Lisky Odesláno 7. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2023 před 18 hodinami, bleriot11 napsal: Nyni se trapim s jednema led.Hodinky byly mrtve,kdyz jsem ale vypajel kondenzator jak ukazuju sroubovakem,tak se zacaly dit zmeny.Nekdy kdyz lehce polozim prst do mista chybejiciho kondenzatoru tak naskoci a jdou vsechny funkce.zkousel jsem napajet asi 5 jinych kondiku z jinych hodinek ale nerozebehly se.Kdystal jsem tez menil za jine,a ladici kondik taky,ale bez uspechu.Jediny kdy jdou je varianta s prilozenym prstem,nebo kdyz prilozim hrot pajecky(klidne i vypnute).Nekdo nejakej napad?????? Tvoj palec zrejme funguje ako kondenzátor. Možno napišem hluposť, čo tak skusiť napajkovať ladiaci kondik a točiť s ním... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 8. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2023 To uz jsem zkousel taky.Kdyz hodinky delsi dobu lezi,tak nenaskoci ani kdyz tam delam psi kusy.Pomuze skrtat kovovym nastrojem pres kontakty krystalu a pres kontakty kondiku.Nejvice se mi osvedcil mosazny kartacek z dremlu.Pak uz staci dat prst.Proste ten krystal se musi rozkmitat manualne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chinasky Odesláno 8. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2023 (upraveno) Zdravim chlapci, vedel by mi prosim niekto helfnut s tymto? Ideal SK. predajca tvrdil ze bublinky na displeji su na nejakom plaste co pokryva displej a ze to je zvladnutelne. Plus nesvietia. dakujem Upraveno 8. listopadu 2023 uživatelem Chinasky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lisky Odesláno 8. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2023 před 18 minutami, Chinasky napsal: Zdravim chlapci, vedel by mi prosim niekto helfnut s tymto? Ideal SK. predajca tvrdil ze bublinky na displeji su na nejakom plaste co pokryva displej a ze to je zvladnutelne. Plus nesvietia. dakujem Polarizačná fólia. Vymeniť. Svetlo najprv odskušať žiarovku a podľa toho riešiť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chinasky Odesláno 8. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2023 (upraveno) před 37 minutami, Lisky napsal: Polarizačná fólia. Vymeniť. Svetlo najprv odskušať žiarovku a podľa toho riešiť. Dik. Zvladol by si to? Pripadne nemas doporucenie na niekoho, ideal BA. Upraveno 8. listopadu 2023 uživatelem Chinasky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 8. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2023 opytaj sa Gomba Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lisky Odesláno 8. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2023 před 21 minutami, Harwey napsal: opytaj sa Gomba Presne, to je pán majster. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chinasky Odesláno 8. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2023 dakujem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lisky Odesláno 8. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2023 Zdravim páni. Určite sa už každý z vás stretol s odpadnutym kontaktom z napajania bateriou. Seiko je v tom expert, kontakt nalisovany na koliku, ktory ide na druhu stranu. Čo s tym? Nalisovať sa to neda, spájkovať ťažko. Tak ma napadlo z Casio nefunkčneho modula vybrať valček so závitmi z oboch strán. Po menšej uprave pekne vošiel dnu. Prišrobovane z oboch strán, funguje ideálne. Tak snaď to niekomu pomôže. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin.uj Odesláno 8. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2023 před 45 minutami, Lisky napsal: Zdravim páni. Určite sa už každý z vás stretol s odpadnutym kontaktom z napajania bateriou. Seiko je v tom expert, kontakt nalisovany na koliku, ktory ide na druhu stranu. Čo s tym? Nalisovať sa to neda, spájkovať ťažko. Tak ma napadlo z Casio nefunkčneho modula vybrať valček so závitmi z oboch strán. Po menšej uprave pekne vošiel dnu. Prišrobovane z oboch strán, funguje ideálne. Tak snaď to niekomu pomôže. Dobrá práce.. takové hodinky si to zaslouží Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 8. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2023 Tak z ledkama pokrok.Nyni jsem vratil puvodni krystal i kondenzator.kdyz jsem napajel paraelne druhy kdystal z modernich led hodinek tak se rozbehly a zatim jdou bez problemu.uvidim zitra,bud krystal nahradim za novy,nebo tam necham oba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 8. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2023 Nevim co se tam deje,ale krystaly musi byt oba.Tak to zatim maka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 8. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2023 Šikula, gratuluji k opravě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lisky Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 Super, dobrý výkon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 před 12 hodinami, bleriot11 napsal: Nevim co se tam deje,ale krystaly musi byt oba. Gratuluji ke zdarne resuscitaci -a jo, to potesi...(zkus tri mozna zacnou cerpat vesmirnou energii a nebude treba batt)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartyH Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 před 20 hodinami, Lisky napsal: Zdravim páni. Určite sa už každý z vás stretol s odpadnutym kontaktom z napajania bateriou. Seiko je v tom expert, kontakt nalisovany na koliku, ktory ide na druhu stranu. Čo s tym? Nalisovať sa to neda, spájkovať ťažko. Tak ma napadlo z Casio nefunkčneho modula vybrať valček so závitmi z oboch strán. Po menšej uprave pekne vošiel dnu. Prišrobovane z oboch strán, funguje ideálne. Tak snaď to niekomu pomôže. Skvělá a čistá práce Lisky! Jinak pájet lze, ale samozřejmě to tak pěkný výsledek nebude. Shodou okolností jsem něco podobného u řešil u Seiko A158-502-A, kde vinou působení koroze odpadnul nýtek a (-) plíšek, který už se ani nedal použít. Modul mi nešel rozdělat a na sílu se mi moc nechtělo, tak jsem zvolil pájení. Kolík byl pravděpodobně mosazný, takže po velmi důkladném očištění mi to chytlo napoprvé. Místo původního plíšku jsem použil měděný drátek. Výsledek je poměrně prasácký, ale vhledem ke stavu modulu i hodinek samotných, mi to zas až tak moc nevadí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartyH Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 před 13 hodinami, bleriot11 napsal: Nevim co se tam deje,ale krystaly musi byt oba.Tak to zatim maka. Gratuluji, dobrá práce! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 před 3 minutami, MartyH napsal: Gratuluji, dobrá práce! Ta tvoje samozrejme taky, a zde u tebe pri tom stavu to plne vystihne -ucel sveti prostredky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lisky Odesláno 9. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2023 před 3 hodinami, MartyH napsal: Skvělá a čistá práce Lisky! Jinak pájet lze, ale samozřejmě to tak pěkný výsledek nebude. Shodou okolností jsem něco podobného u řešil u Seiko A158-502-A, kde vinou působení koroze odpadnul nýtek a (-) plíšek, který už se ani nedal použít. Modul mi nešel rozdělat a na sílu se mi moc nechtělo, tak jsem zvolil pájení. Kolík byl pravděpodobně mosazný, takže po velmi důkladném očištění mi to chytlo napoprvé. Místo původního plíšku jsem použil měděný drátek. Výsledek je poměrně prasácký, ale vhledem ke stavu modulu i hodinek samotných, mi to zas až tak moc nevadí... Aj tak sa dá. Hlavne že fungujú. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chinasky Odesláno 12. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2023 V 8. 11. 2023 v 13:37, Lisky napsal: Presne, to je pán majster. Nakoniec sa mi ozval MilanzBaSk a pomohol. Profik kazdym coulom a k tomu normalny, az skromny chalan. V dnesnej dobe nevidane. Az by som napisal ze z dob analogovych, vzhladom na sekciu ale nevhodny koment. A este sused tu hla za tratou . Dakujem a vrelo doporucejem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se