odklizec Odesláno 12. května 2006 Nahlásit Odesláno 12. května 2006 A ja porad co mi ta ciste indexova verze pripomina..i ty lisaku!
Lukáš Odesláno 13. května 2006 Nahlásit Odesláno 13. května 2006 to Dehyd: L.E. je vždy něčím výjimečná, určitými znaky, omezeným počtem, atd. Pokud výrobce bude vyrábět pouze L.E. tak se tím přece smázne rozdíl oproti sérii, kde se již nějaké L.E. nachází, Spartak, Orlík, atd. Bohužel někteří to okomentují, že výrobce vyrábí L.E. proto, aby mohl zvýšit cenu, zákazník si pospíší s nákupem, firma nemusí vyrábět mnoho kusů na sklad, atd. Já si myslím, že na tom určitě také něco bude. Chronomag 2006 je zcela něco vyjímečného a těžko se to bude opakovat. Souhlasím s Odklízečem: pojďme se zaměřit na sérii třeba 999 kousků hodinek, kdy si je objednají členové chronomagu, ale i lidé z webu Prim, kterým se prostě budou líbit. A to už je třeba vymyslet sakra dobré hodinky!!! Nemám strach, že by se neprodaly, spíše vidím jak již není žádný kus k mání a vymýšlí se nová L.E. A hlavně se sníží náklady, o to jde také. Tak co vy na to? BTW: Dlouho jsme mluvili o použití pouzdra Sport I, myslím si že jeho tvar je takřka pro univerzální použití. Umím si je představit zároveň jako sportovní i společenské. A dodávat v dřevěné krabičce spolu s hodinkami + jeden výměný číselník, ručičky a korunku. Odpoledne si podle nálady složit hodinky a tradá..... to by bylo!!! A cena pouzdra je více než přijatelná.
Bobr Odesláno 13. května 2006 Nahlásit Odesláno 13. května 2006 To Lukáš: nemyslím si, že hrozí, že by PRIM vyráběl jen L.E. - ten si vyrábí a vyrábět bude, co bude chtít. Tady se jen bavíme, co bychom chtěli, aby v rámci svého výrobního programu (na jeho okraji?) vyrobil pro nás. Pokud se na tom shodneme a PRIM bude pro - CH.le. nezůstane výjimečná, pokud ne, no tak výjimečná bude. Ale proč jí dávat punc výjimečnosti jen proto, že byla první? K tomu pouzdru ze Sport 1 - zdá se mi, že moc těkáme. Měl jsem už pocit, že se diskuse ustaluje na tom, že by to měly být společenské hodinky s mimostřednou a starým kalibrem 50/52. Teď se dohodnout, jestli na základě pouzdra z upravené Liney 40 nebo Spartaka a pracovat dál na číselníku, ručkách .... jak jednoduché!
Lukáš Odesláno 13. května 2006 Nahlásit Odesláno 13. května 2006 to Bobr: Právě proto...."jak jednoduché", ale to já právě nechci. Chci něco víc než jen další L.E. v řadě. Pokud by se udělalo aviz. 999 kusů, tak se náklady sníží a můžeme si dovolit větší svobodu v tvorbě. Pokud jsi měl pocit, že se diskuze ustaluje, tak si přečti vlákno Ch.l.e. 2006, tato diskuze je ještě pořádně ani nerozjela Nevím proč, ale stále mě lákají více sportovní hodinky s orig, kalibrem 68 nebo 96 (tam se ale na 1000 nedostanem, nebo jo popshope? )
X-Bob Odesláno 13. května 2006 Nahlásit Odesláno 13. května 2006 OK, když "sportovní verze", jaký styl pouzdra? Směrem ke klasice (linea), nebo ke Sportům (1/II)???
Lukáš Odesláno 13. května 2006 Nahlásit Odesláno 13. května 2006 Buď pouzdro klasika Sport I nebo něco co tu ještě nebylo. Samozřejmě již vyrobené pouzdro sníží náklady a mohli bychom si dovolit jinou fajnovost.
watch Odesláno 13. května 2006 Nahlásit Odesláno 13. května 2006 to Dehyd: L.E. je vždy něčím výjimečná, určitými znaky, omezeným počtem, atd. Pokud výrobce bude vyrábět pouze L.E. tak se tím přece smázne rozdíl oproti sérii, kde se již nějaké L.E. nachází, Spartak, Orlík, atd. Bohužel někteří to okomentují, že výrobce vyrábí L.E. proto, aby mohl zvýšit cenu, zákazník si pospíší s nákupem, firma nemusí vyrábět mnoho kusů na sklad, atd. Já si myslím, že na tom určitě také něco bude. Chronomag 2006 je zcela něco vyjímečného a těžko se to bude opakovat. Souhlasím s Odklízečem: pojďme se zaměřit na sérii třeba 999 kousků hodinek, kdy si je objednají členové chronomagu, ale i lidé z webu Prim, kterým se prostě budou líbit. A to už je třeba vymyslet sakra dobré hodinky!!! Nemám strach, že by se neprodaly, spíše vidím jak již není žádný kus k mání a vymýšlí se nová L.E. A hlavně se sníží náklady, o to jde také. Tak co vy na to? BTW: Dlouho jsme mluvili o použití pouzdra Sport I, myslím si že jeho tvar je takřka pro univerzální použití. Umím si je představit zároveň jako sportovní i společenské. A dodávat v dřevěné krabičce spolu s hodinkami + jeden výměný číselník, ručičky a korunku. Odpoledne si podle nálady složit hodinky a tradá..... to by bylo!!! A cena pouzdra je více než přijatelná. Neco na tom bude. Duvodem pro CHle1 byla nedostatecna velikost hodinek Linea. Duvodem pro CH le2 je hlavne fakt, ze se na vsechny nedostalo. Zadny sjednocujici prvek ohledne designu a velikosti zatim neexistuje. Ta story proste neni stejna a na Ch le 1 zatim nestaci. Navrhy od odklizece jsou krasne, ale nic az tak vyjimecneho co se tyce pribehu nebo designu na tom nevidim . O Sporty 1 je tady velky zajem a v dobrem stavu skoro zadne nejsou. Nebylo by lepsi stavet neco na tomto zaklade. Jsou to hodinky, ktere PRIM nevyrabi ale cena pouzdra je vyhodna. Trochu by se to podobalo CH le ve smyslu pozadavku na hodinky urciteho designu, ktere by bylo treba doladit. Co si myslite o CH le 2 na bazi Sportu 1?? Treba jeko vetsi serie 1000 kusu, aby se ka kazdeho dostalo. Cena je prece jenom rozhodujici faktor a pri 1000 kusech pujde dolu.
odklizec Odesláno 13. května 2006 Nahlásit Odesláno 13. května 2006 Ja si myslim, ze je zbytecne bavit se o nejakem konecnem postu kusu, protoze PRIM stejne nevyrobi 1000 kusu najednou a tech 1000 kusu je pri soucasnem nedostatku prodejcu a zatim slabsim povedomi v zahranici, nerkuli relativne vysokym cenam oproti existujicim hodinkam, beh na dlouhou trat. Uz je davno pryc doba, kdy PRIM vyrabel masove a do zasoby. Ted se hodinky delaji max. par kusu do zasoby, nejsou to asi ani desitky rekl bych? Muj nazor je, ze bude opravdu nejlepsi udelat ted neco jako open edici, ktera sice muze mit pocetni omezeni, dejme tomu 100-200 kusu (1000 je podle mne zbytecne moc) a tim padem, i kdyz to nebude oznaceno L.E. casem, az se cela serie vyproda to bude mit urcity nadech L.E. protoze proste novy kus uz nekoupis. Leda by Prim vyrobil dalsi xxx kusu. Ale podle mne by bylo pro vsechny lepsi, kdyby si drzeli politiku omezenych poctu kusu. A jakmile se vyprodaji, proste dalsi nebudou (a samozrejme nedelat to jako Poljot, kdy v pripade vyprodani 999 kusove serie se proste vymeni rucicky a ejhle, mame tu novou 999 kusovou serii). Hodinky tim ziskaji jisty nadech exkluzivity i bez oznaceni L.E. Oznaceni L.E. by mylo byt jen pro skuecne exkluzivni nebo nejak vyjimecne kousky. A bojim se, ze tim ze ted umele nastartujeme nejakou dalsi ch.l.e. zadny pribeh ani vyjimecnost proste nevymyslime. Cokoliv se ted udela jako ch.l.e. uz bude "jen" pokracovani a zdaleka to nebude mit ten pribeh a originalitu prvni serie. Je to jako nejaky dobry film..kazde dalsi pokracovani je uz jen slabsi vyvar toho prvniho
odklizec Odesláno 13. května 2006 Nahlásit Odesláno 13. května 2006 Jeste k tomu Sportu I, nejake pokusy o znovuoziveni tu byly, nejvic se asi snazil cigi, ale i tady si myslim, ze to ma sva omezeni, vyplyvajici uz ze samotneho zakladu Sport I. Ackoliv jsou to relativne velke hodinky (na pomery PRIM z te doby obrovske), napriklad nozicky pouzdra jsou az smesne tenke na tento typ hodinek. Jejich zvetseni ale zpusobi zmenu proporci pouzdra, tezko rist, jestli k lepsimu nebo horsimu? Chtelo by to asi videt nejaky nahled. Spis si ale myslim, ze by se celkove muselo pouzdro zvetsit. Jinak je tu jeden podstatny problem, pokud se bavime o nejakych vetsich seriich hodinek. Problem, o kterem se sice vi, ale moc se o nem nemluvi. A to je nedostatek jinych nez automatickych ETA strojku. Napriklad pokud se tady bavime o vetsich seriich hodinek s mimostredkou, uz by se asi muselo upustit od Prim kalibru, ktere dnes uz opravdu nejsou vhodne, pro nejakou O.E. Ty jsou fajn maximalne na L.E. pro nas pametniky, ale nikoho v zahranici neuchvati (at uz parametry nebo vzhledem). Jenze treba takovy UNITAS bezne nekoupite. Na ebay se da schrastit par kousku v ruznych cenovych relacich, ofrei taky neco ma (jen nedekorovane), mozna par dalsich velkoprodejcu neco ma, ale tim to konci. ETA samotna je nedodava kazdemu kdo si o ne pozada! Takze asi tak...
Lukáš Odesláno 13. května 2006 Nahlásit Odesláno 13. května 2006 to Kamil: přesně toho Terminátora jsem chtěl vpálit, ale tam to bylo tím, že James Cameron neměl v roce 84 při natáčení jedničky takové technické možnosti pro efekty a proto natočil dvojku, kde své myšlenky zhmotnil. A ještě bych zmínil Aliens, také lepší než první díl, ale ten je myslím dokonce 79. to Odklízeč: Cosi myslíš o tom pouzdru sport I? .......pardon, již si odpověděl.
odklizec Odesláno 13. května 2006 Nahlásit Odesláno 13. května 2006 Je to jako nejaky dobry film..kazde dalsi pokracovani je uz jen slabsi vyvar toho prvniho U Terminátora a Hvězdných válek bych s tebou polemizoval No to samozrejme muzes Ale i ten terminator II uz byl hlavne o vetsim poctu vybuchu a zdaleka to nemelo ten napad a dej I. To same Vetrelec, a konec koncu i zminene Star Wars. Asi jsem moc narocny v tomhle smeru.. Pro jistotu tuhle debatu hned utnu, prtoze tim zabijeme tuto diskuzi. Kdyz tak zalozim novou diskuzi na toto tema v Ostatnich diskuzich Uz jsem vyrobil diskuzi na toto tema, tak se vynadrujte http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=1214
X-Bob Odesláno 13. května 2006 Nahlásit Odesláno 13. května 2006 Jeste k tomu Sportu I, nejake pokusy o znovuoziveni tu byly, nejvic se asi snazil cigi, ale i tady si myslim, ze to ma sva omezeni, vyplyvajici uz ze samotneho zakladu Sport I. Ackoliv jsou to relativne velke hodinky (na pomery PRIM z te doby obrovske), napriklad nozicky pouzdra jsou az smesne tenke na tento typ hodinek. Jejich zvetseni ale zpusobi zmenu proporci pouzdra, tezko rist, jestli k lepsimu nebo horsimu? Chtelo by to asi videt nejaky nahled. Spis si ale myslim, ze by se celkove muselo pouzdro zvetsit. Dobře, ale nebude právě z oné neobvyklosti - nozičky pouzdra, proporce pouzdra - právě výlučnost a jedinečnost?
georg Odesláno 13. května 2006 Nahlásit Odesláno 13. května 2006 Já bych se přikláněl k základu pouzdra Sport1 a klidně bych snesl samonátah ETA 2824-2. Lunetu bych nechal rozměrově shodnou, jen místo indexů na plexiskle bych asi volil celokovové provedení a vyznačení indexů buď formou parciálního kalení nebo frézování. K minulým příspěvkům - myslím si, že každý výrobce hodinek rád tvoří limitované edice. Vžyť to dává hodinkám nádech exkluzivity, jedinečnosti. I ten případ Poljotů - vlastně každé jejich hodinky jsou z nějaké limitované edice. A nedá mi, abych se nezeptal Prima: kolik modelů Linea se prodalo před L.E. Chronomagu? Další věc - odklízeč o tom několikrát hovořil - co nakoupit levná ocelová pouzdra (Trias, Aeromatic, ...), ETA strojky, nechat si vyrobit číselníky a ručky a mít LE s cenou do X Kč. Odklízeči, na kolik by to přišlo např. u Roye v GB?
X-Bob Odesláno 13. května 2006 Nahlásit Odesláno 13. května 2006 Když to nebude Prim, tak to asi já nebudu chtít...
typograf Odesláno 13. května 2006 Nahlásit Odesláno 13. května 2006 To Lukáš: Já jsem se tě strašně lekl!
odklizec Odesláno 13. května 2006 Nahlásit Odesláno 13. května 2006 Další věc - odklízeč o tom několikrát hovořil - co nakoupit levná ocelová pouzdra (Trias, Aeromatic, ...), ETA strojky, nechat si vyrobit číselníky a ručky a mít LE s cenou do X Kč. Odklízeči, na kolik by to přišlo např. u Roye v GB? To o cem jsem hovorl bylo koupit cele hodinky a ty pretvorit k obrazu svemu. Bohuzel, tohle neni prilis funkcni cesta pro vice kusovku. Teda dela to napriklad Bill Yao z www.mkIIwatches.com, ale nevim, jestli bych se do neceho takove chtl poustet bez nejake predchozi zkusenosti a porad mas problem s vyrobou ciferniku, rucicek a podobnych serepeticek. Osobne to uz neberu ani omylem jako L.E. ale spis jako zajimavost a jen do okamziku kdy to mam jen ja. A to taky jen proto, ze jsem si takoveho bastarda vyrobil sam. Podle mne tudy cesta nevede, teda pokud to chapu spravne, ze tu byla snaha nastartovat novou Prim - Chronomag L.E.?
watch Odesláno 13. května 2006 Nahlásit Odesláno 13. května 2006 Souhlasim s odklizecem. Jinou le nebo oe nez PRIM si nedovedu predstavit. Tech 1000 kusu je asi opravdu moc. Prim Premier je take oe ale pokud vim omezena na 1000 kusu. Prodava se uz spoustu let a na Prim-webu se stale nabizi. Predpokladam proto, ze se tech 1000 kusu stale jeste neprodalo. Cena je take dulezita, jiste unikatni a neopakovatelna Orlik le a Spartak le se take da jeste koupit. Pri mensi cene jako u Chle 1 by se po techto hodinkach jen zaprasilo. Mozna ale jeste neubehlo dost casu od prvni CH le a proto je to tak tezke se dohodnout.
dehyd Odesláno 13. května 2006 Nahlásit Odesláno 13. května 2006 Mě se asi nejvíce líbí ta odklizecova verze s delšímy indexy, jen by mohly být malinko širší (asi jako byly ty první, které ale byly moc krátké). Mám asi podovný vkus jako Kamil. Ciferník jsem původně preferoval stříbrný, takže barevná variace na tu jeho ukázku od Maurice Lacroix by mi vyhovovala také, možná i více.
jenik Odesláno 14. května 2006 Nahlásit Odesláno 14. května 2006 to je pekna vec, to mereni ,kamarad me upozornil na zacatek "zavodu", ale kde vzit na to cas?
dehyd Odesláno 14. května 2006 Nahlásit Odesláno 14. května 2006 to je pekna vec, to mereni ,kamarad me upozornil na zacatek "zavodu", ale kde vzit na to cas? Tak, tak, čas je holt luxus, kterého se nam neustále nedostává - kdo chce holt měřit, musí si toto dilema nejprve vyřešit Každopádně ať nezanášíme tuto L.E. diskusi, komentáře ohledně měření prosím do COSC vlákna.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se