X-Bob Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 nesmíme klesat na duchu. 1) když nejde Mohamed k hoře.. 2) naděje umírá poslední... 3) Když pánbůh dopustí, i motyka.... Cigi, jak dlouho trvá vypižlat z kusu kolejnice pouzdro na nějaké hodinky :D Strojek bych měl. Ciferník z kusu čtvrtky...
cigi Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 (upraveno) . Upraveno 20. března 2011 uživatelem cigi
Viktor Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Je to tady OT, ale myslím, že ztrátový je Daimler-Chrysler a ne divize Mercedes-Benz.
watch Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Loni byla stratova i Mercedes-divize. Je to vysledek katastrofalniho rezaveni hlavne modelove rady E. Dokonce i nektere super-luxusni auta vyvezene do arabskych zemi rezaveji! Smart je dlouhodobe stratovy, ale Mercedes poprve.
watch Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Kde vidite cenovy strop pro novou Ch le. Kdyz to tady ctu, tak bych to videl tak u 25000. Hodinky za 10 snad nikdo necekal, nebo?
X-Bob Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Obávám se, že významná část zde to viděla určitě pod 25.000,- ......
watch Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 30-40 jsem take necekal. Ale bylo mi jasne, ze to nebude 15-16. Prim tady mnohokrat deklaroval, ze se zadna le za podobnych podminek uz konat nebude.
JJ Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Pokud překousnu tu žlutou barvu a ciferník neskončí moc přeplácaně (ve kterémžto případě do l.e. nejdu vůbec) tak pro mě je limitem ca 25 kKč. A ještě jedna věc safírové sklo také nechci (kvůli křehkosti, ne kvůli ceně). Ad Mercedes - kdyby ta éčka jen rezavěla, tak to není tak hrozné. Ale po pár měsících se rozpadající diferenciály a převodovky (a to včetně top provedení), to už bylo opravdu moc. Znám jen ve svém okolí dva lidi, kteří si v důsledku toho raději koupili BMW. V obou případech po dost letech spokojeného používání předchozích versí Mercedesů.
odklizec Odesláno 8. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Holt tatra je tatra, ze? (pro ostatni..a to si ted fakt nedelam srandu!)
Prokop Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Sklíčko bych doporučoval minerální konkávní nebo safírové cylindrické (akrylátové bych vyloučil z důvodů zatěsnění). Tomu nerozumím, mám hodinky s akrylátovým sklíčkem s vodotěsností 300 m? Navíc tam očekávám retro soulad mezi vyložením otočného kroužku a sklíčkem. Jinak je to trochu otázka, jaké kdo chce hodinky, co od tohoto projektu očekáváme? Jestli kvalitu na úrovni Linea CHLE (aretace kroužku, safír, nové pouzdro atd.) za 30k nebo sranda retro hodinky, vzpomínku na staré Sporty v nižší kvalitě (starý kroužek s novým potiskem, akrylátové sklíčko, staré pouzdro, které není třeba nijak upravovat) s cenou mým odhadem do 10k při aspoň dvaceti účastnícících (vyčištění a seřízení strojku, nový ciferník, nové ručky, frézování dna -nic jiného není snad třeba). Já si trochu myslel na druhou variantu, i když i ta první má svůj půvab - zejména pro Elton. To nemyslím nijak zle, touha dělat kvalitní hodinky ve všech parametrech srovnatelné se střední třídou švýcarských hodinek je zcela pochopitelná a zapadá do strategie značky Prim. Pochopitelně zkouším prosadit projekt, který by byl nejen kvalitní, ale i relativně ufinancovatelný. Tento by mi vyhovoval i z toho důvodu, že by o něj měli zájem i vám podobní japonští sběratelé. Se kterými diskutuji na japonském diskuzním fóru.
Prokop Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Sport II s nerezovym pouzdrem a Myiota-kalibrem se pradaval za 2400. Eta zase neni v nakupu o tolik drazsi, ale hodinky s Etou zacinaji u 8t. Cenova kalkulace mi proto neni uplne jasna. Predpokladam, ze je rozhodujici pocek kusu a Prim u Sportu II pocital s "masovym" prodejem. Nakonec se jich ale prodalo jenom par desitek (stovek?). U nove Ch le je pocet omezeny. Ale cenovy rozdil je prece jenom prekvapive velky. Eta je cca 3x tak drahá. (jen tak pro zajímavost). Já Vám nenutím safírové sklo, ani minerál. Pro mě to je vlastně nejjednoduší to vzít tak, jak to napsal georg a hrát si jenom s barvičkama. Já jsem chtěl zkusit udělat takový projekt, který by ve svém důsledku umožnil existenci dvou projektů na jednom konstrukčním základě, a tím i zředění nákladů. Z toho stejného základu jsem chtěl udělat remaky jak Sportu Igen (Onegen), tak Sportu IIgen (Twogen). Oba by měly aretovatelnou lunetu a sklíčka stejné konstrukce a lišily by se pouze tvarem kontury pouzdra. Umožnilo by to také odlišení od stávajících historických modelů, stejně jako jejich přizpůsobení dnešním požadavkům na rozměry hodinek. Díky velikostnímu odlišení bychom pak měli volnější ruce na individuální barevné variace a přitom by se jednalo o špičkový produkt, se kterým by se dalo vyrazit do zahraničí.
Prokop Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Cechino stoji na Prim-webu 4650Kc. Tak to jen potvrzuje to, co si myslím. Kolik se jich asi prodá ? Desítky, stovky, tisíce (milióny )? Čechino je zaprvé quartz a za druhé je kalkulován na 1000 identických ks. To je úplně jiný druh kalkulace. Těch tisíc kusů totiž bude vyrobených rychleji než slavná Chronomag Limited edition, jakkoliv mám tento projekt v úctě.
Prokop Odesláno 8. června 2006 Nahlásit Odesláno 8. června 2006 Jó a chlapi, zase mě tu nepranýřujte za to, že tu napíšu, jaké hodinky bych "si" rád udělal sám. Když si vezmete tu moji specifikaci, která Vás tu tak všechny vyděsila a odečtu z ní pár položek jako: 1) zvětšení pouzdra 2) safírové nebo minerální sklo 3) aretovatelný kroužek 4) řemen z aligátora jsme stále v cenovém pásmu, které odpovídá vašim dosavadním představám. Trochu jsem Vás chtěl popíchnout. Měl jsem za to, že už mě také trochu znáte.
watch Odesláno 9. června 2006 Nahlásit Odesláno 9. června 2006 Nase predstavy jsou bohuzel asi dost rozdilne. Ceny od 10t do 30t(??), o provedeni ani nemluve. Momentalne nevidim zadnou velkou sanci na dostatecne velky pocet zajemcu (aspon30?). Mozna cas pro novou le jeste opravdu nedozral. Je naprosto jasne, ze Cechino je co se tyce vyrobni ceny uplne jinde. Prvni Ch le byla cenove mimoradne vyhodna a to i pres velmi rozdilne hodinky pripominajici solitery. Proto bude tezke prosadit novou le, kazdy bude srovnavat cenu s prvni Ch le.
cigi Odesláno 9. června 2006 Nahlásit Odesláno 9. června 2006 (upraveno) . Upraveno 20. března 2011 uživatelem cigi
Prokop Odesláno 9. června 2006 Nahlásit Odesláno 9. června 2006 To cigi, když obětujeme zvětšení pouzdra, padá i mechanismus aretovatelného kroužku, protože se tam nevejde. Já jsem to na Vás možná vyhrkl všechno moc naráz a neodhadl jsem situaci, ale pro mě má smysl udělat buďto hodinky na bázi setjného pouzdra Sport Igen s plastovým sklem (nebo minerální) a třecí aretací kroužku nebo udělat zvětšený remake. Měl jsem za to, že remake je vhodným způsobem, jak vytvořit opět jakousi úvodní sérii, která zahájí prodej takovýchto hodinek. Podobně jako Linea 40mm. To má podle mne přeci jen větší váhu, protože byste měli vůbec první kousky nového modelu.
gutav.lolo Odesláno 10. června 2006 Nahlásit Odesláno 10. června 2006 mne by se libilo stejne pouzdro Igen.ale snad kalibr 68
X-Bob Odesláno 10. června 2006 Nahlásit Odesláno 10. června 2006 já bych asi také případně původní pouzdro + jiny ciferník + plast. sklo + průhled
watch Odesláno 10. června 2006 Nahlásit Odesláno 10. června 2006 Puvodni pouzdro, 68, odlisna barva ciferniku, ceske dynko bez pruhledu.
cigi Odesláno 12. června 2006 Nahlásit Odesláno 12. června 2006 (upraveno) . Upraveno 20. března 2011 uživatelem cigi
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se