dubraro Odesláno 19. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2008 Vážení kolegové, možná vás, tak jako mne, při nekonečných debatách o více či méně zdařilých čínských napodobeninách evropských hodinek napadlo, jak vlastně vypadají opravdu čínské hodinky. Takové, které se vyrábějí v Číně pro průměrné Číňany. Já jsem nad tím trochu zapátral a pak jsem si (zatím) dva vzorky pořídil. Shanghai, 19 kamenů, aktuálně vyráběné a prodávané. Zuan-Shi (česky "diamant"), 17 kamenů, asi 30 let staré, vyčištěné. Strojky jsou v obou případech jednoduché a robustní, běžné konstrukce. Hodinky jdou spolehlivě a poměrně přesně. Cena odpovídala možnostem běžných Číňanů - ty staré stály 5 dolarů, ty nové 11. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 19. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2008 Ty jo...ty první jsou moooc pěkné....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 19. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2008 Výborně, po delší době "normální" hodinky v této sekci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 19. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2008 Další foto z Ebay Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New X-Bob Odesláno 19. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2008 ¨safi, ty jsou moc pěkné. Jaká je na e-bay jejich cena? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechJoker Odesláno 19. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2008 (upraveno) Vážení kolegové, Cena odpovídala možnostem běžných Číňanů - ty staré stály 5 dolarů, ty nové 11. Cena těch nových odpovídá i mým současným možnostem, kde se dají za tuto cenu koupit? Já našel akorát tyhle, a to je i bez pošty docela dražší Vony jsou docela pěkný, takový... echtovní... Žádná "čajna export". Upraveno 19. května 2008 uživatelem CzechJoker Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 19. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2008 ¨safi, ty jsou moc pěkné. Jaká je na e-bay jejich cena? http://cgi.ebay.com/NOS-VINTAGE-SEA-GULL-A...1QQcmdZViewItem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vor Odesláno 19. května 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2008 (upraveno) A nemá mít Echt Čína čínské popisy? Ono to potom vypadá s těmi ang. nápisy jako čínské hodinky vyrobené na export a ne pro Číňany. Upraveno 19. května 2008 uživatelem vor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dubraro Odesláno 20. května 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2008 (upraveno) Omlouvám se, spadlo mi spojení. Nemyslím si, že by byly "málo čínské". Hodinky přece mají čínské nápisy. Akorát někdy v latince a ne v čínském písmu. Třeba ty Zuan-Shi jsem viděl úplně stejné s nápisem "Diamond". A "nečistoty" ve spodní části ciferníku jsou zbytky čínských znaků. Ale je to dobrá inspirace, zkusím se poohlédnout po takových, které by měly komplet nápisy ve znacích, nejlépe i s číslicemi. Ostatně Primky, vyráběné v Československu pro československé zákazníky, měly taky nápisy v angličtině. Kdo by se chtěl zapojit do širší komunity sběratelů "echt čínských" hodinek, mohu mu doporučit zde: http://forums.watchuseek.com/forumdisplay.php?f=72 Upraveno 20. května 2008 uživatelem dubraro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dubraro Odesláno 20. května 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května 2008 (upraveno) Cena těch nových odpovídá i mým současným možnostem, kde se dají za tuto cenu koupit? Já našel akorát tyhle, a to je i bez pošty docela dražší Vony jsou docela pěkný, takový... echtovní... Žádná "čajna export". Zkus třeba tady: http://cgi.ebay.com/NEW-Silver-Toned-China...1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.com/NEW-OLD-STOCK-CHINA-KU...1QQcmdZViewItem Upraveno 20. května 2008 uživatelem dubraro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se