ELDA76 Odesláno 30. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2008 Tak jako asi desítky z vás jsem se začal zajímat o hodinky až po náhodném nalezení tohoto fóra a desítkách hodin strávených na něm pročítáním příspěvků. Tenkrát jsem se rozhodl, že začnu sbírat hodinky značky PRIM. (Původní záměr byl, že to bude forma spoření na pořízení vysněných ORLÍKŮ.) K dnešnímu dni mám 100ks. hodinek této značky a pomalu je začínám dávat dohromady. Naučil jsem se je rozebrat a složit, ?vyčistit? číselník, vyměnit ručičky za nové, teď experimentuji s chromováním pouzder v různých chromovnách. Ale proč to tady vlastně píšu. Chtěl bych se zeptat, kde nakupujete nebo sháníte náhradní díly na hodinky zn. PRIM? A za kolik? (Aspoň orientačně) Jedná se především o nové sklíčka, pouzdra, číselníky, korunky a sem tam nějaký ten šroubek. Dále bych se chtěl zeptat, jak se jednotlivé díly označují? Například sklíčka? Stačí změřit průměr? Nebo se nějak označuje i ?vyboulení?? Dále korunka? Stačí napsat kalibr? Nebo se uvádí její délka a použité pouzdro? A úplně nejlepší pokud jste někdo hodinář, máte toho v dílně mraky a jste ochoten to prodat. Třeba podle fotky. To by byla paráda. (No zkusit jsem to musel.) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník RaGe Odesláno 30. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2008 Ahoj, určitě Ti kolegové poradí víc, koukni třeba tady. Nebo zde.
ELDA76 Odesláno 1. května 2008 Autor Nahlásit Odesláno 1. května 2008 Ahoj, určitě Ti kolegové poradí víc, koukni třeba tady. Nebo zde. Perfektní cena. Nicméně co znamená u těch plastových sklíček TVAR PARDUBICE? Jo a kde se dají sehnat takové ty s tím ?plastovým chromovaným? okrajem?
Kapo Odesláno 1. května 2008 Nahlásit Odesláno 1. května 2008 výrobní družstvo Tvar Pardubice, dokonce přežilo do dnešních časů - www.tvar.cz/cz.htm
Návštěvník tolja Odesláno 2. května 2008 Nahlásit Odesláno 2. května 2008 .. Jo a kde se dají sehnat takové ty s tím ?plastovým chromovaným? okrajem? Jestli jsem tě správně pochopil, tak asi myslíš tzv. ráfek, do kterého je plastové sklíčko vlepeno. Ráfek není součástí sklíčka, ale pouzdra.
ELDA76 Odesláno 4. května 2008 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2008 Jestli jsem tě správně pochopil, tak asi myslíš tzv. ráfek, do kterého je plastové sklíčko vlepeno. Ráfek není součástí sklíčka, ale pouzdra. Jo tak to jde vyloupnout? Tak to je super. A jdou někde ty ráfky sehnat nové? A sklíčka do těchto ráfků koupím na uvedené adrese www.mavex.cz v sekci plastová sklíčka?
Návštěvník tolja Odesláno 4. května 2008 Nahlásit Odesláno 4. května 2008 ... A jdou někde ty ráfky sehnat nové? .... Sólo nové ráfky asi ne, leda komplet s novým pouzdrem, ale těch už také nebude mnoho k mání, jelikož se jedná o starší varianty pouzder pro kalibry 50, 52, 55, 57, 66, 68. Na běžné modely jsou sklíčka nahraditelná současnou produkcí. Na sporty 1+2, TV automaty a na některé modely s vnitřní lunetou/ distančním kroužkem budeš asi sklíčka shánět složitě.
ELDA76 Odesláno 6. května 2008 Autor Nahlásit Odesláno 6. května 2008 Sólo nové ráfky asi ne, leda komplet s novým pouzdrem, ale těch už také nebude mnoho k mání, jelikož se jedná o starší varianty pouzder pro kalibry 50, 52, 55, 57, 66, 68. Na běžné modely jsou sklíčka nahraditelná současnou produkcí. Na sporty 1+2, TV automaty a na některé modely s vnitřní lunetou/ distančním kroužkem budeš asi sklíčka shánět složitě. Tak teda už vím kde seženu sklíčka. A co korunky? Dají se někde sehnat přes internet?
Návštěvník tolja Odesláno 7. května 2008 Nahlásit Odesláno 7. května 2008 A co ručičky na hodinky PRIM? Korunky nahrazuji současnou produkcí, anebo beru vraky na náhradní díly, pokud je z nich něco použitelného.
jacob Odesláno 8. května 2008 Nahlásit Odesláno 8. května 2008 Tak teda už vím kde seženu sklíčka. A co korunky? Dají se někde sehnat přes internet? Sleduj Aukro, tak je Primek pořád celkem dost a jak psal Tolja, chce to kupovat hodinky na kterých je aspoň něco použitelného a bude se Ti to zrovna hodit...
ELDA76 Odesláno 8. května 2008 Autor Nahlásit Odesláno 8. května 2008 Korunky nahrazuji současnou produkcí, anebo beru vraky na náhradní díly, pokud je z nich něco použitelného. Najdu někde na internetu korunky ze současné produkce? A jak se třídí nebo liší?
Návštěvník tolja Odesláno 9. května 2008 Nahlásit Odesláno 9. května 2008 Najdu někde na internetu korunky ze současné produkce? A jak se třídí nebo liší? Promiň, špatně jsem se vyjádřil. Korunky si neměním sám, ale dělá mi to můj hodinář, takže o tom jak se třídí a liší vím koupit je můžeš třeba tady
ELDA76 Odesláno 10. června 2008 Autor Nahlásit Odesláno 10. června 2008 Tak jsem zase našel trochu času vrtat se v hodinkách, nicméně ty korunky na hodinky Prim stále nemůžu nikde sehnat. Na stránkách http://www.olympia.cz/ jsem nenašel ceny a poslání objednávky blbne. (Asi je to jen pro obchodníky) Znáte někdo nějaké zaručené stránky, kde to jde objednat?
Návštěvník tolja Odesláno 11. června 2008 Nahlásit Odesláno 11. června 2008 Tak jsem zase našel trochu času vrtat se v hodinkách, nicméně ty korunky na hodinky Prim stále nemůžu nikde sehnat. Na stránkách http://www.olympia.cz/ jsem nenašel ceny a poslání objednávky blbne. (Asi je to jen pro obchodníky) Znáte někdo nějaké zaručené stránky, kde to jde objednat? SZ
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se