Olin.uj Odesláno 22. prosince 2024 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2024 Dobrá práce... I já jsem párkrát takto displej "opravoval". Taktéž z dobrým výsledkem. Naposledy u CA-85, modul. 134. Tyto displeje byly na bleeding celkem náchylné..
Lisky Odesláno 22. prosince 2024 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2024 před 3 hodinami, MartyH napsal: Pustil jsem se do boje s vyteklým displejem u Casio A201. Po hodině a půl urputného boje se mi podařilo dosáhnout celkem uspokojivého výsledku. Vím, že se to tu již řešilo, přesto zde je několik poznatků: 1) Lépe se pracuje s menšími útvary, proto je dobré ty velké rozmělnit tisknutím do jejich středu. 2) Menší útvary pak tlačit rovnoměrně ke všem okrajům displeje, hlavně k hornímu a spodnímu. 3) Je dobré se vyvarovat přílišnému rozptýlení do "mlhy", s tou se mi pracovalo nejhůř, zejména pokud je v rohu displeje. 4) Pokud se mlha vytvoří, že dobré k ní dotlačit celistvý útvar, který by jí měl pohltit. 5) Snažit se vše směrovat k hornímu nebo spodnímu kraji displeje. 6) Hlavně dostatek času a trpělivosti, protože občas je to o nervy. Několikrát se mi stalo, že jsem měl již téměř hotovo a když jsem se snažil zbavit těch nejmenších hajzlíků, najednou se mi na opačném konci objevily nové leaky... Jinak jako podklad pod displej jsem použil kousek toaleťáku, samozřejmě jemného a vytlačování jsem prováděl přes bavlněnou látku (ze starých spoďárů je ideální ). Když odhlédnu od nároku na psychickou vyváženost, jedná se o poměrně fyzicky náročnou činnost, zejména pokud jste po operaci ramene... Super, dobrá práca, parádne hodinky
jendazhor Odesláno 22. prosince 2024 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2024 Díky MartyH za zkušenosti. Možná je časem využiju. Asi před rokem se mi na jedněch, co jsem kupoval jako nové a roky jen stojí na stojanu, objevil tenhle "červ". Zatím je mimo důležitá místa, ale časem se asi rozjede. Trochu mě udivuje, že skvrna má jinou barvu než znaky na displeji. 1
Lisky Odesláno 22. prosince 2024 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2024 před 16 minutami, jendazhor napsal: Díky MartyH za zkušenosti. Možná je časem využiju. Asi před rokem se mi na jedněch, co jsem kupoval jako nové a roky jen stojí na stojanu, objevil tenhle "červ". Zatím je mimo důležitá místa, ale časem se asi rozjede. Trochu mě udivuje, že skvrna má jinou barvu než znaky na displeji. Pekné hodinky. Ako píše MartyH, treba to opraviť čím skôr, s malými škvrnami sa lepšie pracuje. To je aj moja skúsenosť. Kúpil som Casia, na fotkách od predajcu čistý displej. Prišli s malou škvrnou rovno v strede displeja. Chcelo to riadnu dávku trpezlivosti ale podarilo sa mi ju vytlačiť mimo obzor. Idú už pár mesiacov. Prajem nech sa to podarí aj u tvojich
MilanBAsk Odesláno 11. února Nahlásit Odesláno 11. února Pani, vyzna sa niekto v digitalnych hodinkach do takej miery, ze by vedel povedat, na akych cipoch ten-ktory typ hodiniek bezi? Napriklad: Casio typ XYZ-0123 bezi na cipe NEC uPD9876, Savion K555-00 s kalkulackou bezi na cipe Holtek UU44-99 a pod.
jendazhor Odesláno 12. února Nahlásit Odesláno 12. února U některých modelů se to dá dohledat, u některých těžko. Že bych měl někde přehled čipů v daných modelech, to zas ne. Máš nějaký konkrétní model nebo mudul, ke kterému sháníš typ čipu?
MilanBAsk Odesláno 13. února Nahlásit Odesláno 13. února Vdaka za reakciu, Jendo. Skor naopak - mam rodinu chipov, ktora ma zaujima a chcel by som k nim priradit digi, ktore na tych cipoch bezali. Vies, prosim ta, poradit, kde to vyhladat? Alebo ti napisem, co hladam a skusis prekutrat svoje zdroje?
akai Odesláno 14. února Nahlásit Odesláno 14. února Klidne to nasyp i sem a mozna odpovi i nekdo jinej.
Lisky Odesláno 14. února Nahlásit Odesláno 14. února Neviem ako by som tieto informácie využil a preto som sa tým nezapodieval. Ak je v Digi chybný čip vymeniť ho nedokážem. Má niekto iné využitie týchto info, mňa nič nenapadá?
MilanBAsk Odesláno 15. února Nahlásit Odesláno 15. února On 2/14/2025 at 4:46 PM, akai said: Klidne to nasyp i sem a mozna odpovi i nekdo jinej. Vlastne mas pravdu... Hladam elektronicke zariadenia (kalkulacky, hodinky, digitalne hry atd.), ktore mali v sebe cip firmy SHARP série SM5x, napr. SM530, SM531, SM5A, SM5L1, SM5L2, SM5L3, SM500, SM511 a pod. A kedze toto je forum zamerane na hodinky, tak tu mi ide o digitalne hodinky. @Lisky Vymena cipu je nemozna, to je bez debaty. Je vsak sposob, ako z tychto konkretnych cipov precitat program v ROM a nasledne ho emulovat, napr. v PC.
jendazhor Odesláno 15. února Nahlásit Odesláno 15. února V 13. 2. 2025 v 9:45, MilanBAsk napsal: Vdaka za reakciu, Jendo. Skor naopak - mam rodinu chipov, ktora ma zaujima a chcel by som k nim priradit digi, ktore na tych cipoch bezali. Vies, prosim ta, poradit, kde to vyhladat? Alebo ti napisem, co hladam a skusis prekutrat svoje zdroje? Že by někde byl seznam produktů, kde byl použit konkrétní čip, to jsem neviděl. Spíše to funguje opačně, že někdo dohledává model čipu v konkrétním modelu výrobku. A i tak je to trochu mravenčí práce, prohledávání diskuzních fór, fotek a specifikací od výrobců. Takže asi bohužel nepomůžu.
Lisky Odesláno 15. února Nahlásit Odesláno 15. února Před hodinou, MilanBAsk napsal: Vlastne mas pravdu... Hladam elektronicke zariadenia (kalkulacky, hodinky, digitalne hry atd.), ktore mali v sebe cip firmy SHARP série SM5x, napr. SM530, SM531, SM5A, SM5L1, SM5L2, SM5L3, SM500, SM511 a pod. A kedze toto je forum zamerane na hodinky, tak tu mi ide o digitalne hodinky. @Lisky Vymena cipu je nemozna, to je bez debaty. Je vsak sposob, ako z tychto konkretnych cipov precitat program v ROM a nasledne ho emulovat, napr. v PC. Dík za vysvetlenie. Toto mi dáva zmysel.
LadislavG Odesláno 22. února Nahlásit Odesláno 22. února Dobrý den, při pádu mi prasknulo uchycení osičky řemínku na digitálních hodinkách - viz foto. Tělo digitálek je plastové. Nevím, zda se to tu už řešilo a zda to patří do tohoto vlákna, tak zkouším - dá se to nějak pevně opravit, aby osička (řemínek) znovu v uchycení držely? Odlít pryskyřicí??? Naleptat plastem??? Nebo??? Mnohokráte Vám děkuji za radu
LadislavG Odesláno 25. února Nahlásit Odesláno 25. února (upraveno) Dobrý den, nechějc jsem tento dotaz dal do špatného vlákna, tak jej přesouvám sem - jsem tu nováčkem, tak se moc omlouvám, pokud se v tomto vlákně pídím, zda bych se tu mohl na kohokoliv z Vás obrátit s prosbou opravy mých LED hodinek. Na fotce jsou jen jediné funkční - ty úplně vlevo Texas Instruments. Bohužel, další tři se mi nepodařilo rozchodit. Resp. úplně vpravo hodinkám ELEKTRONIKA nesvítí jedna číslicovka (ostatní číslice fungují), uprostřed Collins a Lamda se nerozsvítí vůbec...chjo... Moc prosím, mohl bych je někomu z Vás zaslat na opravu? Tak titěrné elektronice skutečně nerozumím... Pokud by se oprava nezdařila, noc se neděje, hodinky stejně nejdou... Rád opravy uhradím. Mnohokráte Vám děkuji za pomoc Upraveno 25. února uživatelem LadislavG
LadislavG Odesláno 9. března Nahlásit Odesláno 9. března Zdravím, jak "oživujete" (co nejvíc trvanlivě) vymačkané grafitové gumičky (kontakty) kalkulaček digitálních hodinek s kalkulačkou? Zkoušel jsem podle internetu nalepit kousíčky alobalu, chvíli to fungovalo, ale nebylo to stabilní. Zamazat tuhou taktéž není řešením. Internet nabízí vodivý lak EL-2 https://www.ame.cz/Elektronika/Merici-a-pajeci-technika-servisni-naradi/Chemie/Lak-na-opravy-plosnych-spoju-elektrovodivy-lak-EL-3-d125349539 NEBO Grafitový lak https://www.pselectronic.cz/k5601-156-graphite-200ml-grafitovy-vodivy-lak.html Nebo doporučíte, moc prosím, osvědčenější postup? Mnohokráte děkuji!
akai Odesláno 9. března Nahlásit Odesláno 9. března Na DO jsem pouzil tohle... -tak jestli neni neco podobneho treba v mensim. Nebo to prizpusobit pokud by slo.
LadislavG Odesláno 9. března Nahlásit Odesláno 9. března 2 hours ago, akai said: Na DO jsem pouzil tohle... -tak jestli neni neco podobneho treba v mensim. Nebo to prizpusobit pokud by slo. jak jsou ty kolečka tlusté (tenké) ?
casiotron Odesláno 11. března Autor Nahlásit Odesláno 11. března Pro srovnání pásky N.O.S. Casiotron CS-15, modul 31, a Meister - Anker vyrobené u Timeband (zde jako náhradní díl: pouzdro, víčko, face plate a pásek), shodou okolností oboje z roku 1978. Přestože Casiotron byly několikanásobně dražší (Meister - Anker stály 45 DM, Casiotron bych tipoval určitě přes 100 DM), tak po letech je pásek Casiotronů zespodu totál zdegradovaný, naproti tomu pásek Meister - Anker je po těch letech pořád jako nový. Někdo může říct, že je to třeba skladováním, ale pásky u N.O.S. Casiotronů a starých Casio v tomto stavu jsou běžné z různých zdrojů, takže by byla náhoda, že byly vždy skladovány špatně. Shora je potom vidět, že je to trochu lepší.
akai Odesláno 11. března Nahlásit Odesláno 11. března V 9. 3. 2025 v 15:58, LadislavG napsal: jak jsou ty kolečka tlusté (tenké) ? Snazil jsem se najit a zmerit no bohuzel jsem to uklidil dosti dukladne...)) Co si tak vybavuju, kdyz jsem s tim delal, tak to ma asi neco mezi 1 az 2 mm... -proto jsem napsal v prvni vete to co jsem napsal.
LadislavG Odesláno 13. března Nahlásit Odesláno 13. března Tak jsem (vypadá to zatím) úspěšně vyzkoušel Grafitový vodivý lak, který jsem trochu nastříkal do mističky a párátkem aplikoval na gumová tlačítka. A digitálky s kalkulačkou fungujou!!! Jsem zvědav na trvanlivost, zatím dobrý Lak k dostání třeba v GM
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se