Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Je to "pôvodný stav" čo sa týka púzdra i strojčeka a samozrejme vyčistené, premazané, zriadené a preleštené.

blbý je v tom, že nejhůř swe renovuje právě ten číselník (pokud to jde vůbec)... :-(

Odesláno

Snad se neprojevím jako úplný nováček (i když nejspíš jo :suicide_anim: ): možná jsem nedával dost pozor, ale zatím jsem tady na fóru neviděl ani jedny z těch dvou Primek, které mám doma. Nejsou v nijak skvělém stavu, ty vlevo jdou, mají ale prasklé sklíčko, ty vpravo nejdou, zas je ale vcelku sklíčko. Předpokládám, že to bude kal. 55 / 57, a kal. 66? Nebo jsem mimo? Zkusíte někdo aspoň od boku střelit, kdy tak zhruba mohly být vyrobené? Obojí mají na dýnku vyražené číslo (1085347 a 8540200), ale jak už jsem tady někde četl, u Primek to stejně k ničemu není..?

Jinak parádní sbírky...! :thumbsup_anim:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Ty vlevo hádám někdy na přelom 70. a 80. let, kalibr 66.

Ty vpravo nějaká 60. léta, kalibr 50. Jsou mimochodem fakt velmi hezké, stačí trochu přeleš*** sklíčko, a jsou vhodné i k nošení.

Pokud nemá tvůj hodinář sklíčka a chtěl by's nějaké do těch vlevo, napiš mi průměr sklíčka (nejlíp šuplerou), zkusím doma něco najít.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Potřeboval jsem nějaké dokumentační fotky, tak je sem taky přihodím, třeba to bude někoho zajímat.:)

Odesláno

Velmi hezké, Kamile!

Zvláště gratuluji ke kompletní sbírce televizních automatů :)

Tak ještě něco z mých oblíbených Sportů.

DSC_0261-m.jpg

Návštěvník Kamil
Odesláno (upraveno)

Ty 97 jsou asi vzácnější než Orlíky, ale větší práci i zábavu mi dalo sesbírat ve slušném stavu všechny základní modely "sportovních" Primek. :)

EDIT: A odznáčky! :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem Kamil
Odesláno
Ty vlevo hádám někdy na přelom 70. a 80. let, kalibr 66.

Ty vpravo nějaká 60. léta, kalibr 50. Jsou mimochodem fakt velmi hezké, stačí trochu přeleš*** sklíčko, a jsou vhodné i k nošení.

Pokud nemá tvůj hodinář sklíčka a chtěl by's nějaké do těch vlevo, napiš mi průměr sklíčka (nejlíp šuplerou), zkusím doma něco najít.

Díky! S tím sklíčkem se na Tebe nejspíš opravdu s důvěrou obrátím, jen mám teď do konce listopadu trošku jiné starosti, ale předpokládám, že začátkem prosince tu ještě budeš :-).

Ohledně těch kal. 50 - poradíš (Ty nebo kdokoliv jiný) nějaký šetrný způsob, jak sklíčko přeleš***? Jinak, ony mají ještě ten problém, že nejdou natáhnout, takže je zkusím odnést k hodináři, aby se na ně odborným okem podíval. Kdyby byl strojek už za zenitem svých možností, jak se tady koukáte na náhradu za jiný strojek (stejný kalibr, jen z jiných hodinek)? Je to barbarství? A stojí to za to? Jinak, mně se ty hodinky taky líbí, ten vzorek na ciferníku a celkově mi přijdou takové decentní - občas bych je s láskou vzal na procházku :-).

Odesláno
Díky! S tím sklíčkem se na Tebe nejspíš opravdu s důvěrou obrátím, jen mám teď do konce listopadu trošku jiné starosti, ale předpokládám, že začátkem prosince tu ještě budeš :-).

Ohledně těch kal. 50 - poradíš (Ty nebo kdokoliv jiný) nějaký šetrný způsob, jak sklíčko přeleš***? Jinak, ony mají ještě ten problém, že nejdou natáhnout, takže je zkusím odnést k hodináři, aby se na ně odborným okem podíval. Kdyby byl strojek už za zenitem svých možností, jak se tady koukáte na náhradu za jiný strojek (stejný kalibr, jen z jiných hodinek)? Je to barbarství? A stojí to za to? Jinak, mně se ty hodinky taky líbí, ten vzorek na ciferníku a celkově mi přijdou takové decentní - občas bych je s láskou vzal na procházku :-).

O leštění je tu někde vlákno... hmmm... tady.

A ještě můj postup:

- Nejprve smirkový papír, podle hloubky vrypů vybrat vhodnou hrubost, na ty největší rýhy u Sportů používám 600. Pak to přejedu třeba 1000, 1200 a nakonec doleštím 2000, průběžně otírám ten plastový prach navlhčeným ubrouskem. Nesportovní netvrzená sklíčka mohou pobrat i něco slabšího, třeba 1500.

- Následně leš*** pastou na autolaky Tempo, obvykle to vyleštím, pak ji znovu nanesu, nechám působit, setřu o omyju mýdlovou či jarovou vodou. Většinou tohle stačí, nicméně:

- Pro dosažení totálního lesku jsem si nedávno koupil v modelářství za 160 korun pastu na leštění plastů "Tamiya Polishing Compound". Trochu nanesu, nechám 10-15 minut působit, setřu. Úžasné :-)

Strojek dones k hodináři, hádám, že to bude schopen opravit, bez obav. Jiný strojek je krajní řešení, ale není to nijak složité. A barbarství to není, Prim byly lidové hodinky, ne žádné luxusní výrobky pro pár vyvolený :)

• po 2 týdnech...
Odesláno

Našel jsem si novou zábavu, :clap: hledám Primky v podobném provedení - pánské/dámské. Píšu v podobném, protože u šestkových kalibrů je většinou v pánských 68 a v dámských 66

Odesláno

Tak pánové, prohrábněte šuplíky a nabídněte pánské padesátky s hvězdným ciferníkem :angel:

• po měsíci...
Odesláno
@onney

Hezké! Se tojánky to rozhodně vypadá dobře. Ty prostřední Sporty mají fluorescenční číselník?

bohužel ne.

tato verze ciferníku (modrá) existuje i s fluorescenční barvou?

Odesláno
bohužel ne.

tato verze ciferníku (modrá) existuje i s fluorescenční barvou?

No to rozhodne, fluorescenční barva na tom má být dokonce standardně nanesena.

Takhle nějak mají vypadat, akorát v modré. Zrovna je mám u hodináře.

Fotka nic moc, ale jsem teďka líný dělat lepší :)

Ty hodinky jsou vůbec celá nějaká skládačka, sekundová ručka rozhodně není původní.

Kdyby's měl zájem je dát do původního stavu, pošli mi soukromou zprávu, domluvíme se.

Odesláno

Tak tohle je nový přírůstek do mé kolekce Primek. Měl bych tedy říct, že renovovány byly již před několika lety, ale teprve teď jsem sehnal řemínek, který by se k nim trochu hodil. Moc se mi nelíbily, ze všech asi deseti, které mám, nejmíň (ta barevná kombinace zelená-bílá-zlatá se mi zdá poněkud divoká), takže jsem je nenosil a ležely celou dobu v šuplíku. Zase k nim mám ale zvláštní vztah, takže mi to bylo líto. Teď si ale už zvykám a ten řemínek (Hirsch Dakota) tomu taky dost pomohl. Je s podivem, jaký problém může být zelený řemínek se zlatou sponou. A tady jsem je ještě nikde na fotce neviděl, i když je pravda, že jsem neprohlížel zdaleka všechny příspěvky. Takže mě kdyžtak opravte. :)

Odesláno
sekundová ručka rozhodně není původní.

Rozhodně nejsem znalec Primek,ale řekl bych,že vteřinovka původní je. Sporty II jsem měl a měl jsem tam tuto(a byly origo-jen jiná barevná kombinace).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...