Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
nemam cas procitat ted diskuzi odzacatku, ale zaregistroval jsem navrh na spolecenske hodinky s mimostrednou sekundovkou s pouzitim prim strojku.. tak to je presne co by se mi libilo - strizlivy "nomos" design...

Nomos tu radeji nevspominej, nebo nam to nemci budou otloukat o hlavu jeste hodne dlouho ;)

Do stylu Nomosu se skutečně nechci pouštět. Myslím, že cizinci tak soudili jen podle té mimostředky, ale omlouvá je, že neviděli pouzdro naživo. Vždyť je úplně jiné než funkcionalistický Nomos.

Krom toho, mám k těm klukům z Nomosu docela sympatie! Rozjeli velice zajímavý marketingový koncept, který je velmi podobný tomu našemu. Nicméně vidím určité rozdíly a ty chci využít. Naše síla je v malosériové výrobě pouzder! Nemusíme spoléhat jen na barevné mutace téhož.

• Odpovědi 421
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
-Kalibr 50-52 take nebude lehke sehnat v dobrem stavu, 96 se take spatne dostane, ale je novejsi a asi casto v lepsim stavu.

Kalibr 50 nebude problém sehnat. S kalibrem 52 to bude horší, nicméně ne neřešitelné. To ta 96 bude těžší oříšek. Ten kdo psal, že pro nás mají originální strojky vysokou cenu, má zatraceně pravdu. Roste poptávka ze zahraničí, a tam chtějí především sběratelské rarity. 30 let starý strojek nikoho neodrazuje.:)

Odesláno
Realtivně nejdříve by mohly jít na svět některé vlastní díly, aplikované na strojky ETA. Mám namysli v první fázi rotor. Nebylo by od věci použít strojek s ukazatelem rezervy chodu, pokud by takto upravený strojek vzali naši příznivci na milost.:)

Cizi upraveny strojek se da brat jako "vlastni" strojek ;) Dalo by se uvazovat napriklad o UNITAS strojku s centralni vterinovkou? Je to sice paradoxni delat takovouto komplikaci u strojku s mimostrednou vterinovkou, ale na letecke hodinky nebo hodinky s vetsim prumerem a manualne natahovanym strojkem je to naprosto idealni komplikace.

Odesláno
Jinak během dne vzala zdá se za své ta možnost nového pouzdra s cylindrickým sklem (ať už jakýmkoli) - je to asi realizmus, ale upozorňuji, že prim ji navrhoval, takže jsem se domníval, že má něco v rukávu, a to bylo pro mě a i odlízeče lákavé, ale asi to bylo v žertu.

Moc v těchto věcech nežertuji.:) Nemám sice nic v rukávu, ale vím, že i kdyby ty hodinky stály 80.000,-Kč, měl bych na ně dost zákazníků, a to už je skutečně důvod pro to, mluvit vážně. Je dost zákazníků, kteří chtějí superkvalitní klasiku, ale zlatý model je na ně už moc drahý. Navíc, ne každý je zlatem ohromen. To, proč si myslím, že by se na model se safírovým cylindrickým sklem nemělo zapomenout při úvahách o L.E. je v tom, že takové sklo nyní dáváme do svých hodinek pouze my a nejbližší podobné Panerai. Za rok už ho budou dělat všichni. Teď je ještě příležitost náležitě zhodnotit fak, že patříme mezi průkopníky tohoto typu skla.

Pro ty, kteří by chtěli spekulovat na cenu tohoto skla mám špatnou zprávu. S větším počtem vyrobených sklel cena prakticky neklesá, takže je zbytečné čekat na to, až to bude mít celá Swatch Group.:)

Odesláno
Jenom takový nápad, který se neujme :) Co kapesní hodinky? Vyjít z rozměrů původního kapesního pouzdra PRIM a dát tam kalibr 50. Kapesní Prim měly centrální vteřinovku, ale s mimostřednou by byly podstatně hezčí. Takové archičtější ;) Problém sportovní vs. společenské by se tím rázem vyřešil.

I to může být cesta, ale asi by neměla mé úplné přesvědčení. Všichni byste nejspíše toužili po klasickém designu, kdežto já bych u kapesních hodinek chtěl použít úplně nového pohledu na design a konstrukci.

Odesláno
Vcetne sklicka? ;) Mam pocit, ze sehnat nekde hranata sklicka bude vetsi magie nez sehnat NOS primky? ;) To se zrejme musi delat na objednavku?

V tom bych neviděl až takový problém. Ve sklíčku ne. Horší to bude s těsněním. Záleží ale na počtu zájemců, když jich bude dost, je to naprosto reálné!:)

Odesláno
Ja mam u safiru problem s tim, aby si clovek porad daval pozor ze s nima nikde netukne, coz se klidne muze nechtene stat. A pokud by mne nove sklicko melo stat rekneme 5-10k, tak by mne asi porazilo ;)

U safírových skel je problém ten, že se mnoho firem snaží v rámci úspor, tvarovat za tepla safírové ploché sklo. Tím vzniká pnutí a nestejnorodé vlastnosti v různých směrech namáhání. Dokonce jsme se již setkali s tím, že na hodinkách bylo aplikováno dvojité (vrstvené sklo - masa minerálu a na ní přilepená tenká vrstva safíru). Jinými slovy se někteří výrobci snaží zákazníka o.....

To my nechceme.

Co se týče ceny safírového cylindrického skla rozhodovaly by i rozměry a síla skla, případně antireflexní úpravy a jejich kvalita. Já bych byl pro plný antireflex, napařovaný ve vakuu. Když už, tak už!:)

Odesláno
Cizi upraveny strojek se da brat jako "vlastni" strojek ;) Dalo by se uvazovat napriklad o UNITAS strojku s centralni vterinovkou? Je to sice paradoxni delat takovouto komplikaci u strojku s mimostrednou vterinovkou, ale na letecke hodinky nebo hodinky s vetsim prumerem a manualne natahovanym strojkem je to naprosto idealni komplikace.

Stále nevím, kde bych vzal dostatečný počet strojků Unitas, ale v zásadě by to šlo. Jen mi to příjde jako podobné drbání se nohou za uchem, jako byly kalibry 55 a 57. Musel by tam být nepřímý náhon, který se zrovna dvakrát neosvědčil.

Odesláno

Tak, hodně lidí mě tady dopředu litovalo, že to budu muset přečíst, ale povedlo se mi. Popravdě mě je zase líto X-boba, který na sebe dobrovolně ušil bič s vyhodnocením své ankety. Jsem moc zvědavý, k čemu diskuze dospěje. Když si nebudete vědět rady a budete mít pocit, že se na ničem nemůžete shodnout, zkuste projít některé z mých návrhů. Alespoň byste měli jistotu, že by to celé bavilo i mě!:)

Odesláno
Jenom takový nápad, který se neujme :) Co kapesní hodinky? Vyjít z rozměrů původního kapesního pouzdra PRIM a dát tam kalibr 50. Kapesní Prim měly centrální vteřinovku, ale s mimostřednou by byly podstatně hezčí. Takové archičtější ;) Problém sportovní vs. společenské by se tím rázem vyřešil.

I to může být cesta, ale asi by neměla mé úplné přesvědčení. Všichni byste nejspíše toužili po klasickém designu, kdežto já bych u kapesních hodinek chtěl použít úplně nového pohledu na design a konstrukci.

Mohl byste trošku přiblížit své představy o designu kapesních hodinek? Nějak mě tento typ hodinek přitahuje víc, než náramkové. Nenapadá mě, co by se ve tvaru kapesních hodinek dalo vymyslet nového. Kromě třeba čtvercových, což by nemuselo vypadat špatně. Rozhodně se novým nápadům nebráním a netrvám na klasice. Ale problém bude asi se strojkem. Myslím si, že do kapesních hodinek třeba 50 mm průměru malý kalibr z náramkových hodinek nepatří. Vypadá to divně.

Odesláno
: prim - Kdy budete vyrábět svoje nové strojky? Pokud je to v řádu měsíců, počkal bych.

Zatím ještě nevidím na potřebné investiční zdroje. Ani banky se zrovna nerozhoupává k velké ppodpoře malého a středního podnikání. Takže to půjde jako obvykle postupně.

Realtivně nejdříve by mohly jít na svět některé vlastní díly, aplikované na strojky ETA. Mám namysli v první fázi rotor. Nebylo by od věci použít strojek s ukazatelem rezervy chodu, pokud by takto upravený strojek vzali naši příznivci na milost.:)

Tak že je to spíš v řádu roků a do nejbližší LE nepřipadá v úvahu?

Odesláno

Vyhodnocení prvotní ankety

k 10.5. k 7.50

Vážení kolegové, pokusil jsem se shrnout Vaše návrhy a hlasování, včetně i jasných názorů, prezentovaných nikoliv jako přímá odpověd na možnosti 1-5, které jsem posoudil optikou posledně definovaného "dotazníku".

Celkem se zřetelně a jasně k hodinkám vyjádřilo 9 gentlemanů.

Chtějí:

1) rozměr 40 mm (5x)

2) cal. 50/52 (3x) nebo 96 (3x), příp. 66/68 (2x)

3) hodinky spíše společenské (5x), případně společensko-sportovní (4x),zde zahrnuto i požadavek na sportovní

4) luneta je fifty fifty (1x - 1x)

5) datum raději ano (3x), než ne (2x)

6) sklo spíše minerální (3x) než safírové (2x)

Pakliže se někdo k nějakému bodu nevyjádřil, nebo je mu to jedno, nebyl jeho názor/hlas nikam přiřazen.

Omlouvám se, jestli někdo ve shrnutí najde chybu, nebo byl nečí názor opomenut, případně tuto skutečnost napravte ;)

Odesláno

Taky se pridam:

1) a - 40mm

2) a - kalibr 50

3) a - spolecenske

4) b - bez lunety

5) b - bez datumu

Odesláno

Ok, pokusím se upravit. Tedy:

1) rozměr 40 - 7x

2) cal. 50/2 5x (66/8 2x, 96 3x)

3) společenské 6x, společensko sportovní 5x (vč.ryze sportovní)

4) luneta ano 1x, ne 3x

5) datum ne 5x (ano 3x)

6) minerál 3x (safír 2x)

Předchozí náměty kolegy v diskusi steela již zahrnuty, nyní tedy jen dopřesněno, O.K.?

Faktická - nyní jsou vyjádřeny přání, avšak bez ohledu na cenu. Po odhadu ceny může být vše jinak, neboť možná bude taková, že někteří zde hlasující se možná dále nebudou účastnit. A mohlo by se tedy stát, že ti, co nakonec hodinky nebudou chtít, ovlivní jejich podobu více, než ti, co je skutečně koupí. Ale s tím se asi teď nedá nic dělat. Nebo?

Zásadní otázka nyní bude

I. společenské x společensko sportovní x ryze sportovní?

II. kaliNebo myslíte, ži je jiné základní vyřazovací kritérium???

Díky, že nad tím budete uvažovat ;)

Odesláno

Prime, jestli vám a odklízeči dobře rozumím, upřednostňovali byste vývoj nového plochého nerez pouzdra s cylindrickým sklem (myslím, že zde nebude jiné východisko, než nabízet plastové i safírové a snad ten jiný zámek nebude problém). To je pro mě taky jasně první volba, ovšem je třeba tady zdůraznit, že:

1. hodinky budou stát, jak prim píše 80.000,- Kč se safírem, z toho odhaduji s plastem tak 40.000,- . Kdybychom k tomu přidali ten smaltovaný ciferník, což by náramně ladilo, jsme bratru ještě o dvacku výš.

2. vývoj bude trvat podle mě minimálně rok, ale spíše daleko více.

Když na to seženete dost chlapů, hurá do toho! Ale nevím, nevím, nikoho nepodceňuji, ale zdá se mi to mimo tohle forum. :)

Odesláno

jj, cena - to je, oč tu běží. Nebo bude. A ta ovlivní, kdo vlastně ty hodinky chce. A ten by je měl ovlivňovat. Punktum.

Odesláno
Mohl byste trošku přiblížit své představy o designu kapesních hodinek? Nějak mě tento typ hodinek přitahuje víc, než náramkové. Nenapadá mě, co by se ve tvaru kapesních hodinek dalo vymyslet nového. Kromě třeba čtvercových, což by nemuselo vypadat špatně. Rozhodně se novým nápadům nebráním a netrvám na klasice.

Třeba něco takového.:)

Odesláno
Tak že je to spíš v řádu roků a do nejbližší LE nepřipadá v úvahu?

Do konce roku asi nebudeme schopni něco takového dát dohromady. Ale není to nic pevně daného. Může se stát, že příjde zákazník a objedná, a to je vždycky impuls, který nás nejvíce popožene.:)

Takovýmto způsobem nyní vyrábíme hodinky s ukazatelem rezervy chodu. Zákazník sice musel udělat kompromis a smířil se s tím, že základem je opět ETA, ale dva takové kusy již vznikají. Co je zajímavé, že si je zákazník přál do 34mm pouzdra Premier. To je zřejmě něco, co mi tu asi nikdo neuvěří.:)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...