Přejít na obsah

Sbíráte někdo PRIMky?

Doporučené příspěvky

Tvé příspěvky jsou v rozporu s pravidly fora a fotky jsou v rozporu s manualem fotoaparátu ,který jsi použil !

Eeeh? Jsem fotograf, ale ty zřejmě kouzelník, když mu podle toho hambince vidíš do manuálu.. :oneeyed02:

No, v souladu s manuálem by něco takového asi vyfotit nešlo :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Tak se mi konečně podařilo dát dohromady hodinky, které se mají právo nazývat televize. Postupem času jsem se do nich zahleděl a dnes jsou jedny z mých nejoblíbenějších primek. Do sbírkové kvality ještě musím vyměnit nějaké to pouzdro, ale pořád je co dělat :) . Jinak mají vše jak to patří.

Kupodivu jako poslední odolávaly ty fialové, se kterýma jsem se neustále hledal a zase míjel..... :D

Taky mám dvoje. Nádherné hodinky. Nedávno mi učarovaly ty bílo zlaté (vlevo dole) Teď jsou jedny na Aukru, ale zatím počkám. V poslední době jsem nějak moc utrácel... :-)

Před měsícem jsem na jedny televize nechal dát nové sklíčko, na čtyři týdny jsem odjel pryč a když jsem se vrátil, bylo prasklé. Podotýkám, že bydlím sám a byt byl zamčený. Nevíte, čím to může být?

a) ťukl jsem s nimi o něco aniž bych si toho byl vědom a nevšim jsem si toho

b/ prasklo samo horkem (do oken svítilo sluníčko - jižní strana a měsíc nevětraný byt)

c) prasklo samo - špatně osazené, pnutí materiálu nebo já nevím co...

Stalo se vám někdy něco podobného?

Upraveno uživatelem Blahoslav-Renard
Odkaz ke komentáři

To sklíčko prasklo, protože bylo osazené hodně na těsno, není to chyba hodináře, ale materiálu, ze kterého to sklo je. Přeci jen, není to sklo za 5000 Kč, ale plast, ze kterého se dělají i kelímky na jogurt.....

Odkaz ke komentáři

To sklíčko prasklo, protože bylo osazené hodně na těsno, není to chyba hodináře, ale materiálu, ze kterého to sklo je. Přeci jen, není to sklo za 5000 Kč, ale plast, ze kterého se dělají i kelímky na jogurt.....

Moc díky!!! Přece jen nejsem takový odborník, jako spousta ostatních tady, tak jsem vděčný za konzultaci.

V podstatě jsem si myslel to samé. Stálo 28K a pan hodinář má ještě tři. Mám tam jít znovu nebo to mam zkusit někde jinde? Pokud to není chyba hodináře....?

Jinak kdyby se dělaly ve stejném rozměru a tvaru kvalitnější, klidně bych tam dal i to za těch 5000. Ale pochybuji, že existuje něco, co by do nich pasovalo...

Upraveno uživatelem Blahoslav-Renard
Odkaz ke komentáři

Moc díky!!! Přece jen nejsem takový odborník, jako spousta ostatních tady, tak jsem vděčný za konzultaci.

V podstatě jsem si myslel to samé. Stálo 28K a pan hodinář má ještě tři. Mám tam jít znovu nebo to mam zkusit někde jinde? Pokud to není chyba hodináře....?

Jinak kdyby se dělaly ve stejném rozměru a tvaru kvalitnější, klidně bych tam dal i to za těch 5000. Ale pochybuji, že existuje něco, co by do nich pasovalo...

Mischa má pravdu, ta sklíčka jsou opravdu dost natěsno a po výměně (i dobře provedené) mají tendenci praskat.

Byl jsem o tom poučen dopředu od někoho z fóra a rada zní - před osazením to sklíčko trošíčku přibrousit, u tohoto typu to prý dělají i někteří hodináři. Ale jen trošičku tak aby to nemělo vliv na vlhkotěsnost.....

Měnil jsem si takto 3ks a vše drží jak má a nepraská to :D

Odkaz ke komentáři

Mě se moc líbí kombinace Humbert se žlutým tahem, na to, jak jsou to z mého pohledu ošklivé hodinky, vypadají takhle báječně. Moc hezké jsou ty se zeleným cifrem a tahem a pouzdro bicolor a překvapila mě hezká kombinace chromových Primek a bílého tahu. Já si dávám pozor, abych k tak subtilním hodinkám jako jsou Primky nedával příliš masivní a výrazný tah a neutopil jsem je v tom, u Tvé sbírky je pár kusů, kde bych já osobně měnil za jednodušší tah. Jo a pěkné jsou oboje Igeny a taky obě starší verze automatů, to vše už se na ulici jen tak nenajde..... Tak jen tak dál

Odkaz ke komentáři

Tak se mi konečně podařilo dát dohromady hodinky, které se mají právo nazývat televize. Postupem času jsem se do nich zahleděl a dnes jsou jedny z mých nejoblíbenějších primek. Do sbírkové kvality ještě musím vyměnit nějaké to pouzdro, ale pořád je co dělat Posted Image . Jinak mají vše jak to patří.

Kupodivu jako poslední odolávaly ty fialové, se kterýma jsem se neustále hledal a zase míjel..... Posted Image

No nevím ty fialové ale luxusní jsou ty vlevo nahoře ! Chválím a moc !!!

Celek je ta 1 plus.Posted Image

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

chtěl bych se zeptat zkušenějších kolegů, jestli by někdo nepomohl s identifikací těhle Primek. Průměr 28mm. Pouzdro je ze žlutého kovu, ale punc jsem nenalezl.Ale ošoupané nejsou. Indexi jsou plastické, také žluté.Na boku pláště je slabě viditelný vyražený nápis PRIM Plauge 2 (nebo tak něco podobného. Za případné info děkuji.

Ahoj,

chtěl bych se zeptat zkušenějších kolegů, jestli by někdo nepomohl s identifikací těhle Primek. Průměr 28mm. Pouzdro je ze žlutého kovu, ale punc jsem nenalezl.Ale ošoupané nejsou. Indexi jsou plastické, také žluté.Na boku pláště je slabě viditelný vyražený nápis PRIM Plauge 2 (nebo tak něco podobného. Za případné info děkuji.

Ahoj,

post-10962-128121748916.jpg

post-10962-128121755535.jpg

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Natdárek chlapí,

ještě ještě se Vám nepochlubil s několika kousky.

To aby jste viděli, že nějaké ty Primky také mám a to hlavně proto, že jsou naše, české !

Vše je původní stav a žádně předělávky a zbastlení např. ciferníky z Prim Auto Time nebo prohazování ruček.

Myslím, že jsou i seřazeny dle let tak jak mají být, tedy ty P II.

post-965-1281251844,49.jpg

post-965-1281251892,75.jpg

• Dát hlas 5
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...