Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Po roku...
Odesláno

Tak trochu oprasujem vlakno ... Pobedy po otcovi. Posledné , čo si pamätám na jeho ruke ....

IMG_20250710_080909.jpg

• Like 1
Odesláno
před 26 minutami, brba napsal:

Tak trochu oprasujem vlakno ... Pobedy po otcovi. Posledné , čo si pamätám na jeho ruke ....

Památeční hodinky jsou ty nej!

Dostala mě ta grafika subčíselníku sekund, ten designer má můj obdiv.

image.png

• Haha 3
Odesláno
před 40 minutami, Vit napsal:

image.png

No toto som si doteraz nevšimol 😆

Odesláno

Ten typ grafiky číselníka ma zaujal , tak som striehol na Aukre . Doteraz som videl len tieto tri tipy . Matný strieborný podklad s nádychom jemného sunburstu , a grafika - jemné biele čiary . Sorry za foto - fotil som teraz v obývačke - svetlo nič moc ...

IMG_20250710_204155.jpg

Odesláno

Tyhle mám podobný s bílým ciferníkem, jsou vlastně celkem dost fajn spolehlivý i příjemný na nošení, ale i když to z fotky tak nevypadá, tak odečíst z nich přesný čas (hlavně minuty) chce aspoň u mě docela silný nervy 😄Ale jinak je mám rád.

Odesláno (upraveno)

Právě že minutovka je tam úplně klasická a ukazuje jak na běžných hodinkách, ale hodinovka se otočí kolem ciferníku jednou za den. Spíš je to nezvyk, když je střídám s klasickými hodinkami, že hodinovka bývá jinde než ji člověk očekává, ale dá se na to zvyknout. Každopádně pro neznalé je to malý rébus -)

IMG_20250509_215250.jpg

Upraveno uživatelem Dopi
  • Like 2
Odesláno

Mě připadají 24 hodinový ciferníky celkově logičtější, než dvanácti, s tím nemám problém zas já. Ale jde mi o ten chaos co se minut týče - podle mě tam máš: (určitě) 21 hodin a (s velkou mírou pravděpodobnosti 52 minut a 53 vteřin) 😄 Že jako mohli udělat celkově graficky minuty přehlednější, tak jsem to myslel 🙂

Návštěvník eloga
Odesláno
V 10. 7. 2025 v 8:42, Vit napsal:

image.png

No já nevím, nad čím se tady rozplývat. Tato výrobní firma ZIM Kujbyšev, dnes Samara vyráběla Pobědy, řekl bych v 3.třídní kvalitě. Bylo to vidět na zpracování i materiálu. Holt postupem času se v 50s v SSSR nedostávalo všeho možného a šetřilo se i na hodinkách. Onen 15j původní kalibr je tady v všude v ZIMu bez nějakého vylepšení nebo pokusů o něj. Je to taková ruská fabrická bída pro mládežníky na Sibiř, stavět přehrady na Angaře a Jeniseji od nevidim do nevidim, makat a držet hubu a krok.

Часы Победа ЗиМ|Лучшие цены|Доставка Москва

mrkněte se na ceny, mluví to samo za sebe, v rublech. 🙃

Když jsem se tím kdysi trochu zabýval, překvapilo mně, jakým skutečně šmejdským stylem je ten ZIM provázený a zpracovaný. I ten strojek je vlastně již zkraje výroby v ZIMu takový chcípáček, jenž o parametrech,  které na skutečné Pobědy nasadil a vyžadoval Stalin, nemá ani potuchy- Celá ta fabrika - Zavód imeni Maslenikova, je jen něco, aby to jelo a plnil se plán bez ohledu na náklady a dělníci měli práci pro plnění pětiletek. Nic jiného to ani neevokuje.

Takže tady - ruské vlákno je otevřené, ale třeba mně už to skoro nic neříká. Já bych dnes po tom všem s rusáky sovětské/ruské hodiny na ruku nedal natož sem strkat foto a psát, že jsou mé oblíbené. Já tedy ne. 🤠😎

Ale hodinky to jsou... 😇 

Odesláno

Chápu to správně, že podkladem pro ty ruské kalibry byl stejný Lip25, jako pro Primky?
Vycházím tedy z jediné věty a zbytek domýšlím: "За основу взят удачный французский механизм 15 рубиновых камней." 

Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, eloga napsal:

No já nevím, nad čím se tady rozplývat. Tato výrobní firma ZIM Kujbyšev, dnes Samara vyráběla Pobědy, řekl bych v 3.třídní kvalitě. Bylo to vidět na zpracování i materiálu. Holt postupem času se v 50s v SSSR nedostávalo všeho možného a šetřilo se i na hodinkách. Onen 15j původní kalibr je tady v všude v ZIMu bez nějakého vylepšení nebo pokusů o něj. Je to taková ruská fabrická bída pro mládežníky na Sibiř, stavět přehrady na Angaře a Jeniseji od nevidim do nevidim, makat a držet hubu a krok.

Часы Победа ЗиМ|Лучшие цены|Доставка Москва

mrkněte se na ceny, mluví to samo za sebe, v rublech. 🙃

Když jsem se tím kdysi trochu zabýval, překvapilo mně, jakým skutečně šmejdským stylem je ten ZIM provázený a zpracovaný. I ten strojek je vlastně již zkraje výroby v ZIMu takový chcípáček, jenž o parametrech,  které na skutečné Pobědy nasadil a vyžadoval Stalin, nemá ani potuchy- Celá ta fabrika - Zavód imeni Maslenikova, je jen něco, aby to jelo a plnil se plán bez ohledu na náklady a dělníci měli práci pro plnění pětiletek. Nic jiného to ani neevokuje.

Takže tady - ruské vlákno je otevřené, ale třeba mně už to skoro nic neříká. Já bych dnes po tom všem s rusáky sovětské/ruské hodiny na ruku nedal natož sem strkat foto a psát, že jsou mé oblíbené. Já tedy ne. 🤠😎

Ale hodinky to jsou... 😇 

Chápu tvé důvody i názor na kvalitu, ale mě pobavila odvaha designera s něčím takým (co připomíná dětské kresby) vůbec přijít.
Rusko nepodporuju, ale také kvůli partě volů ve vedení nezahodím ruské hodinky s budíčkem, které vznikly dávno před Putinovým šílenstvím a mám je rád (stejně jako nepřestanu poslouchat Souostroví gulag, i když ho napsal Rus).

Upraveno uživatelem Vit
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 4 hodinami, gargamel napsal:

Mě připadají 24 hodinový ciferníky celkově logičtější, než dvanácti, s tím nemám problém zas já. Ale jde mi o ten chaos co se minut týče - podle mě tam máš: (určitě) 21 hodin a (s velkou mírou pravděpodobnosti 52 minut a 53 vteřin) 😄 Že jako mohli udělat celkově graficky minuty přehlednější, tak jsem to myslel 🙂

Jasný, už Ti rozumím. Je fakt že orientace v minutách je kvůli tomu hodinovému vloženému indexu o něco horší. 

Odesláno
před 3 hodinami, Vit napsal:

Chápu tvé důvody i názor na kvalitu, ale mě pobavila odvaha designera s něčím takým (co připomíná dětské kresby) vůbec přijít.
Rusko nepodporuju, ale také kvůli partě volů ve vedení nezahodím ruské hodinky s budíčkem, které vznikly dávno před Putinovým šílenstvím a mám je rád (stejně jako nepřestanu poslouchat Souostroví gulag, i když ho napsal Rus).

👍

Návštěvník eloga
Odesláno

Vít

ok, no bohužel ten ZIM je asi mimo toho co píšeš o designu faktický ústup ze slávy. Mám sovětských mraky, některé jsou i slušné parametry, vzhledem i materiálem. Ale pořád to mluví o SSSR a zemi, kde zítra znamená včera. Je tam pár světlých momentů, něco jsem i vylovil v dobách kdy to bylo za pár korun včetně všelijakého dreku ze ZIMu, ale celkově mi to připomíná uzavřenou kapitolu života i dějin. Pokud jde o ten Gulag, tak to bych s hodinkami nespojoval, nicméně to už  je ovšem na vkusu každého chronomagora zvlášť. 

V pohodě - 🤠 🍻

Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, eloga napsal:

Vít

ok, no bohužel ten ZIM je asi mimo toho co píšeš o designu faktický ústup ze slávy. Mám sovětských mraky, některé jsou i slušné parametry, vzhledem i materiálem. Ale pořád to mluví o SSSR a zemi, kde zítra znamená včera. Je tam pár světlých momentů, něco jsem i vylovil v dobách kdy to bylo za pár korun včetně všelijakého dreku ze ZIMu, ale celkově mi to připomíná uzavřenou kapitolu života i dějin. Pokud jde o ten Gulag, tak to bych s hodinkami nespojoval, nicméně to už  je ovšem na vkusu každého chronomagora zvlášť. 

V pohodě - 🤠 🍻

V pohodě - 🍻

Mám tyto POLJOTy (více ZDE)

Vit_POLJOT_budik_210329_01_.jpg

Upraveno uživatelem Vit
  • Like 3

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...