Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, 

prosím zkuste mi poradit nějaké hezké pánské skeletové hodinky jako dárek pro manžela. Můj muž má rád hezké hodinky a je mu jedno, kolik stojí. Jeden den si vezme Rada, druhý den klidně hodinky z tržnice. Důležité pro něj, že se mu líbí nebo pro něj mají nějaký příběh. Loni jsem mu například dala dřevěné hodinky a měly velký úspěch. Kdysi dávno dostal skeletové hodinky zn. Stuhrling a měl je moc rád. Letos mu ale spadly na zem a jsou již neopravitelné. Chtěla jsem mu koupit ty samé nové, ale když jsem začala číst recenze (čínský šrot), tak se mi do nich už znovu moc nechce. Velmi se mi líbí hodinky značky Ingersoll, ale po přečtení těch recenzí zde je to ještě horší než ten Stuhrling.

Ráda bych se vešla do 15tis.Kč. Když by bylo něco hodně top, tak stop mám do 30tis.Kč. Nebráním se ani použitým hodinkám v krásném stavu. 

Hodinky nesmí být přehnaně mohutné nebo mít stříbrný / zlatý pásek. Jak jsem psala, moc se mi líbí Ingersolly a vlastně i ty Stuhrling, ale ráda bych koupila něco kvalitnějšího. Viděla jsem, že i Tissot dělají moc hezké skeletové hodinky, ale pořád stojí přes 30tis.Kč, což se mi zatím moc nechce dávat.

Mátě někdo nějaké nápady / tipy?

Moc děkuji!

• Odpovědi 56
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Zdravím,

prosím zkuste mi poradit nějaké hezké pánské skeletové hodinky jako dárek pro manžela. Můj muž má rád hezké hodinky a je mu jedno, kolik stojí. Jeden den si vezme Rada, druhý den klidně hodinky z tržnice. Důležité pro něj, že se mu líbí nebo pro něj mají nějaký příběh. Loni jsem mu například dala dřevěné hodinky a měly velký úspěch. Kdysi dávno dostal skeletové hodinky zn. Stuhrling a měl je moc rád. Letos mu ale spadly na zem a jsou již neopravitelné. Chtěla jsem mu koupit ty samé nové, ale když jsem začala číst recenze (čínský šrot), tak se mi do nich už znovu moc nechce. Velmi se mi líbí hodinky značky Ingersoll, ale po přečtení těch recenzí zde je to ještě horší než ten Stuhrling.

Ráda bych se vešla do 15tis.Kč. Když by bylo něco hodně top, tak stop mám do 30tis.Kč. Nebráním se ani použitým hodinkám v krásném stavu.

Hodinky nesmí být přehnaně mohutné nebo mít stříbrný / zlatý pásek. Jak jsem psala, moc se mi líbí Ingersolly a vlastně i ty Stuhrling, ale ráda bych koupila něco kvalitnějšího. Viděla jsem, že i Tissot dělají moc hezké skeletové hodinky, ale pořád stojí přes 30tis.Kč, což se mi zatím moc nechce dávat.

Mátě někdo nějaké nápady / tipy?

Moc děkuji!

Co domácí značka?

https://www.hodinky-365.cz/prim-skeleton-safir-w01p13105a-limited-edition-35pcs-x1184652?gclid=Cj0KCQjwr-_tBRCMARIsAN413WRKIeuMgngLv9m7bsycjQF1_1lwaMArS8EMDLxHlRkpWgYYGI9UmUYaAqRXEALw_wcB

Nebo můj oblíbený Japonec:

Tyto Orienty nemají komplet průhled ciferník, ale přijdou mi skvělou alternativou:

https://hodinkypolna.cz/index.php?page_name=e-shop/re-dk0002l/a-14489

Anebo tyto Orient Star, ale jsou poněkud dražší:

https://global.rakuten.com/en/store/abbeyroad/item/orient-star-rk-dx0001s/

Obecně miluji Orienty. Jsou to kvalitni japonské hodinky odnož Seiko, mám jich několikero a jedny např. dvacet let. Co ty hodinky se mnou prošly a vydržely (automaty) je až neuvěřitelné....85ea6151562ea307a21db67c24e417ef.jpg70592e7b8dd32a60fc647c926626d6b7.jpg18cfcf68dc9e36e660ad2e9944e8bc20.jpg11cb8d779820274b43b820ba5e175add.jpg

Odesláno z mého S60 Lite pomocí Tapatalk

Odesláno

Jinak jseš skvela žena, že obdarujes manžela - milovníka hodinek - takovým dárkem. To bohužel v mém případě se za dvacet let manželství nikdy nestalo...má žena prostě mě celoživotní nadšení do hodinek nijak nesdílí, spíše naopak...říkám bohužel a u Tebe naopak bohu dik!

Odesláno

Je to marný, je to marný, je to úplně marný. :wallbash:

Nic není marný, pane kolego. 80% veškeré výroby dovezené do Evropy má více či méně původ v Číně. Existují možná výrobky, které se primárně montují výhradně z evropských dílů, ale zde se bude jednat o specielní ruční manufaktury s hodinářskými výrobky a ceny od 100000 výše možná i mnohem výše.... Jsem si naprosto jíst, že všichni ostatní výrobci do této cenové relace více či méně vycházejí ze součástek, které primárně resp. jejichž primární původ bych dohledali v Číně či jihovýchodní Asii.

Čili ohrnovat nos nad Primem či Ingersollem, pokud se chci pohybovat v dané cenové relaci, je, mírně řečeno,hodně zvláštní. Je to jako ohrnovat nos nad Mercedesem či Land Roverem mezi auty...I tam je cenová politika a tlačení nákladů dolů ve výrobě za účelem zvyšování zisku stejne....

Osobně mohu tazatelce klidně doporučit i ty Ingersolly. Pokud je manzel totiž hlavně nositel pěkných hodinek a ne vědecký znalec, udělají mu nepochybně také radost. Jsem majitelem dvou mechanik od Ingersollu a zpracování je skvělé a hodinky fungují něco přes dva roky, co je mám, rovněž skvele...Protože mám hodinky rád celoživotně a hodinek mnoho a střídám je, mohu srovnávat vicero kusů a značek a protože jsem normálním člověkem, vybírám takzez i podle toho, co se mi líbí a hledám přiměřenou užitnou hodnotu za adekvátní cenu nikoli jen výhradní značku, i když mám oblíbenou...

Milá tazatelko, nebojte se vybírat i srdcem a myslím, že určitě chotě nezklamete.

Odesláno

Krom toho, koukal jsem na ta Stuehrlingy - tedy pro mě až dodneška neznámý výrobce - a musím říci, že designove jsou tam hodně zajímavé kousky. I já bych si klidně vybral. Pro mě zajímavá a překvapivá novinka.

Odesláno

Nic není marný, pane kolego. 80% veškeré výroby dovezené do Evropy má více či méně původ v Číně...

Stejně mne tak nějak to Swiss made pořád uklidňuje.

Odesláno

Na Ingersollech je Made in Germany

Nemyslel jsem zrovna Ingersoll :D spíš jsem reagoval všeobecně na tvůj příspěvek.

Odesláno

Tak když je všechno stejně z Číny tak proč kupovat Ingersoll za 13 když to "samé" si může pořídit za pár dolarů... https://www.jomashop.com/invicta-watch-17187.html

"Je vědecky dokázáno...", že...i Číňan dokáže vyrobit levné věci levné a kvalitní a tudíž dražší věci kvalitně. Ale tu kvalitu si také nechá zaplatit trochu lépe. I když nepoměrně výrazně méně než někdo z Evropy, Japonska nebo USA. Pánové, Volvo, jednu z nejprestiznejsich značek a etalonu bezpečnosti dnes také vlastní Číňani. A pochybuji, že jsou to špatně vozy. Recenze na ně jsou více než výborné. To samé je i u elektroniky. Nepochybně to platí i o hodinkách. Ty tam jsou doby, kdy Čína dělala jen podřadné levné věci. Nejsem žádným vyznavačem Číny! Pozor! Konstatují jen fakt, že tomu tak prostě je, ať se nám to líbí nebo ne. Prostě svět posledních dvaceti let se hodně proměnil a tak podobně jak byli asijští tygři Korea atp. dnes je bere Čína. Za dvacet let tu budou mozna jini další tygři...Takže jak říkám, hodinky i s čínskými součástkami mohou chodit velmi dobře. Rozhodující je, jak si finální značka pohlídá kvalitu a jaké si nastaví kvalitativní standardy v rámci své cenove politiky. Ale to už se do toho noříme zbytečně hluboko a nechci tady mudrovat. Faktem je, že mi ty Ingersollu, být zde opovrhované jako hnusná Čína prostě chodí dobře, jsou pěkné a dělají radost.

Odesláno

Hele, nic ve zlým Každému co jeho jest. A na co má, co se mu líbí a co mu dela radost. Jestli někomu udělají radost jen výhradně luxusní drahé svycary a má na to, proč ne? Budiz mu prána jeho radost i možnosti. Každý ale na to nemá či není nutné tak znackove náročný a prostě koupi si něco, na co má a co se mu líbí. Přeji i tazatelce, ať má dobrou ruku při výběru a manžela ať potěší a těší se z darku oba, ten co daroval stejně tak jako ten obdarovaný.

Odesláno

No právě. Já si fakt myslím, že ty Prim MPM jsou mimořádně hnusný, a že by se jim měla Jancata80 při nákupu vyhnout širokým obloukem. O pochybném původu a diskutabilním označení "Česká značka" nemluvě.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...