Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
pražský masakr motorovou pilou Vám přináší filipes :thumbsup_anim:

Husqarna , slouží mi 6-7let, 1x v servisu přetěsnění

Srry, ale 6-7 let je prd, mela by vydrzet aspon 15, pak uz to stoji za zminku ;)

Navic... docela zalezi na tom, na co slouzi :)

• Odpovědi 41
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

podělím se s vámi o moje první letmé poznatky: Jonsered a McCulloch je naprosto totéž (aspoň ten jeden model od každého co jsem měl v ruce a moc se mě nenadchnul), liší se jenom barvou, cenou a asi? motorem uvnitř, Husqvarna je mazlik a docela příjemně překvapila Homelite, na Stihl a Dolmar jsem ještě nenatrefil :)

Odesláno

Píly špičkových výrobcov by nemali byť zlou voľbou. Rozdiely by som hľadal v dostupnom servise so súčiastkovou základňou pre konkrétny model. S veľkosťou a hmotnosťou by som sa netrápil, osobne sa mi u väčších píl zdali vibrácie menšie ako u malých, ale stred by mal byť akurát. Takže vyskúšať či padne do ruky, informovať sa na servis a súčiastky a poradiť sa najlepšie u lesákov alebo servisákov. Odkedy Husqvarva zmenila majiteľa, najdu sa bohužiaľ v nižšej cenovej hladine aj tzv. bezúdržbové, ale neopraviteľné píly, takže pozor a hľadať v strednej triede výrobcov. Profi triedu s veľkým výkonom zase nemusí amatér zvládnuť. Väčšina profesionálnych pilčíkov v mojom okolí používa Husqvarny a Stihl, aj toto o niečom vypovedá. Husqvarna má drahší servis ako Stihl. Oleo-mac má vraj slušné motory s dobrou životnosťou a dobrý pomer cena - kvalita, ale s ním zatiaľ nemám osobnú skúsenosť.

Odesláno

Ze svého pohledu bych dodal jen tohle, at si vybereš jakoukoliv pamatuj si, že co je zubaté a točí se dovede být neuvěřitelná sviňa.

Odesláno
Ze svého pohledu bych dodal jen tohle, at si vybereš jakoukoliv pamatuj si, že co je zubaté a točí se dovede být neuvěřitelná sviňa.

To je pravda. Můj strýček si uříz pilkou tři prsty a omdlel!

Odesláno (upraveno)

Elektrická pila je dobrá. Pokud řežeš něco jenom na zahradě , kolem baráku, na takové to domácí pořezání..., tak je optiimální kupovat motor :) Jinak pro mně dělá osm zahradnických firem a jejich zastoupení co se týká značek je různorodé... bylo mi řečeno, že záleží na osobní zkušenosti.. samozřejmě, výběr by měl být prováděn z renomovaných firem (jejich jména se tady už objevila).. ale jinak prostě záleží na tom jak vám co sedne do ruky :)

Upraveno uživatelem Onion
Odesláno

Elektrika na h..... Black a Dekl vydržel rok a moc toho nepořezal, od této značky se nám toho pokazilo více-nikdy více.

Benzín Stihl mám profi a v součastnosti bych bral farmářku - lehčí a nemusí se tolik točit.

Jinak mazat a brousit - ne Lukana - s tím jsem se opravdu setkal.

Jinak Stihl mě osobně připadá líp udělanej než HQ.

Odesláno (upraveno)
Já mám Dolmar asi 10 let, celkem pravidelně s ní něco přefiknu a šlape jak hodinky. :)

No a el. pila, to je tak pro děcka. :thumbsdown_anim:

Já mam Dolmar ES-2030 A 2000W štyri roky. Za túto dobu má píla za sebou 80 prm porezanej metrovice (na palivo). Režem metrovicu na klátiky o dĺžke cca 25 cm. Spotreba celkom cca 12l mot. oleja na mazanie reťaze. Spotreba el. energie - v globále nárast ceny elektriky zanedbateľný. Potrpím si na to aby píla bola stálé vyčistená, striedam dve reťaze, na ktorých hobľovacie nože stále a častejšie prebrusujem. Lištu pravidelne otáčam, takže je min. opracovaná. Jeden krát som menil tesnenie na rotore, ktoré bráni vniknutiu stružlín. Rezanie palivového dreva beriem ako relax. Tým, že som prešiel na topenie drevom ušetrím oproti spotrebe plynu - ročne 30 000,- Sk ;)

Upraveno uživatelem Bak
Odesláno

Tak to je borec já bych omdlel už při uříznití jednoho prstu a on vydržel řezat dál. Jako musí to být chlap ze železa. :thumbsup_anim: :thumbsup_anim: :thumbsup_anim:

Odesláno

Tak to je borec já bych omdlel už při uříznití jednoho prstu a on vydržel řezat dál. Jako musí to být chlap ze železa. :thumbsup_anim: :thumbsup_anim: :thumbsup_anim:

Nic moc. Jednou si pod sebou uříz větev a musela pro něj letět helikoptéra.

Odesláno (upraveno)
Nic moc. Jednou si pod sebou uříz větev a musela pro něj letět helikoptéra.

Tatuv kolega a rodinnej kamarad se takhle zabil... :( Ze vsech lidi, s kterejma kdy tata delal, byl nejpeclivejsi (ja jsem zamlada nechodil do skolky a misto toho se tatovi motal pod stromem a v oranzovy tatrovce jsem odvazel spadany vetve :D, takze jsem jeho kolegy znal odmalicka :) ), ale jednou si urizl vetev, na ktery byl privazanej. Helikoptera uz bohuzel ani letet nemusela... :(

Upraveno uživatelem boo-beek
  • po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...
  • po měsících...
Odesláno

za svojich mladsich cias som pracoval v lese ako brigadnik... profici nic ine ako hus. nepouzivali/nedoporucovali

doma mame uz cca 5 rokov elektriku od Narexu a nemozem na nu povedat nic zle, pouziva sa celkom intenzivne ......na elektrike takmer niet co pokazit a nevyzaduje okrem mazania ziadnu udrzbu, jedine na com sa nesmie setrit je dobra retaz.

Odesláno
za svojich mladsich cias som pracoval v lese ako brigadnik... profici nic ine ako hus. nepouzivali/nedoporucovali

doma mame uz cca 5 rokov elektriku od Narexu a nemozem na nu povedat nic zle, pouziva sa celkom intenzivne ......na elektrike takmer niet co pokazit a nevyzaduje okrem mazania ziadnu udrzbu, jedine na com sa nesmie setrit je dobra retaz.

Já zas od profíků slyšel, že Stihl je the best ;) Ostatně mám pilu Stihl ještě z Tuzexu cca 20 let zpátky. Za tu dobu jsem byl v servisu jen nabrousit řetězy a jednou pro vložku do benzínovýho fitru (ta už se chudinka stářím rozpadla).

Odesláno

Jako původně lesník můžu potvrdit, že profíci v lese používají jen Husqvarny. Dobře se s nima pracuje a není problém s díly a servisem. Pokud ale chce člověk pilu pro sebe, jen tak občas si něco uříznout doma (jako třeba Milisův strejda - Milisi doufám, že už jste mu tu pilku sebrali), tak na značce moc nezáleží.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...