Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 421
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Myslím, že je třeba se vrátit k realitě ;). Záleží, co na to Prim...

Ale mě přišlo, že už tady něco krystalizuje, ale opakuji, nevyplácejme iniciativu a nápady bez konkrétnějších obrysů, které definuje Prim.

Zatím další utřídění návrhů/požadavků:

1 ) rozměr cca 40 mm.

Odpověd: a) ano, B) ne

2) "stroj" Prim

a) 50/52, B) 66/68, c) 96 d) jiný kal. než PRIM

3) určení

a) společenské, B) sportovní (myšleno ať už ryze sportovní, nebo společensky sportovní)

4) eventuální luneta

a) ano, B) ne

5) datum

a) ano, B) ne

6) cena

- je správné definovat cenový limit? Jistě to určí skupinu zájemců (bohužel, i včetně mě :( )

Myslím, že zcela jistě ostatní věci má cenu definovat až po výběru toho základu - do jakého pouzdra a asi tak s jakým strojkem by se případný nápad měl realizovat (s laskavým, nejméně konkludentním souhlasem Prima :) )

Pro zpřesnění těchto prvotních nápadů postačí odpověd 1a, 2b, 3a a pod. Je-li varianta zájemci "fuk", postačí např. uvést x: 3x, 4x.

Máte-li někdo návrh na upřesnění kritérií, dejte post. Dobré otázky = 50% práce hotovo.

Odesláno

1 ) rozměr cca 40 mm.

Odpověd: a) ano

2) "stroj" Prim

c) 96

3) určení

B) sportovní (myšleno ať už ryze sportovní, nebo společensky sportovní)

4) eventuální luneta

a) asi ano

5) datum

nevím

6) cena

tezko urcit, zalezi na hodinkach

Odesláno
3) určení

a) společenské, B) sportovní (myšleno ať už ryze sportovní, nebo společensky sportovní)

Tak tady je upřesnění ode mě:

Navrhuji "B) sportovní" oddělit.

Takže:

3) určení

a) společenské B) "ryze" sportovní c) společensko-sportovní

Já sám totiž preferuji společenské, společensko-sportovní akceptuji, ale ryze sportovní nechci.

V původním výběru bych pak musel volit výhradně za a), přičemž bych musel bojkotovat B), aby z nich náhodou nevylezly ryze sportovní a tím bych neobjektivně hlasoval třeba pravě proti společensko-sportovním...

Odesláno

Ach jo, demokracie je brzda :) Jeden typ hodinek pro všechny a je to!

Válka je mír.

Svoboda je otroctví.

Nevědomost je síla.

1984...

Odesláno
Tezko muzes chtit dopredu vedet cenu neceho, o cem neni ani hruba prestava ;)

Jinak hranata pouzdra se tu uz tusim taky probirala a tehdy byl vysledek, ze PRIM zatim hranata pouzdra neumi. Ale to se uz mohlo zmenit? ;)

V prvním bodě souhlasím! O ceně rozhodnou Vaše přání a požadavky.

V druhém bodě nastala změna! Už takové pouzdro skutečně zvládneme!:)

Odesláno
Tezko muzes chtit dopredu vedet cenu neceho, o cem neni ani hruba prestava ;)

Jinak hranata pouzdra se tu uz tusim taky probirala a tehdy byl vysledek, ze PRIM zatim hranata pouzdra neumi. Ale to se uz mohlo zmenit? ;)

V prvním bodě souhlasím! O ceně rozhodnou Vaše přání a požadavky.

Vcetne sklicka? ;) Mam pocit, ze sehnat nekde hranata sklicka bude vetsi magie nez sehnat NOS primky? ;) To se zrejme musi delat na objednavku?

Odesláno
Pokial si vsak nedam urobit soliter tak asi sa nedostanem k automatickym sportovym (100m) hodinkam tejto znacky... :(

Pokud netoužíte zrovna po kalibru 96, pak se dočkáte už létě tohoto roku - Codenis II v mechanice bude 100M.:)

Návštěvník Kamil
Odesláno

HA!!!!!!!

Tak já bych to viděl na kalibr 50 - mimostředná vteřinovka, bez datumovky. Pouzdro hranaté ;) Přece nechcete usnout na vavřínech! Musíme být avantgarda! Jestliže na náš popud začal vyrábět Elton Liney 40, proč nebýt na startu lautr nových Primek?

Odesláno
Už dříve se tady zmiňovala l.e. leteckých hodinek. Je ještě zájem nebo je to už překonáno.

Obávám se, že to bude na delší čas u ledu, leda že by mě přesvědčil zájem vícero lidí!:)

Jinak děkuji odklizecovi za hodnocení cen Ch.L.E. neb bylo naprosto přesné. Průměrná cena hodinek se skutečně pohybovala okolo 16.000,-Kč. Nicméně tato cena byla skutečně daní za první projekt tohoto druhu. Myslím naší daní!:)

Další limitovaná série by už musela být skutečně sérií a ne shlukem "téměř solitérů".:)

Odesláno

Pánové, nevím, ale pod ryze sportovními bych si představil ty nové codenis quarz a nebo ještě spíše nějaké ty universální suunto. Plastové, lehké, přesné, čitelné, levně nahraditelné. Navíc u sportu jsou opravdu důležitější věci na sledování, než kolik je hodin.

Každé mechanické hodinky jsou podle mne nejvýše společenské se sportovním image přesněji se tomu myslím v módní branži říká casual, nebo ležérní (viz jiná vlákna). Nemá cenu dělat něco jiného, nebo skončíme u masturba.

To samé platí podle mne i na populární potápěčské, jachetní, letecké, automoto a další akční aplikace. To znamená, že nemůžeme dělat např. potápěčské hodinky, ale jenom společenské, co vypadají jako potápěčské.

Každopádně co nejpřesnější určení a ideové zařazení těch hodinek považuji za naprosto klíčové, to bylo to jediné, co linea ch.l.e. udrželo pohromadě, že v tomhle bylo NAPROSTO jasno.

Odesláno
Ale to jenom za Prima spekuluji... :) Zlobí se na mě Prim ;) ?

nezlobí, .... šetří mi to práci.:) Na Orlíka sahat rozhodně nebudeme, to by byla svatokrádež!;)

Navíc by to vypadalo, že nemáme fantazii.:)

Odesláno
Když společenské hodinky, co takhle pouzdro ze stříbra? Jako materiál to o moc dražší než nerez ocel není a když v Primu umí zlato a platinu, s opracováním by taky nebyl problém. Proč se nenabízejí pouzdra ze stříbra?

Je strašně měkké: Krom toho, jediné co je na stříbře zajímavé, je jeho černání, čili patina, jakou hodinky získají. Dlouhodobá hodnota však všeho všudy žádná.

Odesláno
Porad tu padaji navrhy na tuning nebo remake starych modelu. Fakt si myslite, ze to je cesta spravnym smerem? Ja teda nevim, ale k cemu dalsi Sport I nebo II? Ano, jsou to pekne hodinky, ale uz tu byly! Jejich zvetseni by mohlo mit smysl, novy cifernik jim dat novou tvar, ale porad to bude Sport I a II a fakt nevidim nic exkluzivniho na takoveto L.E. Jako "bezna" seriovka prosim, ale pokud to ma byt neco fakt specialniho, tak by to podle mne melo mit zcela odlisne pojeti.

Napad s cylindrickym safirovym sklem je jiste fajn, ovsem cena bude asi drasticka. Na druhou stranu, ve spojeni s cylindrickym cifernikem a nejakym retro designem by to byla bomba! Taky si uplne klidne dovedu predstavit, ze by to sklo sice bylo cylindricke, ale normalni mineral. Mezi nama on se podle mne ten safir az moc precenuje ;) Pripady samovolne prasklych safirovych skel se mnozi osobne si myslim, ze driv bude videt skrabanec na lestenem pouzdre, nez na mineralnim sklicku. Schvalne si prohlidnete svoje hodinky s mineralem, kolik na nem najdete ryh na prvni pohled a pak omrknete pouzdro ;)

Jinak tyhlety zaoblene ciferniky dnes taky dela malokdo! Dneska se z pochopitelnych duvodu vyrabeji hlavne ploche ciferniky, ale takovy zaobleny cifernik je taky krasny, no ne? A myslim, ze zaobleny cifernik vypovi o vyrobci a kvalite jeho prace mnohem  vic, nez bezny plochy cifernik, protoze technologie vyroby bude mnohem narocnejsi. Jo a pozor, Diplomat uz tu je, takze inspirace timhle smerem bude taky kontraproduktivni ;)

K prvnímu odstavci jen tolik, že i já bych se koukal spíše dopředu. Tuning je sice hezká věc, ale není to totéž jako originál. Nemám v úmyslu vás zahrnovat tisícem a jednou variantou jednoho modelu jako to dělá Nomos. Chci vyrábět nové designérsky i výrobně unikátní hodinky, i kdyby to mělo být za vyšší cenu.

Cena safírového cylindrického skla je sice drastická, ale jinak ho v nerezu asi těžko budeme moci nabídnout. Paradoxem je, že minerální sklo, podobného tvaru se nedělá. Myslím, že hlavní důvod je v tom, že by bylo stejně hodně drahé, a tak by ho asi nikdo ani nechtěl. Levnější to může být technologií lisování, ale to jsme zase u velkosériové výroby.

Safírové sklo má skutečně výrazně lepší vlastnosti a prodlužuje morální životnost hodinek. Dobrou zkušennost s ním mám pouze u hodinek, kde je toto sklíčko alespoň zapuštěné do pouzdra.

Cylindrický číselník by byl zajímavou výzvou! Asi bych si už na něj troufnul, ale nesmělo by to narazit na cenovou bariéru.:) Jinak mě stále drží myšlenka výroby hodinek z Damascénské ocele.

Odesláno
Holt nezbude Primovi nic jiného, než začít zase vyrábět vlastní kalibry :) Stejně otázka nezní, jestli jo nebo ne, ale kdy.

Poptávka utěšeně roste! Už mám rozjednané i nějaké budoucí odběry do Japonska. Vypadá to, že se Japonsko stane naším největším exportním trhem, a to myslím smrtelně vážně!

Je to tedy otázka času a volných prostředků na investice. Na to potřebujeme i to, aby ti naši fotbalisti uhráli slušný výsledek, aby byl národ jak se patří pyšný na své hochy a pustili nějakou korunu do památečních hodinek.:) Případně by se také hodila nějaká reklamní zakázka. Pokud byste někdo věděl o firmě, která potřebuje hodnotné dárky pro klienty nebo pro zaměstnance, mohlo by to celý projekt uspíšit.:)

Odesláno
: prim - Kdy budete vyrábět svoje nové strojky? Pokud je to v řádu měsíců, počkal bych.

Zatím ještě nevidím na potřebné investiční zdroje. Ani banky se zrovna nerozhoupává k velké ppodpoře malého a středního podnikání. Takže to půjde jako obvykle postupně.

Realtivně nejdříve by mohly jít na svět některé vlastní díly, aplikované na strojky ETA. Mám namysli v první fázi rotor. Nebylo by od věci použít strojek s ukazatelem rezervy chodu, pokud by takto upravený strojek vzali naši příznivci na milost.:)

Odesláno
Cena safírového cylindrického skla je sice drastická, ale jinak ho v nerezu asi těžko budeme moci nabídnout. Paradoxem je, že minerální sklo, podobného tvaru se nedělá. Myslím, že hlavní důvod je v tom, že by bylo stejně hodně drahé, a tak by ho asi nikdo ani nechtěl. Levnější to může být technologií lisování, ale to jsme zase u velkosériové výroby.

Safírové sklo má skutečně výrazně lepší vlastnosti a prodlužuje morální životnost hodinek. Dobrou zkušennost s ním mám pouze u hodinek, kde je toto sklíčko alespoň zapuštěné do pouzdra.

Je mozne nejak rozpocitat/odhadnout cenu na tahle sklicka, rekneme pro serii 50ks?

Ja mam u safiru problem s tim, aby si clovek porad daval pozor ze s nima nikde netukne, coz se klidne muze nechtene stat. A pokud by mne nove sklicko melo stat rekneme 5-10k, tak by mne asi porazilo ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...