Přejít na obsah

Mobilis in Mobili třetí generace

hciq

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

za "vodvaz" si vždy připlatí méně lidí :) Například já, pokud to bude "vopravdovej vodvaz" nemám zájem :D Hodinky ala Hublot nechci... a není to o finančních limitech. Pokud potřebuješ sehnat lidi na limitku, tak to moc vodvaz asi být prostě nemůže ... a i vodvazů je na internetu, ale i v nabídce různých firem dost :-)

Hublot, to si děláš srandu? Potom jsou tedy všechny hodinky v podstatě stejné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

za "vodvaz" si vždy připlatí méně lidí :) Například já, pokud to bude "vopravdovej vodvaz" nemám zájem :D Hodinky ala Hublot nechci... a není to o finančních limitech. Pokud potřebuješ sehnat lidi na limitku, tak to moc vodvaz asi být prostě nemůže ... a i vodvazů je na internetu, ale i v nabídce různých firem dost :-)

To je jasny, ted jde o to co je cil, jestli mit tak nejak individualizovany "obyc" hodinky jakozto original originalni od pana designera (neni mysleno ironicky ale vazne) nebo mit neco co si v podobne variaci jinde nekoupis, neco co je trosku "ujety, jiny, vodvazovy, zajimavy, technicistni.."..

Osobne me zacina mnohem vic lakat ta druha moznost, protoze v te prvni je vyber mnohem vetsi nez v te druhe ;)

Ale jelikoz ten design je dost progresivni tak verim, ze si neziska tolik ohlasu jako klasika ;)

Odkaz ke komentáři

Tento model je opravdu super, ale nestandardní prvky - především řemen a jeho uchycení - jej dost komplikují. Pokud budu uvažovat pryžový řemen (nutnost vyrobit formu na lis), tak jeho cena při sérii 50 ks bude cca 5000,- kč, při sérii 100 ks pak cca 3000,- kč a do budoucna bude nutné skladovat zásobu řemenů (náklady na skladování + vložené prostředky do výroby) a zrovna tak bude nutné někde uložit a ošetřovat formu (aby nezkorodovala atd.).

Takové řešení si může dovolit ten, kdo dělá tisícikusové série, ne limitky.

Pasek muze kozeny usit Simon, co se tyce kaucuku, myslim, ze s trochou stesti by se dalo najit reseni - podobny system remenu ma myslim Hublot, takze nejake OEM kaucuky by k sehnani mohly byt ;)

Odkaz ke komentáři

Pokud to bude solidni "vodvaz" tak si myslim, ze par lidi klidne priplati ;)

to si nemyslím, rozhodně ne tady na chronomagu a toakové množství, aby se to i jen částečně zaplatilo.

jestli se vůbec něčeho chcete dobrat v cenové hladině do 20k je třeba držet se hodně při zemi...

Odkaz ke komentáři

to si nemyslím, rozhodně ne tady na chronomagu a toakové množství, aby se to i jen částečně zaplatilo.

jestli se vůbec něčeho chcete dobrat v cenové hladině do 20k je třeba držet se hodně při zemi...

Par lidi si priplati, to je realita ;) Ovsem nebude jich 100, coz pravdepodobne pouze na chronomagu nebude ani na klasickou verzi ;) Myslim si, ze v idealnim pripade by to chtelo zajistit odbyt i mimo Chronomag, pripadne hodit info i na zahranicni fora atd.. Kazdopadne by to bylo zajimavy, i kdyz nakolik to bude realny nevim..

Co se tyce ceny, za "vodvaz" jsem alespon ja ochotnej dat vic (mozna i vyrazne) nez 20k ;) u "obyc" je to odhadem max tak tech 15k i kdyz zatim o tom porad nejsem 100% presvedcenej, zalezi hodne na celkovem vzhledu, strojku aby bylo jasny kolik je treba pro me adekvatni cena ;)

Odkaz ke komentáři

Pánové, vašemu projektu fandím.

Dovolím si jenom detail, vůbec nevím v jaké fázi to je, jestli se to řeší/bude řešit, berte to jenom jako poznatek od jiného pána :) Chci si rýpnout do loga, jak jste na tom? Rozhodně bych za logo, kór na tak krásný věci jako na hodinkách nepovažoval text Verdanou, nebo něčím co ji až nápadně připomíná. Chtělo by to šmrnc. Kdyby byl dotaz, můžu být nápomocen, nebo se můžem klidně dohodnout na spolupráci nebo tak něco. Váš grafický designér :)

Odkaz ke komentáři

Pánové.. všechny nápady jsou fajn, ale to jaký to nabírá směr se ukazuje podle reakcí v tomto vlákně jako dostatečně jasný. Více jak dvě třetiny z vás (39 zájemců) se zatím rozhodli po zaslání dat pro pouzdro_V2.(to poslední z obrázků na začátku). Všechny výsledky sem postupně pověsím. Takže ti co byli pro soudek buď odpadnou nebo půjdou dál a budou akceptovat rozhodnutí ...těch co je víc. Další vlna odpadlíků přijde s konečnou cenou. Co mohu říct určitě je to, že za 15k ty hodinky v té představě co se tu rýsuje není (zatím) asi možné..ani nákladově snad udělat. Velmi optimistický odhad je někde okolo 20K. Takže je potřeba začít šetřit. Hodinky by měly být hotovy do vánoc a tak mohu třeba pro rodinné příslušníky a všechny ostatní vydávat vánoční certifikát "máš to doplaceno brouku" :D A teď trochu vážně, co se týká pouzder, rozhodovali jsme se ze tří variant.

1) Čína 500 ks finální výrobek,

2) Čína 500 ks polotovar finiš u nás,

3) 50-100 ks. komplet naše výroba.

Z důvodu jistý prestiže,100% kontroly nad kvalitou a velká důvěra k výrobci u mě zatím vyhrála těsně varianta 3). Bohužel to s sebou nese vyšší výrobní cenu.

Strojek:

Eta 6498-2 (Savonette) s případnou mikroregulací vlastní konstrukce a vyladěním chodu není asi problém. Horší je to s tím povrchem. Ta cena od třetího výrobce je někde v limitu některých na celé hodinky. Pokud to bude možné technologicky rozumně vyřešit a vyrobit u nás za trochu jinou cenu tak dám určitě včas vědět. Nebo si případně doplatit za dodání již takto upraveného stroje.

Korunka:

výrobce zatím není znám, neb nic není nakresleno (zatím). Ale asi žádný problém (možná nějaká lepší vodotěsnost...?)

Sklíčko:

bude atyp, nic v podobném rozměru (k našemu pouzdru 44) v safíru jsem zatím nenašel

Ciferník a ručky:

tak zde je to jasné a bez problémů. Je to potřeba jen nakreslit.

Ještě se vrátím k obrázku od old blacka. Pánové ruku na srdce, kolik lidí by zde dalo za tyto nebo podobný hodinky částku rovnající se novejm diplomatům a to ještě s chronografem Seagull nebo Poljot. Myslím, že 10 statečnejch by se tady asi nenašlo a to je asi tak právě to minimum potřebné k tomu abychom se o tom vůbec začali bavit.

A na závěr vás ještě trochu postraším. Tak na tomto zrovna teď pěkně ujíždím. Tak se těšte :devil: A pro ty co se bojí, že to budou tuctový, od ostatních nerozeznatelný hoďky, jsem snad tímto vyvedl z omylu. Spekulace nechám ještě chvíli na vás :thumbsup_anim:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Jeste me tak napadlo k tomu safiru... Ja jsem asi proti. Safir, navic v nejakem atyp. tvaru, uchyceni, ... je z dlouhodobeho hlediska pro "soukrome" hodinky dost nesmysl, pokud rozflakam mineral, tak mi ho v kazdy optice, u hodinare, ... za par korun udelaj. Pokud rozflakam nejakej silenej safir, tak to bude stat sileny penize.

Dalsi vec - PVD na strojku sice vypada krasne, ale za tu cenu mi to prijde dost sileny.

Na Unitasu je pomerne dost plochy, ktera se da zdobit, nemusi to byt nutne perlickovani nebo zenevsky pruhy - myslim, ze by mohlo byt hodne fajn mit obyc unitas s nejakym hoodne vyvonenym rytim - klidne neco moderniho, napr. pokud bude pekne logo (a verim, ze bude), tak ho tam prdnout tak, aby se neveslo - tzn. proste jenom kus, stred loga... (snad je to pochopitelny :D)

Odkaz ke komentáři

Jeste me tak napadlo k tomu safiru... Ja jsem asi proti. Safir, navic v nejakem atyp. tvaru, uchyceni, ... je z dlouhodobeho hlediska pro "soukrome" hodinky dost nesmysl, pokud rozflakam mineral, tak mi ho v kazdy optice, u hodinare, ... za par korun udelaj. Pokud rozflakam nejakej silenej safir, tak to bude stat sileny penize.

Dalsi vec - PVD na strojku sice vypada krasne, ale za tu cenu mi to prijde dost sileny.

Na Unitasu je pomerne dost plochy, ktera se da zdobit, nemusi to byt nutne perlickovani nebo zenevsky pruhy - myslim, ze by mohlo byt hodne fajn mit obyc unitas s nejakym hoodne vyvonenym rytim - klidne neco moderniho, napr. pokud bude pekne logo (a verim, ze bude), tak ho tam prdnout tak, aby se neveslo - tzn. proste jenom kus, stred loga... (snad je to pochopitelny :D)

No, kolik safírovejch sklíček užs rozflákal?? To je podobnej argument, jako že je taky možný hodinky ztratit... :) Ale nápad s logem na Unitasu se mi líbí.

Odkaz ke komentáři

No, kolik safírovejch sklíček užs rozflákal?? To je podobnej argument, jako že je taky možný hodinky ztratit... :) Ale nápad s logem na Unitasu se mi líbí.

Jedno :)

:(

Jde o to, ze se to pravdepodobne nestane, ale mozna jo (opravvdu mozna), a pokud jo, tak je to pruser... :D

Odkaz ke komentáři

Až si případně rozflákáš safír, tak si tam nech dát v optice minerál ;)

V čem je problém?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...