P_P Odesláno 12. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2008 Dobrý den, před časem jsem v jiném tématu řešil nákup hodinek. Nakonec jsem se s Vaší pomocí rozhodl pro značku Omega. Uvažoval jsem o modelu z řady Constellation Double Eagle, ale moc přesvědčen jsem nebyl (vadí mi, že provedení je v matu, uvítal bych lesklé provedení, moc dobře na mě nepůsobí luneta s čísly). Při prohlídce jsem padl i na model De Ville Hour Vision (431.30.41.21.02.001 ), který mě velice zaujal. Bohužel cena cca 129 000 je dost nad moje možnosti. Rád bych se tedy zeptal na možnost nákupu s nějakou slevou. Prosím o doporučení hodinářství se kterým máte dobrou zkušenost. Nebo je někdo schopen dovézt tyto hodinky ze zahraničí ? Odpovídá cena tomuto modelu (design, provedení, strojek). Dá se očekávat zlevnění tohoto modelu s nástupem nových (nevím, jak to u hodinek chodí s příchodem nových kolekcí, kdy se vydávají novinky, ...). Uvítám i Vaše názory na výběr (je to dobrá koupě, nebo raději zvolit jiný model, značku, ...? - pro každodenní nošení v práci i doma. V zaměstnání chodím v obleku nebo jen kalhotách, ve volním čase rifle a pod. ) Děkuji za pomoc. Pavel
Seamaster Odesláno 13. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2008 Jak a kde koupit se zde doctes v mnoha vlaknech, urcite ve vlaknu Omega, ve strucnosti kamenne obchody u nas vyssi cena, ale bez rizika, na druhem polu e-bay, asi nejnizsi ceny, ale mozne riziko, nekde mezi tim e.shopy a bezcelni raje, jako Dubaj atp - osobni nakup. Co se tyce tveho vyberu, na fotce pusobi nenapadne, ale v realu to buda asi parada, in-house cal.8500, pruhledy na strojek dynkem i bocnimi pruhledy, vse safir, rezerva 60 hod, no Constellation je u Omegy vyssi trida.. Zlevneni nepredpokladam, vzhledem k tomu, ze tento kalibr je novinka a cena se udrzi asi delsi dobu. Co jsem se namatkou dival, daji se poridit i za cca 72 tis CZK, ale e-shopy vetsinou nejsou auth. dealer a tedy na hodinky neni garance vyrobce, tedy cokliv by se v hodinkach podelalo, oprava by sla na tvuj vrub.
Jaem Odesláno 13. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2008 Skus sa pozriet na watch.de, kde ich maju za 3999,-? +cca 30? za dopravu. Sice Haeffner nie je "authorized dealer", ale ked som tam kupoval Omegy, tak dosli s potvrdenou Int. War. od http://www.kittel-aurich.de/.
OS1 Odesláno 13. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2008 Omega Boutique, Marina Mall, Abu Dhabi - 22.750 AED; tj. cca 91.000 CZK - autorizovany prodejce, international zaruka
Snow Odesláno 13. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2008 No sláva, rozhodl jsi se jako chlap bez vizážistů, stylistů, pokud si dobře pamatuji tak podzimních typů a podobných keců. A teď vážně, výborná volba, parádní strojek. Po svých trpkých zkušenostech doporučuji jako seamaster pouze osobní nákup v kamenných obchodech, v Čr samozřejmě vyšší cena, takže Rakousko třeba Vídeň, Německo dle lepší dostupnosti třeba Berlín nebo Nürnberg a pokud máš možnost tak určitě zmiňovaná Dubaj nebo SAE. Přeji dobrou volbu a šťasnou ruku . boční průhled je zajímavý
P_P Odesláno 13. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 13. srpna 2008 (upraveno) to seamaster - moc nerozumím tomu, že Contellation je vyšší třída. Všechny modely jsou levnější než De Ville, proč jsou tedy výš ? Díky za pochvalu volby, ještě se rozhoduji, zda bílý nebo černý číselník. Černý mi přijde zajímavější, bílý zase více univerzální, elegantnější - no nevím. K volbě hodinek je třeba samozřejmě dospět, člověk stále hledá, zvažuje, nechá si poradit, ale nakonec je stejně volba na něm. Jde jen o to něco neopomenout, takže se raději ptám, poslouchám názory, ... HOUR_VISION.bmp Upraveno 13. srpna 2008 uživatelem P_P
Seamaster Odesláno 13. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2008 to seamaster - moc nerozumím tomu, že Contellation je vyšší třída. Všechny modely jsou levnější než De Ville, proč jsou tedy výš ? sorry, moje nepozornost v cetbe, myslel jsem, ze jsou to Constellation, ale to jsou De Ville. Devily jsou ted asi drazsi kvuli tomu novymu kalibru a slozitymu pouzdru, je to technologicky urcite vys nez Cons.. jinak constellation byvaj cenove vys, protoze jsou casto z drahych kovu nebo i zdobene drahymi kameny.
P_P Odesláno 13. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 13. srpna 2008 Tak jsem si ještě prošel celou řadu De Ville. Našel jsem ještě jeden zajímavý model. Podle obrázku také vypadá pěkně, indikátor rezervy chodu oživuje hodinky, velice zajímavý kovový tah. Takže rozhodování - Hour Vision, nebo Power Reserve. Co se více hodí k obleku ? Volit světlý nebo tmavý číselník ? Jaký je Váš názor, do čeho by jste šli (a proč) ? Dík všem co mi pomohou ke konečnému rozhodnutí. Pavel
Alessio Odesláno 13. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2008 Tak jsem si ještě prošel celou řadu De Ville. Našel jsem ještě jeden zajímavý model. Podle obrázku také vypadá pěkně, indikátor rezervy chodu oživuje hodinky, velice zajímavý kovový tah. Takže rozhodování - Hour Vision, nebo Power Reserve. Co se více hodí k obleku ? Volit světlý nebo tmavý číselník ? Jaký je Váš názor, do čeho by jste šli (a proč) ? Dík všem co mi pomohou ke konečnému rozhodnutí. Pavel Volil bych světlé, k obleku mi příjdou decentnější. Sám přemýšlím o podobných od IWC. Jinak jednoznačně power reserve v krémové, pokud je možno tuto kombinaci.
rorda Odesláno 13. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2008 No sláva, rozhodl jsi se jako chlap bez vizážistů, stylistů, pokud si dobře pamatuji tak podzimních typů a podobných keců.Tak na to si taky pamatuju a dost jsem se u toho nasmál ... Jinak volba skutečně prvotřídní, nákup u takovýho kousku bych uskutečnil v Německu nebo si udělal výlet do Dubaje ...
P_P Odesláno 13. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 13. srpna 2008 Diky za názory. Power Reserve má i stříbrný číselník, ale nevím, jak budou moc čitelné - ručičky jsou podobné barvy. Bude to asi vnitřní boj - Hour Vision nebo Power Reserve, každý má něco do sebe. Asi dám na první dojem při prohlídce v reálu. Také Power jsou asi o něco levnější, což by mohlo hrát pro ně. Hour Vision jsou zase podle mě (když tak mě opravte) novější řada, mají lepší strojek. Pominu-li design, je tam nějaký velký technický rozdíl (přesnost, kvalita a pod), jsem laik, tohle nedokáži posoudit. Má někdo tip na obchod - Německo, nebo ještě lépe Rakousko (do Vídně mám blíže), kde byl spokojen ? Díky.
Návštěvník Snow Odesláno 13. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 13. srpna 2008 to rorda : když jsem si četl o podzimním typu a týmu vizážistů tak jsem si musel připnout čtyřboďák, abych nespadl z mého pohodlného křesla na zem to pavel : nákup v říši, v Rakousku, nevím jakou máš možnost výletu do Dubaje a každopádně (!) tmavý číselník, světlý brzy omrzí (vlastní zkušenost), hodinky bych volil Power Reserve. Dobře pořiď !!
P_P Odesláno 13. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 13. srpna 2008 (upraveno) Pánové děkuji za Vaše rady. Zatím to tedy za Vás vypadá spíše pro model Power reserve. Máte někdo osobní zkušenost s tímto modelem ? Také nemám odezvu jak po technické stránce - jsou srovantelné, přesnost, ... ? Může někdo stručně popsat technické rozdíly. Díky. PS: Ještě k otázce vizážistky - jsem rád, že jsem Vás pobavil. Nicméně do nedávna jsem tomu ani já nepřikládal moc velký význam, nikdo ze zákazníků si samozřejmě nikdy nestěžoval, vše bylo OK, proč něco řešit. Pak jsem ale uposlechl pár rad - jiná barva košile a kravaty, jiný styl obleku, jiný účes, změna parfému - a musím říci, že jsem od pár lidí dostal pěknou zpětnou vazbu. Takže zase tak mimo to také není a něco na tom bude. Člověk však musí zůstat svůj, případné doporučení mu musí sednout, nic nedělat z "musu". Řídím se mimo jiné i heslem - znej pravidla, ale když na to máš, klidně je porušuj. Je něco jiného vědomě se jimi neřídit, než něco dělat špatně a ani o tom nevědět. Ale jinak máte pravdu, zjišťuji, že hodinky jsou hodně srdeční záležitost na to, aby mi nějaká vizážistka určovala, co se mi má líbit nebo ne. Upraveno 13. srpna 2008 uživatelem P_P
P_P Odesláno 14. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 Ješte jeden malý dotaz. Nevíte, jaká je běžná marže pro obchodníky na hodinky ? Rád bych věděl, jak moc mohu tlačit na slevu, kam až může obchodník jít a mít ještě zisk. Uvítám i Vaše zkušenosti, jak velkou slevu se Vám podařilo usmlouvat (ne samozřejmě ve výprodeji kolekce, při rušení obchodu a pod).
mareks Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 zkus zmáčknout Altmana v Plzni, omegy prodávají (uvidíš co z nich vypadne) Pan Krajíček. Kupoval jsem tam B a dostal jsem slevu cca 25%. Před čtrnácti dny jsem projížděl Frankfurtem a v centru je několik obchodů s neuvěřitelným výběrem značek a hodinek od pateku po B a bez slev jsou tam hodinky v řádu 20-30% levnější. Z toho soudím, že kdyby si obeslal německé autorizované hodináře a poptal určitý model, cena by mohla být ještě lepší. Takže příští nákup zrealizuji v D.
Cyber Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 (upraveno) Ješte jeden malý dotaz. Nevíte, jaká je běžná marže pro obchodníky na hodinky ? Rád bych věděl, jak moc mohu tlačit na slevu, kam až může obchodník jít a mít ještě zisk. Uvítám i Vaše zkušenosti, jak velkou slevu se Vám podařilo usmlouvat (ne samozřejmě ve výprodeji kolekce, při rušení obchodu a pod). Běžná marže je kolem 40%, ale takovou slevu nedostaneš ani omylem. Počítej tak s 10 - 20%. Sleva 25% je už hodně luxusní, a neobvyklá. UPanerai je sleva třeba maximálně 3-4%. A u speciálních modelů, a věcí na objednávku taky 0%, je to dost individuální. Upraveno 14. srpna 2008 uživatelem Cyber
rorda Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 Pokud vim, běžně se tady zmiňuje sleva tak 10 až 15% ... To ale samozřejmě neznamená, že se někomu nepodařilo usmlouvat v českym krámu cenu s ještě větší slevou, ale ti, co pravidelně nakupují, maj právě takový slevy ... YPO by moh vyprávět ...
Návštěvník YPO Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 ... YPO by moh vyprávět ... to bych mohl .... zrovna dnes jsem se moc pobavil při vyjednávání slevy,ale nikdo by mi to nevěřil - naštěstí byl se mnou loloh jako svědek :D Omegy mají i v Details, kde mám 15% slevu - ale co tady čtu tak je Altman možná více vstřícný, co se týká slev
P_P Odesláno 14. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 Díky za rychlé info. Zjistil jsem, že jde taky o to, z jaké ceny je sleva (naivně jsem si myslel, že všichni vycházejí z nějaké Omegou doporučené a na to dávají svoji slevu). Jen zběžně jsem se trochu poptal, v prvním menším obchodě jsem dostal 10%. Pak jsem zkusil druhý, sleva po cca 10 minutách vyjednána 15% (na oba dva mnou zvažované modely Omega), a je dokonce z nižší ceny než v prvním hodinářství - takže proti němu je pak sleva 20%. Zkusím tedy poptat i jinde, Plzeň mám sice z ruky, ale stejně se tam chystám na služebku, tak to asi uspíším.
P_P Odesláno 19. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 19. srpna 2008 Vážení členové fóra, asi jsem hrozný případ, ale nemohu si pomoci. Po dlouhé době jsem se rozhodl pro Omegu, model Hour Vision (trochu jsem si pohrával i s myšlenkou Power Reserve, ale rychle jsem od ní upustil). Už jsem řešil, kde nakoupit. Protože chci kovový tah, tak bílý číselník jsem asi zavrhl, celé hodinky byly takové mdlé. Takže s černým číselníkem. Pak jsem je viděl v reálu a musím říci, že jsem hodně zklamán. Žádná láska na první pohled. Rozum velí Omega - kvalita, značka, přesnost. Ale srdce mluví jinak: - jsou hrozně silné - 13 mm je fakt moc, vzhled nic moc, neurazí, ale ani nenadchne, modrá vteřinovka - ???, boční průhled - proboha na co, nejsem fanda do hodinek a asi to neocením, že je to vlastní strojek Omega - no a co. Když jsem psal první příspěvky, zvažoval jsem i značku Raymond Weil. Tato firma je mi z článků sympatická. Vybral jsem si model s rezervou chodu. V reálu už jsem viděl model bez té rezervy a celkem dost se mi líbí. Rozum říká: není to tak dobrá značka jako Omega, ale to neznamená, že není dobrá, římské číslice - no moc nemusím, číselník trochu přeplácaný, ale je tam zase ta rezerva chodu, což je zajímavé, ... Srdce říká: na první pohled se mi líbí, viděl jsem je jen v obchodě plném světel, ocel se mi zdá tmavší (asi nějaká úprava, není to čistě stříbrné). Moc se na nich vše leskne, což ale nemusí být až tak nejlepší. Jsou více módní, asi dříve budou out, ale neřeším co bude za pár let. Tak si říkám, asi jsem na Omegu ještě nedozrál. Udělal jsem malý průzkum u kolegů (už zase si nechám radit), řekl bych tak 70% RW, 30% Omega - a to ještě každý doporučuje jinou barvu číselníku. Za celou dobu mého pátrání jsem dostal od Vás mnoho rad a názorů, velice si jich cením. Teď ale koukám, že k hodinkám RW se skoro nikdo nevyjádřil, vše jen Omega nebo doporučení na jiné značky. Ani na fóru nemá tato značka svůj oddíl. PROČ. Je na ní něco špatně, něco mi uniká. Pokud půjdu do RW, udělám velkou chybu ? Jsou to hodinky za 85 000, tedy jako původní typ Omega Constellation - jsou srovnatelné, nebo jsou úplně mimo mísu? Design je individuální, ale co po technické stránce - je to tak hrozné. Nerad bych udělal chybu, moje první automaty a hned se splést. Je opravdu model Hour Vision se svou sílou 13 mm normální věc ? RW má jen cca 9mm a to je tam o komplikaci navíc. Velmi prosím o Vaše názory na moje úvahy, na značku RW, každá rada dobrá. Koncem týdne budu mít připraveny oba modely naráz, tak to snad lépe posoudím, ale opravdu bych rád znal předem Váš názor na RW. Všem děkuji za pomoc, snad už to bude poslední krok k nákupu. Typ RW:
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se