pykof Odesláno 12. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2010 (upraveno) Pre " stanik73 " Myslím, že až na pískové IGENy jsou tam skoro všechny základní a zásadní IGENy, Sport II a podobné. Samozřejmě mimo spousty specialit a méně častých variant - IGENy s bílou lunetou, Sport Elton 6ATM ???????????????? Zaujímalo by ma výrobné číslo, tak prosím prispej do vlákna : http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=24342 Takže díky ! Taktiež by potešilo ich foto . Upraveno 12. března 2010 uživatelem pykof Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 12. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2010 Pre " stanik73 " Myslím, že až na pískové IGENy jsou tam skoro všechny základní a zásadní IGENy, Sport II a podobné. Samozřejmě mimo spousty specialit a méně častých variant - IGENy s bílou lunetou, Sport Elton 6ATM ???????????????? Zaujímalo by ma výrobné číslo, tak prosím prispej do vlákna : http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=24342 Takže díky ! Taktiež by potešilo ich foto . Na fotce Sport Elton a jiné speciality nejsou, protože je prostě zatím nemám . Jedině že by jsi mi chtěl prodat ty svoje, nebyl bych proti, moc se mi na tom vlákně líbily, gratuluji k cennému kousku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2010 (upraveno) Předevčírem jsem si posteskl na jiném vláknu "A to jsem kurňa před pár měsíci nahlas říkal, že Sporty nikdy sbírat nebudu a nechápu, co na nich někdo může vidět....." Nafotil jsem názorně jak vypadá jasně vyhraněný odmítavý názor po několika měsících....no prostě trochu jinak . Myslím, že až na pískové IGENy jsou tam skoro všechny základní a zásadní IGENy, Sport II a podobné. Samozřejmě mimo spousty specialit a méně častých variant - IGENy s bílou lunetou, Sport Elton 6ATM, různé "kvazisporty" z divokých 90-tých let atd atd. Vše je v nálezovém stavu tak, jak jsem k tomu přišel, na renovaci se musím ještě trochu vyspat Ještě sežeň stejné, jako vlevo dole / s datumkou na 6/ ale s černým cifrem, neměl by to být problém. A pak spíš na ukázku všechny Ancre surf, o nich Ti víc poví Biges. A chválím 100% autenticitu, žádný bastly a kříženci. Ušetřil sis peníze a shánění na pořízení toho, co tam nepatří.....Možná jen korunka u modrých Igenů je jiná / může to být ale fotkou/ Upraveno 15. března 2010 uživatelem mischa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2010 Ještě sežeň stejné, jako vlevo dole / s datumkou na 6/ ale s černým cifrem, neměl by to být problém. A pak spíš na ukázku všechny Ancre surf, o nich Ti víc poví Biges. A chválím 100% autenticitu, žádný bastly a kříženci. Ušetřil sis peníze a shánění na pořízení toho, co tam nepatří.....Možná jen korunka u modrých Igenů je jiná / může to být ale fotkou/ Ty vlevo dole - vím kde je mají v černém provedení a čekají na mě . A hlavně už jsem se mezitím dostal i těm pískovým, jupííí, už jsou IGENy všechny pohromadě Já vím, Biges mi asi nepochválí, ale já po Ancre nejdu - nepřijdou mi správně "primácké". Korunky jsou mám u všech IGENů stejné a správné, u těch modrých je to problém fotky která mate. Jinak moje folosofie je mít hodinky tak jak byly vyrobeny- neupravované a nebastlené - snažím se jen případně vyměnit prasklé sklíčko, vyčistím je a případně vyměňuji jen např. ručky které tam nepatří. Podle mě když koupíš staré hodinky a vyměníš u ních číselník, pouzdro a ručky a zbyde jen původní strojek, tak už to nejsou autentické hodinky ale složenina, i když přesně podle katalogu a krásně vypadající. Tím ale tento často používaný postup rozhodně nechci zatracovat, chraň bůh !! Každý ať si to dělá tak, jak mu to dělá co největší radost, o tom to přeci je Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
onney Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2010 Takovou tu krásnou vytrýnku máme ve škole v Novém Městě, je mi jich líto když je tam vidím omlouvám se za kvalitu fotek, foceno ve spěchu, o přestávce Další novoměšťák zde na fóru? Jakou školu studuješ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2010 (upraveno) Ty vlevo dole - vím kde je mají v černém provedení a čekají na mě . A hlavně už jsem se mezitím dostal i těm pískovým, jupííí, už jsou IGENy všechny pohromadě Já vím, Biges mi asi nepochválí, ale já po Ancre nejdu - nepřijdou mi správně "primácké". Korunky jsou mám u všech IGENů stejné a správné, u těch modrých je to problém fotky která mate. To nevadí, alespoň jich zůstane víc pro mně Jinak pokud vím, tak ty Sporty Ancre se vyvážely jen ve dvou variantách - černé a zelené. Ostatní ciferníky se nevyvážely. Jenže jsou často velmi hezké, metalické. V době, že kdy na ČS trhu byly jen trapné Humberto, tak se připravovaly pro export mnohem zajímavější číselníky Ancre. Nicméně nelze to považovat za 100% sběratelsky originální. Upraveno 15. března 2010 uživatelem Biges Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2010 To nevadí, alespoň jich zůstane víc pro mně Jinak pokud vím, tak ty Sporty Ancre se vyvážely jen ve dvou variantách - černé a zelené. Ostatní ciferníky se nevyvážely. Jenže jsou často velmi hezké, metalické. V době, že kdy na ČS trhu byly jen trapné Humberto, tak se připravovaly pro export mnohem zajímavější číselníky Ancre. Nicméně nelze to považovat za 100% sběratelsky originální. S Ancre mám Bigesi ještě jeden problém - většina těch co se na aukru pohybuje jsou složeniny. Co se dostalo ven z ČSSR, to pochybuju že šlo zpět do ČR. A v Parexu lze samotných číselníků stále koupit spoustu a čile se s nimi obchoduje i na Aukru. Tímto ale nevylučuji, že si za dlouhých večerů také nějaké Ancre nesložím. Jen tak pro mě jako zajímavost co všechno existovalo - budu je ale zapírat a dám je na hanbu do tmavého kouta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2010 Ty vlevo dole - vím kde je mají v černém provedení a čekají na mě . A hlavně už jsem se mezitím dostal i těm pískovým, jupííí, už jsou IGENy všechny pohromadě Já vím, Biges mi asi nepochválí, ale já po Ancre nejdu - nepřijdou mi správně "primácké". Korunky jsou mám u všech IGENů stejné a správné, u těch modrých je to problém fotky která mate. Jinak moje folosofie je mít hodinky tak jak byly vyrobeny- neupravované a nebastlené - snažím se jen případně vyměnit prasklé sklíčko, vyčistím je a případně vyměňuji jen např. ručky které tam nepatří. Podle mě když koupíš staré hodinky a vyměníš u ních číselník, pouzdro a ručky a zbyde jen původní strojek, tak už to nejsou autentické hodinky ale složenina, i když přesně podle katalogu a krásně vypadající. Tím ale tento často používaný postup rozhodně nechci zatracovat, chraň bůh !! Každý ať si to dělá tak, jak mu to dělá co největší radost, o tom to přeci je Tvá filosofie je správná, chtít hodinky v autentickém stavu. Ale třeba Igeny vzhledem ke svému stáří a většinou mnohaletému používání vykazují v autentickém stavu děsivé opotřebení, na mnohých kusech je toho v průběhu let vyměněno mnoho, někdy i vícekrát. Dostat se tak dnes k autentickým Igenům v dobré kvalitě je velmi těžké a už i poměrně drahé. Kusů, které někdo tehdy koupil a dal do šuplíku, aby je dnes vyndal, bude myslím velmi, velmi málo, možná žádné. A ono mít vše autentické, tedy většinou v hromadě šrotu, to člověka přestane bavit. Sehnat všechny sporty v jakémkoli stavu je otázka měsíce, možná dvou a pár korun. Sbírka těch, které jsou pokud možno s minimálními, nebo žádnými stopami opotřebení, se dává dohromady několik let. Ono je i hezké, když najednou seženeš tu ručky, tu lunetu a stávající stav sportů vylepšíš, pokud možno z originálních dílů. Ty už dnes také moc nejsou, že by se někde objevovaly stovky nově poskládaných Igenů, to nehrozí. Já považuji za autentické vše, co je z dílů originálních, byť poskládané/ vylepšené. Jedny Igeny jsem si také z NOS dílů poskládal, když jsem je pak dal vedle stejných, ale původních, musel jsem uznat, že ty poskládané jsou hezčí..... A jen proto, že jsou NOS a poskládané by měly být méně sběratelsky zajímavé? Dokonce jsem se přistihnul, že si představuji autentickou koupi tohoto kusu v tehdejších klenotách. Když jsem si ten nový kus prohlížel, byl jsem nadšen a hned bych si je i tehdy nové koupil. Také se mi vybavila paralela s tím, když jsem dostal své první vytoužené dvojky..... Ohledně vývozních sportů, já se do nich také nehrnu, jsou to prostě hodinky Ancre a u Primu je to jen vyrobené. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2010 S Ancre mám Bigesi ještě jeden problém - většina těch co se na aukru pohybuje jsou složeniny. Co se dostalo ven z ČSSR, to pochybuju že šlo zpět do ČR. A v Parexu lze samotných číselníků stále koupit spoustu a čile se s nimi obchoduje i na Aukru. Tímto ale nevylučuji, že si za dlouhých večerů také nějaké Ancre nesložím. Jen tak pro mě jako zajímavost co všechno existovalo - budu je ale zapírat a dám je na hanbu do tmavého kouta Mám z eBay nějaké originál exportní Ancre, poznají se podle dýnka s anglickým popisem. Exportní Sporty Ancre mám jedny, kdysi koupené z Turecka... Za pozornost stojí bílé ručky s červenou výplní, které jsem viděl právě jen na těchto hodinkách. Už skoro tři měsíce tvrdou u jednoho hodináře, asi shání náhradní díly nebo co. Asi tam budu muset zavolat, už jsem skoro zapomněl, které všechny hodinky jsem mu poslal :-/ Jinak až se nabažíš 'běžných' S2, ještě rád budeš bastlit Ancre Tedy pokud se nevydáš cestou jiných Primek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2010 Tvá filosofie je správná, chtít hodinky v autentickém stavu. Ale třeba Igeny vzhledem ke svému stáří a většinou mnohaletému používání vykazují v autentickém stavu děsivé opotřebení, na mnohých kusech je toho v průběhu let vyměněno mnoho, někdy i vícekrát. Dostat se tak dnes k autentickým Igenům v dobré kvalitě je velmi těžké a už i poměrně drahé. Kusů, které někdo tehdy koupil a dal do šuplíku, aby je dnes vyndal, bude myslím velmi, velmi málo, možná žádné. A ono mít vše autentické, tedy většinou v hromadě šrotu, to člověka přestane bavit. Sehnat všechny sporty v jakémkoli stavu je otázka měsíce, možná dvou a pár korun. Sbírka těch, které jsou pokud možno s minimálními, nebo žádnými stopami opotřebení, se dává dohromady několik let. Ono je i hezké, když najednou seženeš tu ručky, tu lunetu a stávající stav sportů vylepšíš, pokud možno z originálních dílů. Ty už dnes také moc nejsou, že by se někde objevovaly stovky nově poskládaných Igenů, to nehrozí. Já považuji za autentické vše, co je z dílů originálních, byť poskládané/ vylepšené. Jedny Igeny jsem si také z NOS dílů poskládal, když jsem je pak dal vedle stejných, ale původních, musel jsem uznat, že ty poskládané jsou hezčí..... A jen proto, že jsou NOS a poskládané by měly být méně sběratelsky zajímavé? Dokonce jsem se přistihnul, že si představuji autentickou koupi tohoto kusu v tehdejších klenotách. Když jsem si ten nový kus prohlížel, byl jsem nadšen a hned bych si je i tehdy nové koupil. Také se mi vybavila paralela s tím, když jsem dostal své první vytoužené dvojky..... Ohledně vývozních sportů, já se do nich také nehrnu, jsou to prostě hodinky Ancre a u Primu je to jen vyrobené. Pod to co jsi napsal se klidně podepíšu, myslím, že si rozumíme. Jsou samozřejmě typy hodinek (IGENy jsou zářný případ), kde se bez částečné obměny zcela poničených dílů neobejdeš. NOS hodinek ležících v šuplíku 40 let je pekelně málo a jsou pekelně drahé . Zatím mě baví hodinky většinou nechávat v nálezovém stavu. Mám ale pocit, že se k vylepšování jejich stavu výměnou za originální staré součásti v lepším stavu také dostanu, už občas slyším hlasy které mi to našeptávají. Bohužel asi je to znak dalšího stupně hodinkového šílenství Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2010 (upraveno) Mám z eBay nějaké originál exportní Ancre, poznají se podle dýnka s anglickým popisem. Exportní Sporty Ancre mám jedny, kdysi koupené z Turecka... Za pozornost stojí bílé ručky s červenou výplní, které jsem viděl právě jen na těchto hodinkách. Už skoro tři měsíce tvrdou u jednoho hodináře, asi shání náhradní díly nebo co. Asi tam budu muset zavolat, už jsem skoro zapomněl, které všechny hodinky jsem mu poslal :-/ Jinak až se nabažíš 'běžných' S2, ještě rád budeš bastlit Ancre Tedy pokud se nevydáš cestou jiných Primek. Tak tohle beru, originál nesložené Ancre přes eBay, už mlčím, už mlčím . Cestou jiných primek jsem se už dávno vydal, Sporty jsou jen malá zábavná odbočka. Doufám . Upraveno 15. března 2010 uživatelem stanik73 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 15. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2010 Pod to co jsi napsal se klidně podepíšu, myslím, že si rozumíme. Jsou samozřejmě typy hodinek (IGENy jsou zářný případ), kde se bez částečné obměny zcela poničených dílů neobejdeš. NOS hodinek ležících v šuplíku 40 let je pekelně málo a jsou pekelně drahé . Zatím mě baví hodinky většinou nechávat v nálezovém stavu. Mám ale pocit, že se k vylepšování jejich stavu výměnou za originální staré součásti v lepším stavu také dostanu, už občas slyším hlasy které mi to našeptávají. Bohužel asi je to znak dalšího stupně hodinkového šílenství Nezbývá mi, než se k tobě i Mishovi přidat. Taky mám rád originální stav. Jenže občas koupím i složeninu a pak dořešuji origo díly a občas taky občerstvuji ošoupané kusy. A Igeny v nos stavu - kdo mi zaručí, že fakt někde ležely a neposkládal je někdo přede mnou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 19. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2010 Podle příspěvků z poslední doby se zdá, že v PRIMu dělaly jenom IGENY a Sport II. Bude nutné to trochu naředit . Dávám sem tedy fotku tzv. traktorů. Měly by to snad být podle dostupných informací všechny základní varianty, které se dělaly (nepočítám např. raritní prototypové zlaté Accutronovi traktory ). Pokud někdo znáte nebo máte ještě nějaké další varianty, budu moc rád za jejich přiloženou fotku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 19. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2010 Podle příspěvků z poslední doby se zdá, že v PRIMu dělaly jenom IGENY a Sport II. Bude nutné to trochu naředit . Dávám sem tedy fotku tzv. traktorů. Měly by to snad být podle dostupných informací všechny základní varianty, které se dělaly (nepočítám např. raritní prototypové zlaté Accutronovi traktory ). Pokud někdo znáte nebo máte ještě nějaké další varianty, budu moc rád za jejich přiloženou fotku. Hezké Jo, jo, Traktory mám taky nějaké, to snad ani jinak nejde. Jinak Sporty 1/2 jsou holt oblíbená záležitost, jako malí jsme je měli a machrovali s nima ve škole Navíc na ně všelijaké díly chybí, je jich hodně variant, takže je vlastně jejich sbírání skutečně zábava. Naproti tomu sehnat "civilní" Primky v dobrém stavu není problém, i sklíčka na ně jsou :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 19. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2010 Hezké Jo, jo, Traktory mám taky nějaké, to snad ani jinak nejde. Jinak Sporty 1/2 jsou holt oblíbená záležitost, jako malí jsme je měli a machrovali s nima ve škole Navíc na ně všelijaké díly chybí, je jich hodně variant, takže je vlastně jejich sbírání skutečně zábava. Naproti tomu sehnat "civilní" Primky v dobrém stavu není problém, i sklíčka na ně jsou :-) Dovolil bych si nesouhlasit. Variant "civilních ne-sportích" primek je podstatně více a jejich sbírání je také výtečná zábava . Některé se dají skutečně na aukru přehazovat lopatou, ale je spousta hodinek s číselníky, které sehnat je skutečně těžký sběratelský oříšek - traktory s červeným mezikružím jsou zářným příkladem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 19. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2010 Dovolil bych si nesouhlasit. Variant "civilních ne-sportích" primek je podstatně více a jejich sbírání je také výtečná zábava . Některé se dají skutečně na aukru přehazovat lopatou, ale je spousta hodinek s číselníky, které sehnat je skutečně těžký sběratelský oříšek - traktory s červeným mezikružím jsou zářným příkladem To sice jo, ale stále tam nejsou takové sběratelské "lahůdky" jako lunety a korunky. Sice korunky se u ne-sportuů také opotřebovávaly, ale s těmi hodinkami lidi nedělali takové psí kusy jako se Sporty. I když zase bílé číselníky starších typů často trpí takovým tím "ciferníkovým morem". Ale tak hlavní je, že si každý najde tu svojí oblast zájmu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pykof Odesláno 19. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2010 (upraveno) Keďže som nevydržal, nepochváliť sa, dovoľujem si predstaviť dnešný úlovok odfotený len rýchlo mobilom. Prim Sport Igen a znova Elton Sport avšak vyzerá akosi divne, zadné víko asi nie je originál nie je tam vyrazené číslo a je tam test len do 4 at , ručičky sú rovné a farba číselníka akási tmavofialovohneda, pritom trocha ošúchaná. Keď to vyčistím dám snáď lepšie foto. No a pre klub " tretieho šróbku", hlásim sa za člena klubu,Igeny majú tri šróbky - viď foto nálezového stavu SMAZAL JSEM ZBYTEČNĚ VELKÉ A NEOSTRÉ FOTKY. Upraveno 20. března 2010 uživatelem Kamil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pero55 Odesláno 19. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2010 Další novoměšťák zde na fóru? Jakou školu studuješ? Jsem z červeného kostelce, ale studuji v novém městě průmyslovku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 19. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2010 Krom sve uchylky na svycary jsem samozrejme take patriot... Priznavam, ze linii autenticistnosti nedrzim. Jen si hraji, a tak kdyz uz nic, alespon to vypada jako sbirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 19. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2010 (upraveno) Krom sve uchylky na svycary jsem samozrejme take patriot... Priznavam, ze linii autenticistnosti nedrzim. Jen si hraji, a tak kdyz uz nic, alespon to vypada jako sbirka No každopádně se na to kouká moc hezky. Upraveno 19. března 2010 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se