Přejít na obsah

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

V těch CLERC je taky Technotime, ale automat? Taky double barrel.

Musím říct, že CLERC se mi nelíbí. :sick01: Kdyby se MOiMO tomu mělo podobat, asi bych se zúčastnit nemohl. Škoda.

Odesláno

Ty hodinky jsou pánové strašně chaotický a takový prvoplánový honění si designérova ega aneb trochu lepší čajna. Ale je tam pár zajímavých detailů. Taky je naprosto jasný, že z pohledu klasický hodinařiny a designu, že se nesymetricky umístěný ukazatele vycházející již z návrhu kalibru nemá za každou cenu nutit k symetrii. Takže sorry, ale korunka by asi měla zůstat na 3. Ty hodinky to jen potvrzujou. Na tom ciferáku pak vznikne takový prima napětí z tý zdánlivý ne-symetrie a nebude pak potřeba dělat takový vopičárny jako třeba tu šílenou díru na setrvačku a nebo to cosi neidentifikovatelného na 45 minutách. Sry jestli jsem někoho nasral. Většinou se do estetickejch rozborek místních hodinek neseru, ale tady je to potřeba.

Odesláno
  rorda napsal:
Jsou různý způsoby, jak uchopit retrográdní datum a ukazatel power reserve, samozřejmě jsou neméně důležitý ručky k tomu, jako např. u Clerc, kde je to dovedený skoro až k dokonalosti ... Něco podobnýho byla moje vize MiM, na to bych snad těch 50 klacků i urval ze spárů rozrůstající se rodinný kasy ... :D

Smím vědět o jakých 50 klackách to mluvíš ? Na to co je na obrázku bys musel asi ještě asi 150 "klacků" přitlačit, ne ?

Odesláno

Rozvrzeni datum na 2 a rezerva na 6 mi prijde dobra, korunku na 3 bych nechal a rozhodne bych cifernik takhle neprostrilel aby tam za kazdou cenu byl pruhled na zenevsky kola ci co to je + na sroubek, prijde mi to zbytecny a celkove bych z tohohle stylu taky vycouval, ale myslim, ze hciq vi co dela a uz se tesim na dalsi porci napadu, navrhu, vizualizaci a ja nevim ceho jeste ;)

Odesláno
  hciq napsal:
Ty hodinky jsou pánové strašně chaotický a takový prvoplánový honění si designérova ega aneb trochu lepší čajna. Ale je tam pár zajímavých detailů. Taky je naprosto jasný, že z pohledu klasický hodinařiny a designu, že se nesymetricky umístěný ukazatele vycházející již z návrhu kalibru nemá za každou cenu nutit k symetrii. Takže sorry, ale korunka by asi měla zůstat na 3. Ty hodinky to jen potvrzujou. Na tom ciferáku pak vznikne takový prima napětí z tý zdánlivý ne-symetrie a nebude pak potřeba dělat takový vopičárny jako třeba tu šílenou díru na setrvačku a nebo to cosi neidentifikovatelného na 45 minutách. Sry jestli jsem někoho nasral. Většinou se do estetickejch rozborek místních hodinek neseru, ale tady je to potřeba.

Souhlas ! :thumbsup_anim:

Odesláno
  hciq napsal:
...Taky je naprosto jasný, že z pohledu klasický hodinařiny a designu, že se nesymetricky umístěný ukazatele vycházející již z návrhu kalibru nemá za každou cenu nutit k symetrii. Takže sorry, ale korunka by asi měla zůstat na 3. Ty hodinky to jen potvrzujou. Na tom ciferáku pak vznikne takový prima napětí z tý zdánlivý ne-symetrie a nebude pak potřeba dělat takový vopičárny jako třeba tu šílenou díru na setrvačku a nebo to cosi neidentifikovatelného na 45 minutách...

Myslím, že návrh kalibru počítá s vytvořením průhledu a proto to rozmístění ruček. Pokud jsi se rozhodl jej vypustit (a s tím zcela souhlasím), vznikne napětí z disproporce. Ale aby bylo "prima" je tak trochu tanec na hraně - na položenou otázku mechanického "napětí" pravé strany by měla být zřetelná odpověď proč, určená celkovou stavbou.

Souhlasím, že korunka na 3 částečně uklidní vzhled do klasiky a asi to bude i všeobecně akceptovatelné řešení.

A teď trochu fantazie - dovyvážit ciferníkem (7, 9, 11) je nasnadě, ale co takhle výrazný mechanický prvek na levé straně pouzdra (třeba v souvislosti s lunetou)?

Odesláno (upraveno)
  spiderer napsal:
rorda - tam je ten samej stroj? Koukam na jedny na ebay - LINK - a maji taky rezervu 120 hodin ;)
Ne, v nich ten samej kalibr neni, je to nějakej in-house jejich vlastní ...

mechano napsal:
Smím vědět o jakých 50 klackách to mluvíš ? Na to co je na obrázku bys musel asi ještě asi 150 "klacků" přitlačit, ne ?
Tady vůbec nejde o Clerc, ale o design těch hodinek MiM ... ;)

Pánové, šlo jen o inspiraci, něco se mi na těch hodinkách líbí a tak jsem se o to chtěl s ostatníma podělit, protože si myslim, že nám to může ve výsledný podobě hodinek MiM dost pomoct ... B) Navíc Clerc je první liga ... :)

Upraveno uživatelem rorda
Odesláno

rorda vždyť vo to tady jde, vo diskusi nás "gentlasů", :D kde se nikdo nebojí naplno říct a obhájit vlastní příspěvek zdánlivě působící mimo mísu v porovnání s obecně uznávaným povědomím né... :thumbsup_anim: To je totiž ta pravá živná půda.

Odesláno (upraveno)

hmmmm, kdyby šlo o primky, už by všici řvali, že hciq kopíruje clerc. Myslím, že to klidně může být ten samý kalibr, korunka je na 4 a to na 3 je čudlík data jištěnej jako korunka (myslím, že ten čudlík potřebuje takovýhle jištění víc, než korunka), na 2 čuju knoflík otáčející lunetou, vše vypadá jako chronograf, ale tři čudlíky na to halt ček pořebuje, takže je docela vtipnej fígl, to bych bral. Ten ciferník je hodně blízko hciq, takový módní nic, styling především. (ani se nedá říct design, protože nic nenavrhuje, jen stylizuje)

Ty díry v ciferníku jsou celkem hezkej trik, jen kdyby měly nějakou souvislost, jinou, než jenom exibici a symetrii (kdyby třebas byly jen v subcifernících a ve 12).

Všimněte si, že ta luneta se všemi čísly patou ke středu je otáčecí, kdyby hciq takhle otočil čísla na neotáčecí lunetě - je snad ještě větší kašírka, jako clerc, protože by ji každej měl za otáčecí. Clerc alspoň nikoho nematou, jen mají fešácky proděravělý ciferník.

Celkem je to clerk matějská (v mým oboru se to zove image and up-to-dateness a je to od určitý úrovně naprosto nepřijatelný), takže tomuhle bych se rozhodně vyhnul.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
  rorda napsal:
Ne, v nich ten samej kalibr neni, je to nějakej in-house jejich vlastní ...

Tady vůbec nejde o Clerc, ale o design těch hodinek MiM ... ;)

Pánové, šlo jen o inspiraci, něco se mi na těch hodinkách líbí a tak jsem se o to chtěl s ostatníma podělit, protože si myslim, že nám to může ve výsledný podobě hodinek MiM dost pomoct ... B) Navíc Clerc je první liga ... :)

No a já jsem nechtěl nijak dusit, jen mi přijde logické, že čím více bude u nějakých hodinek extrabuřtů, tím víc budou stát. I ten Hciqův číselník mi připadal hodně náročný (a tím asi drahý) a u toho Clerka je to ještě horší (lepší ?).

Vidím tady prodávat hodinky zcela bez nápadu za cenu vyšší než MiM. Jak to asi vyjde cenově u MiM, když všichni uplatní své nápady ? Ciferník z kosti mořského vosla, desetidílný, ručky skládací s vypínatelným svícením, samonátah prostřednictvím snímání erekčního tlaku, korunka místo nožky pouzdra atd.

(GMT vynechávám, to je sračka, dnes to chce časy na nejbližších planetách) :angry:

Odesláno (upraveno)

Cigi ... tvé soudy jsou vždy ostré jako břitva chlape. Takže podle tvé rozborky to mohu chápat tak, že i třeba Hublot je jen navoněná kašírka poplatná době, protože základ jejich designu je stylizace okna kajuty jachetního plavidla? Sry zhustil jsem několik těch tvých rad o designu do jediný věty, tak aby to bylo přehlednější. :D

Upraveno uživatelem hciq
Odesláno

Se naštvi zdavě hciq :D ! Buď pozitivní a konstruktivní !

Je-li hublot stylizovaný okno kajuty, tak jsem si toho nevšiml, protože pak by všechny takto na přírubu vyřešené poklopy, průhledy byly jakoby okna jachetní kajuty, nebo by okna jachetní kajuty byly navoněnou stylizací nějaké jiné příruby kdekoli jinde. Lišáci, tihle hubloti.

Styling je , dobře to víš, třeba díry v ciferníku, jakoby nautilus z roku 1875 .... navonění pak hraní si na otočnou lunetu ....

Zhustit mé rady o dizajnu do jediný věty........ chucpe !..... asi si dám pauzu :D

:D :D Mechano má pár podnětných rad, kudy bych se ubíral :D :D Za jak dlouho se otočí třeba mars ? Konečně si kapku povolte knoflíky u krku !

Odesláno
  cigi napsal:
Se naštvi zdavě hciq :D ! Buď pozitivní a konstruktivní !

Je-li hublot stylizovaný okno kajuty, tak jsem si toho nevšiml, protože pak by všechny takto na přírubu vyřešené poklopy, průhledy byly jakoby okna jachetní kajuty, nebo by okna jachetní kajuty byly navoněnou stylizací nějaké jiné příruby kdekoli jinde. Lišáci, tihle hubloti.

Styling je , dobře to víš, třeba díry v ciferníku, jakoby nautilus z roku 1875 .... navonění pak hraní si na otočnou lunetu ....

Zhustit mé rady o dizajnu do jediný věty........ chucpe !..... asi si dám pauzu :D

:D :D Mechano má pár podnětných rad, kudy bych se ubíral :D :D Za jak dlouho se otočí třeba mars ? Konečně si kapku povolte knoflíky u krku !

Třeba bychom mohli vytvořit astrologické hodinky, jenž by zobrazovaly pohyby planet ve svých dómech včetně luny a slunce a podle návodu vyrytýho na zadní straně by si každej mohl vypočítat třeba synastrický horoskop k určité situaci. Vhodné zejména při obchodních jednáních. Měření času by byla jen podružná funkce. Miluju tyto plky cigi :D Tím zhuštěním do jedné věty jsem ti chtěl naznačit, že užití tvého principu ala Occamova břitva je při posuzování výtvarné kvality zcela mimo mísu. To jestli se pravidla budou dodržovat nebo porušovat a jaký pak bude výsledek je jen v moci a schopnostech autora. Doktríny ponecháme církevnímu světu. :D

Odesláno (upraveno)

nu dobrá budu v tomto vláknu korektně alibisticky relativní, jak je in ve velkém světě dyzajnu, (žádný pohádky bří grimmů, nebo ocucaný bombóny), abych někoho propáníčka nenamích. Jenže nenázorem ničemu nepřispěju, názorem minimálně odkryju, že někde ta mísa prostě není a není. Ty fórky přeci navrhnul mechano, mně se jen některé líbí (tedy kromě těch erekcí, to se stydím).

Chtěl bych ještě rordu povzbudit, protože ta jeho fotka clerc je zatím nejpřesnější vizí MiM, co tu kdo předved. Jen tak dál, protože to je fundovaný příklad k věci a jako takový jsem ho okomentoval.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
  cigi napsal:
nu dobrá budu v tomto vláknu korektně alibisticky relativní, jak je in ve velkém světě dyzajnu, (žádný pohádky bří grimmů, nebo ocucaný bombóny), abych někoho propáníčka nenamích. Jenže nenázorem ničemu nepřispěju, názorem minimálně odkryju, že někde ta mísa prostě není a není. Ty fórky přeci navrhnul mechano, mně se jen některé líbí (tedy kromě těch erekcí, to se stydím).

Chtěl bych ještě rordu povzbudit, protože ta jeho fotka clerc je zatím nejpřesnější vizí MiM, co tu kdo předved. Jen tak dál, protože to je fundovaný příklad k věci a jako takový jsem ho okomentoval.

Hale chlape to se mýlíš, já jsem jen rád, že sem přispíváš, tak jak je tobě vlastní. Jen jsem ti normálně oponoval, že některý postupy tvé kritiky považuji za mylný. Takže já nejsem vůbec nasranej, jen trochu cejtím ten podtext z tvejch komentářů, ale jinak jsem rád za každej tvůj konkrétní názor.

Odesláno
  mechano napsal:
No a já jsem nechtěl nijak dusit, jen mi přijde logické, že čím více bude u nějakých hodinek extrabuřtů, tím víc budou stát. I ten Hciqův číselník mi připadal hodně náročný (a tím asi drahý) a u toho Clerka je to ještě horší (lepší ?).

Vidím tady prodávat hodinky zcela bez nápadu za cenu vyšší než MiM. Jak to asi vyjde cenově u MiM, když všichni uplatní své nápady ? Ciferník z kosti mořského vosla, desetidílný, ručky skládací s vypínatelným svícením, samonátah prostřednictvím snímání erekčního tlaku, korunka místo nožky pouzdra atd.

(GMT vynechávám, to je sračka, dnes to chce časy na nejbližších planetách) :angry:

K tomu samonátahu: přimlouval bych se za snímání raději jiného tlaku, mohlo by docházet k častému poškození nátahu v rámci neúměrného přetížení. Nerad bych ty hodinky pořád sundával :thumbsup_anim: Kdo na to má pořád myslet. Na druhou stranu, kdyby se snímal třeba krevní tlak, kdo mi zaručí, že s hodinkami mohu jít například na poradu, přijít ráno z hospody, nebo sledovat český fotbal.

Také bych se přimlouval za zahrnutí času i na trpasličích planetkách, aby ty hodinky měly opravdu hodně ruček, a taky mě zajímá kolik hodin je právě na Plutu. :smile_anim: Tuto ručku bych proto ani nechtěl skládací - samozřejmě za příplatek! :speak_cool:

PS: Toho mořského osla už mám doma ve vaně!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...