Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Rád bych poprosil zkušené členy o pár informací.

Marně se snažím na webu najít uspokojivé odpovědi na následující témeta:

- proč Omega pojmenovala model (který si chci zakoupit) Hour Vision

- co značí řada De Ville (našel jsem si nějaký překlad, ale moc mi to nesedělo)

- k hodinkám se často pojí nějaký příběh (vyčteno na tomto webu), je nějaký i k Hour Vision

Prosím o upozornění na jakoukoliv zajímavost o tomto modelu. Budu Vám vděčný za všechny informace.

Díky.

• Odpovědi 92
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
- proč Omega pojmenovala model (který si chci zakoupit) Hour Vision

- co značí řada De Ville (našel jsem si nějaký překlad, ale moc mi to nesedělo)

- k hodinkám se často pojí nějaký příběh (vyčteno na tomto webu), je nějaký i k Hour Vision

Pojmenování Hour Vision souvisí dle mého názoru s bočním safírovým průhledem, který Omega použila, jestli se nemýlím, jako první. Rozhodně je to věc, kterou se tenhle model odlišuje od všech jiných hodinek.

Pojmenování řady De Ville je z francouzštiny a má zřejmě naznačovat, že jde o hodinky "do města," tedy společenské hodinky.

Jinak na Hour Vision je asi nejzajímavější ten originální kalibr 8500 s koaxiálem. Původní kalibr se vždycky cení. Nevím, jaký bys od nich chtěl ještě příběh. Pokud tě zajímají technické věci, tak si zkus dohledat právě něco o vývoji tohoto kalibru či koaxiálu. Já mám zato, že svým hodikám musí příběh dodat sám majitel - okolnosti, za jakých si je koupí, popř. od koho je dostane, co s ním prožijí atd.

Upraveno uživatelem Z.
Odesláno
A Omega - jde o jejich první strojek - popravdě, nevím, zda je to výhoda. Jak dlouho trvá, než se něco vyladí ? Je to opravdu "bomba"? A stále pořád nechápu tu hroznou tloušku. Nejsou tam žádné koplikace, proč je tedy tak tlustý tento model ? Není to právě tím, že to Omega zatím neumí - když je to její první strojek ? Proč RW je poloviční a má komplikaci (reserva chodu) navíc ? To prostě jako laik nechápu, snad mi to zde někdo může nějak jednoduše vysvětlit.

Nedá mi to, a musím ještě reagovat na tenhle tvůj starší příspěvek. Jak jsi přišel na to, že je tohle jejich první strojek? Stačí se přece podívat na jejich oficiální stránky a zjistil bys, že ses tady trochu, ale opravdu jenom trochu :crying_anim02: , seknul...

http://www.omega.ch/index.php?id=1205

Vybírám alespoň toto:

In 2007 OMEGA drew on the technological heritage of the more than 600 movements it has developed in the last 160 years and completed the Co-Axial revolution with the release of a new movement which, like that of 1894, set new standards for accuracy, longevity and aesthetics: the 8500 series.

Takže ještě si myslíš, že to Omega zatím moc neumí...? :cool02:

Odesláno

Tak pár dní jsem měl pauzu, skládám si střípky o firmě Omega.

to Z: v jednom z příspěvků reagujete na to, že píši o tom, že v těchto hodinkách je první vlastní strojek f. Omega. Omlouvám se za nepřesnost, samozřejmě jsem to myslel tak, že v těchto hodinkách je použit nový vlastní strojek, který tím pádem nemá za sebou léta používání (aspoň jsem to tak navnímal).

Nyní však přede mnou vyvstala otázka - kdy koupit.

Mám časově omezenou nabídku na slevu 25 %. Ale začátkem října je v Praze výstava hodinek.

Prosím někoho znalého o informaci, zda se vyplatí počkat na výstavu. Jde mi o to, zda se tam neobjeví nějaký nový model, třeba nástupce Hour Vision, ...

Jsou vystavované hodinky hned v prodeji (do konce roku), nebo se tam vystavují horké novinky a do prodeje se dostávají až po mnoha a mnoha měsících ?

Nerad bych nechal propadnout nabídku na slevu, ale také bych si nerad koupil model, který třeba od nového roku bude nahrazen novějším (což se mi běžně stává u foťáků, s mým nákupem pravidelně končí daný model a je uveden nový, lepší, ...)

Dík za rady.

Odesláno

Od té výstavy bych moc nečekal. Není to žádná bůhvíjak prestižní akce a opravdu renomové firmy, tudíž ani Omega, se tam nevysytují. Alespoň tedy tomu tak bylo před dvěma roky, kdy jsem tam byl, a potvzuje to i tato tisková zpráva:

http://www.hodinyaklenoty.cz/main.php?page...content_id=8964

Co se týče nových modelů Omegy, tak teď na podzim by se asi měly objevit v prodeji novinky z výstavy v Baselu. Já osobně jsem zvědavý na nové Seamastery právě s tím kalibrem 8500. Ale myslím, že model Hour Vision nebude hned tak nahrazen něčím jiným. Je to stále, relativně vzato, novinka.

Odesláno

Díky za info, takže na výstavu čekat nebudu.

Ještě jsem viděl model Hour Vision, kde vedle datumovky byl den v týdnu. Pěkné, ale asi o moc dražší, pokud to dobře chápu, tak je to i nějak kusově omezeno. V obchodě jsem tento kodel ani neviděl. Ale jinak úplně stejné jako současný, takže asi opravdu ždádná změna letos nebude.

Odesláno
Díky za info, takže na výstavu čekat nebudu.

Ještě jsem viděl model Hour Vision, kde vedle datumovky byl den v týdnu. Pěkné, ale asi o moc dražší, pokud to dobře chápu, tak je to i nějak kusově omezeno. V obchodě jsem tento kodel ani neviděl. Ale jinak úplně stejné jako současný, takže asi opravdu ždádná změna letos nebude.

Jde opravdu o nový model. Je to limitovaná edice 160 ks, pouzro - bílé zlato, indexy, ručičky, můstek a rotor - červené zlato. Je to modifikovaný kalibr 8501 označený jako 8611. Má nějaké další vychytávky včetně "annual calendar", který ukazuje datum a měsíc a stačí ho seřizovat jednou ročně: 1. března.

Více informací zde: http://journal.hautehorlogerie.org/en/medi...ted-series.html

Vzhledem k malé sérii, použitým materiálům a další modifikaci kalibru to bude asi hodně drahá záležitost. Tipoval bych nejméně 3x tolik oproti základnímu modelu.

post-812-1220366700.gif

• po 2 týdnech...
Odesláno

Zdravím všechny, tak se mi dnes podařilo koupit vysněné hodinky.

Nakonec jde o Omega Hour Vision - s černým číselníkem. (moc se mi líbil i bílý, ale jen na černém pásku, jelikož jsem jednoznačně chtěl kovový tah, tak bílé trochu zanikaly, takže černá).

I cena byla nakonec dobrá - dostal jsem slevu celých 25 %, takže velká spokojenost.

Teď jen doufám, že budou hodně přesné.

Všem díky za pomoc a dobré rady, které mě nakonec k tomuto rozhodnutí pomohly.

Odesláno
Zdravím všechny, tak se mi dnes podařilo koupit vysněné hodinky.

Nakonec jde o Omega Hour Vision - s černým číselníkem. (moc se mi líbil i bílý, ale jen na černém pásku, jelikož jsem jednoznačně chtěl kovový tah, tak bílé trochu zanikaly, takže černá).

I cena byla nakonec dobrá - dostal jsem slevu celých 25 %, takže velká spokojenost.

Teď jen doufám, že budou hodně přesné.

Všem díky za pomoc a dobré rady, které mě nakonec k tomuto rozhodnutí pomohly.

Gratulace velika! Ze by zmizely ty na ktere jsem koukal v Details? ;)

Odesláno

Asi ano, měl jsem dohudnuto jinde slevu 20 %, ale nakonec jsem zkusil využit akci časopisu Marianne. Do Brna mi je nechtěli dodat, tak jsem zkusil malou rezervaci v Praze a dnes si udělal výlet.

Vyplatilo se.

Už jsem si je seřidil podle budiku řízeného rádiem, tak budu zkoumat, jak jdou. Pokud jsem ale pozorně četl fóra, tak by si měly hodinky nejdříve sednout. Za jak dlouho se "usadí", kdy to mohu vyhodnotit ?

Jinak jsme z nich nadšen. Jedinou "výtku" mám k ciferníku, kde je moc černé bez nějakého rozdělení, narušení velkých ploch. Ale nic není dokonalé, je to asi jen o zvyku, dříve jsme měl chronograph.

Úplně mě fascinuje pohyb vteřinovky - jasně, je plynulý oproti quartz, ale zdá se mi strašně rychlý, když to skákalo, tak mi to tak nepřipadlo. Člověk si hned uvědomí, jak ten čas strašně běží.

Odesláno
Asi ano, měl jsem dohudnuto jinde slevu 20 %, ale nakonec jsem zkusil využit akci časopisu Marianne. Do Brna mi je nechtěli dodat, tak jsem zkusil malou rezervaci v Praze a dnes si udělal výlet.

Vyplatilo se.

Už jsem si je seřidil podle budiku řízeného rádiem, tak budu zkoumat, jak jdou. Pokud jsem ale pozorně četl fóra, tak by si měly hodinky nejdříve sednout. Za jak dlouho se "usadí", kdy to mohu vyhodnotit ?

Jinak jsme z nich nadšen. Jedinou "výtku" mám k ciferníku, kde je moc černé bez nějakého rozdělení, narušení velkých ploch. Ale nic není dokonalé, je to asi jen o zvyku, dříve jsme měl chronograph.

Úplně mě fascinuje pohyb vteřinovky - jasně, je plynulý oproti quartz, ale zdá se mi strašně rychlý, když to skákalo, tak mi to tak nepřipadlo. Člověk si hned uvědomí, jak ten čas strašně běží.

Gratulace!!! :thumbsup_anim: Co nejdřív sem hoď fotky naživo!

Naštěstí se pořád ještě vydávají pořádný časopisy. :lol2: Byla součástí podmínek pro slevu taky nějaká zkušebnní otázka týkající se obsahu časopisu?

Podle mých zkušeností by na usazení mělo stačit pár dnů, max. týden.

Malá poznámka. Promiň, nedá mi to, ač vím, že je to už minulost: Dnes začalo podzimní počasí, což je ideální den pro nákup hodinek podzimními týpky. :gora:

Odesláno

Fotky snad zkusím zítra, ale moc ode mne nečekejte, mám automat a jsem rád, že při focení na nic nemusím sahat.

Žádná otázka nebyla, jen jsem jim dal kupon z časopisu. Info o této možnosti jsem se dozvěděl zde na fóru, takže díky dotyčnému, co to sem dal. Platil jsem kartou, ani v tom nebyl žádný problém, vše v pohodě, obsluha velice milá.

Jen jsem trochu litoval nějakého pána, který se tam stavil podívat na TAG HEUER. Začal lámat prodavačku na menší slevu, že by zaplatil hotově. Nechtějte vidět jeho výraz, když mu slečna řekla, že může mít slevu 25%, kdyby měl kupon, ale jen 13 - 14. září. Nebyl místní, neměl ani kupon, ani peníze, prostě velká smůla. Možná to do zítřka vyřeší.

Počasí se vydařilo, nádherné slunečno, krásný výlet (naštěstí D1 byla v pohodě), na podzimek jsem ani nepomyslel - ale toho 13-náctého, nebude v tom něco ?

Odesláno (upraveno)

Hodinky jsou perfektní, gratulace. Asi nejpovedenější ze všech, o kterých jsi uvažoval.

(jen se ti tlučou s tím zlatým snubákem :)

Jo a získáváš první cenu za nejdelší výběr hodinek a pak jsi ještě vyhrál soutěž o velikost fotek. Takové kravské plachty sem snad ještě nikdo nedal :D

Naštěstí mám dnes připojení 54 mega, ale kdyby to bylo někdy v týdnu, kdy jsem na cestách a na modemu od Eurotelu, tak by mi asi jeblo a neměl bych tě moc rád ;)

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...