Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...
Odesláno
před 4 hodinami, Zlý vlk napsal:

20250813_143758.png.9613a8a100980aa52287d99cf015f66a.png

To je nádhera 😍 

• Díky 1
Odesláno

Ahoj vespolek, chci požádat o radu. Uvažuji o bronzových hodinkách a narazil jsem na značky, ve kterých se moc neorientuji. Rozpočet jsem si dal do 20k, nechci je na denní nošení, ale spíš jenom do sbírky a na občas. Velikost pouzdra ideálně pod 40 mm a pokud možno potápky, které mám asi nejraději.

Ve fokusu mám:

1. Glycine Combat Sub 39 GL0517 (https://www.glycinestore.eu/glycine-combat-sub-39-bronze-gl0517/), slitina CuSn6

2. Baltic Aquascaphe Bronze Brown (https://baltic-watches.com/en/products/aquascaphe-bronze-brown), slitina CuAl8

Našel jsem i bronzové potápky Steinhart, ale jednak nemám subjektivně dobrý vztah k této značce, ale hlavně jsou už o dost větší. To stejné i Vostok, obrovské hodinky.

Glycine je snad firma trošku s tradicí, tento model neurazí (i když má datumovku...) Baltic mi přijde na můj vkus už hodně retro. Značku znám, na rozdíl od Yemy mají i celkem dobrou pověst.

Z hledisky patiny je asi vhodnější slitina u Glycine, nebo se pletu? 

Hledal jsem na internetu, ale v tomto rozměru jsem asi nic jiného nenašel. Hamilton je rozměrově OK, ale cenově je výše a fieldy už mám (spíš unosím další potápky...) Je ještě nějaká jiná možnost? (CW, Oris nebo Tudor znám, ale jsou přes limit.)

Odesláno
před 37 minutami, STRKKT napsal:

Ahoj vespolek, chci požádat o radu. Uvažuji o bronzových hodinkách a narazil jsem na značky, ve kterých se moc neorientuji. Rozpočet jsem si dal do 20k, nechci je na denní nošení, ale spíš jenom do sbírky a na občas. Velikost pouzdra ideálně pod 40 mm a pokud možno potápky, které mám asi nejraději.

Ve fokusu mám:

1. Glycine Combat Sub 39 GL0517 (https://www.glycinestore.eu/glycine-combat-sub-39-bronze-gl0517/), slitina CuSn6

2. Baltic Aquascaphe Bronze Brown (https://baltic-watches.com/en/products/aquascaphe-bronze-brown), slitina CuAl8

Našel jsem i bronzové potápky Steinhart, ale jednak nemám subjektivně dobrý vztah k této značce, ale hlavně jsou už o dost větší. To stejné i Vostok, obrovské hodinky.

Glycine je snad firma trošku s tradicí, tento model neurazí (i když má datumovku...) Baltic mi přijde na můj vkus už hodně retro. Značku znám, na rozdíl od Yemy mají i celkem dobrou pověst.

Z hledisky patiny je asi vhodnější slitina u Glycine, nebo se pletu? 

Hledal jsem na internetu, ale v tomto rozměru jsem asi nic jiného nenašel. Hamilton je rozměrově OK, ale cenově je výše a fieldy už mám (spíš unosím další potápky...) Je ještě nějaká jiná možnost? (CW, Oris nebo Tudor znám, ale jsou přes limit.)

Ahoj,

mě se hrozně líbí ty wardy, co sem dával @Zlý vlk, ale jak píšeš, ty jsou cenově přes limit. A alespoň co koukám na stránky tak pouzdro mají 42mm.

Ještě Stowa Fliegery, ale ty jsou taky cenově dražší...

Odesláno

CW mám v hledáčku dlouho, ale jiný typ. Líbí se mi jejich bronzové Dune, ale asi bych je nevynosil. A nechal bych si je nechal poslat na britskou adresu.

Bronzovky beru fakt jako okrajovou záležitost, nechci v tom utopit moc peněz. 

Odesláno

Ty moje mají 38mm. V té generaci se dělaly 38 a 43mm. Ve výprodeji přišy asi na polovinu ceníkovky. Ale už je to víc jak 5 let, nevím, jestli ty výprodeje ještě dělají.

Odesláno (upraveno)

Díky. Na Veneziano jsem se díval, ale teď jsem na ně zapomněl. Nevím, jak by vypadaly naživo, přijdou mi víc na fešáka, než jako tool pro instalatéra 👩‍🔧 Asi víc preferuju CuSn6 nebo CuSn8.
Ty další bohužel znamenají clo + DPH a to jsem přes limit.

Jako peníze mám, ale trochu mi chybí chuť utrácet. Uvidím, třeba mě to přejde, ale zákazníci mají prázdniny a kšefty podle toho vypadají...

Upraveno uživatelem STRKKT
  • Like 1
Odesláno

@STRKKT jestli to je na zábavu tak mám výbornou zkušenost s Undone, strojek je jen NH35, ale byl naladěný na nulovou odchylku, bronz CuSn8 krásně chytal patinu, dá se customizovat, a provedení  s california číselníkem je fajn....pouzdro je 40mm, teď za ně chtějí 400 EUR, ale třeba budou mít zase akci.

Odesláno
V 13. 5. 2025 v 9:17, Tikal napsal:

Patina na cifru nádherně zraje a mění se před očima den po dni.

20250513_085817-EDIT.jpg

O je to prosím za značku? A kde se dá koupit? Díky

Odesláno
V 25. 8. 2025 v 16:18, STRKKT napsal:

Díky. Na Veneziano jsem se díval, ale teď jsem na ně zapomněl. Nevím, jak by vypadaly naživo, přijdou mi víc na fešáka, než jako tool pro instalatéra 👩‍🔧 Asi víc preferuju CuSn6 nebo CuSn8.
Ty další bohužel znamenají clo + DPH a to jsem přes limit.

Jako peníze mám, ale trochu mi chybí chuť utrácet. Uvidím, třeba mě to přejde, ale zákazníci mají prázdniny a kšefty podle toho vypadají...

Co se domluvit s @Lukáš3 aby ti nějaké bronzovky sestavil, jestli se dá sehnat to správné pouzdro. Pokud by to bylo jen na okraj. Myslím si že cena by byla pod limit . 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...