dehyd Odesláno 25. května 2006 Nahlásit Odesláno 25. května 2006 pakr napsal: ...Psací písmo ne, to se ke stylu Primu (výroba moderních a elegantních společenských hodinek) vůbec nehodí.... Tak tím si nebuď tak jistý - podívej se třeba na speciální edice, či re-edice Breitlingů, u kterých používají své starší "psací" logo (a bez křídel). Vypadá to velmi seriózně.
Onisan Odesláno 25. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 25. května 2006 Přesně... nevím co je na elegantním písmu nemoderní... navíc co vlastně znamená slovo "moderní" ? Technický majstrštyk? Tak o tom se tady nebavíme, bavíme se o hodinkách klasického střihu.... a tam pací písmo bez obav použít můžeme
cigi Odesláno 25. května 2006 Nahlásit Odesláno 25. května 2006 Pánové, zpět k hodinkám, mají-li být opravdu společenské, co byste řekli na jednoručičkové. je to myslím ta nejjednodušší úprava kalibru - prostá redukce minutovky a zůstala by mimostředná vteřinovka, aby bylo opticky jasné, že jdou. Nové logo musí být jednoduché, tedy pouze nápis prim, a musí být co nejuniversálnější ve svém výtvarném působení - aby byl použitelný, ale musí být myslím jasně ukotvený v naší době - prim je současná firma a my neděláme repliky. Za nejlepší považuji nulovou variantu - tedy žádné logo na ciferníku, jen na dýnku. Taky to je nejoriginálnější a nejodvážnější. Nebojte se prázdných ploch!
odklizec Odesláno 25. května 2006 Nahlásit Odesláno 25. května 2006 Pokud jednorucickove, tak opravdu jednorucickove..zadna sekundovka. "Jednorucickove" hodinky se sekundovkou vypadaji jako kdyby jim jedna rucicka upadla. A nebo udelat hodinky typu "jump hour", kde hodinova rucicka je nahrazena okynkem v ciferniku, ve kterem se misto datumovky meni hodiny Jenze to opet znamena upravu povrchu strojku, aby se do nej dal ulozit ciselny (hodinovy) venec. Do strojku samotneho by se teoreticky nemuselo zasahovat, pokud by nevadilo, ze hodina se meni plynule. Spravne "jump hour" totiz mam dojem skoci z jedne hodiny na druhou. Jinak by tu byla moznost pouzit GMT strojek, kde se tusim ta druha casova zona meni skokove (nemam GMT, ale nekde jsem to cetl)? Pak by se mozna dalo nahodit hodinovy venec na GMT osu, tim by se navic ziskal 24 hodinove zobrazeni casu! Jeee, to jsem ted vymyslel pekne hodinky! Zatim tam vidim jen jediny problem a to ulozeni hodinoveho vence! No ale on mne nekdo znalejsi urcite brzo usadi, ze takhle by to teda neslo
cigi Odesláno 25. května 2006 Nahlásit Odesláno 25. května 2006 Odklízeči, vycházejme prosím z kalibrů prim, jinak se nedohodneme. S tou vteřinovkou máš recht - odkazuji na tmavomodrý svět - nesmělo by se jednat o vteřinovku, ale něco, co se pohybuje (vrtule), aby bylo jasné, že hodinky jdou - bez toho bych jim nedůvěřoval. Okénko - datumka by ale také nevadila - souhlasím. U 52 je tak blízko středu, že by se ten podrobný jednoruřučkový popis (15,30,45 v každé pětiminutovce) za ní vešel na okraj ciferníku pohodlně.
odklizec Odesláno 25. května 2006 Nahlásit Odesláno 25. května 2006 No kdyby PRIM udelal tu upravu na hodinovy venec v kalibru ETA (rekneme zminenem GMT ETA 2892), tak uz by se v podstate o kalibr PRIM jednalo! Vyresilo by se tim hned nekolik problemu.. Neduvera casti lidi ve stare (a priznejme si to jako chlapi) nijak vyjimecne kalibry, byla by to pekna komplikace a zaroven skok PRIMu o nejeden stupinek vys! A pokud by skutecne nebyl problem v nicem jinem, nez v ulozeni hodinoveho vence, tak si myslim, ze vyfrezovani jedne drazky nebude neproveditelne ani se soucasnym vybavenim firmy.
cigi Odesláno 25. května 2006 Nahlásit Odesláno 25. května 2006 Obávám se odklízeči, že to nebude prim chtít - záruka, možná copy rights a tak. Taky fakt nevím, jak to může být komplikované, ale asi hodně. Ale 24 hodinový strojek by byla krása, jen bych ho vrnul do tmavomodrých - je to přeci jen takový letecký. Ale prim hovořil o možné spolupráci s jinou strojkovou firmou, tam by to snad šlo, navíc prý dodávají jenom díly a tak by s nimi byla jistě řeč, když prim vymyslí a dodá specifikaci. Jinak mám za to, že jakoukoli a jakkoli upravovanou etou by se prim naopak dostal o nejeden stupínek níž. Vždyť jediná hodinařina, co má, jsou ty jeho prastarý nedokonalý obšlehlý primitivní, leč dostatečný kalibry (66 a 68) , jinak je to běžná klenotnická rutinní produkce. Já bych vsadil všechno na úpravu kalibrů prim! Nešlo by tu hodinovku zpomalit a mít 24 hodinový strojek? předpokládám, že je to věc převodů. Můj konstruktér si určitě bude vědět rady! Já vím, že eta je bezvadná, modernější a lepší, ale je to zkrátka jenom eta - globální věc. Moje chuť je prostě kofola, ne coke!
X-Bob Odesláno 25. května 2006 Nahlásit Odesláno 25. května 2006 Cigi - tys to vystihl: Když ji miluješ, není co řešit.
odklizec Odesláno 25. května 2006 Nahlásit Odesláno 25. května 2006 Co se tyka zaruky a copyrights, zaden problem. Delaji to vsechny firmy, co neco znamenaji. I prim si ETA kalibry prejmenovava podle sveho..uz to by melo stacit na pruser a nikomu to zrejme nevadi, kdyz se k oznaceni kalibru nekde napise "based on ETA". Tim, ze by se ty kalibry nejak zmenily/upravily, by konecne zacalo davat smysl jejich oznacovani jinym nez standartnim ETA cislem. Osobne chapu prejmenovani standartnich kalibru bez jakekoliv fyzicke upravy, jako neprilis korektni jednani, ktere navic mate zakaznika. To co pises ze by PRIM klesnul kdyby zacal upravovat ETA kalibry je zprominutim nesmysl. Naopak, znamenalo by to, ze zvladaji vic, nez jen tupe pouzivat seriove kalibry a oceni to kazdy znalec a odbornik. Co se tyka vylepsovani starych kalibru, uvedom si, ze i ty vychazeji z LIP kalibru. A svymi soucasnymi parametry opravdu nikoho neohromi. Jakkoliv se mi treba libi 66, kdyz je odekorovana, 96 uz mi prijde totalne fadni a nevzdhledna. Jinak receno, na nove kalibry zatim nejsou kapacity, na stare uz nejsou kapacity, takze vyplnit mezidobi upravama cizich strojku mi prijde jako dost dobry a rozumny napad
Onisan Odesláno 25. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 25. května 2006 cigi napsal: Za nejlepší považuji nulovou variantu - tedy žádné logo na ciferníku, jen na dýnku. Taky to je nejoriginálnější a nejodvážnější. Nebojte se prázdných ploch! To je to co jsem navrhoval, ale tiše, neb mám obavu, že PRIM na své značce lpí jako málokdo Nebo logo na korunce...
cigi Odesláno 25. května 2006 Nahlásit Odesláno 25. května 2006 Co se týče 96 souhlasím, je odbytá na hranici funkčnosti - komunistickej šmejd. Ale s tou etou ti nerozumím, dobře přece víš, že o nějaké parametry, techniku vůbec, jde až na posledním místě. Jde o pocit výjmečnosti, sounáležitosti, vlastenectví, identitu, o imidž, proto dávám za příklad kofolu a ne škodovku např.. A tady mám jasno - prim v česku hraje prim. Když budu chtít etu, na webu seženu vše, co si umím představit a co neumím, neudělá ani prim, natož, aby to prošlo touhle děsivě nivelizační cenzurou - viz celebra.
gandalf Odesláno 25. května 2006 Nahlásit Odesláno 25. května 2006 Cigi, kdyby ta ETA byla ženská, tak bych řekl, že ti ta mrcha švýcarská nebyla po vůli. Chtěl jsem napsat ne...a :-))).
odklizec Odesláno 25. května 2006 Nahlásit Odesláno 25. května 2006 Pocit hrdosti a sounalezitosti je sice pekna vec, ale pochop, ze kdyz PRIM jednou zacne pouzivat nove kalibry, stejne to ze zacatku nebude vlastni kalibr vyvinuty a s velkou pravdepodobnosti ani vyrobeny u nas, ale bude to zase kalibr koupeny od treti firmy, jako to bylo minimlane s prvnimi kalibry 50 a 52. Takze kdyz PRIM znovu zacne delat vlastni kalibry, urcite nebude hned delat nejake komplikovane, ale zacne s centralni/mimostrednou vterinovkou a casem prijdou komplikace jako rezerva chodu a dalsi. To co jsem tady navrhnul (a o cem, treba v jine forme, urcite uvazuje i PRIM), je moznost mit nejkou peknou komplikaci, bez velkych naroku na vyrobu (mozna) uz ted a pak uz se vlastne nejedna o cisty ETA kalibr. Kdyz se navic vymeni sroubky za modrene a provede se pekna dekorace, bezny clovek uz puvodni ETU ani nepozna. A to je podle mne cesta, jak se dostat do povedomi lidi. A tohle muze prinest nove zakazniky a tim padem i finance na vyvoj vlastnich strojku. Jinak mezi nama, mne PRIM se standartni etou taky prilis neoslovuje. V tomhle ti uplne rozumim. Ale pokud by ty hodinky mely nejak upravenou etu (nejen dekoracne), tak to uz je neco jineho.
gandalf Odesláno 25. května 2006 Nahlásit Odesláno 25. května 2006 Odklízeči vystihls to. To mám na mysli i já. Hledání nové cesty, nových trendů, truhu i zákazníků. Starými kalibry, dle mého, nikoho neoslní. A můžeme se tady na fóru nad nimi rozplývat hrdostí. Tak to je. Ten názor ale nikomu nevnucuji, jsem holt Gandalf :-)).
dehyd Odesláno 25. května 2006 Nahlásit Odesláno 25. května 2006 "Hymbajs šůviks", tady jeden tu hodinářskou intelektuální evoluci jeden ani nestíhá sledovat... Respektuji vaše preference, nicméně musím opět ragovat i za sebe: cigi napsal: Pánové, zpět k hodinkám, mají-li být opravdu společenské, co byste řekli na jednoručičkové... Pro mě tedy jednoručičkové ne - chtěl bych spíše klasiku, žadný "extrabuřt"... cigi napsal: ...Za nejlepší považuji nulovou variantu - tedy žádné logo na ciferníku, jen na dýnku... Ani toto není moje preference - proto se zajímám o Prim L.E., abych mohl obdivovat i to logo... odklizec napsal: ..A nebo udelat hodinky typu "jump hour", kde hodinova rucicka je nahrazena okynkem v ciferniku Jeee, to jsem ted vymyslel pekne hodinky!... Také ne - to by bylo jak ty nové Bentley Breitlingy, kterým jsme se nedávno téměř jednohlasně vysmáli... ...jo, ještě jsem málem zapoměl - kalibr: PRIM vs. ETA: - zde jsem osobně zatím nerozhodnut. Vlastenecky bych raději sice Prim, ale uznávám ty potíže s dostupností a technickou "zaostalostí" (bez urážky) v novém modelu. Takže v tomto jsem se zatím "vyvinul" jaksi do neutrality...
mechano Odesláno 25. května 2006 Nahlásit Odesláno 25. května 2006 No a když se tedy vlastně ukázalo že nic nového nejde vymyslet (tedy aby to nebyla hovadina ) a pravděpodobně ani vyrobit , co se teda na to vykašlat a koupit si něco , co už někdo vymyslel a vyrobil ?
gandalf Odesláno 25. května 2006 Nahlásit Odesláno 25. května 2006 Mechano, pokud to nemyslíš ironicky, proč ne? Já si myslím, že Švýcaři, kteří jsou vně Unie by nad spoluprací s Primem možná neohrnovali nos.
cigi Odesláno 25. května 2006 Nahlásit Odesláno 25. května 2006 Mechano má úplnou pravdu, než vymejšlet trakař s eta, je lepší pročesat internet a koupit, co se mi zalíbí. Já si nechám od prima udělat celebry s prim kalibrem.
odklizec Odesláno 25. května 2006 Nahlásit Odesláno 25. května 2006 dehyd napsal: odklizec napsal: ..A nebo udelat hodinky typu "jump hour", kde hodinova rucicka je nahrazena okynkem v cifernikuJeee, to jsem ted vymyslel pekne hodinky!...Také ne - to by bylo jak ty nové Bentley Breitlingy, kterým jsme se nedávno téměř jednohlasně vysmáli...Sice jsem tu nechtel ukazovat zadne vzory, ale dobre.. Mi se neco takoveho nezda nevkusne..vam jo? Tohle neni prilis dobry priklad, protoze uz by to znamenalo poradne upravit strojek, ale kdyby tech 1-60 bylo po celem obvodu..
dehyd Odesláno 25. května 2006 Nahlásit Odesláno 25. května 2006 Já nevím, možná od toho každý očekáváme něco jiného... Mě například jde o nesériové, tedy zajímavé, ale stále praktické a klasické hodinky. Osobně je hodlám nosit, ne je mít v šuplíku, či vitríně jako raritu. ...to už bych raději asi ten "big date".
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se