Přejít na obsah

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno
  lib napsal:
... Neber to vážně. hciq už to vyřešil a nás tady nechává jen tak kecat. :thumbsup_anim:

Hurá!

Já v to také doufám. Protože kdyby měl brát v úvahu všechny naše úlety, tak by z toho nutně musel vzejít pěkný paskvil... :smile_anim:

• Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Pánové, mám rád svítící ručky.

Vím, že vše asi směřuje na skeletony. Nebylo by možné zauvažovat nad jejich nátěrem Luminovou nebo něčím podobným? V noci by to vypadalo jako světélkující mořské řasy, takže tematicky v pohodě, ne?

Odesláno
  Onion napsal:
Tak si počkej... já skeletony určitě nebudu chtít a tak si nechám vyrobit normální, plné ručky.. :)

Já bych asi taky radší plné (a svítící), ale bojím se, že nám hciq zakáže vylepšovat jeho výtvor.

Ke konci nám řekne: "Tak Onion, lib, ..... , jestli neodvoláte, máte na MOiMO :banned: "

Odesláno

Kdybych nemohl mít plné ručky, tak skeletonové je zrovna to, co nepřenesu přes srdce... s retrograde datumem jsem s vypětím všech psychických sil schopen se smířit... ale skeletonové ručky? To nejde, to si za ně připlatím a nechám si udělat plné...

Odesláno
  lib napsal:
Pánové, mám rád svítící ručky.

Vím, že vše asi směřuje na skeletony. Nebylo by možné zauvažovat nad jejich nátěrem Luminovou nebo něčím podobným? V noci by to vypadalo jako světélkující mořské řasy, takže tematicky v pohodě, ne?

Skeleton, neskeleton, ale svítit by to mělo. To rozhodně. Hodinky, na kterých nepřečtu potmě čas, pro mne postrádají značný díl užitné hodnoty...

Odesláno

no po dlouhé době sem si to tady pročet a musím říct že 40 je na mě opravdu dost přikláním se k variantě a tady max. 25k a více opravdu výkresi jsou pěkný datum i rezerva by se mi zamlouvaly ale asi je to ta dražsí varianta

Odesláno
  hciq napsal:
ještě vám to trochu zamotám

Ahoj,

Tohle se mi libi. Ciselnik bez velkych hodinovych cislic. Myslim, ze je to lepsi nez korunka na 4. Kazdopadne se mi tato grafika ciselniku libi nejvic (i kdyz ta cena v tomto pripade je mimo me moznosti). Uz jen dokreslit ty rucky...

Odesláno
  spiderer napsal:
By mel hciq navysit variantu B na 60k :thumbsup_anim: Ja musim setrit abych na MOiMO byl pripravenej, varianta A me zacina docela rychle opoustet ;)

Tahle debata patří asi jnam, ale budiž (od toho jsou moderátoři, ne, :sleeping_03anim: )

Kdo někdy pracoval s rozpočty ví, že každá rezerva se prostě utratí!

B = 40 +/- 20%, HA-HÁ = 48.000 Kč. když to půjde dobře.

Bohužel, taková je realita MOiMO. Proto mi vadí, když nám Projekt MOiMO eskalují lidi, kteří se jej nakonec pravděpodobně nezúčastní.

A konečně soudím, že tato myšlenka by měla být zveřejněna i ve vlákně MOiMO.

Odesláno
  lib napsal:
Tahle debata patří asi jnam, ale budiž (od toho jsou moderátoři, ne, :sleeping_03anim: )

Kdo někdy pracoval s rozpočty ví, že každá rezerva se prostě utratí!

B = 40 +/- 20%, HA-HÁ = 48.000 Kč. když to půjde dobře.

Bohužel, taková je realita MOiMO. Proto mi vadí, když nám Projekt MOiMO eskalují lidi, kteří se jej nakonec pravděpodobně nezúčastní.

A konečně soudím, že tato myšlenka by měla být zveřejněna i ve vlákně MOiMO.

dokud neni zadna ofiko verze, tak je zbytecny vyjadrovat se o tom kdo se ceho zucastni a nezucastni. treba me 40k netankuje, ale predstava, ze bych mel na ciselniku 3 6 9 12 cisla me deprimuje, da se rict irituje. takze je jasny, ze az bude finalni verze, par lidi se prida a par odejde. nicmene pokud jsem to dobre pochopil, hciq si rad precte i navrhy, nazory a pripominky ostatnich, koneckoncu konstruktivni kritika neni spatna vec.

Odesláno

Poté co jsem v jiném vlákně dostal sprduňk, že nic nedělám, tak to chci napravit. Nejdříve nějaká ta vonáčka vokolo. Takže za prvé... žádné poučky z klasických pracovních procesů zde nebudou a nemohou fungovat. Pokud bych totiž chtěl na této sérii vydělat nějaké minimálně rozumné peníze, nebudou hodinky za uvedených 40k +/-20%, ale za cca 80k +/- 20%. Ta vata v podobě 20% je vlastně jen pro nákup náhradních dílů, který musíme držet (nějaký strojky, ciferníky, korunky, skla..atd) a pro případný "vychytávky" v designu, technologii a co já vím v čem, tak abych s každým prdem nemusel žádat o vaše svolení. Samozřejmě v mezích mého deklarovaného odhadu. To jestli na tom někdy a někde něco vydělám, tak to nebude tady a teď. Takže cena výsledné vaší limitky bude taková jakou si jí uděláte vy sami. Já jsem jen ten co vaše názory může usměrnit tím čí oním směrem.

A nyní k práci:

poté co jsme si udělali kolečko s nějakým názorem na ciferník, tak jsem se zase vrátil k (odpočatým) pouzdrům, které je potřeba dle vašeho hlasování a s přihlédnutím k těm ciferníkovým variacím dopracovat. To vám představím ve dvou základních variantách k hlasování. Pak se zase vrátíme k odpočatým ciferníkům a sfoukneme finální podobu. hodinek včetně ruček a řemene. To bychom měli zvládnout do konce srpna. Mezi tím odešlu k předběžnému nacenění některé grafické výstupy, tak aby po celou dobu návrhu byla co nejpřesněji známa výsledná cena. Jo ještě jsem zapomněl, že si musím taky někdy udělat výlet do La Chaux-de-Fonds kvůli těm kalibrům.

A teď závěr:

pánové.. nechte mne nyní chvíli v klidu pracovat. Mám vše co jsem potřeboval. A pokud vše dopadne dobře, tak i "A"čkaři si možná přijdou na své. Nechci však předbíhat.

Odesláno
  hciq napsal:
poté co jsme si udělali kolečko s nějakým názorem na ciferník, tak jsem se zase vrátil k (odpočatým) pouzdrům . . .

Ještě jeden návrat - tentokrát k dýnkům.

Cena razníku do nerezu by byla cca do 10k, cena za práci směšná - 200 Kč za vše. Byla by pravděpodobně nutná fixace dýnka, takže plus výroba opěrného přípravku tvarově nahrazující část pouzdra (asi i se závitem) - to bychom snad zvládli i sami do 5k. Dohromady to znamená cca 15k (tedy 300 Kč za kus při 50-ti kusové limitce) za "popis" dýnka + razník pro případné další/jiné aktivity. Určující ale asi bude termín zhotovení, který se nyní pohybuje řádově v závěru roku.

Je to na vás všech.

Odesláno (upraveno)

Vlákno spí, hciq asi taky :)

Jedno foto zajímavého dýnka. Třeba by něco podobného šlo i na MOiMO. A místo těch ???lopatek vrtule / chobotnice???, jako na fotce, by tam mohlo být N.

post-1118-1218486493.jpg

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno (upraveno)

Nespím sleduju a občas něco i zkouším. Ty hodinky jsou ale pořádně divoký :D Jinak co pořád máte s tím "N". Myslím ale, že tam bude "M", nebo 2x"M" a nebo taky úplně něco jinýho :P

Upraveno uživatelem hciq
Odesláno
  NIGHTinGALE napsal:
Vlákno spí, hciq asi taky :)

Jedno foto zajímavého dýnka. Třeba by něco podobného šlo i na MOiMO. A místo těch ???lopatek vrtule / chobotnice???, jako na fotce, by tam mohlo být N.

Omlouvam se za OT, ale co je to za hodinky?

Odesláno

Jsou různý způsoby, jak uchopit retrográdní datum a ukazatel power reserve, samozřejmě jsou neméně důležitý ručky k tomu, jako např. u Clerc, kde je to dovedený skoro až k dokonalosti ... Něco podobnýho byla moje vize MiM, na to bych snad těch 50 klacků i urval ze spárů rozrůstající se rodinný kasy ... :D

post-1678-1218565419.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...