Přejít na obsah

Jaké Longines máte na ruce?

Mašu

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

V 18. 10. 2024 v 19:08, Allfred napsal:

Nuda v Brně? 😜

IMG_4408.jpeg

Máš 41 nebo 38? Já už jsem z toho pomalu na nervy, mám 41, včera jsem v Koscomu zkoušel ty 38 a začínám se pomalu, ale jistě utvrzovat v tom, že 41 jsou mně velké, budu je muset pustit a jít do těch 38 :frusty: . Ale možná je to jenom taky blbý pocit ... :D

Tpyt1-kopie.thumb.jpg.623a4177768e37387157bb245643fecc.jpg

Long38mmKoscom1.thumb.jpg.80fd643280e514bf8b5c2a1c956e1c0e.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 hodinami, kaktusář napsal:

neustále přemýšlím nad tím, jestli se mi líbí a pomalu se začínám překlápět do polohy "líbí"

což není dobré..

Chronobundus je holt prevít. 😉 Já je zahlédl v nějaké youtube recenzi pár měsíců po představení a od té doby to hlodalo a hlodalo. Ale dokázal jsem odolávat díky tomu, že 41 jsem nechtěl, přišly mi na roce moc velké. Ale pak se objevila vel. 38 mm. 😱 Jako odolával jsem dlouho. Ale nakonec nešlo jinak. 🫣

IMG_4383.jpeg

Odkaz ke komentáři

před 27 minutami, Allfred napsal:

Chronobundus je holt prevít. 😉 Já je zahlédl v nějaké youtube recenzi pár měsíců po představení a od té doby to hlodalo a hlodalo. Ale dokázal jsem odolávat díky tomu, že 41 jsem nechtěl, přišly mi na roce moc velké. Ale pak se objevila vel. 38 mm. 😱 Jako odolával jsem dlouho. Ale nakonec nešlo jinak. 🫣

IMG_4383.jpeg

no, asi to bude něco podobného.. sem idiot, že jsem si je včera v koscomu nevyzkoušel :(

místo toho jsem dával na ruku gs apod.

a zapomněl jsem na ně...

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, milomac napsal:

Máš 41 nebo 38? Já už jsem z toho pomalu na nervy, mám 41, včera jsem v Koscomu zkoušel ty 38 a začínám se pomalu, ale jistě utvrzovat v tom, že 41 jsou mně velké, budu je muset pustit a jít do těch 38 :frusty: . Ale možná je to jenom taky blbý pocit ... :D

Tpyt1-kopie.thumb.jpg.623a4177768e37387157bb245643fecc.jpg

Long38mmKoscom1.thumb.jpg.80fd643280e514bf8b5c2a1c956e1c0e.jpg

Mám vel. 38. Od začátku jsem to měl v plánu, protože velikostí 40+ už mám v hodinkovnici vícero, takže jsem chtěl změnu. Navíc lug to lug je tady 46,8 mm a i díky tomu soudkovému tvaru podle mě působí tyhle hodinky opticky o něco větší. 

No, ale hned na začátku zkoušení mi v hodinářství navrhovali a přinesli 41 mm. Tím mě trošku zviklali. Ve výsledku jsem měl hóóóóódněkrát na ruce 38 i 41. A dlouho jsem se před zrcadlem rozmýšlel kterou velikost. 🤔 Prý mi totiž seděly obě varianty. Musel jsem tam dokonce jít dvakrát a podruhé s sebou vzít dokonce i manželku, aby mi poradila. 🫣 A ta říkala, že můžu mít klidně oboje. (Mimochodem, mám zápěstí 18,5 až 19 cm.) Nakonec jsem dal na prvotní pocit. Navíc tady někde nedávno psal @watchboy, že menší hodinky jsou teď v kurzu. Tak jsem ho poslechl. 😉 

Ještě mě napadá, že "selfwristshoty" mi v rozhodování moc nepomohly. Hodinky při nich na mém zápěstí vypadají vždycky větší, než působí na mé okolí, viz foto. Nejvíc mi pomohlo, když mě žena vyfotila "z dálky", viz foto. Ty černé jsou 38 mm, ty bílé 41 mm. Ty zelené jsou ty finální koupené. 

Jsem ti to přemýšlení moc neulehčil, že. 😂

IMG_4480.jpeg

IMG_4481.jpeg

IMG_4483.jpeg

IMG_4482.jpeg

IMG_4484.jpeg

Upraveno uživatelem Allfred
Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, Allfred napsal:

Mám vel. 38. Od začátku jsem to měl v plánu, protože velikostí 40+ už mám v hodinkovnici vícero, takže jsem chtěl změnu. Navíc lug to lug je tady 46,8 mm a i díky tomu soudkovému tvaru podle mě působí tyhle hodinky opticky o něco větší. 

No, ale hned na začátku zkoušení mi v hodinářství navrhovali a přinesli 41 mm. Tím mě trošku zviklali. Ve výsledku jsem měl hóóóóódněkrát na ruce 38 i 41. A dlouho jsem se před zrcadlem rozmýšlel kterou velikost. 🤔 Prý mi totiž seděly obě varianty. Musel jsem tam dokonce jít dvakrát a podruhé s sebou vzít dokonce i manželku, aby mi poradila. 🫣 A ta říkala, že můžu mít klidně oboje. (Mimochodem, mám zápěstí 18,5 až 19 cm.) Nakonec jsem dal na prvotní pocit. Navíc tady někde nedávno psal @watchboy, že menší hodinky jsou teď v kurzu. Tak jsem ho poslechl. 😉 

Ještě mě napadá, že "selfwristshoty" mi v rozhodování moc nepomohly. Hodinky při nich na mém zápěstí vypadají vždycky větší, než působí na mé okolí, viz foto. Nejvíc mi pomohlo, když mě žena vyfotila "z dálky", viz foto. Ty černé jsou 38 mm, ty bílé 41 mm. Ty zelené jsou ty finální koupené. 

Jsem ti to přemýšlení moc neulehčil, že. 😂

IMG_4480.jpeg

IMG_4481.jpeg

IMG_4483.jpeg

IMG_4482.jpeg

IMG_4484.jpeg

Děkuji a konečně mám jasno! :default_biggrin::D
Jen je jasné, že vůbec ne. Moc hezky si to popsal a pokud bych je kupoval nové v obchodě, při mé nerozhodnosti bych nakonec dal na obsluhujícího prodavače. Já je koupil od kolegy, líbily se mně na první dobrou a tedy neměl jsem možnost volby větší - menší. Mám ruku 18,5 cm a nosil jsem i 42 mm, co mně bylo doporučováno u prodejců jako pro mě v pohodě.
Já bych se právě chtěl vrátit k bílému cifru, proto jsem chtěl zkusit ty 38 mm a jak píšeš, ty máš na ruce velikost 41 mm a vypadá to pořád velmi přijatelně. Tady nastupuje ten optický klam, já měl Seika SARB s tím krémovým cifrem a byl jsem s velikostí 37 mm spokojený, měl jsem i s tím černým cifrem a ty mně už připadaly malé :). U těchto conquestů se navíc velikost opticky zvětšuje, jak si výstižně napsal, tím soudkovitým tvarem pouzdra, prstenec okolo sklíčka je poměrně tenký a cifr tím zase poměrně velký.
V Koscomu mně prodávající taky řekl, že klidně bych mohl nosit oboje, ale že ty 41 jsou na mé ruce v pohodě, že mám ruku poměrně širokou.
Takže si jdu prozatímně "opláchnout hubu studenou vodou a klídek" :default_biggrin:!

Upraveno uživatelem milomac
  • Like 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...