Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj všem, chci nakoupit balíček (českých) akcií na dlouhodobé držení, tak bych si rád nechal poradit, jestli je jiná cesta, než si otevřít účet u nějakého (online) brokera jako je fio nebo j&t - ne, že bych vůči tomu měl odpor, ale přijde mi to jako přehnaný, day tradingu se věnovat nehodlám - případně který z nich je levnej a k tomuto účelu nejvhodnější.

Díky moc za nasměrování.

Odesláno

Mrkni na degiro, nebo pak patria, když to máš na dlouho, tak poplatky nejsou vůbec to hlavní.

Odesláno

Fio si uctuje 0,29% z transakce. Minimalne myslim 29 nebo 39 Kc. Vedeni uctu zdarma. Pak platis nejake desetikoruny za rok spravci centralniho deposita nebo jak se jmenuje ta organizace co knihuje akcie. To bys ale platil vzdy. Podle me nic levnejsiho na mensi mnozstvi (v radech do nekolika malo milionu Kc) ceskych akcii nebude nebo jen o desetiny procenta. V dlouhem horizontu desetina procenta nehraje roli.

Odesláno

Myslím si, že je ještě možnost si nechat nákup realizovat přímo bankou, bez nutnosti používání on-line brokerských aplikací. Asi je tam vyšší poplatek, ale pokud se tomu člověk nechce věnovat a řešit si nákup sám, je to možnost.

Ale jak už píší kolegové, já bych také šel do FIO, respektive je mám a bohatě dostačuje.

Odesláno

Na nejake holandske Degiro sa vykasli... na ceske akcie pouzi ceske banky ako FIO, pripadne RB broker podla objemu sa moze oplatit viac jedno alebo druhe myslim... Zahranicne akcie by som rieisl potom asi napr. Interactivebrokers

Odesláno

Dovolím si využít toto téma - Akcie. Hledám nějaký pěkný a funkční gadget na plochu (Windows) pro USA akcie. Doteď jsem používal Stocks 3, ale ten měl jako zdroj dat Yahoo, které je přestalo dodávat.

Nevíte o něčem pěkném? Díky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...