crickett Odesláno 25. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2008 Zdravim ! Potreboval by som zistit vyrobcu a typ tohto stroja. A manual by som taktiez potreboval. Vdaka! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
afrikab Odesláno 25. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2008 Ja bych rekl, ze se mu lidove prezdiva soustruh. Vyrobcem bude asi firma Prazima.
crickett Odesláno 25. dubna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 25. dubna 2008 Ja bych rekl, ze se mu lidove prezdiva soustruh. Vyrobcem bude asi firma Prazima. Asi tolko viem nove, ako som vedel aj predtym...
afrikab Odesláno 25. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2008 Asi tolko viem nove, ako som vedel aj predtym... Nic proti, ale pochybuju, ze na foru o hodinkach ti nekdo poradi. I kdyz bych ti pral opak.
crickett Odesláno 25. dubna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 25. dubna 2008 Nic proti, ale pochybuju, ze na foru o hodinkach ti nekdo poradi. I kdyz bych ti pral opak. Kedze je to hodinarsky jemny sustruh, tak ci nahodou niekto nieco take nepouziva osobne doma. Len z toho som vychadzal ze by niekto moholo nieco take mat aj doma ked je hodinar (opravar a nie len baterkac).
safi Odesláno 25. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2008 Kedze je to hodinarsky jemny sustruh, tak ci nahodou niekto nieco take nepouziva osobne doma. Len z toho som vychadzal ze by niekto moholo nieco take mat aj doma ked je hodinar (opravar a nie len baterkac). Kontaktuj člena jménem mechano
mechano Odesláno 25. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2008 Kedze je to hodinarsky jemny sustruh, tak ci nahodou niekto nieco take nepouziva osobne doma. Len z toho som vychadzal ze by niekto moholo nieco take mat aj doma ked je hodinar (opravar a nie len baterkac). Niečo také doma používám, je to ten hodinářský soustruh z DDR. Takhle z paměti ti už neřeknu výrobce, jen mám dojem, že to bylo někde na předměstí Chemnitz ( Karl-Marx atd.) A ty ho máš, nebo sháníš ? Nedávno mi byl nabízen.
crickett Odesláno 28. dubna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 28. dubna 2008 Niečo také doma používám, je to ten hodinářský soustruh z DDR. Takhle z paměti ti už neřeknu výrobce, jen mám dojem, že to bylo někde na předměstí Chemnitz ( Karl-Marx atd.) A ty ho máš, nebo sháníš ? Nedávno mi byl nabízen. Mam ten sustruh doma len by som k tomu potreboval manual. Je k tomu aj cela bedna original prislusenstva. A ak by mal niekto vazny zaujem tak ho aj predam.
mechano Odesláno 28. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2008 Mam ten sustruh doma len by som k tomu potreboval manual. Je k tomu aj cela bedna original prislusenstva. A ak by mal niekto vazny zaujem tak ho aj predam. Bohužel, manuál jsem k němu ani nikdy neviděl. Značka výrobce je Andrä & Zwingenberger, místo Oberfrohna. Pokud by ti stačilo vysvětlení co na co je, tak to by snad šlo. Co bys za něj chtěl ? M.
crickett Odesláno 30. dubna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 30. dubna 2008 Pridavam este nejake obrazky! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
serfik Odesláno 15. května 2008 Nahlásit Odesláno 15. května 2008 Bohužel, manuál jsem k němu ani nikdy neviděl. Značka výrobce je Andrä & Zwingenberger, místo Oberfrohna. Pokud by ti stačilo vysvětlení co na co je, tak to by snad šlo. Co bys za něj chtěl ? M. jjjjjjjjjjjjj
crickett Odesláno 16. května 2008 Autor Nahlásit Odesláno 16. května 2008 (upraveno) Bohužel, manuál jsem k němu ani nikdy neviděl. Značka výrobce je Andrä & Zwingenberger, místo Oberfrohna. Pokud by ti stačilo vysvětlení co na co je, tak to by snad šlo. Co bys za něj chtěl ? M. Ok! tak skus popisat co naco sluzi.. Prikladam aj obsah skrinky a su tam aj ciselne oznacene pozicie. Tak mozno ze to pomoze aj inym... Dakujem! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 16. května 2008 uživatelem crickett
mechano Odesláno 17. května 2008 Nahlásit Odesláno 17. května 2008 Ok! tak skus popisat co naco sluzi.. Prikladam aj obsah skrinky a su tam aj ciselne oznacene pozicie. Tak mozno ze to pomoze aj inym... Dakujem! Děláš si prdel ? Vždyť je to tam napsaný.
ramon Odesláno 18. května 2008 Nahlásit Odesláno 18. května 2008 Tak tohleto už je hodinařina dost těžkýho kalibru Dá se to tak chápat že když tohleto máš doma tak si vlastně vyrobíš cokoliv?
mechano Odesláno 18. května 2008 Nahlásit Odesláno 18. května 2008 Tak tohleto už je hodinařina dost těžkýho kalibru Dá se to tak chápat že když tohleto máš doma tak si vlastně vyrobíš cokoliv? Skoro přesně tak, jen ještě maličkost : musíš to umět. (probíhá to stejně jako na velkým soustruhu)
HonzaX Odesláno 18. května 2008 Nahlásit Odesláno 18. května 2008 Mam ten sustruh doma len by som k tomu potreboval manual. Je k tomu aj cela bedna original prislusenstva. A ak by mal niekto vazny zaujem tak ho aj predam. Nebylo by lepší aby Tě s tím někdo naučil dělat ? K televizi Ti stačí manuál jak ji máš používat , ale na soustruhu se musíš naučit dělat a to chvíli trvá .
ramon Odesláno 21. května 2008 Nahlásit Odesláno 21. května 2008 Docela by mi bodlo, když na to přišla řeč, kdyby mě někdo naučil dělat na obyčejným soustruhu (samozřejmě za odměnu ) pokud se tady někdo najde kdo ho má doma a cosi na něm i umí . Hodil by se i tip na dobrý studijní materiál. Ale teorie je teorie a praxe je praxe, že.
B.F.G. Odesláno 21. května 2008 Nahlásit Odesláno 21. května 2008 Pouze praxe dělá mistra. Dělat na soustruhu je v zásadě jednooduché, horší je, co z něj na konci vypadne Teorie je všude hafo, zásadní je naučit se měřit, odečítat na noniusech, správně nastavit a nabrousti nůž, zvolit správnou řeznou rychlost a posuv. Takže nějakou literaturu pro technologii třískového obrábění, strojnické tabulky, brejle, šupleru, mikrometr, dobrý nervy a nějakej matroš. PS: A hlavně pozor na zapomenutou kličku v univerzále...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se