Přejít na obsah

Mobilis in Mobili třetí generace

hciq

Dýnko  

99 hlasů

1. 1. Dýnko

• Pr?hledné + úprava kalibru
      60
    • Plné - bez úpravy kalibru
      39

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Co myslis tou magickou stredni kategorii?

to, že pokud vedle sebe položím zmíněné Steinharty a třeba některý ty Panerai (když už je tu to panerajský šílenství), z hlavy pomyslně vymažu znalost obou značek, neřeším design, tak to co tam zůstane je ten zvláštní pocit, který způsobuje asi právě ta dokonalost toho řemeslného zpracování. Toto jsem u levnejch značek nikdy necítil. Mají to však už některý hodinky v tý střední cenový kategorii. Ale je to jen můj subjektivní pocit. Pak tam uvnitř prostě musí tlouct nějaká pořádná hercna.

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 842
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Myslim, ze unitas neni nic strasneho, stejne to byla od zacatku jedna z variant. Porad je ve hre to PVD a nebo treba upgrade na centralni vterinovku (i to kolecko navic tomu dodá punc lepší hercny, nedavno jsem ten strojek videl na limitce Steinhart a vypadal super). Je to lepsi nez automat eta s zenevskym brusem. Takze vymazli pouzdro a cifernik, do toho poladenej unitas, poradnej remen a originalni hodinky za dvacku jsou na svete!!!!!

Odkaz ke komentáři

Takže pánové, je to všechno v pěkný "prdeli"..............

...........Bohužel je to 11/5 linkovej stroj, základem je ETA 2892A2 .............

...........Ještě jsou ve hře možná i jiné možnosti...uvidíme........

Vzhledem k tomu, ze mne deli jen par hodin od objednavky jednech hodinek s Unitasem a to jeste prave kvuli tomu, abych se vyhnul ETAckymu automatu, tak se musim priznat, ze pro mne je toto vice nez jen velmi spatna zprava... Uz jsem se tesil na ten Technotime, nicmene duvody pochopitelne chapu, to je jen takovy postesk a ac nevim (a vedet ani nechci, dokud to nebude jiste, protoze pak muzu byt jedine prijemne prekvapen...) co se skryva za temi jinymi moznostmi, ktere jsou jeste v hre, tak pevne doufam, ze vyjdou...

Odkaz ke komentáři

Škoda, na Technotime jsem se těšil....

Ani ten avizovaný Valgranges od "malé švýcarské manufaktury" není k dispozici?

Oba výše uvedené mi připadají jako správné kalibry do výjimečných hodinek. Unitas je furt jenom Unitas (můj názor - nechci se nikoho dotknout) - prostě tuctová záležitost. To už se mi lepší možností zdá ta "vyvložkovaná" ETA z přiložené fotky Panerai. Pokud by se pohrálo s řemeslným zpracováním, určitě by to nebyla ostuda a bylo by to něco "spešl".

Naproti tomu - co s Unitasem?

Odkaz ke komentáři

Ohledně cen Unitasu. Na ebay je několik prodejců. kteří je prodávají. Já jsem jeden taky koupil, jasně, že v té nejlepší verzi, vyšel na 150 EUR i s poštou. Stejný prodejce tam láduje týden co týden další kus a je jich dost, které šly pod 100 Eur, nejlevnější byl za 78. Otázka, kolik jich má. Kdyby někdo řekl, že jich třeba 20 koupí, určitě by dal slušnou cenu. Chce to jen hledat.

Odkaz ke komentáři

já bych byl pro vymazlenej Unitas jak píše Frantík.....

Jeste jednou sem dam fotku Daliho a foto unitasu s centralni vterinovkou. Vypada proste super!! A je tam prostor i na rytinu!

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Frantik
Odkaz ke komentáři

Sakra, Technotime je v čudu, sakra, já se tak těšil jak to pod stromem rozbalím z papíru, otevřu dřevěnou bedýnku, vyjmu hodinky, natáhnu ten stroj a budu listovat v té echt brožůře a nad flaškou kořaly se budu kochat.

Hele, klidně bych si těch 1,5 roku i počkal, hledám dalších 499 magorů.

Odkaz ke komentáři

Ciferníky jsou mi fuk, klidně je předělám tolikrát jak to bude potřeba. Problém je v tom, že tu sérii chci udržet určitě v té střední magické kategorii. Pokud však použiju obyčejnej Unitas (a tady problém s dostupností zase tak velkej není), třeba i voplácanej PVDéčkem jsem v kategorii Archimede, Steinhart atd. a to je v řiti. Za jejich ceny to totiž neudělám ani nákladově. A jelikož mám svou představu o výsledné kvalitě pouzdra byla by to jeho degradace, jako i celé práce okolo.

jojo mikroregulace vlastní výroby... ono se to hezky řekne, ale aby to opravdu dobře fungovalo a po dvaceti votočeních se to v ruce nerozpadlo? To je daleko levnější koupit 50 ks. STček a ty labutí krky přehodit na ten Unitas a zbytek stroje zahodit. Jenže tu furt není ta jistota té kvality.

Hele zkus přemýšlet trochu jako Prim, ty jeho obchodní strategii stavíš na hlavu. :D

Ale vážně, Unitas je dobrá volba. Pokud by byla možná varianta s centrální vteřinovkou, tak by to byla bomba. Co realizaci této úpravy vadí? V montáži kalibru, který jsi ukázal nevidím žádné plus. akorát mi to přijde jako drahej krám.

Odkaz ke komentáři

Dobře pánové...tak aby byl v tomto projektu akceptovatelný Unitas nabízím po konzultaci možnost "in house" konstrukci nástavby pro komplikaci centrálního data v cenové relaci takové, jaká byla myšlena při nákupu strojů od Technotime. Myslím, že pokud nás do konce roku někdo nepředhoní s podobným nápadem (je to přeci jen veřejný prostor) bude tato úprava asi světovou premiérou. Takže surfaři...máte za úkol zjistit, jestli je to fakt pravda. Tento návrh je dle mého názoru již srovnatelný s využitím Technotime a já nemám problém pokračovat dál s tím Unitasem. Doufám, že si také uvědomujete jistou vyjímečnost této cesty v podobě opravdu ruční kusové výroby na upgrade té hercny ;) Pro opravdové H.C. chronomágy nabízím ještě posun do dalšího H.C. levelu beze změny nákladů v podobě Mobilis in Mobili dvouručkové souscription. Nevíte co tím myslím? Počkejte tedy na obrázky. A ještě poslední návrh, tentokrát pro ty co hledaj opravdu, ale něco opravdu vyjímečnýho..... co taková zbytečnost jako je věčný kalendář.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři

???????????????????????????????????????????????????? sry Nigu to jsem fakt nepochopil

To byl fór, já vím, že Spring Drive neseženeme.

Ale byl to fór z čirého zoufalství, protože ty mě vždycky úžasnĚ navnadíš a pak to nějak krachne :(

Už jsem oplakal Ned Land a teď slyším šplouchání, jak euforie, velké těšení a kalibr TechnoTime odplouvá a mávají mi společně na rozloučenou :(

Odkaz ke komentáři

Dobře pánové...tak aby byl v tomto projektu akceptovatelný Unitas nabízím po konzultaci možnost "in house" konstrukci nástavby pro komplikaci centrálního data v cenové relaci takové, jaká byla myšlena při nákupu strojů od Technotime. Myslím, že pokud nás do konce roku někdo nepředhoní s podobným nápadem (je to přeci jen veřejný prostor) bude tato úprava asi světovou premiérou. Takže surfaři...máte za úkol zjistit, jestli je to fakt pravda. Tento návrh je dle mého názoru již srovnatelný s využitím Technotime a já nemám problém pokračovat dál s tím Unitasem. Doufám, že si také uvědomujete jistou vyjímečnost této cesty v podobě opravdu ruční kusové výroby na upgrade té hercny ;) Pro opravdové H.C. chronomágy nabízím ještě posun do dalšího H.C. levelu beze změny nákladů v podobě Mobilis in Mobili dvouručkové souscription. Nevíte co tím myslím? Počkejte tedy na obrázky. A ještě poslední návrh, tentokrát pro ty co hledaj opravdu, ale něco opravdu vyjímečnýho..... co taková zbytečnost jako je věčný kalendář.

Sem nevěděl, že Abrahám nosil takový masařky.

Upraveno uživatelem mechano
Odkaz ke komentáři

Nigu kurňa já tu nabízím něco daleko bombovějšího než nějakej Technotime. Pohádku o tom jak se mistr hodinář s každým kolečkem pomazlil. A tato pohádka bude sakra pravdivější, než všechny již tady známé pohádky bratrů Grimů. Sakra chlapi co chcete ještě víc.

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři

Nigu kurňa já tu nabízím něco daleko bombovějšího než nějakej Technotime. Pohádku o tom jak se mistr hodinář s každým kolečkem pomazlil. A tato pohádka bude sakra pravdivější, než všechny již tady známé pohádky bratrů Grimů. Sakra chlapi co chcete ještě víc.

No však jo, vždyť já ti ty pohádky žeru. A fakt se těším děsně moc.

Ke štěstí mi chybí jen ta realizace.

Hrozně mě zajímají ty dvojručkové MiM. Těším se, že překvapíš nějakou peckou.

Dvojručky, manuální nátah, purismus a technicismus (snad si to moc neodporuje) v jednom. Jo, to bych bral.

Odkaz ke komentáři

Jo, to se mi zase začíná líbit! To je přesně ono.

(Ale není ten věčný kalendář trochu sci-fi? Alespoň tedy za ty peníze, o kterých jsme se tu bavili?)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...