Onisan Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 Argument o případné ochraně našeho státu taky neberu.....tu by nám mělo zajistit už jen členství v NATO.....případný radar, u nás postavený, nic takového nezaručuje....ani takováto klauzule zatím není součástí smlouvy o radaru.I odpovědi úředníků státu na tuto otázku směřují k členství v NATO. Zdravotní závadnost radaru,v situaci,kdy bude většinu času vypnutý(jak je prezentováno-třeba p.Topolánek),asi moc nehrozí. Pokud ale bude hlavně vypnutý....proč ho tedy stavět???? No, ono celé NATO stojí na síle Ameriky.. No a pokud to nevyplývá ze smlouvy tak to ale vyplývá z logiky... Přece si Amerika nenechá sebrat od jiné mocnosti zemičku kde má součást svojí pritiraketové obrany ...
mengelis Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 No, ono celé NATO stojí na síle Ameriky.. No a pokud to nevyplývá ze smlouvy tak to ale vyplývá z logiky... Přece si Amerika nenechá sebrat od jiné mocnosti zemičku kde má součást svojí pritiraketové obrany ... Mohlo by dojít k hypotetické situaci, že před potencionální válkou nejprve Rusko a Čína vyřadí orbitální součást protiraketové obrany a pak by se stal radar zbytečným a tedy by bylo zbytečné bránit jeho obsazení, neboť by se změnila strategická situace a využití radaru.
Gilius Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 No a pokud to nevyplývá ze smlouvy tak to ale vyplývá z logiky... Přece si Amerika nenechá sebrat od jiné mocnosti zemičku kde má součást svojí pritiraketové obrany ... No...Polsko je taky v NATO a do smlouvy o umístění raket na svém území si to dali...tak já nevím,jestli se hraje na logiku,nebo jak to vlastně je?! Tys viděl,že by se někdy někde hrálo na "logiku"????
Conrad Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 hypoteticky se necham preoperovat na zenskou - mozna uz pozitri? Pokud si na tebe vzpomínám ze srazu je to úděsná představa jak ze zlého snu
boo-beek Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 To je vokurka. To je vokurka. Jojo, ja jsem tak rad, ze jsem nasel silu z tehle diskuze vypadnou Akorat se trochu stydim, ze jsem se do ni vybec zapojoval Stejne nas vsechny prejede Cina. Ale bude to fajn, protoze na oooobrovskejch plazmovejch obrazovkach nam budou promitat fajn zivot, takze na ten skutecnej se nebudeme muset soustredit (pokud nekdo nevi, tak ve vlakne o olympiade je odkaz na clanek o tom, ze ohnostroj byl jenom projekce)
Franta Dobrota Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 Dovolím si vyjádřit svou podporu Onionovi a ostatním mým (skoro)vrstevníkům. Ti kdo v komunismu žili a nebyli prominenti, si pamatují, co nám tady Rusové zavedli. Potřebujeme spojence, který se za nás postaví, což dosud nikdo z našich evropských spojenců neudělal a jenom nás předhodili vlkům. Všechno podstatné už bylo řečeno, jen bych to opakoval. Postoj zdejších mladých levicových intelektuálů v tričku s Che Guevarou mě velmi znepokojuje. Jediné uklidňujicí je vědomí, že (z čistě statistického hlediska) tito lidé za pár let vyzrají a jejich růžové ideály a prvoplánový ideologický antiamerikanismus vystřídá pragmatický pohled na věc a životní zkušenosti. Buďte rádi, soudruzi, že můžete svobodně vyjadřovat názory a kritizovat, proti Rusákům si to dovolit nebudete moci. Ale protože Evropa byla a bude velmi nebezpečné místo k životu, dělám vše pro to, aby můj majetek byl likvidní a abych se mohl v případě potřeby rychle a bez větších problémů přestěhovat na jiný kontinent. Nemám zájem skončit v plynu nebo na sibiři...
boo-beek Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 Ale precijen si neodpustim... NEJSEM LEVICOVY INTELEKTUAL, kua! Sice mladej jo, ale jinak pravicak. Kdyz uz teda neco. Ale cela ta demokracie je stejne prastena, nejlepsi by byla stejne monarchie nebo jakakoliv jina vlada, kde by si nevladli lidi sami. To jsou napady, aby si luza vladla sama...
Conrad Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 Dovolím si vyjádřit svou podporu Onionovi a ostatním mým (skoro)vrstevníkům. Ti kdo v komunismu žili a nebyli prominenti, si pamatují, co nám tady Rusové zavedli. Potřebujeme spojence, který se za nás postaví, což dosud nikdo z našich evropských spojenců neudělal a jenom nás předhodili vlkům. Všechno podstatné už bylo řečeno, jen bych to opakoval. Postoj zdejších mladých levicových intelektuálů v tričku s Che Guevarou mě velmi znepokojuje. Jediné uklidňujicí je vědomí, že (z čistě statistického hlediska) tito lidé za pár let vyzrají a jejich růžové ideály a prvoplánový ideologický antiamerikanismus vystřídá pragmatický pohled na věc a životní zkušenosti. Buďte rádi, soudruzi, že můžete svobodně vyjadřovat názory a kritizovat, proti Rusákům si to dovolit nebudete moci. Ale protože Evropa byla a bude velmi nebezpečné místo k životu, dělám vše pro to, aby můj majetek byl likvidní a abych se mohl v případě potřeby rychle a bez větších problémů přestěhovat na jiný kontinent. Nemám zájem skončit v plynu nebo na sibiři... Udělat majetek likvidní není až tak velký problém http://www.forbes.com/2001/11/28/1128pow.html
mengelis Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 Jinak mi přijde, že další důvod proč jsou lidi zatvrzele proti radaru je, že když nejsou pro radar, tak je hned označí za komunisty a soudruhy. A to dokonce i když pro radar jsou, ale kladou otázky a v odpovědích mají ale. To prostě každého musí nasrat.
mengelis Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 hypoteticky se necham preoperovat na zenskou - mozna uz pozitri? Pravděpodobnostně je to stejná možnost, jako že na nás zaútočí Irán neob že nás Rusko znovu obsadí...
HonzaX Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 Dovolím si vyjádřit svou podporu Onionovi a ostatním mým (skoro)vrstevníkům. Ti kdo v komunismu žili a nebyli prominenti, si pamatují, co nám tady Rusové zavedli. Potřebujeme spojence, který se za nás postaví, což dosud nikdo z našich evropských spojenců neudělal a jenom nás předhodili vlkům. Všechno podstatné už bylo řečeno, jen bych to opakoval. Postoj zdejších mladých levicových intelektuálů v tričku s Che Guevarou mě velmi znepokojuje. Jediné uklidňujicí je vědomí, že (z čistě statistického hlediska) tito lidé za pár let vyzrají a jejich růžové ideály a prvoplánový ideologický antiamerikanismus vystřídá pragmatický pohled na věc a životní zkušenosti. Buďte rádi, soudruzi, že můžete svobodně vyjadřovat názory a kritizovat, proti Rusákům si to dovolit nebudete moci. Ale protože Evropa byla a bude velmi nebezpečné místo k životu, dělám vše pro to, aby můj majetek byl likvidní a abych se mohl v případě potřeby rychle a bez větších problémů přestěhovat na jiný kontinent. Nemám zájem skončit v plynu nebo na sibiři... Naprosto přesné . A část mladší generace je ještě pod vlivem svých bolševických příbuzných . A vzkaz pro kolegy za řekou Moravou , " toto se Vás netýká nekecejte nám do toho .
Foundryman Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 Pravděpodobnostně je to stejná možnost, jako že na nás zaútočí Irán neob že nás Rusko znovu obsadí... Potom je to pravděpodobnost dosti vysoká. Nemusí dojít jen k fyzickému obsazení - tzv. "finlandizace" je pojem dosti známý. I když, zdá se, bohužel pozapomenutý.
mengelis Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 Potom je to pravděpodobnost dosti vysoká. Nemusí dojít jen k fyzickému obsazení - tzv. "finlandizace" je pojem dosti známý. I když, zdá se, bohužel pozapomenutý. Tak kdybych si měl vybrat Finlandizaci nebo okupaci, tak volím finský model :-) Jinak zahraničně-politická suverenita ČR s ohledem na zájmy Washingtonu se mi zdá obdobná jako ta finská s ohledem na Moskvu. Ostatně byla to socdem, která vesele zahájila jednání o umístění radaru a až opět nebude v opozici, tak půjde Washingtonu na ruku zas (detail: například i vyzbrojování gruzínské armády ČR bylo zahájeno asi okolo let 99-2000, tedy za vlády ČSSD) .
Foundryman Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 Tak kdybych si měl vybrat Finlandizaci nebo okupaci, tak volím finský model :-) Jinak zahraničně-politická suverenita ČR s ohledem na zájmy Washingtonu se mi zdá obdobná jako ta finská s ohledem na Moskvu. Ostatně byla to socdem, která vesele zahájila jednání o umístění radaru a až opět nebude v opozici, tak půjde Washingtonu na ruku zas (detail: například i vyzbrojování gruzínské armády ČR bylo zahájeno asi okolo let 99-2000, tedy za vlády ČSSD) . Mno, ono se Finům v letech 1941-1989 moc lehce nedejchalo. Osobně bych nedával přednost žádné z obou variant a tvrzení o naší podřízenosti Washingtonu považuji za značně odvážné. Brusel je daleko nebezpečnější
Gilius Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 No...já si to teď vztáhnu na sebe(páč jsem také proti radaru)a zeptám se....co je bolševického,případně čím naznačuji ovlivnění bolševickými příbuznými,nebo levicovými intelektuály na prostém nechtění cizího(byť spojeneckého) vojska trvaleji usazeného v naší zemi???? Mně bylo v 89 roce 12 let......možná nemám tolik životních zkušeností,jako Vy,ale už nejsem malej Jarda. Mám dvě malé děti(což je třeba o dvě více,než má Onion) a i tím je ovlivněn můj pohled na věc....tato zkušenost třeba Onionovi chybí a proto mu chybí jiný pohled na věc,si myslím.....ale beru,že je pro radar a snad i chápu,proč. Myslím,že otázka spojenectví se tu neřeší...jsme v NATO a tudíž spojence máme.Není tu postaveno ultimatum,že buď radar a budeme kamarádi,nebo ne-radar a kamarádi nebudeme. PS-Argumentovat bolševikama,zelenýma,levicovejma intelektuálama a schovat se za něčí příspěvky slovy "naprosto souhlasím".......to vážně promluvil pragmatismus a životní zkušenost.Fakt moc pěkně.
mengelis Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 Mno, ono se Finům v letech 1941-1989 moc lehce nedejchalo. Osobně bych nedával přednost žádné z obou variant a tvrzení o naší podřízenosti Washingtonu považuji za značně odvážné. Brusel je daleko nebezpečnější Jinak zábavný detail z historie - jeden z důvodů, proč nedošlo ve Finsku k převzetí moci tamními komunisty byl ten, že když se rozhodli v den D a hodinu H obsadit Helsinki, tak revoluční úderka nasedla do špatného vlaku a jela opačným směrem. Než se vzpamatovali, tak bylo po srandě a protiopatření byla učiněna.
Foundryman Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 (upraveno) Myslím,že otázka spojenectví se tu neřeší...jsme v NATO a tudíž spojence máme.Není tu postaveno ultimatum,že buď radar a budeme kamarádi,nebo ne-radar a kamarádi nebudeme. Já třeba chápu spojenectví tak, že každý z partnerů něčím přispěje ke společné obraně. Jinak to není spojenectví, alébrž vychcanost. Naše operetní armáda to asi moc nevytrhne (viz udatní piloti vrtulníků a Afghánistán), takže zbývá přispět alespoň kusem kopce.A nazývat těch pár maníků obsluhy "cizím vojskem" mi přijde jako čirá demagogie. Upraveno 14. srpna 2008 uživatelem Foundryman
Gilius Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 A nazývat těch pár maníků obsluhy "cizím vojskem" mi přijde jako čirá demagogie. Ona to nebude jen obsluha......potom ostraha radaru a ostraha vnějšího perimetru se zatím řeší.Ale pochybuju,že ji budou zajišťovat naši vojáci..... add spojenectví.....naše armáda ničím nepřispívá???Myslím,že v rámci možností až dost.
BUBÁK Odesláno 14. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2008 Dovolím si vyjádřit svou podporu Onionovi a ostatním mým (skoro)vrstevníkům. Ti kdo v komunismu žili a nebyli prominenti, si pamatují, co nám tady Rusové zavedli. Potřebujeme spojence, který se za nás postaví, což dosud nikdo z našich evropských spojenců neudělal a jenom nás předhodili vlkům. Všechno podstatné už bylo řečeno, jen bych to opakoval. Nemám zájem skončit v plynu nebo na sibiři... Franto nejhorší je, že ty sviňárny za sociku, nemuseli Rusové ani zavádět, to si tady dělají lidi mezi sebou sami, prostě u nás jsme vždy papežštější než papež. Je jedno, jestli je u vesla komanč , nebo demokrad(t). Koukej na zasranej radar a jak nás to rozděluje. V 68 sem Rusové a vojska Varšavský smlouvy, taky nepřijeli sami od sebe, byly pozvaný http://www.just.wz.cz/view.php?cisloclanku=2005010119 . Stejně jako zvou nynější papaláši amíky a radar. Říkají si: Co kdyby, se to tady, zase náhodou zvrtlo, kdo by nás ochránil před občany?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se