Přejít na obsah

Sbíráte někdo PRIMky?

Doporučené příspěvky

Rozhodně nejsem znalec Primek,ale řekl bych,že vteřinovka původní je. Sporty II jsem měl a měl jsem tam tuto(a byly origo-jen jiná barevná kombinace).

Gilie, vterinovka je nepuvodni na obou tech modelech sport 2. Ty vlevo (novejsi) maji mit rovnou oranzovou a ty vpravo (starsi) maji mit stejnou jako igeny. cili s obdelnickem na konci a vyrobenou z nebarveneho kovu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník tolja
Pavoučci pouzdro pochromováno nově v www.galvenn.cz na radu Bigese. Cena 180kč. Ještě nějak ten ciferník a budou pěkňoučké.post-7277-1263667488.jpg

Tahle fotka by měla sloužit jako odstrašující příklad vůči svépomocným renovacím. Zůstala vůbec někde na pouzdru rovná hrana?

Odkaz ke komentáři

Ty hodinky jsou vůbec celá nějaká skládačka, sekundová ručka rozhodně není původní.

Kdyby's měl zájem je dát do původního stavu, pošli mi soukromou zprávu, domluvíme se.

ty hodinky nejsou žádná skládačka, jsou autentické včetně vteřinovky, původně byly accutronovy

Odkaz ke komentáři

Gilie, vterinovka je nepuvodni na obou tech modelech sport 2. Ty vlevo (novejsi) maji mit rovnou oranzovou a ty vpravo (starsi) maji mit stejnou jako igeny. cili s obdelnickem na konci a vyrobenou z nebarveneho kovu.

U prvních třech modelů Prim Sport II byly použity na číselníku svítíci značky po 5-ti minutách a ručky byly vykryté svítící barvou. Sekundová ručka byla stejného tvaru jako na Igenech.

Typová čísla těchto tří modelů jsou následující :

68 206 1 - černý číselník

68 207 1 - červený číselník

68 208 1 - modrý číselník

Domnívám se, že když se prohrabeš tímto vláknem tak dva roky nazpátek, že najdeš fotografie výše uvedených modelů. Případně sem může dát tyto fotky někdo kdo si je uložil do svého počítače.

Odkaz ke komentáři

ty hodinky nejsou žádná skládačka, jsou autentické včetně vteřinovky, původně byly accutronovy

Sám accutron píše, že ty hodinky mají mít stejnou sekundovou ručku jako na Sport 1 (viz moje fotografie výše), navíc číselník nemá nanesenou na indexech fluorescenční barvu. Přesně jak píše skalis.

Upraveno uživatelem Biges
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Zkusil jsem je nasvitit:

EDIT: Barva po těch letech svítí jen pod přímým UV osvícením a nevydrží ani pár sekund.

post-147-1263814479.jpg

Upraveno uživatelem Kamil
Odkaz ke komentáři

Nikdy jsem fyzicky neviděl sporty s černými ručkami, to se opravdu někde prodávalo? Nebo jsou to jen prototypy?

A ještě jeden dotaz na accutrona: ty s červeným ciferníkem mají vždy červenou vnitřní lunetu, nebo taky černou?

Upraveno uživatelem mischa
Odkaz ke komentáři

Nikdy jsem fyzicky neviděl sporty s černými ručkami, to se opravdu někde prodávalo? Nebo jsou to jen prototypy?

A ještě jeden dotaz na accutrona: ty s červeným ciferníkem mají vždy červenou vnitřní lunetu, nebo taky černou?

Nevzpomínám si, že by se dělali sporty s černýma ručkama. Hodinky na obrázku od Karlose jsem nikdy neviděl, ale tím nechci říct že se nevyráběly. Prostě a jednoduše nevím. Sorry.

Dle výrobní dokumentace patří k červenému číselníku červená minutová stupnice na bílém podkladě.

Upraveno uživatelem accutron
Odkaz ke komentáři

Jak se dívám, tak ty moje měly stejné černé ručičky, jako ty tvoje katalogové, jen bez té svítící výplně. Já tipuju, že šlo o předvýrobní prototyp, dostaly se ke mně přímou cestou z Eltonu. Osobní iniciativa nějakého zaměstnace to asi nebyla, na to byly až moc propracované - třeba kovový, do středu broušený ciferník, s tím by se přece nikdo dobrovolně nedělal, když si kdykoliv mohl vzít libovolný ciferník z výroby.

Odkaz ke komentáři

Moje obľúbené Prim automatic. Púzdro som vyčistil ultrazvukom, sklo preleštil, zničený kovový ťah nahradil koženým remienkom, strojček je vyčistený a nastavený hodinárom. Remienok som sa snažil doladiť ku sekundovke - dalo im to taký "čerstvý" výzor. Keď som ich dával dohromady, vynikajúco som si oddýchol. Poniektorí vedia o čom hovorím... ;) Mám z nich radosť.

post-1627-1263838956.jpg

post-1627-1263839110.jpg

post-1627-1263839159.jpg

Odkaz ke komentáři

Ty fotografie Prim Sport 2 z katalogu jsou nějaké podivné, asi holt špatné focení. Třeba ty černé vlevo mají minutovou ručky jako by opotřebovanou a světlejší než ostatní. A mezi armovacím kroužkem a lunetou je podivné bílé cosi, co tam ve skutečnosti vůbec není. A je to i na novějších Humbertech.

post-6998-1263844438.jpg

Odkaz ke komentáři

ja myslim, ze to je jen blby odraz stribrnych rucek

navic by ty cervene mely mit zepredu "brousene" pouzdro, pokud se nepletu

Odkaz ke komentáři

ja myslim, ze to je jen blby odraz stribrnych rucek

navic by ty cervene mely mit zepredu "brousene" pouzdro, pokud se nepletu

Nepleteš se, ale přiznám se že netuším proč zrovna u této varianty je to pouzdro "broušené". Jediné co mne napadá je to, že v Eltonu v té době měli větší množství pouzder na Sporty s vadnou čelní plochou a tak je prostě přebrousili a použili na červené sporty :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...