbané pracáky, u kterých se nehamuju a používám je na do nejhorších podmínek. Nechávám kontrolovat i WR. Zase taková pecka to není a jestliže ty hodinky tu a tam dám na ruku, jsou vždy připraveny.
Ibe Odesláno 4. února 2018 Autor Nahlásit Odesláno 4. února 2018 Tak jste mi potvrdili me tuseni, ze je lepsi baterii vymenit nebo alespon vyndat. V mem pripade to znamena navstevu hodinare. Dekuji vsem.
Heini Odesláno 5. února 2018 Nahlásit Odesláno 5. února 2018 Když už bych šel k hodináři, tak bych tam nechal dát novou baterii.
kuncák7 Odesláno 5. února 2018 Nahlásit Odesláno 5. února 2018 Tak jste mi potvrdili me tuseni, ze je lepsi baterii vymenit nebo alespon vyndat. V mem pripade to znamena navstevu hodinare. Dekuji vsem. Konecne normalni nazor :-). Kdyz tam budes, tak trvej nejen na vyndani, ale i vymene te baterky. Dat cca 100 kc 1x za 2 roky te nezabije.
Ibe Odesláno 6. února 2018 Autor Nahlásit Odesláno 6. února 2018 Jasny, ze tam rovnou necham dat novou beterii. Myslim, ze by na me hodinar asi divne koukal, kdybych chtel jenom vyndat starou Kdybych mel sve naradi, tak by se tom jeste uvazovat dalo, takhle ne.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se