beruška Odesláno 19. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 19. května 2006 Atlanticy sice nějaké u nás mají, ale jen pár a Atlantic Mariner Classic jsem nikde neviděla. Jestli o nějakém prodejci v ČR víte, kde by se daly sehnat do konce příštího týdne, dejte vědět
Jerryl Odesláno 19. května 2006 Nahlásit Odesláno 19. května 2006 A co teda? Hrábě? Nebuďte pořád tak militantní. Uvědom si, na co jsou = mechanika není všemocná. Hrábě jsou hrábě, hodinky jsou švýcarský a Sunta jsou Sunta. Co bych poradil Berušce je, aby se zeptala svýho milýho jaký hodinky chce a že mu je koupí. Viděl jsem odstrašující případ v televizi. Jessica Simpsonů tehdá koupila tomu svýmu hodinky za 50.000 dolarů. Jenže asi jaksi neodhadla jeho styl. Byly hranatý, velký jak kráva a samej drahokam. Takový buzerantský. Nepřejte si vidět, jak se mu protáhl ksicht, když je dostal a ještě byl naprdlej, že stály tolik peněz. Je mi jasný, že to už nebude takový překvapení, ale předejde se tím mnoha problémům.
brasil Odesláno 19. května 2006 Nahlásit Odesláno 19. května 2006 Sice chceš švajcy, ale za dobrou cenu koupíš třeba kvalitní stroj od POLJOTU!Skvělej nápaditej design+výborná mechanika a nemusíš kupovat quartzky jen aby ti byl swiss made! A jako sportovní doporučuju SEIKA, viděl sem automaty i za 2500...jo ale zas ten výškoměr a tlakoměr hm...na to bych se vys*, dyť je to jedno v jaký seš zrovna výšce, kdyby to bylo už joooo hodně, tak tam bude cedule, kde to stejně bude napsaný
RomanP Odesláno 20. května 2006 Nahlásit Odesláno 20. května 2006 Naprosto souhlasím s JERRYLem. Jsou prostě věci, které by si (bez urážky) měl chlap vybrat sám a jsou to třeba právě hodinky. Pokud to má být dárek k narozeninám nebo tak, měla by u toho přítelkyně nebo manželka asi být a říct svůj názor. Je to něco jako když chlap koupí pro tu svojí bez dozoru prima sukni. Realita je asi taková, že si ji 2x vezmě a pak bude tvrdit, že si ji šetří, protože je vynikající a to asi ani jeden z Vás nechce. Myslím, že když OBA sednete k tomuhle fóru, tak je zde co číst a vybírat. Výsledek pak nebudou rozpaky, ale radost z dobrého výběru.
RomanP Odesláno 20. května 2006 Nahlásit Odesláno 20. května 2006 No o to hůř, že se jedná o hodinky zaměřené na sport. Mechanické pro radost se dají vybírat srdcem, ale tohle je ještě horší...
dehyd Odesláno 21. května 2006 Nahlásit Odesláno 21. května 2006 ...ten výškoměr a tlakoměr hm...na to bych se vys*, dyť je to jedno ... >brazil: Mluvíš s dámou - važ slova.
beruška Odesláno 23. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2006 tak už jsem se celkem rozhodla a váhám mezi 2 hodinkami buď atlantic mariner classic, obr viz výše, quartz strojek 955.112 (automat nyní u nás není a 3 týdny na dovoz nemůžu čekat) WR 100 m) ocel, safírové sklíčko, luminiscenční ručičky a "čísla" cena 8900 czk nebo Tissot PR 50, quartz, ocel, safírové sklíčko, WR 50. Líbí se mi model s arabskými číslicemi jen na 12 a 6, ale obrázek k němu jsem na netu nenašla, cena 4800 czk nebo případně tissot PR titanum, titan je sice lepší, ale nenašla jsem model s arab. číslicemi cena 6100 czk Které jsou lepší? (nejde mi ani tak o cenu, jako o vzhled a kvalitu)
beruška Odesláno 23. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2006 tissot v automatu (ocel, safír) 8000,-
steel Odesláno 23. května 2006 Nahlásit Odesláno 23. května 2006 ...jo ale zas ten výškoměr a tlakoměr hm...na to bych se vys*, dyť je to jedno v jaký seš zrovna výšce, kdyby to bylo už joooo hodně, tak tam bude cedule, kde to stejně bude napsaný chlapiku nevis o cem mluvis - tlakomer te muze upozornit na pripadnou zmenu pocasi jooo a hodne vysoko fakt zadny cedule nejsou :-) do alp jsou suunto k nezaplaceni, ale fakt jen do tech hor
beruška Odesláno 23. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2006 nevíte někdo jak dlouho vydrží akumulátor v automatech?
Kubík Odesláno 23. května 2006 Nahlásit Odesláno 23. května 2006 V normálních automatech je pružina, po dotažení je to kolem 40 h a pak musíš hodinky nosit, jinak se zastaví. Některé automaty se dají natáhnout i ručně. U novějších tipů - SEIKO Kinetic se pohybem dobíjí kondenzátor, nicméně o tom, jak dlouho pak hodinky můžou ležet, nic netuším. Jestli chceš automaty za pár Kč, mám už 9 let Seiko 5, dělal jsem s nimi všechno, ani na sport nesundával .... a pořád jdou. Jen je tak každý dva roky musím znovu seřídit, přesnost je většinou po seřízení tak do +-5s/den a pak se to rozjíždí tak do 10 a víc sekund za den, znova je seřídím ...a jede se dál
odklizec Odesláno 23. května 2006 Nahlásit Odesláno 23. května 2006 U kineticu je power reserve kondenzatoru pri uplnem nabiti nekolik mesicu.
beruška Odesláno 23. května 2006 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2006 nevíte někdo jak dlouho vydrží akumulátor v automatech? čímž myslím, 5, 10 let ? než se bude muset akumulátor vyměnit. (nemyslím, jak dlouho vydrží hodinky ležet, než se zastaví, to předpokládám tak měsíc možná déle) tissot nebo atlantic? atlantic je o dost dražší, ale nevím proč, asi že není tolik rozšířený? nemyslím, že by dělali o tolik kvalitnější hodinky než tissot
lefty Odesláno 23. května 2006 Nahlásit Odesláno 23. května 2006 U kineticu je power reserve kondenzatoru pri uplnem nabiti nekolik mesicu. Podle stránek Seiko je to až 6 měsíců u Seiko Kinetic, a až 4 roky u Kinetic AutoRelay.
steel Odesláno 23. května 2006 Nahlásit Odesláno 23. května 2006 nevíte někdo jak dlouho vydrží akumulátor v automatech? čímž myslím, 5, 10 let ? než se bude muset akumulátor vyměnit. (nemyslím, jak dlouho vydrží hodinky ležet, než se zastaví, to předpokládám tak měsíc možná déle) tissot nebo atlantic? atlantic je o dost dražší, ale nevím proč, asi že není tolik rozšířený? nemyslím, že by dělali o tolik kvalitnější hodinky než tissot automat jsou mechanicke hodinky s rezervou natahu napr. 48 hodin - v hodinkach je setrvacnik, takove kyvadelko, ktere je nathuje a to tak, ze se hybe a hybe se proto, ze nekdo hybe hodinkami ETA strojky se daji natahnou jeste k tomuto normalne korunkou. jednou za 5 - 10 let je dobre ty hodinky vycistit, ale zastavi se opravdu za nejakych tech 48 hodin nikoliv za mesic ci dele
dehyd Odesláno 23. května 2006 Nahlásit Odesláno 23. května 2006 nevíte někdo jak dlouho vydrží akumulátor v automatech? čímž myslím, 5, 10 let ? než se bude muset akumulátor vyměnit. (nemyslím, jak dlouho vydrží hodinky ležet, než se zastaví, to předpokládám tak měsíc možná déle) tissot nebo atlantic? atlantic je o dost dražší, ale nevím proč, asi že není tolik rozšířený? nemyslím, že by dělali o tolik kvalitnější hodinky než tissot >beruska: Ja bych volit Tissot. Jeste pozor na rozdil mezi dvema typy Automatu, mam dojem ze se ti stale trochu pletou. Kolegove se to uz snazili vysvetlit, taze rekapitulace: 1) Automatic - (vubec zadna elektrina, zadne baterky, zadne akumulatory): - ciste a pouze mechanicky strojek, jako hracka na klicek. Pri noseni se uvnitr kyve zavazi, ktere svym pohybem neustale natahuje pruzinu strojku. Na plne natazeni hodinky po odlozeni jdou jeste cca 36 az 40 hodin. Pak se zastavi. Nic vic. Je to ale mechanicka klasika a tradice, kterou zde preferuje vetsina hobbystu. 2) "Kinetic" - (elektricke hodinky s kapacitorem / akumulatorem): - elektro-mechanicky strojek, opet se v nem kyve zavazi, to ale nenatahuje pruziunu, ale pohybem dobiji elektricky kapacitor, ktery elektrickym proudem pohani strojek. Zde spravne pises, po odlozeni vydrzi cca nekolik mesicu, zivotnost samotneho kapacitoru bude nejakych 10 let. Tento system vynalezla myslim japonska firma Seiko (ta jej prave nazyva Kinetic), podobny system dnes vsak pouzivaji i jini vyrobci. Tissot tento system nazyva "Auto-quartz".
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se