typograf Odesláno 10. května 2006 Nahlásit Odesláno 10. května 2006 Ještě mám jeden dotaz. Co je zde přesně považováno za lunetu a co už není? Hovoří se zde o provedení bez lunety. Dle mých představ to je opticky obroučka do které je vsazeno sklíčko (s nadsázkou .... jako u starých reflektorů). Takže: 1) rozměr 40 (ař 42) 2) cal. 50 3) společenské až vycházkové (nebudu tedy používat pojem spol.-sport., aby nedocházelo k matení pojmů) 4) luneta ano - oblouček (pro představu: např. Longines Master Collection ale menší poloměr a co nejvíce do kraje - opticky velký ciferník) 5) datum ne (cal. 50) 6) safír (tvar bych podřídil vzhledu, ten se nedá určovat "naslepo")
odklizec Odesláno 10. května 2006 Nahlásit Odesláno 10. května 2006 Ja mam kapesni hodinky rad, ale nemam tuseni, jak a k cemu bych je nosil. A taktez si myslim, ze vkladani malych strojku do velkych hodinek neni vhodne. Na starych cibulich se mi libi, ze kdyz je otevru, vidim velky strojek v plne jeho krase. Kdyz otevru kapesni hodinky, ktere jsou sice rozmerove velke, ale uvnit je titerny strojecek obaleny kovem, nemam z toho dobry pocit. Chybi mi tam ta "solidnost" pri pohledu na velky strojek.
X-Bob Odesláno 10. května 2006 Nahlásit Odesláno 10. května 2006 Ještě mám jeden dotaz. Co je zde přesně považováno za lunetu a co už není? Hovoří se zde o provedení bez lunety. Dle mých představ to je opticky obroučka do které je vsazeno sklíčko (s nadsázkou .... jako u starých reflektorů). Takže: 1) rozměr 40 (ař 42) 2) cal. 50 3) společenské až vycházkové (nebudu tedy používat pojem spol.-sport., aby nedocházelo k matení pojmů) 4) luneta ano - oblouček (pro představu: např. Longines Master Collection ale menší poloměr a co nejvíce do kraje - opticky velký ciferník) 5) datum ne (cal. 50) 6) safír Navrhuji, aby případný každý další vyjadřující se vložil do svého návrhu poté nově upravenou tabulku přehled hlasování. Aby se vyloučily nepřesnosti v počtech nebo započítání názoru 2x při zpětném dohledávání. Šlo by to???
Prokop Odesláno 10. května 2006 Nahlásit Odesláno 10. května 2006 Prime, jestli vám a odklízeči dobře rozumím, upřednostňovali byste vývoj nového plochého nerez pouzdra s cylindrickým sklem (myslím, že zde nebude jiné východisko, než nabízet plastové i safírové a snad ten jiný zámek nebude problém). To je pro mě taky jasně první volba, ovšem je třeba tady zdůraznit, že: Vývoj bude trvat podle mě minimálně rok, ale spíše daleko více. Když na to seženete dost chlapů, hurá do toho! Ale nevím, nevím, nikoho nepodceňuji, ale zdá se mi to mimo tohle forum. Ten smaltovaný číselník jsem zkoušel zařídit, ale nebylo z toho nic. Kvalita byla nevalná. Pokud někdo víte o nějakém zlatníkovi, který by dokázal aplikovat speciální šperkařský smalt, rád přijmu kontakt. Vývoj samotný by trval cca 3 měsíce, spíše mám ale dojem, že tentokrát bude delší dohadování o definitivní podobě, protože bych byl rád, aby šlo o plnohodnotnou L.E. Rozdíl oproti Ch.L.E. bude v tom, že nejprve počkám, až bude definitivní podoba známá, pak jí fixujeme, přijmeme objednávky a zálohy, a potom začneme s výrobou. Když bude každý kus jeden jako druhý, neměl by být problém s termínem. Navíc, už známe parametry zápěstí některých zákazníků, a tak se již nebude opakovat problém s řemeny. Důležitá informace je ta, že minerální cylindrické sklíčko není k diskuzi!
cigi Odesláno 10. května 2006 Nahlásit Odesláno 10. května 2006 Kapesní hodinky..... není mobil přece jenom praktičtější a úplně stejně používaný?? A navíc, znovu opakuji, smysl by měly jenom s využitím všech výhod velkého průměru - kalibr s rezervou chodu min. 8 dní (to je 100 let stará technologie, raději viděl bych tak měsíc), vzadu ten medailonek, jak píšeme jinde, budík, big date apod.
Prokop Odesláno 10. května 2006 Nahlásit Odesláno 10. května 2006 OK, tak kapesní ne. Já jen reagoval na příspěvek, který se o kapesních hodinkách zmiňoval. Ty ploché hodinky s kalibrem 50 a safírovým cylindrickým sklem jsou dle mého soudu zajímavý nápad, ale rovnou říkám, že ty hodinky by stačily klidně v průměru 38mm. Tím, že budou opticky výrazně ploché a luneta bude tenká, bude mít sklíčko i tak 34mm průměr, to jest stejný průměr číselníku jako Linea 40. Opticky je tedy budete vnímat jako výrazně větší, než ve skutečnosti budou.
X-Bob Odesláno 10. května 2006 Nahlásit Odesláno 10. května 2006 Vývoj samotný by trval cca 3 měsíce, spíše mám ale dojem, že tentokrát bude delší dohadování o definitivní podobě, protože bych byl rád, aby šlo o plnohodnotnou L.E. co se tím přesně myslí "plnohodnotná L.E."?
cigi Odesláno 10. května 2006 Nahlásit Odesláno 10. května 2006 Prime, to už jasná kontura, paráda. Bez stanovení ceny se ale dále nepohneme. Myslím ale, že pro rámcovou cenu už jsou podklady dostatečné, zkusme to nastřelit! - nové ploché pouzdro, nerez - sklíčko cylindrické safír / alternativa plast (myslím, že existují i kvalitní armované a tlustší plasty, ev. hesalit, nebo jak se to jmenuje). Pořád mi to totiž nedává smysl, platit za drahý safír, který pak na hodinkách vlasně není a za to, že zmizí platit další mastný peníz a tím ten použitý zbytek vlastně udělat daleko křehčí a zranitelnější, než byl před tím pracným opracováním (to je to masturbo např. v architektuře by to málokdo chtěl - a architekt toto navrhující by stal oprávněně terčem nevybíravých anekdot, v dizajnu možná nejsou ti stavaři a rozpočtáři a racionální kritici, co porád nastavují to zrcadlo. Jasně si vzpomínám pouze na pár příkladů - mosty v Ústí a v Budějicích ale to byly veřejné zakázky, tam krev neteče, a ten architekt to pěkně schytal!!). - ciferník tedy obyč. potištěný, proč ne bombírovaný. Já bych možná bral i nedokonale smaltovaný, mám totiž pořád v hlavě takové trochu malířské hodinky, kusovku pro limited edition, a tam by nedokonalosti byly dokonce vítány. Pozor, napadá mě, co ta knoflíková perleť - to by mohlo fungovat!!! - asi modřené ručky, jestli to dovedete - to se chci zeptat, vím, že tu hořela technická diskuze. - nějaký existující prim kalibr, nejspíš 50/52 Jinak souhlas - nejprve projekt, jednota a potom výroba, předpokladem ale je přesnější vizualizace, než jsme měli dosud k dispozici, na tom musíme zapracovat.
cigi Odesláno 10. května 2006 Nahlásit Odesláno 10. května 2006 Ještě k té sportovní variantě: před časem tu běžel po mém soudu boží nápad udělat průhledný ciferník a potiskem z obou stran docílit plastického efektu, co toho využít? Já se stejně vsadím, že nakonec to dopadne na soudkové pouzdro s 96 to bude ten maximální odvaz, na kterém se domluvíme, stačí nové dýnko a ciferník - a vím, že rozhodne CENA!!! A taky, že to každý zná a ví, co si za tu patnáctku (max.) koupí a budou obrovské, popsané, ciferník z vláken - když bude zaplatitelný, eventuálně pouzdro z damašku - ale to zaplatitelné nebude, a co nejvíce se jinak podobat stávajícím. Jsem na to připraven! Takže varianta full stainless steel, no numbers: - pouzdro sportII, nerez / damašek velikost je mi jedno, už stávají jsou dostatečné - sklo safír, jen oblé / rovné - proč ne, je to sport - luneta vnitřní - origoš ovládání mohou vymýšlet naši strojaři, dále píšu o běžném ovládání horní korunkou - korunky na 1.30 a 4.30, různě pokud možno parciálně kalené. Když se to nevyjde, tak na 2 a 4. - datumka nejlépe na 4.30 (budou vidět všechny indexy / lze i nudně na 3 - ciferník nerez parciálně kalený, bez čísel, jen logo prim (nekalené-lesklé) a luminiscenční čárky viz oranžové sportII, jen na 12 bych radil udělat čárky dvě, barva dle libosti - asi žlutá nebo modrá (svítící modrá už ani nevím proč nejméně ruší - viz únikové tabule v kinech) - luneta bez čísel, po minutách střídání kalených a nekalených ploch (šachy) - takže změna povrchu = index To je důležité kvůli čitelnosti, viz nečitená luneta orlík. Na 12 by byl počátek lunety nějak označen luminiscenční barvou, toť vše, jako letecké longines. - ručky viz ty oranž sportII, jen bych na minutovce protáhl hrot, jako má vteřinovka, aby šlo odečítat minuty. Nekalený nerez, liminiscenční plošky . - dýnko a tak blá blá blá, já bych volil nerez beze skla, parciálně kalené, české nápisy - kalibr 96/68 Aby to bylo hezký úderný a primácký, doporučoval bych opravdu maximální jednoduchost tvarů!!
Prokop Odesláno 10. května 2006 Nahlásit Odesláno 10. května 2006 Vývoj samotný by trval cca 3 měsíce, spíše mám ale dojem, že tentokrát bude delší dohadování o definitivní podobě, protože bych byl rád, aby šlo o plnohodnotnou L.E. co se tím přesně myslí "plnohodnotná L.E."? Tím se myslí, že se kusy budou lišit jen pořadovým číslem. Chronomag l.e. je spíše shluk téměř solitérních hodinek se společnými zákaldními znaky.
pakr Odesláno 10. května 2006 Nahlásit Odesláno 10. května 2006 - ciferník tedy obyč. potištěný, proč ne bombírovaný. Já bych možná bral i nedokonale smaltovaný, mám totiž pořád v hlavě takové trochu malířské hodinky, kusovku pro limited edition, a tam by nedokonalosti byly dokonce vítány. A co kdyby ciferník byl také cylindrický, jako mají diplomaty případně skorodiplomaty a k tomu plastické indexy.
Viktor Odesláno 10. května 2006 Nahlásit Odesláno 10. května 2006 Cena safírového cylindrického skla je sice drastická, ale jinak ho v nerezu asi těžko budeme moci nabídnout. Paradoxem je, že minerální sklo, podobného tvaru se nedělá. Myslím, že hlavní důvod je v tom, že by bylo stejně hodně drahé, a tak by ho asi nikdo ani nechtěl. Levnější to může být technologií lisování, ale to jsme zase u velkosériové výroby. Na hodinkách Orient Star je minerální cylindrické sklo, zdá se mi, že s nějakou povrchovou úpravou typu hardlex, ale jinde jsem se s tím nesetkal. Celé hodinky stály okolo 300 USD, takže samotné sklo moc drahé být nemohlo. Jinak safírové cylindrické sklo považuju za nesmyslně drahou srandu - na sportovní hodinky je to na nic, nebezpečí, že o něco člověk zavadí a sklo praskne je velké a škoda pak značná, u společenských retro hodinek je riziko poškrábání minimální a plně vyhoví cylindrické plastové nebo minerální sklo (pokud se dá sehnat), které se dá s minimálními náklady vyměnit, když se náhodou poškrábe. Mě by lákaly jedině trochu ulítlé hodinky, jak o nich básní cigi, nebo vyloženě sportovní na bázi Sport II s větším pouzdrem jako Sinn 142 a otočným kroužkem okolo ciferníku pod sklem. Debata zatím vypadá spíš na několik LE ale třeba se to nějak vystříbří...
Prokop Odesláno 10. května 2006 Nahlásit Odesláno 10. května 2006 Na kalkulaci mi budete muset nechat také nějaký čas, ale myslím, že je nyní ještě předčasné cokoli kalkulovat. Nevíme například, kolik lidí by mělo o takové hodinky zájem. Zkusím shrnout projekty, které by mě zajímaly: 1) ploché nerezové hodinky se safírovým cylindrickým sklem, číselníkem zdobeným typickým PRIM dezénem a decentními indexy/čísly (3D efekty by výrazně omezily možnosti individuálních odlišností). Otázku modřených ruček bych ještě musel zvážit. Ještě se nám nepodařilo uspokojivě vyřešit modření šroubků, takže bych si takovým projektem asi pěkně naběhl. Nechci nabízet něco, co nemám výrobně zvládnuté. 2) nějaký projekt hodinek z damascénské ocele - takové romantické hodinky, prodávané v setu s nožem z obdobného materiálu. Nejlépe to celé doplnit taušírovaným mečem. 3) zvětšený a konstrukčně dotažený letecký soudek o průměru 42 (pokud by o takové hodinky byl dostatečný zájem). Co se týče ceny, můžeme to také obrátit. Můžeme definovat cenu a pak osekávat technologické špeky, ale z takového postupu bych také nebyl úplně odvázaný.
Sklomont Odesláno 10. května 2006 Nahlásit Odesláno 10. května 2006 tak koukám že tady se rodí něco comy dosud uniklo jen co přečtu celé vlákno tak se k tomu vyjádřím ale zájem mám už teď na něčem takovém pracovat.A tzo jsem tu nebyl jen tři dny a je tu sedm stránek návrhů.Moc pěkné jen tak dál.
Lukáš Odesláno 10. května 2006 Nahlásit Odesláno 10. května 2006 Takže varianta full stainless steel, no numbers: - pouzdro sportII, nerez / damašek velikost je mi jedno, už stávají jsou dostatečné - sklo safír, jen oblé / rovné - proč ne, je to sport - luneta vnitřní - origoš ovládání mohou vymýšlet naši strojaři, dále píšu o běžném ovládání horní korunkou - korunky na 1.30 a 4.30, různě pokud možno parciálně kalené. Když se to nevyjde, tak na 2 a 4. - datumka nejlépe na 4.30 (budou vidět všechny indexy / lze i nudně na 3 - ciferník nerez parciálně kalený, bez čísel, jen logo prim (nekalené-lesklé) a luminiscenční čárky viz oranžové sportII, jen na 12 bych radil udělat čárky dvě, barva dle libosti - asi žlutá nebo modrá (svítící modrá už ani nevím proč nejméně ruší - viz únikové tabule v kinech) - luneta bez čísel, po minutách střídání kalených a nekalených ploch (šachy) - takže změna povrchu = index To je důležité kvůli čitelnosti, viz nečitená luneta orlík. Na 12 by byl počátek lunety nějak označen luminiscenční barvou, toť vše, jako letecké longines. - ručky viz ty oranž sportII, jen bych na minutovce protáhl hrot, jako má vteřinovka, aby šlo odečítat minuty. Nekalený nerez, liminiscenční plošky . - dýnko a tak blá blá blá, já bych volil nerez beze skla, parciálně kalené, české nápisy - kalibr 96/68 Takhle si to umím také představit, ale jak jsem psal možná by mohl Prim nahodit foto Codenis pouzdra, třeba by jeho úpravou mohly vzniknout více než zajímavé hodinky.
cigi Odesláno 10. května 2006 Nahlásit Odesláno 10. května 2006 Prime, souhlas úplný, ale lituji, bez základní cenové rozvahy se pro realizaci neobejdeme. Jedeme za svoje. Jinak je prima ty tři větve sledovat a makat na tom, i když se to neuskuteční, tak to někam dotáhneme a o to mi jde nejvíc. Navíc ti studenti vnesou novou krev a nota bene prime, vždyť je-li nyní hranaté pouzdro možné, máte přeci v talonu celou řadu krásných návrhů, jen je tady představit! S tím cylindrickým sklem mám ještě ten postřeh, že nevyhnutelně budou ty hodinky mít retro nádech, jen co vidím ty nahoře, už je považuji za kousek z pade let. to pakr....myslím, že na naší úrovni platí cylidrický = bombírovaný= vypouklý= konkávní ciferník
Viktor Odesláno 10. května 2006 Nahlásit Odesláno 10. května 2006 2) nějaký projekt hodinek z damascénské ocele - takové romantické hodinky, prodávané v setu s nožem z obdobného materiálu. Nejlépe to celé doplnit taušírovaným mečem. A na závěr napsat rozlučkový dopis na bankovní výpis z vyluxovaného konta a nožem či taušírovaným mečem s hodinkama na ruce spáchat rituální seppuku To by byla romantika!
X-Bob Odesláno 10. května 2006 Nahlásit Odesláno 10. května 2006 Ještě k té sportovní variantě: před časem tu běžel po mém soudu boží nápad udělat průhledný ciferník a potiskem z obou stran docílit plastického efektu, co toho využít? Já se stejně vsadím, že nakonec to dopadne na soudkové pouzdro s 96 to bude ten maximální odvaz, na kterém se domluvíme, stačí nové dýnko a ciferník - a vím, že rozhodne CENA!!! A taky, že to každý zná a ví, co si za tu patnáctku (max.) koupí a budou obrovské, popsané, ciferník z vláken - když bude zaplatitelný, eventuálně pouzdro z damašku - ale to zaplatitelné nebude, a co nejvíce se jinak podobat stávajícím. Jsem na to připraven! Takže varianta full stainless steel, no numbers: - pouzdro sportII, nerez / damašek velikost je mi jedno, už stávají jsou dostatečné - sklo safír, jen oblé / rovné - proč ne, je to sport - luneta vnitřní - origoš ovládání mohou vymýšlet naši strojaři, dále píšu o běžném ovládání horní korunkou - korunky na 1.30 a 4.30, různě pokud možno parciálně kalené. Když se to nevyjde, tak na 2 a 4. - datumka nejlépe na 4.30 (budou vidět všechny indexy / lze i nudně na 3 - ciferník nerez parciálně kalený, bez čísel, jen logo prim (nekalené-lesklé) a luminiscenční čárky viz oranžové sportII, jen na 12 bych radil udělat čárky dvě, barva dle libosti - asi žlutá nebo modrá (svítící modrá už ani nevím proč nejméně ruší - viz únikové tabule v kinech) - luneta bez čísel, po minutách střídání kalených a nekalených ploch (šachy) - takže změna povrchu = index To je důležité kvůli čitelnosti, viz nečitená luneta orlík. Na 12 by byl počátek lunety nějak označen luminiscenční barvou, toť vše, jako letecké longines. - ručky viz ty oranž sportII, jen bych na minutovce protáhl hrot, jako má vteřinovka, aby šlo odečítat minuty. Nekalený nerez, liminiscenční plošky . - dýnko a tak blá blá blá, já bych volil nerez beze skla, parciálně kalené, české nápisy - kalibr 96/68 Aby to bylo hezký úderný a primácký, doporučoval bych opravdu maximální jednoduchost tvarů!! No a je to. Nedělám si legraci. Na tomhle se domluví většina, cenově to bude přijatelné (i pro mě ) a myslím, že po drobných několika úpravách by to mohlo být přijatelné i pro ty, kdo vlastně Sporty nechtějí. Však oni nakonec přijdou na to, že je potřebují :)
odklizec Odesláno 10. května 2006 Nahlásit Odesláno 10. května 2006 Tak tady jsem vam neco spachal To je zhruba moje predstava (prvni pokus), jak bych si novou L.E. predstavoval. Nicmene, aby to fungovalo, chce to podstatne tensi okraj pouzdra a asi mensi logo.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se