Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hledám něco co splní následující požadavky.

A myslím že jsem našel.

- vodotěsnost a odolnost abych je mohl tahat do přírody na plavaní a do akčních podmínek ve vaně

-něco co udrží čas třeba i tři měsíce abych to nemusel před akcí seřizovat (drapnu a vím že jdou přesně)

-něco jako referenční časomíru pro seřizování mých mechanik

-něco co vypadá universálně abych s tím nemusel mýt obavy mezi lidi

Podle mne ideál. Vlastně to splnňuje jen tahle Certina:

https://www.certina.com/watch/ds-action1/C0328511105702

Nebo potom Grand Seika či Citizeny Chronomaster. Navíc teda tu akčnost jen Certina.

A ta cena!

Co myslíte vy?

Odesláno

Přesný jsou pro mne dost. Quartz s COSC postačí. Pár vteřin ročně mi nevadí. A tak nějak mi vadí že u RC jsou furt někam napojený (obrazně samozřejmě). Všude jsem furt závislej na ějakým připojení napojení externím úložišti atd. Snažím se mít kolem sebe věci co fungují samostatně bez nutnosti se kamkoli napojovat nebo čerpat informace z venku. Je to jen pocit. Ale o pocitech to tu je ne? Jinak bych nosil svá digi Casia a nedělal si škodu:-)

Odesláno

RC není úplně špatná volba. Když mají signál, seřídí se. Když signál nemají, jdou dál svojí vlastní přesností/odchylkou. Nemusí tě to stresovat. Není to Velký Bratr. Na druhou stranu se dá žít i bez RC. Slušné quartzky seřídíš akorát při přechodu na letní/zimní čas a dál nebudeš nic řešit.

Odesláno

To už je troška veľká paranoja, nemyslíš?

Samozrejme Certina s Precidrive nemusí byť špatná voľba, ale osobne by som uprednostnil RC a nestarať sa absolútne o nič.

Přesný jsou pro mne dost. Quartz s COSC postačí. Pár vteřin ročně mi nevadí. A tak nějak mi vadí že u RC jsou furt někam napojený (obrazně samozřejmě). Všude jsem furt závislej na ějakým připojení napojení externím úložišti atd. Snažím se mít kolem sebe věci co fungují samostatně bez nutnosti se kamkoli napojovat nebo čerpat informace z venku. Je to jen pocit. Ale o pocitech to tu je ne? Jinak bych nosil svá digi Casia a nedělal si škodu:-)

Odesláno

nechcem tu trollovat a nie som ani extra odbornik v RC veciach, internete a tych novodobych ficurinach, ale vsetko sa da hacknut a kludne sa moze stat, ze na zaklade RC hodiniek ta mozu sledovat. mozem sa mylit a rad si to necham vysvetlit zdatnejsimi.

Odesláno (upraveno)

Vzhledem k ceně je to dle mého výborná volba. Ani nemůžu v této ceně doporučit své oblíbené Wardy ;)

A Romane, je to opravdu spíš paranoia ;)

Upraveno uživatelem Dokusan
Odesláno

nechcem tu trollovat a nie som ani extra odbornik v RC veciach, internete a tych novodobych ficurinach, ale vsetko sa da hacknut a kludne sa moze stat, ze na zaklade RC hodiniek ta mozu sledovat. mozem sa mylit a rad si to necham vysvetlit zdatnejsimi.

tak i díky k počtu vysílačů (jeden?) tak maximálně by mohli zjistit tvojí vzdálenost na době cesty signálu k hodinkám. A navíc mám ten dojem, že hodinky akorát přijímají a nevysílají.

Odesláno

RC bude pasivní příjem signálu. Řekl bych, že tyhle hodinky nic vysílat neumí. To už by se o tom někde psalo.

Odesláno (upraveno)

Jej to se rozběhlo jinak než jsem myslel. S tím RC je to jen pro pocit že když nastane blackout tak už nebudu mít přesný čas. Jako když si někdo kdo se koupe jen ve vaně pořídí potápky. Kdyby nastal reálný blackout bude moje poslední starost že mi jdou jinak hodinky. Stejně jako pochybuju že všichni lidi s potápkama se potápí. Je to jen takový pocit a hra.

Nosím 10 let Longines s WR 30m a nikdy jsem nepotřeboval číst ve tmě pod vodou kolik je hodin.

Poraďte spíš barvu.

Nicméně uvažuju už i o čemsi jiném:-D

Ale tyhle jsou stále v hledáčku. Dnes je je viděl v Koscomu a jsou přesně jako na obrázku. Žádná srdcovka ale nástroj v poctivém provedení.

Upraveno uživatelem JMK
Odesláno (upraveno)

Jak říkáš neplní zadání a nejedu ve chronografech. Ale uznávám že jsou to zajímavý hodinky!

Pěkný logo má ta firma!

Upraveno uživatelem JMK
Odesláno (upraveno)

A ty jejich ptápky jsou vysloveně povedený! Co je to za firmu? Nějaká zkušenost? Fakt hezký design. Takovej trochu origo ale zase ne kolotoč.

Upraveno uživatelem JMK
Odesláno (upraveno)

Hele jsou tady o nich nějaký vlákna. Je to britská firma, relativně mladá (2004), má svoje dílny ve Švýcarsku. Kvalita je si myslím výborná. Mají prodej pouze na svých stránkách a většinou mají různý slevový akce, takže za plné ceny u nich málo kdo nakupuje. Někomu tahle marketingová strategie vadí. Mě ne. Mám od nich nekolikery hodinky. To logo na C7 používají jen v řadě Motosport.

Jinak dle tvýho zadání nic vhodného nemají. V baterkových hodinkách s COSC mají jen ta chrona, zbytek je jen Ronda

Upraveno uživatelem Dokusan
Odesláno

Chápu. No jasně tak tradiční firma to není a nebudí to moc respektu tak na první pohled (říkám si kdo ví). Ale zase na nic si nehrajou nic neskrývají a hlavně je správný že si nehrajou na tradici. Swiss made to je. A jak jsem to tak projel mají fakt osobitý design a jsou originální což je málokdo.

Odesláno

Vzhledem k ceně je to dle mého výborná volba. Ani nemůžu v této ceně doporučit své oblíbené Wardy ;)

A Romane, je to opravdu spíš paranoia ;)

ako som pisal, necham si vysvetlit. potom, co sa dnes u nas deje, uz nie je paranojou nic :( 

ale s5 k hodinkam. 

Odesláno

Mrknul jsem na ně v Koscomu. Škoda že verze s červenými detaily je jen na kůži ostatní modely jsou na tahu. V Koscomu říkaly že by mi objednali tah ale to by bylo zase 3 litry navíc a měsíc čekání. Pohrál jsem si s promo obrázkem a takhle by vypadala červená verze na tahu.  Co vy na to?

post-16283-0-09331500-1519742839_thumb.png

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...