Přejít na obsah

Muzeum hodinek, hodin a budíků zn. PRIM

Doporučené příspěvky

Od 1.4.2008 je otevřena v Městském muzeu Nové Město nad Metují expozice mapující historii hodinářských závodů v Novém Městě nad Metují a Šternberku.

K vidění je mimo jiné :

- prototyp hodinek Spartak z roku 1954

- Prim Orlík

- největší funkční hodinky Prim, které měří na délku 235 cm !!!

- Prim Automatic kal. 97

- ladičkové hodinky ELTON

- hodinky Prim Sport polského válečného námořnictva

- prototyp hodin Prim Radio Synchro Quartz

- mechanický budík Prim s opačným chodem ruček

a řada dalších zajímavých exponátů

Vstupné pouhých 10,- Kč

Kontakt : Městské muzeum Nové Město nad Metují

Na Zadomí 1226 a U Zázvorky 1210

Tel.: 491 470 289, 491 470 331

e-mail: info@muzeum-nmnm.cz

Otevírací doba:

1. 10.-30. 4. / Po-Pá: 9-17 / So-Ne: 9-12 a 13-16

1. 5.-30. 9. / Po-Pá: 9-17 / So a Ne: 9-12 a 13-17

post-1228-1207595714.jpg

post-1228-1207595734.jpg

post-1228-1207595745.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 98
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Hlanvně se neptejte nikdo na museum PRIM. Ptejte se na městské museum. Je to 50 m od náměstí. Výstavka moc pěkná, exponáty naleštěné. Dle mého názoru by se časem mohla rozrůst. ps. Škoda, že jsem si je nemohl vzít do ruky. Chápu že to nejde :sweatdrop:

Odkaz ke komentáři

Paní z toho nebyla nadšená, když jsem vytáhl foťák. Vzhledem k tomu, že všechny fotky jsou na vebu, tak jsem ho schoval.

Hmmmmmmm,myslel jsem si to, je to prostě tajemství ty Primky.

Namísto ,aby byly rádi, že mají lidé zájem hrají si na co???

Je docela zvláštní ,že ve Washingtonu v galerii kde je v každém pokoji(sále) opravdu umělec např.DEGAS,RUBENS nebo MONET s focením problém nemají, naopak se divili a to docela dost ,mé otázce.

Závěr: ale pojedu tam stejně, musí tam být nějaké ukrutné tajemství

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja
Fotit se dnes nesmi na spouste mist a ve spouste muzei a galerii. Pokud ti to vadi, jed fotit do Washingtonu!

To je nějaká kamarádská rada, anebo prohlášení ředitele zeměkoule? :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři

Fotit se dnes nesmi na spouste mist a ve spouste muzei a galerii. Pokud ti to vadi, jed fotit do Washingtonu!

FRANTIKU, FRANTIKU

Ty mi jistě řekneš kde je ještě nějaká taková( díra:příměr) kde se nesmí fotit a já ti potom přes SZ napíši aby jsem nevypadal jako vejtaha kde jsem všude fotit mohl!!! OK?

Odkaz ke komentáři

Gratuluji k otevření muzea - už se těším na návštěvu !!

OT:

:D longu, nic ve zlým, ale vynadal jsi mi, jak zapleveluju vlákno o černých diplomatech úvahou, že černý diplomaty vyrobený v polsku jsou padělek, a teď tu diskutuješ o focení v americe...... Ale jen pokračuj, mně to neva, jen, že mi to vlákno asi na tvůj popud zas nějakej chytrák zavřel a mě strašně zajímá, kde se tu vzalo tolik fotek neexistujících černých diplomatů.

Nejsou nějaké v tom muzeu?

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Gratuluji k otevření muzea - už se těším na návštěvu !!

OT:

:D longu, nic ve zlým, ale vynadal jsi mi, jak zapleveluju vlákno o černých diplomatech úvahou, že černý diplomaty vyrobený v polsku jsou padělek, a teď tu diskutuješ o focení v americe...... Ale jen pokračuj, mně to neva, jen, že mi to vlákno asi na tvůj popud zas nějakej chytrák zavřel a mě strašně zajímá, kde se tu vzalo tolik fotek neexistujících černých diplomatů.

Nejsou nějaké v tom muzeu?

Longu, na tvůj popud zavíraj chytráci vlákna? Tyjo, ty se máš... :D :D :D

Jinak abych nebyl úplně OT: Díky za tip, asi tam strčím rypák, i když JSEM NEPŘÍTEL ELTON HODINÁŘSKÁ a.s. .... Ale to s tím vlastně nemá nic společnýho.

Upraveno uživatelem New Milis
Odkaz ke komentáři

to NEW MILLIS za 1/2 jsou nadherné!!!

to CIGI ty jsi pil ! :helpsmilie: jaký popud jaké zavirání? :crying_anim:

Závěrem: zřejmě budeme muset věřit Primovi, napsal mi jasně ,že se nevyráběli.

K focení: šlo snad spíše o nefocení.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja
To Tolja a Long: Foceni nebo nefoceni - neni to jedno? ^_^

Já nereagoval na možnost - nemožnost focení v dotyčném muzeu, to zjistím brzy sám, ale na to, jak bravurně a s noblesou posíláš kolegu kamsi.

edit: teď jsem se na stránkách muzea dočetl, že za možnost focení nebo natáčení se platí 10CZK. To by snad mohlo tuto neplodnou debatu uzavřít :war:

Upraveno uživatelem tolja
Odkaz ke komentáři

Já nereagoval na možnost - nemožnost focení v dotyčném muzeu, to zjistím brzy sám, ale na to, jak bravurně a s noblesou posíláš kolegu kamsi.

edit: teď jsem se na stránkách muzea dočetl, že za možnost focení nebo natáčení se platí 10CZK. To by snad mohlo tuto neplodnou debatu uzavřít :war:

V pohode. Ja reagoval jen na zbytecne rejpavej styl, kterej Long pouzil. Bez toho, aniz by si neco overil. Stejne jako u dotazu ohledne cernych Diplomatek se certil, ze nema odpoved a potom ji dostal. Ohledne foceni se ted ukazuje, ze je to mozne, takze plky jsou zbytecne.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...