Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 702
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
New Milis: Nicolety se ti líbí, v podstatě nic nic proti tomu, ale jenom řekni - opravdu alespoň jedny z jejich kolekce připadají vkusné?

Koblihu, jaké jsou ty "měřitelné argumenty" ?

Sice nejsem Milis, ale odpovím ti, Bobře. Můžu? :)

Schválně jsem zvolil model, který barevně odpovídá tvým Diplomatům.

Plus přidal verzi se šedým číselníkem, která se mi líbí. I ten bicolor je v pohodě.

Pozornost věnuj, prosím, kalibru - na stránkách AN se píše, že se jedná o kalibr z roku 1951 (zřejmě obligátní Unitas), který byl modifikován v roce 2006.

Srovnám-li design a provedení AN a Diplomat, vítězí v mých očích AN.

Srovnám-li úpravu tohoto starého kalibru s upravenou devadesátšestkou, pak AN roztrhá Diplomaty na kusy a s těmi kusy si následně vytře .....

post-1118-1225631136.jpg

post-1118-1225631146.jpg

post-1118-1225631156.jpg

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno
ne, ty prece vyhraju ja :) Asi se tam potkame, pocitam ze u vystavky Omega...

tak tebe asi poznam. predpokladama, ze jako jediny mnisto "spolecenskeho obleceni" dorazis s monterkama a brasnou pres rameno. jo a PAM na ruce :) jestli se potkame, rad se na ty super hodinky podivam.

Odesláno
Sice nejsem Milis, ale odpovím ti, Bobře. Můžu? :)

Schválně jsem zvolil model, který barevně odpovídá tvým Diplomatům.

Plus přidal verzi se šedým číselníkem, která se mi líbí. I ten bicolor je v pohodě.

Pozornost věnuj, prosím, kalibru - na stránkách AN se píše, že se jedná o kalibr z roku 1951 (zřejmě obligátní Unitas), který byl modifikován v roce 2006.

Srovnám-li design a provedení AN a Diplomat, vítězí v mých očích AN.

Srovnám-li úpravu tohoto starého kalibru s upravenou devadesátšestkou, pak AN roztrhá Diplomaty na kusy a s těmi kusy si následně vytře .....

Srovnávat AN s Diplomaty nebudu (páč to nejde), hodnocení Diplomatů ponechám jiným, mé hodnocení Armand Nicoletů (aniž bych nějak zpochybňoval tvé preference a jejich jistě bezchybné výrobní provedení v dané cenové kategorii): - tuctová produkce, pouťovka (včetně strojku), šmuk - prostě "Čína". Tak nějak vypadají nebo přinejhorším budou za 2 roky vypadat i MPM, v rámci "růstu úrovně", o terém se tady na fóru diskutovalo v jiném vláknu.

Odesláno
Srovnávat AN s Diplomaty nebudu (páč to nejde), hodnocení Diplomatů ponechám jiným, mé hodnocení Armand Nicoletů (aniž bych nějak zpochybňoval tvé preference a jejich jistě bezchybné výrobní provedení v dané cenové kategorii): - tuctová produkce, pouťovka (včetně strojku), šmuk - prostě "Čína". Tak nějak vypadají nebo přinejhorším budou za 2 roky vypadat i MPM, v rámci "růstu úrovně", o terém se tady na fóru diskutovalo v jiném vláknu.

Je videt, ze jsi asi zadne AN v ruce nemel ;)

Odesláno

Prosím, pánové, netrapte nás primáky tím AN, prosím. Pojďme diskuzi konsolidovat na srovnatelný produkci - stowa, omega, meistersinger...... tam se vyřádíme, ale tohle hrozí dalším flamem o ničom, jako grün ...... Jestli vám přijdou primky (a omega !!!???!!! ) ve stejný kategorii, jako AN, tak prosím, ale beze mě. Udělat průhled na strojek pod vteřinovkou ...... no sevus. Nebo ten strojek - mechano mě myslím učil, že nejlepší stroje jsou s masívními můstky dokonce celoplošnými (to mi dává logiku) - o voni si je proděravěj, aby jako byly šén, doufám, že ten labutí krk je funkční.

Odesláno
Prosím, pánové, netrapte nás primáky tím AN, prosím. Pojďme diskuzi konsolidovat na srovnatelný produkci - stowa, omega, meistersinger...... tam se vyřádíme, ale tohle hrozí dalším flamem o ničom, jako grün ...... Jestli vám přijdou primky (a omega !!!???!!! ) ve stejný kategorii, jako AN, tak prosím, ale beze mě. Udělat průhled na strojek pod vteřinovkou ...... no sevus. Nebo ten strojek - mechano mě myslím učil, že nejlepší stroje jsou s masívními můstky dokonce celoplošnými (to mi dává logiku) - o voni si je proděravěj, aby jako byly šén, doufám, že ten labutí krk je funkční.

Prim neumi udelat zenevske pruhy, natoz doury do strojku ...

Odesláno

Podle mě je největším problémem Prim design. Atraktivním hodinkám s velkým (iracionálním) "chci to" faktorem člověk odpustí menší technické nedokonalosti, cenu i další (racionální) nevýhody.

Bohužel však Prim nedělá retro, prostě dělají staré hodinky. Nepokouší se klasické stylové prvky nově interpretovat a usadit je do současného kontextu a přizpůsobit současnému estetickému vnímání (prosté zvětšení nestačí).

Myslím že s přístupem, s jakým v jiné oblasti Fiat udělal novou pětistovku by to šlo. To auto odkazuje designově na něco populárního co tu bylo, ale nově. A to nové vypadá skvěle a všichno ho chtějí. A asi by mu odpustili i kdyby to bylo technicky o nějo horší auto než je.

Proč tento přístup nepoužít na hodinky aspoň co se týče designu?

Odesláno (upraveno)

Cigi, v pohodě, já tvůj názor respektuju.

Teď jsi napsal, že se ti nelíbí průhled na setrvačku a úprava Unitasu. A to beru, to je v pohodě, to je názor. Tvůj názor, který vychází z tvého estetického cítění či toho, co ti říkal hodinář.

Mě jen sere, když kanonizujete Prim za každou cenu.

Abych byl upřímný, tak pokaždé, když čtu tohle vlákno, tak čekám, kdy napíšete (ty a Bobr), že aligátor, ze kterého je řemen na Diplomatech, je všech aligátorů ten největší, nejkrásnější, nejdravější, nejchytřejší, zuby má pěti řadách, má néééjdelší vocas a ...... a ještě pořád žije :)

Odesláno
Cigi, v pohodě, já tvůj názor respektuju.

Teď jsi napsal, že se ti nelíbí průhled na setrvačku a úprava Unitasu. A to beru, to je v pohodě, to je názor. Tvůj názor, který vychází z tvého estetického cítění či toho, co ti říkal hodinář.

Mě jen sere, když kanonizujete Prim za každou cenu.

Abych byl upřímný, tak pokaždé, když čtu tohle vlákno, tak čekám, kdy napíšete (ty a Bobr), že aligátor, ze kterého je řemen na Diplomatech, je všech aligátorů ten největší, nejkrásnější, nejdravější, nejchytřejší, zuby má pěti řadách, má néééjdelší vocas a ...... a ještě pořád žije :)

:D

Odesláno (upraveno)

Nighty, TO nikdo nenapsal, napsal jsem ale mnohokrát , že je to ten nejkrásnější aligátor k diplomatům, (nebo krokodýl, nebo co je to zvíře :)), a to kvůli jeho nepravidelný "pomačkaný" struktuře, a za tím si stojím. :D Jestli si každičkou mojí chválu čehokoli tady na foru takhle vykládáš, tak potěš pánbu :D A to nemluvím o kritice, ....ježíšmarjá...... :crying_anim02: :crying_anim02:

Upraveno uživatelem cigi
Návštěvník Ondra
Odesláno
že je to ten nejkrásnější aligátor k diplomatům, (nebo krokodýl, nebo co je to zvíře :)), a to kvůli jeho nepravidelný "pomačkaný" struktuře, a za tím si stojím. :D

To je poměrně definitivní konstatování. Až se tenhle řemen přestane vyrábět, tak to je konec Diplomatů... :D

Odesláno

Tak to shrneme:

Prim dělá fejky starých modelů švýcarských značek, s podprůměrnými ciferníky, nejšílenější komplikace je datumovka, nejsložitější zdobení je ruční ošudlání rotoru šmirglem. Pokud se vyskytne komplikace jako chronograf, tak koupí hotové hodinky od jiné "značky" a postiskne ho svým logem. Jo a jsou hoooodně levní.

S Omegou je to zjevně pro některé otrlé srovnatelné. :D

Odesláno (upraveno)
... a to kvůli jeho nepravidelný "pomačkaný" struktuře, a za tím si stojím. :D J:

Tak to na řemen blbě natiskli, no. Ty s tím ale naděláš :D

Edit: A právě jsem se nasral a pokud mě to do konce týdne nepustí, objednám si ve výrodeji na ebay hodinky bez historie. Daniel JeanRichard. TV Screen.

2.900 dolarů. Retrográdní vteřinovka a datumovka. Ale mají taky aligátora. Snad bude dost pomačkaný :)

(A jestli si kluci z GP neohlídají u tohohle svého obskurního brandu kvalitu, tak budu moc smutný.)

Edit: fotky.

post-1118-1225718613.jpg

post-1118-1225718629.jpg

Odesláno

Cigi, asi jsi mimo. Připadá ti, že tady někdo klade na stejnou technickou úroveň Elton a Omegu???? Jinak naposled k tomu Armand Nicolet - co myslíš, jak by dopadla anketa na téma: Považujete za vyšší hodinařinu produkci Armand Nicolet nebo Eltonu? Už z vás mám, aligátoři, prdel.

Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)

Mimochodem, původní logo PRIM (viz obrázek) má registrované společnost MPM - QUALITY v.o.s.

Logo, které používá Elton "Prim Manufacture 1949" je něco ve stylu "Omegy si dělám doma už od narození"... :lol:

Upraveno uživatelem Ondra
Odesláno
Cigi, asi jsi mimo. Připadá ti, že tady někdo klade na stejnou technickou úroveň Elton a Omegu???? Jinak naposled k tomu Armand Nicolet - co myslíš, jak by dopadla anketa na téma: Považujete za vyšší hodinařinu produkci Armand Nicolet nebo Eltonu? Už z vás mám, aligátoři, prdel.

Tady někdo srovnával technickou úroveň Eltonu a Omegy? O tom nic nevím.

Anketa, kterou navrhuješ by byla zajímavá, ale jen o hodinařině hodinky nejsou. Považuješ např. za vyšší hodinařinu Armand Nicolet nebo Pilot Chronogarph od IWC? A proč?

BTW, ptal jsem se tě, jestli považuješ AN za vkusné (aspoň jedny z kolekce). Co povíš?

Odesláno
Tak to shrneme:

Prim dělá fejky starých modelů švýcarských značek, s podprůměrnými ciferníky, nejšílenější komplikace je datumovka, nejsložitější zdobení je ruční ošudlání rotoru šmirglem. Pokud se vyskytne komplikace jako chronograf, tak koupí hotové hodinky od jiné "značky" a postiskne ho svým logem. Jo a jsou hoooodně levní.

S Omegou je to zjevně pro některé otrlé srovnatelné. :D

Samý bláboly.

Odesláno
Samý bláboly.

Máš nějaké argumenty, popřípadě svůj konkrétní názor, nebo umíš jen papouškovat? Já jsem schopen svoje tvrzení kdykoliv osobně dokázat. Na rozdíl od tebe. hehe :P

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...