Přejít na obsah

Mobilis in Mobili třetí generace

hciq

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Nj, jenze verze s power reserve ma zaroven i to retrograde datum... NAvic ma takovou obavu, ze to datum se nastavuje dalsim cudlikem, podobne jako treba big date u nekterych hodinek. Viz www.technotime.com... Nejsem z tech nakresu, pravda, uplne moudrej, ale myslim, ze ten cudlik tam je na to datum...

Datumový čudlík by měl být na pozici 2 hod. :[post=http://www.technotime.com/pdf/TT718-04.pdf]http://www.technotime.com/pdf/TT718-04.pdf[/post]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně si myslím, že by nebylo marné udělat nějakou základní cenovou kalkulaci variant Unitas i Technotime. Pochopitelně s nějakou tolerancí. Náklady na například pouzdro, sklíčko, korunku, ručky jde alespoň rámcově jistě odhadnout.

Upraveno uživatelem Hugo14
Odkaz ke komentáři

Se dvěma pérovníky jsem chytil druhou slinu. Rezerva chodu by byla taky super. Teď ještě to pouzdro s číselníkem (doufám že plastickým - třeba :) ).

Taky se mi to zalíbilo, ale než tady ten brainstorming a nadšení ze specialitek začne žít vlastním životem a vyžene náklady někam, kde je nikdo nebude ochoten akceptovat, bylo by dobře mít alespoň hrubé rozpočty. Jinak se může stát, že se to na vlně nadšení ponese někam do nereálna a pak jen všem spadne brada, zůstane jen taková nějaká pachuť a návrat do reality spoustu lidí odradí jen kvůli tomu zklamání. Ta limitka se staví kvůli pocitům. Ty jsou sice k nezaplacení, ale uvidíme, kolik zůstane zájemců, až budou náklady na stole. Poté můžeme znovu hlasovat o technickém řešení, ale navrhoval bych, aby to nebylo hlasování ano/ne, ale hlasování pomocí bodů - preferencí - OBODOVÁNÍ JEDNOTLIVÝCH VARIANT A S NIMI SPOJENÝCH NÁKLADŮ. Jedině tak snad bude možné dosáhnout uspokojení maximálního počtu lidí.

To: hciq - PROMIŇ, ŽE DO TOHO TAK KECÁM. MÁM VELKÝ ZÁJEM A NECHCI, ABY TO ZBYTEČNĚ VYBOUCHLO.

Odkaz ke komentáři

Super strojek. A není moc obyklý. Až jsem překvapen tím, jak je levný. Fakt jen 11.000 Kč?

Kolikrát vidí člověk hodinky za 30.000 Kč a v nich modifikovanou 2824, která tomu Technotime nesahá ani po kotníky.

Hele, nešly by tam dvě rezervy chodu, když už tam jsou ty dva pérovníky? :D

Odkaz ke komentáři

Super strojek. A není moc obyklý. Až jsem překvapen tím, jak je levný. Fakt jen 11.000 Kč?

Kolikrát vidí člověk hodinky za 30.000 Kč a v nich modifikovanou 2824, která tomu Technotime nesahá ani po kotníky.

Hele, nešly by tam dvě rezervy chodu, když už tam jsou ty dva pérovníky? :D

A 2 sady hodinových a minutových ruček. Sekundová může zůstat jedna, ale kdyby to šlo, přimlouval bych se taky za dvě datumovky. Taková frajeřinka se určitě může někdy hodit. :whistling: Nebo ne? :tomato:

Odkaz ke komentáři

Nj, jenze verze s power reserve ma zaroven i to retrograde datum... NAvic ma takovou obavu, ze to datum se nastavuje dalsim cudlikem, podobne jako treba big date u nekterych hodinek. Viz www.technotime.com... Nejsem z tech nakresu, pravda, uplne moudrej, ale myslim, ze ten cudlik tam je na to datum...

Rezerva chodu super, a nez retograde datum, to radeji bez data.

Hlasuju za technotime ! Hciq - zatim to ma dobry smer !

Odkaz ke komentáři

Rezerva chodu super, a nez retograde datum, to radeji bez data.

Hlasuju za technotime ! Hciq - zatim to ma dobry smer !

Co máš proti retrograde datumovce? Generelně se mi takovéto zvláštnosti líbí. Byl jsem smířen s MOiMO bez datumovky na bázi Unitasu, takže tam datum mít nemusím. Kdyby to ale dopadlo na Technotime a už to tam je, proč to nevyužít? Jednoduchost číselníku? Nebo Ti vadí další čudlík navíc? Vždyť to v podstatě s WR 100 nebudou žádné diversky! Navíc v životě datumovky celkem využívám, ale je pravda, že se bez nich taky i obejdu.

Odkaz ke komentáři

Co máš proti retrograde datumovce?

Proste se mi nelibi, resp. vetsina se mi nelibi. Datumka u automatu je fajn, hodinky bydli v natahovaci, ale u hodinek s manualem (kdy stridam nepravidelne nekolikery hodinky za tyden) by me vadilo stelovani data. Myslim, ze pro nikoho ze zucastnenych to nebudou jedny jedinne hodinky, ktere bude nosit denne, takze z tohoto duvodu bych se nad datumkou zamyslel.

Odkaz ke komentáři

Proste se mi nelibi, resp. vetsina se mi nelibi. Datumka u automatu je fajn, hodinky bydli v natahovaci, ale u hodinek s manualem (kdy stridam nepravidelne nekolikery hodinky za tyden) by me vadilo stelovani data. Myslim, ze pro nikoho ze zucastnenych to nebudou jedny jedinne hodinky, ktere bude nosit denne, takze z tohoto duvodu bych se nad datumkou zamyslel.

To naprosto chápu u Unitasu. Taky to tak mám. Ale pozor! U Technotime je 120 h. rezerva ... 5 dnů ! Takže během 5-ti dnů se snad najde chvilka na pomazlení a natažení, i když je nemáš přes den na ruce, ne?

Odkaz ke komentáři

To naprosto chápu u Unitasu. Taky to tak mám. Ale pozor! U Technotime je 120 h. rezerva ... 5 dnů ! Takže během 5-ti dnů se snad najde chvilka na pomazlení a natažení, i když je nemáš přes den na ruce, ne?

Jak jsem psal, hlave se mi to nelibi, schvalne jak dlouho budes koukat na ruku nez prectes kolikatyho je na tech ML.

U Pateku to neni lepsi, ale designove bych to snesl.

Odkaz ke komentáři

Jak jsem psal, hlave se mi to nelibi, schvalne jak dlouho budes koukat na ruku nez prectes kolikatyho je na tech ML.

U Pateku to neni lepsi, ale designove bych to snesl.

No jo, jenže to jsou de luxe oblekovky. Tam to ty ručičky prostě zdobí. U tohoto tipu hodinek to beru. Ovšem jinak u "našeho" bych to taky vypustil.

Odkaz ke komentáři

No jo, jenže to jsou de luxe oblekovky. Tam to ty ručičky prostě zdobí. U tohoto tipu hodinek to beru. Ovšem jinak u "našeho" bych to taky vypustil.

Nemám problém to vypustit. Jednoduchost beru. Jen jsem to bral tak, že když už tam ta možnost je, dalo by se to opravdu nenápadně zakomponovat. Možná ale s ohledem na předchozí příspěvky o rozpočtech apod. je toto jen planá diskuze o využití Technotime kalibru, ne?

Navíc hlavně uvidíme, jak budou vypadat návrhy ciferníku. Už se nemůžu dočkat!

Upraveno uživatelem lib
Odkaz ke komentáři

Takže první a zcela zásadní breakpoint

Pánové vyprdněte se nyní na reservu, datum, čudly a jiný ptákoviny. Tento "breakpoint" jsem chtěl vypustit až by byl podpořen nějakejma obrázkama a třeba reálným modelem. Jenže se situace a informace vyvíjejí tak, že to musíme zlomit nyní. Od většiny z vás mám i cenový limity, které jste ochotni akceptovat. Takže tu máme dvě varianty:

Hodinky okolo cca 20k +/- 20%

- pouzdro vlastního designu a výroby v l.e. 50 kusů. Kvůli největšímu sériově vyráběnýmu safíru (36 mm) bude o vel. 42 mm

- ciferník vlastního designu a výroby (i plastickej)

- sériovou standardní vodotěsnou korunku o pr. 6,5 mm. Je možné ji asi i nějak vožužlat, tak aby chytla trochu jinej "look". to se občas dělá.

- sériový safírový sklo plochý tl.1,4 mm o pr.36 mm s vnitřním antireflexem

- plný nebo průhledný dýnko, za příplatek zajímavou gravírku nebo třeba tu ražbu (zde si nejsem pořád jistej)

- vlastní ručky (min. a hod.) vteřinová bude sériovka.(nebo nějaký parádní sériový Swiss ručky)

se simonem jsem ještě nemluvil, ale považuji to za bezproblémové..tudíž origo řemen dle designu simon&hciq

- šroubovací stěžejky, když se smíříte s šíří pásku 22 mm,jinak klasika pérová

- stroj Unitas savonette bez úprav ale perfektně vyregulovanej

- krabice, obrázky,kecy, pseudocertifikáty a nějaký drobnosti okolo jako šroubovák nebo stěžejkošťoural, další stěžejky, leštící hadry a podobný ptákoviny jsou samozřejmostí.

Co bude výsledkem. Doufám, že designově zajímavé hodinky jako autorskej originál v celkovém počtu 50 ks. a konec, se standardním strojem a některými sériově vyráběnými komponenty.

Hodinky okolo cca 40k +/-20%

- pouzdro vlastního designu v l.e. 50 kusů Czech Made

- ciferník vlastního designu Swiss Made

- originál vodotěsnou korunku v počtu l.e. Swiss Made

- na zakázku vyrobený safírový sklo o pr. cca 39 mm a tl. 2 mm s vnitřním antireflexem Swiss Made

- plný nebo průhledný dýnko s nějakou príma rytinou(budou finance a prostor to pořádně vychytat)

- řemen to samé jako v minulé var. + možná jedno fajnové překvápko navíc, jak je zvykem u některejch borců

- již dříve deklarovaný stroj TT 7..-.. (je to v jednání) pro mne zatím několik neznámých a trochu větší riziko

- krabice, obrázky,kecy a nějaký drobnosti okolo jako šroubovák, další stěžejky, leštící hadry a podobný ptákoviny jsou samozřejmostí.

- možnost( s otazníkem) jistých vám známých typů certifikátů, které máte tak rádi

Co bude výsledkem. Doufám, že zase designově zajímavé hodinky jako autorský originál v celkovém počtu 50 ks. Parametry velmi zajímavý kalibr jenž se v hodinkách této cenové kategorie neobjevuje+zajímavé komplikace.Do posledního ?šroubku? originální výrobek z větší části vyrobený švýcarskými dílnami s velkou tradicí a zkušeností v jejich oboru. Budu to v přiložené brožůrce (kterou chci udělat) řádně dokumentovat, jak...tak to bude překvapení.

Takže toto je tedy hrubý nástřel to co je při příznivém souběhu všech okolností možné nabídnout tak jak to popisují obě tyto varianty. Takže první breakpoint je na světě.

Poprosil bych o hlasování dle tohoto návodu:

a) 20k

B) 40k

c) opouštím vaše plavidlo.

Tady v tomto vlákně to komentujte tak jak je libo včetně toho jak chcete hlasovat, ale nutně to potřebuji duplicitně jako SZ. Nakonec udělám tabulku a vyvěsím ji. Bylo by faj aby všichni poslali svůj hlas do sedmi dnů. Rád bych výsledky zveřejnil příští úterý a tím rozhodl o dalším osudu této akce. Ještě chci upozornit, že ani po tomto zlomu není vaše další účast závazná.

edit: pánove sorry, ale ten smajlík u 40k je fakt šílená náhoda. Jeho kód je totiž bé a závorka B) ,tak jsem ho tam nechal. :thumbsup_anim: Jo a prosím nekopírujte tento dlouhej text bude to pak nepřehledný

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři

S Technotime u mě hciq naprosto potvrdil cit pro soulad vzhledu a funkčnosti :speak_cool:

Protože vnímám "Nema" jako elegantně sofistikovaný model, nevolil bych už jinak než retrograde datum a rezervu nátahu. Po obvodu rozmístěné ručky mě neruší při rychlém odečtu času ve středovém poli a dobře směřují ciferník do vzhledu ukazatelů Nautilu dob minulých (okénkový datum by podle mého k těmto hodinkám seděl míň). Až když se zaměřím na obvod, dostanu informace o datumu a stavu chodu - a u těchto informací netrvám na okamžitém zjištění, naopak je to důvod prodloužit pohled na hodinařinu - takže proto se mi naopak líbí Bakerova fotka ML.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...