tombed Odesláno 8. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2010 můj favorit býval Jochen Rindt... zabil se měsíc před mým narozením v posmrtný mistr světa sezóny 1970, ten rok ještě skončili Piers Courage a Bruce McLaren Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 8. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2010 můj favorit býval Jochen Rindt... zabil se měsíc před mým narozením v Jakým způsobem jsi mu fandil, když zemřel dřív než ses narodil ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 8. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2010 Já měl jediného oblíbence,Nigela Mannsella....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 8. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2010 teď jsi mě dostal... tak jinak, kdyby žil, tak bych mu fandil, jeho příběh mě fascinoval... a takových bylo, o kterých jsem četl...namátkou Eliška Junková, Alberto ascari, Juan Manuel Fangio, Graham Hill, Jackie Stewart, Jimmy Clark, Stirling Moss, Jack Brabham, Niki Lauda, Emerson Fittipaldi, Clay Regazzoni, James Hunt, Mario Andretti, Gilles Villenevue... už si to ani všechna jména nepamatuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 8. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2010 Teď jsem si prohlížel na první pohled křehkou formuli Virgin VR-01 a všiml jsem si zajímavého detailu. Mezi předními koly a bočními chladiči vybíhá jakýsi tenoučký výbežek podlahy. Zajímalo by mě co je to za aerodamický prvek nebo k čemu vlastně ten nos slouží. zdroj - http://www.ultimatecarpage.com/pic/4420/Vi...Cosworth_6.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 8. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2010 Tenhle příspěvek jsem se rozhodl věnovat Kalifixovi, který si potrpí na letošní robustní formule jedna. Může si v klidu prohlédnout ze všech stran svou oblíbenou formuli Sauber C29-Ferrari. zdroj - http://www.ultimatecarpage.com/ jedná se o šťavnatý zdroj, dá se tam najít kdeco. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiříR Odesláno 8. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2010 (upraveno) Teď jsem si prohlížel na první pohled křehkou formuli Virgin VR-01 a všiml jsem si zajímavého detailu. Mezi předními koly a bočními chladiči vybíhá jakýsi tenoučký výbežek podlahy. Zajímalo by mě co je to za aerodamický prvek nebo k čemu vlastně ten nos slouží. ... zdroj - http://www.ultimatecarpage.com/pic/4420/Vi...Cosworth_6.html ... No logicky mi z těch obrázků vyplývá, že ta vysunutá podlaha zabraňuje vzduchu, který rozřáží klín za ní, aby se nedostal pod formuli, ale takhle ji bude obtékat. Ale je to fakt amatérský odhad, aerodynamiku nemám vystudovanou...další případ může být, že delší rovná plocha před difuzorem zlepšuje jeho funkci...(vzuch není tak turbulentní, ale to už je hodně velká spekulace) Tady by to spíše chtělo vyjádření nějakého aerodynamika. Rychlý edit: ten sauber to má taky, když koukám na ty fotky od tebe Upraveno 8. února 2010 uživatelem JiříR Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 8. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2010 (upraveno) to JiříR - jak to je netuším, ale prohlížel jsem si všechny dostupné obrázky jiných vozů F1 a všichni mají tento výstupek tak či onak vepředu zakomponovaný. Edit - fotky McLaren MP4-25 Mercedes Ferrari F60/10 Williams FW32 Cosworth Renault R30 zdroj - http://www.ultimatecarpage.com/f1/&fyear=2001 Upraveno 8. února 2010 uživatelem Snow Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 8. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2010 Viděli jste "RTG průhled" strojem F1 v posledním čísle časopisu TopGear? Úplně na paličku je poloha jezdce - mít nohy tak nahoře, jsem grogy už na konci pitlane Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 8. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2010 Dobre clanky o formulich jsou na http://x-o.blog.cz . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 8. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2010 Dobre clanky o formulich jsou na http://x-o.blog.cz . Tenhle blog jsem neznal, je zajímavý, díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 8. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2010 Teď jsem si prohlížel na první pohled křehkou formuli Virgin VR-01 a všiml jsem si zajímavého detailu. Mezi předními koly a bočními chladiči vybíhá jakýsi tenoučký výbežek podlahy. Zajímalo by mě co je to za aerodamický prvek nebo k čemu vlastně ten nos slouží. takže Snowe je to: Referenční rovina je plochá kompozitová deska na spodní části vozidla s velmi přesně definovaným tvarem i vzdáleností od povrchu vozovky dle pravidel FIA. Účelem referenční roviny je zabránit tvůrcům v tvarování spodní části vozidla tak, aby při jízdě vznikal negativní vztlak, tedy přísavný efekt. Éra tvarovaných podvozků, kterou započal Lotus 78 skončila v roce 1982 po tragické smrti Gillese Villeneuva. Vozy totiž nejenže dosahovaly extrémních rychlostí, ale často docházelo k nehodám i z důvodů neodborných experimentů s aerodynamikou pod vozidlem. Referenční rovina v tomto ohledu poskytuje naprosto stejné podmínky pro všechny monoposty. Jediným ústupkem aerodynamice pod vozidlem jsou ejektory neboli difuzory v zadní části referenční roviny. Jejich začátek, šíře i další parametry jsou rovněž velmi přesně definovány pravidly FIA. V podélné ose vozu je na referenční rovině umístěn tzv. skid block, což je úzká kompozitová deska velmi přesně definovaných rozměrů. Jejím účelem je zabránit kontaktu referenční roviny s vozovkou. Sklouznutí po obrubnících v zatáčkách apod. přenáší právě skid block, který je snadno vyměnitelný. Kromě určení tvaru podvozku ovlivňuje referenční rovina do značné míry i tvar a celou koncepci vozu. Od této roviny určují pravidla nejen šířkové či délkové parametry, ale i nejmenší a největší výšku v mnoha místech, což dost zásadně stanovuje tvar vozů. zdroj:http://www.constructorsf1.com/ a http://thrasher-team.czechian.net/monopost.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yarda Odesláno 8. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2010 v té době to byly většinou zcela zbytečné úmrtí, jako jedno z nejšílenějších mi přijde úmrtí Toma Prycea v Kyalami... závodníci tehdy byli jako novodobí gladiátoři, kdy usedajíc do monopostu nevěděli dne ani hodiny, všechno bylo takové opravdové, monoposty jsi rozeznal na první pohled, benzín omamně voněl nad rozpáleným asfaltem... tehdy jako dítě jsem měl F1 moc rád, pak mě to za časů komise FIA, všeobecného taktizování a týmové strategie přešlo a radši sleduji rallye, které mi připadá ještě opravdová... Angláni říkají " doba, kdy byly závody nebezpečné a sex bezpečný"... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 8. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2010 Angláni říkají " doba, kdy byly závody nebezpečné a sex bezpečný"... trefné rčení... jednou větou vystihli nejen F1, ale i tehdejší dobu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 8. února 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února 2010 Tenhle příspěvek jsem se rozhodl věnovat Kalifixovi, který si potrpí na letošní robustní formule jedna. Může si v klidu prohlédnout ze všech stran svou oblíbenou formuli Sauber C29-Ferrari. No páni - díky! Jsem si už celkem jistej, že tohle je neuvěřitelně brutální stroj. Ale co naplat, můj hlavní kůň zůstal McLaren... Stará láska nerezaví, neopouštěj staré věci pro nové, atd, atd... Každopádně jsem rád, že mám hned dvě stáje, kterým můžu držet palec... A do toho ještě Lotus! A ještě ke všemu vlastně fandím zároveň i všem stájím s motorem Cosworth, protože jsem strašně rád, že se motor (samozřejmě novej), kterej kdysi dávno vlastně umožnil vzniknout celé britské "garážistické" legendě zase začíná, zatím opatrně, drát na světlo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 10. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2010 (upraveno) První fotky z dnešního testování v Jerezu (Španělsko). KLIK Plus představení nové kreace geniálního Adriana Neweye. Red Bull RB6 je vůz pro letošního mistra světa F1 ? KLIK Upraveno 10. února 2010 uživatelem Snow Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 10. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2010 Force India VJM03 Mercedes zdroj - http://www.ultimatecarpage.com/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiříR Odesláno 10. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2010 Tak legenda pokračuje.... a vypadá to že pojede i v klasických barvách. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Zdroj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 10. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2010 (upraveno) Tak legenda pokračuje.... a vypadá to že pojede i v klasických barvách. Nechme se překvapit, den D. se blíží, úžasně se těším, budu jim letos hodně fandit. Co mě však mrzí je jezdecké obsazení, obzvlášť mi nesedí ten zoufalec Heikki Kovalainen, doufám, že ho ještě v průběhu sezóny vyhodí. Kovalainen, jezdec z prémiových stájí, v kterých nedokázal absolutně nic, nemá u nováčka co dělat, jsem zvědavý v čem jim může pomoci, vždyť snad neumí ani testovat. Jarno Trulli je rychlý leda tak v tréninku a v samotném závodu bývá přezdívaný pojízdná šikana. Nevím, nevím, z tohoto ohledu mám o Lotus strach. Edit - při pohledu na jezdce jsem se úplně rozhorlil. Jediné co mě uklidňuje je angažování Mike Gascoyne, to je velice schopný manager, ten snad úpadek Lotusu na samotném počátku nedopustí. Upraveno 10. února 2010 uživatelem Snow Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 10. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2010 (upraveno) Našel jsem veselou fotku, kde se pere Nelson Piquet st. s chilským jezdcem Eliseo Salazarem při Velké ceně Německa v roce 1982. Piquet v závodě vedl a Salazar jedoucí o kolo zpět ho sestřelil. Na obrázku má zatím Piquet helmu na hlavě, tu si pak sundal a mlátil s ní Salazara. Celý incident se myslím obešel bez sankcí, dnes by to byl celkem slušný problém, jiná doba, jiný mrav. Edit - rozhovor s Adrianem Newey o novém Red Bullu RB6 KLIK Upraveno 10. února 2010 uživatelem Snow Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se