Přejít na obsah

Mobilis in Mobili třetí generace

hciq

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

tohle poslední pouzdro mi přijde rafinovaný, ale oproti V5 nějaký bez koulí. Zejména se mi líbí ta konvexní luneta, ale nožky V5 je zatím hciq tvůj vrchol v týhle serii. Ta horní hrana by bohužel PVD asi dlouho nezůstala.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Predem se omlouvam za predcasne vystoupeni z projektu, ale nejak pro me v tuhle chvili dalsi hodinky nebudou aktualni jak jsem zminil i jinde.. Pokud by se realizace protahla na dobu minimalne 0,5 roku az 1 rok, asi bych do hodinek sel, protoze si myslim, ze to bude bomba a oziveni kazde kolekce, ale v tuhle chvili (i v nejblizsi budoucnosti) dalsi hodinky nechci ;) Jinak celou akci budu i nadale sledovat a preju uspech, s hciq-em rad zase na nejakem srazu pokecam co noveho a jak se serie vyviji ;)

Odkaz ke komentáři

Pánové,

Jako alternativní var. by mohla být předběžná nabídka jedné malé švýcarské manufaktury na jejich předělávky A07.xxx Eta? nebo Unitas kalibry(vše ruční nátah), datum a rezerva.

S Technotime asi nic nového, takže - o jako manufakturu se jedná? Je možné někde shlédnout jejich práci?

Odkaz ke komentáři

Takže pánové, je to všechno v pěkný "prdeli". Jde o to, že veškerý hodinářský průmysl ve Švýcarsku dnes jede na 200%. Tudíž strojky od přímých výrobců nejsou a kupovat je od šmelinářů jsem zavrhl již v začátku této akce. To si může dovolit jen ten co si chce zbastlit pár hodinek doma v garáži..a tato série taková být nemůže. Proto chci strojky odebrat přímo. Swatch group, Technotime a ti všichni velcí dnes naprosto nestačí produkovat pro svojí vlastní potřebu a ještě aby uspokojili ostatní. Takže abych to trochu zkrátil, a abych aspoň částečně dodržel parametry a kvalitu co jsme si na začátku stanovili, je zatím jediná možnost aplikace tohoto stroje z přiloženýho obrázku. Sorry záměrně jsem při místní chvilkové Panerai mánii použil zrovna tohoto aplikátora. Bohužel je to 11/5 linkovej stroj, základem je ETA 2892A2 s přidanejma funkcema podle typu (reserva, grande date, GTM nebo 24h modul) a jejich kombinace, automat s reservou 40 hod. Co do finální povrchové úpravy je možné vlastně skoro všechno, od perliček přes různé typy ženevských pruhů atd. Ještě jsou ve hře možná i jiné možnosti...uvidíme. Bohužel přátelé zde již veřejně všem pod pokličku nenechám nahlédnout. Určitě to většina z vás pochopí. Tyto informace mají již svou, pro některé nemalou hodnotu. ;) Tyto stroje jsou taky levnější než od Technotime, tudíž i výsledná cena bude o dost zajímavější. Takže pro dnešek asi vše.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Takže pánové, je to všechno v pěkný "prdeli". Jde o to, že veškerý hodinářský průmysl ve Švýcarsku dnes jede na 200%. Tudíž strojky od přímých výrobců nejsou a kupovat je od šmelinářů jsem zavrhl již v začátku této akce.

...

Bohužel je to 11/5 linkovej stroj, základem je ETA 2892A2 s přidanejma funkcema podle typu (reserva, grande date, GTM nebo 24h modul) a jejich kombinace, automat s reservou 40 hod. Co do finální povrchové úpravy je možné vlastně skoro všechno, od perliček přes různé typy ženevských pruhů atd. Ještě jsou ve hře možná i jiné možnosti...uvidíme.

...

Chápu problémy, které popisuješ. Vlastně bych se i divil, kdyby se nevyskytly. Zdálo se mi to totiž od počátku trochu příliš optimistické, ale říkal jsem si, že máš třeba nějaké hodně dobré kontakty...

Nicméně tahle uvedená varianta se mi moc nezamlouvá. Hlavně proto, že jsem od začátku sázel na manuální nátah, nikov automat, a myslím, že se většina zájemců na tom shodla. Nechci to ale ještě vzdávat, třeba ještě něco vymyslíš. Spoléhám tedy na ty "jiné možnosti, které jsou ještě ve hře," jak píšeš.

Odkaz ke komentáři

No manuálně si můžete natahovat i tento strojek, pokud budete mít tu potřebu. Problém je hlavně v tom, že strojky s manuálním nátahem a funkcema třeba jako je ta reserva se vlastně moc nebo skoro vůbec nedělaj. Světe div se nikdo je totiž moc nechce. Hlad v sériové výrobě je po automatech. Takže mi vlastně močíme trochu proti větru, a to se mi docela líbí, jenže to má ty komplikace o kterých píšu vejš. No a vzít za základ nějaký ten manuál a dodělat tam zase nějaký ten modul není až takový šílený technický problém, spíše zde zásadní roli hraje jeho výsledná cena. Takže je to vlastně nesmysl.

Odkaz ke komentáři

No manuálně si můžete natahovat i tento strojek, pokud budete mít tu potřebu. Problém je hlavně v tom, že strojky s manuálním nátahem a funkcema třeba jako je ta reserva se vlastně moc nebo skoro vůbec nedělaj. Světe div se nikdo je totiž moc nechce. Hlad v sériové výrobě je po automatech. Takže mi vlastně močíme trochu proti větru, a to se mi docela líbí, jenže to má ty komplikace o kterých píšu vejš. No a vzít za základ nějaký ten manuál a dodělat tam zase nějaký ten modul není až takový šílený technický problém, spíše zde zásadní roli hraje jeho výsledná cena. Takže je to vlastně nesmysl.

Chápu. Močit proti větru je fakt problém, ale taky mě to vždy bavilo... :cool02: Ale když jsme u těch komplikací, tak já osobně na nich netrvám. Spíš ocením nějaký ne úplně tuctový manuální kalibr a pěkný design pouzdra a ciferníku. Ale záleží na všeobecné shodě. A problém asi je také ten, že ciferníky jsou už vlastně navrženy právě na ty komplikace. Tak nevím. Uvidíme, co z toho vzejde. Každopádně přeju dobré nervy.

Odkaz ke komentáři

Unitasy v dobrém provedení se dají sehnat kolem 100 Eur a to je dobrá cena. A všechny ty ostatní vyfikundace jako reserva a podobné nejsou důležité. Kdyby na Unitas dal mechano mikroregulaci, už je to něco, co běžně není /kromě číňanů/ pak je to jasně zajímavej kalibr a dá se řešit pouzdro a ostatní.

Odkaz ke komentáři

Unitasy v dobrém provedení se dají sehnat kolem 100 Eur a to je dobrá cena. A všechny ty ostatní vyfikundace jako reserva a podobné nejsou důležité. Kdyby na Unitas dal mechano mikroregulaci, už je to něco, co běžně není /kromě číňanů/ pak je to jasně zajímavej kalibr a dá se řešit pouzdro a ostatní.

Souhlas. Jen těch 100 EUR bych asi zvedl na dvojnásobek nebo tak nějak.

Odkaz ke komentáři

Ciferníky jsou mi fuk, klidně je předělám tolikrát jak to bude potřeba. Problém je v tom, že tu sérii chci udržet určitě v té střední magické kategorii. Pokud však použiju obyčejnej Unitas (a tady problém s dostupností zase tak velkej není), třeba i voplácanej PVDéčkem jsem v kategorii Archimede, Steinhart atd. a to je v řiti. Za jejich ceny to totiž neudělám ani nákladově. A jelikož mám svou představu o výsledné kvalitě pouzdra byla by to jeho degradace, jako i celé práce okolo.

jojo mikroregulace vlastní výroby... ono se to hezky řekne, ale aby to opravdu dobře fungovalo a po dvaceti votočeních se to v ruce nerozpadlo? To je daleko levnější koupit 50 ks. STček a ty labutí krky přehodit na ten Unitas a zbytek stroje zahodit. Jenže tu furt není ta jistota té kvality.

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři

Ciferníky jsou mi fuk, klidně je předělám tolikrát jak to bude potřeba. Problém je v tom, že tu sérii chci udržet určitě v té střední magické kategorii. Pokud však použiju obyčejnej Unitas (a tady problém s dostupností zase tak velkej není), třeba i voplácanej PVDéčkem jsem v kategorii Archimede, Steinhart atd. a to je v řiti. Za jejich ceny to totiž neudělám ani nákladově. A jelikož mám svou představu o výsledné kvalitě pouzdra byla by to jeho degradace, jako i celé práce okolo.

Když může být trochu vylepšený Unitas i v Paneraikách (pokud se tedy nemýlím), tak bych to zas jako takovou degradaci neviděl...

Upraveno uživatelem Z.
Odkaz ke komentáři

A co se děje? Tak to bude dráž oplácanej Unitas, ale unikát! Já osobně bych o to pořád měl zájem. Nezoufej!

Odkaz ke komentáři

Co myslis tou magickou stredni kategorii?

Za sebe se priznam, ze jsem si od zacatku myslel, ze u tehle hodinek bude hlavne kladen duraz na originalitu designu a kvalitu zpracovani. Ty ulety s Technotime a tuny komplikaci se proste neslucovaly se slovem cenova dostupnost pro vetsinu z nas (beru v potaz i to hlasovani). Proste bylo to velkoryse rozmachnuti se.

I ten voplacanej Unitas je peknej. Priznejme si - Ameriku tezko objevime. Kdyby tu byla moznost vyrabet cenove dostupne hodinky s tim seznamem komplikaci o kterych se tu vedla rec, myslite ze by na to davno neskocil nejaky tygr davno pred nami? Nechci byt negativni. Hledejme i vyhody jednodussiho strojku, napriklad zbude vice prostredku si s nim pohrat ( zdobeni a jiny tuning) a taky bude mensi pravdepodobnost, ze by se neco melo posrat, ze jo.

Upraveno uživatelem klobadysek
Odkaz ke komentáři

Co myslis tou magickou stredni kategorii?

Za sebe se priznam, ze jsem si od zacatku myslel, ze u tehle hodinek bude hlavne kladen duraz na originalitu designu a kvalitu zpracovani. Ty ulety s Technotime a tuny komplikaci se proste neslucovaly se slovem cenova dostupnost pro vetsinu z nas (beru v potaz i to hlasovani). Proste bylo to velkoryse rozmachnuti se, ale i ten voplacanej Unitas je peknej. Priznejme si - Ameriku tezko objevime. Kdyby tu byla moznost vyrabet cenove dostupne hodinky s tim seznamem komplikaci o kterych se tu vedla rec, myslite ze by na to davno neskocil nejaky tygr davno pred nami? Nechci byt negativni. Hledejme i vyhody jednodussiho strojku, napriklad zbude vice prostredku si s nim pohrat ( zdobeni a jiny tuning) a taky bude mensi pravdepodobnost, ze by se neco melo posrat, ze jo.

Jo, jo.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...