Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To by taky mohlo bejt. Otech foliich tu par slov nekde probehlo. Gombo tusim daval novou a pak ok.
Pro zacatek bych zkusil se na displej podivat pres polarizovane slunecni..(nebo se mne zda ze i rybari pouzivaj na dlesk hladiny)

Odesláno

Díky, pánové.
Někde jsem měl jednu polarizační fólii původně na staré mobily. Zkusím jí pohledat a vyzkouším ji přiložit na displej a natáčet pod různými úhly. Jestli by to bylo lepší. Jen se obávám toho, že pokud bych měl původní folii odlepit, zničil bych displej. A pokud bych se snažil aplikovat polar. folii přes tu stávající, snižoval bych dále světlost podkladu displeje. Pokud by se tam vůbec všla. No, uvidíme.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Jedna rada s polarizacni foli,je v kazdem lcd monitoru.Po rozebrani se folie musi sloupnout a umyt lihem a mate opravdu veliky kus folie.No,kdyz uz pisu ukazu pripravek na opravy.Kdo se rejpe v digoskach vi,jak je tezke pri ozivovani fur modul otacet a koukat jesli uz nenabehli,nebo co se deje na displeji kdyz je dolu.Idealne misto zrcadlove folie,co jsem v rychlosti pouzil,dat zrcadlo.

IMG_20210213_112106.jpg

Odesláno

Druhé Twin Graphy.. utržené packy v horní části, které drží displej.. Z toho důvodu nešel analog a vteřinovka..

img_1613590214756.jpg

img_1613590351160.jpg

img_1613590511592.jpg

img_1613590609301.jpg

Odesláno

Asi blbost, ale podle ztraceného jednoho šroubku bych řekl, že se už do nich někdo neodborně vrtal. Je ten modul otočitelný? Jestli to někdo nesestavil obráceně?

A2806A1D-7169-451A-9999-537966E4496C.jpeg.e5affb67699f5b0cd4510943e6434257.jpeg

Odesláno
před 4 hodinami, Kristian.nov napsal:

Dostaly se ke mě AE-54, ale nerozjely se. 

Rozebral jsem je, vypadají čistě, přejel sem kontakty lihem, ale pořád nic...

Má někdo nápad?

Jen předesílám, že nejsem elektrikář 😄

Je to možná zbytečná otázka, ale předpokládám, že reset (spojit vodičem vrchní pól baterie a AC, pokud tam je vyznačen, na desce) jsi zkoušel. Nebo jiný reset. Někdy stiskem všech tlačítek najednou. Někdy mi u starších zlobil i ten klasický reset a displej postupně nabíhal až po následném stisku různých tlačítek. Tento modul nemám, tak jen střílím od boku.

Odesláno
před 5 minutami, jendazhor napsal:

Je to možná zbytečná otázka, ale předpokládám, že reset (spojit vodičem vrchní pól baterie a AC, pokud tam je vyznačen, na desce) jsi zkoušel. Nebo jiný reset. Někdy stiskem všech tlačítek najednou. Někdy mi u starších zlobil i ten klasický reset a displej postupně nabíhal až po následném stisku různých tlačítek. Tento modul nemám, tak jen střílím od boku.

Pecka! Reset přes spojení AC s baterkou zabral! Super děkuju!!

Odesláno
před 38 minutami, t2 napsal:

Asi blbost, ale podle ztraceného jednoho šroubku bych řekl, že se už do nich někdo neodborně vrtal. Je ten modul otočitelný? Jestli to někdo nesestavil obráceně?

A2806A1D-7169-451A-9999-537966E4496C.jpeg.e5affb67699f5b0cd4510943e6434257.jpeg

Nene, jde to složit jen jedním způsobem... Ale už šlapou, pomohl reset!

Děkuju!

Odesláno

Kristiáne.. a nezapomeň na plíšek se dvěma výřezy pro plus kontakt dát nějakou fólií. Fólie zamezí zkratování na dýnku. Mě to dělalo to, že kontrast nebyl tak plný a hlavně mi nešlo ozvučení..

img_1613720758727.jpg

Odesláno

@Olin.uj ok, díky, to ještě dodělám.

Byly ještě němý, chyběla pružinka pro kontakt s repračkem. Nějakou jsem tam dal a už pípají jak o život 😄

Řeknu vám, sehnat starý hodinky v krásným stavu je skvělej pocit, ale koupit za pár švestek nefunkční šrot a oživit ho, to je pocit mnohem lepší 😉👍 děkuji všem za rady!

AC7597FE-854B-4638-B74F-B1D4FF9557FC.jpeg

Odesláno
Před hodinou, Kristian.nov napsal:

Řeknu vám, sehnat starý hodinky v krásným stavu je skvělej pocit, ale koupit za pár švestek nefunkční šrot a oživit ho, to je pocit mnohem lepší 😉👍 děkuji všem za rady!

Tak skvěle! Tím "koupit za pár švestek nefunkční šrot a oživit ho, to je pocit mnohem lepší" jsi přesně vystihl, o co jde. Dnes mám na ruce zase Casio DW-1100. Mrknu na ně a říkám si, na stáří přes 40 let, fakt dobrý. A taky při mém prvním oživování potvůrky nechtěly naskočit. 

Tak ať ti dělají radost.

Odesláno

Ten plíšek na baterii sice zářezy mívá, ale nejsem si úplně jist, že tam ta fólie je u všech typů. Podle toho, jak jsou ty moduly konstruované a třeba i tento 694, tak ve chvíli, kdy je kovové nebo ocelové pouzdro (zde ale asi nikdy nebylo), tak při zmáčknutí kteréhokoli tlačítka se stejně + kontakt dostane na kostru.

Odesláno

Jak jsem si tady stěžoval, že mé jinak krásné Seiko D410 postrádají kontrast displeje, tak jsem zkusil doporučení s polarizační fólií. Vyhrabal jsem nějakou na staré mobily, ušmiknul kus, vyndal modul a bez odstraňovaní původní fólie, po správném natočení, fólii na displej lípnul. Jen jsem to chtěl narychlo prubnout.

A hle, ono to funguje. Pořád to není zázrak, ale výrazně lepší to je. Na fotce mobilem pod lampičkou to vypadá lépe než ve skutečnosti. Díky za tip.

Teď zvažuju, jestli se pokoušet odstraňovat původní fólii. Ale bojím se, že poškodím displej.

D410 polariz foil lores.jpg

Odesláno
před 12 hodinami, jendazhor napsal:

Teď zvažuju... Ale bojím se, že poškodím displej.

Taky bych se bal a to tak, ze bych ani nezvazoval. Pokud je neco spolehlive funkcni tak do toho...
Kdyz si predstavim, ze na displeji jeste zustavaj zbytky "neceho " a snazim se je dokonale odstranit tak mam z toho hruzu. 
A pak jak by nova folie bez lepeni dopadla nebylo by poznat ze jsou mezery(co ja vim treba vzduchove)? 
Obavy, obavy, obavy nesel bych do toho kdyz to ted je tak pekne...(Mozna je to snadne, no tady bych to netestoval)
Na foto kontrast naplno? nebo ne?

Odesláno

Zatím je tak nechám. 
Kontrast naplno není, to už pak je šedý podklad znaků.

Teda, ale kdo byl schopen pomocí té spodní abecedy zadávat nějaké údaje, musel mít místo očí mikroskopy.
Pro mě je to spíš hezká dekorace.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Mám dotaz na zkušené opraváře digi:-) Když mám na nějakém modulu prasklou žárovičku, můžu ji nahradit jakoukoli z jiného (jiný druh) modulu? A musí být naletována správně nebo je jedno kterou stranou na jaký kontakt... 

Děkuji 😉

Značka: pořídil jsem si pájku 😄😄😄

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...