Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Mas pravdu, nebola to vlada, iba vrcholni clenovia UV KSC...

A i tam byli v těžké menšině, na mimořádném XIV. sjezdu měli být odvoláni. I to byl jeden z důvodů načasování intervence. Měl by sis o tom napřed něco přečíst :)

• Odpovědi 596
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ok zkusím stejně pitomou reakci jako vy:

Takže ti co chtějí radar jsou vlastně komouši nejhoršího zrna, bolševici dneška. Je to zřejmé, neb hledají záminku, aby sem jejich rudí bratři mohli vtrhnout a oni je s láskyplným objetím a mlaskavou pusinou přivítali.

Na mě to nehrajte, prokoukl jsem vás levičáci. Na mě nezanechal minulý režim stejné stopy jako na vás hoši, když jste honem zakopávali metály z hrudi po roce 89.

To už ať nás raději obsadí švícaři!

Návštěvník YPO
Odesláno

..... je zajímavé,že v jiných vláknech jste docela normální ..... co se takhle vysrat na Stalina,Hitlera,Bilaka,tanky,radar,války,mrtvoly a věnovat se hodinkám nebo něčemu z čeho nestříká krev ;)

Odesláno
Ok zkusím stejně pitomou reakci jako vy:

Takže ti co chtějí radar jsou vlastně komouši nejhoršího zrna, bolševici dneška. Je to zřejmé, neb hledají záminku, aby sem jejich rudí bratři mohli vtrhnout a oni je s láskyplným objetím a mlaskavou pusinou přivítali.

Na mě to nehrajte, prokoukl jsem vás levičáci. Na mě nezanechal minulý režim stejné stopy jako na vás hoši, když jste honem zakopávali metály z hrudi po roce 89.

To už ať nás raději obsadí švícaři!

B.F.G., nechci Ti do toho rejpat, ale měl by sis ujasnit pojmy jako "komunismus", "bolševismus", "kolektivistická ideologie", "levice", "pravice", jinak by mohly být Tvé příspěvky považovány za nesmyslné :) Pomíjím pravopis :-)

Odesláno (upraveno)
Tym, ze pourazas ludi, ktorych nepoznas, nezmenis nic na fakte, ze tu spojencov vtedajsia vlada pozvala.

Este otazka - tym, ze nechces, aby sme sa ludia "spoza Moravy" k tejto teme vyjadrovali, a odmietas akykolvek iny nazor ako tvoj, citis sa byt lepsi, demokratickejsi?

Myslíš si ,že je normální , když otec neříká synovi pravdu ? Nebo tomu otec opravdu věřil ? A co se týče té Moravy , toto je skutečně česká věc , Slovenska se to netýká .

Upraveno uživatelem HonzaX
Odesláno
B.F.G., nechci Ti do toho rejpat, ale měl by sis ujasnit pojmy jako "komunismus", "bolševismus", "kolektivistická ideologie", "levice", "pravice", jinak by mohly být Tvé příspěvky považovány za nesmyslné :) Pomíjím pravopis :-)

Obávám se, že takovou jemnou distinkci v této diskusi takřka nikdo neaplikuje.

Odesláno (upraveno)
A i tam byli v těžké menšině, na mimořádném XIV. sjezdu měli být odvoláni. I to byl jeden z důvodů načasování intervence. Měl by sis o tom napřed něco přečíst :)

Mali byt odvolani, ale naozaj boli? Uz ked tu boli tanky, tak zrazu nikto nic nepodpisal, neposlal... Vlastne su na vine ti zamestnanci automobilky Praga, ktori napisali Breznevovi prvy list, v mene pracujuceho ludu. A po auguste zrazu boli narodni hrdinovia. Ale mas pravdu, malo o tom viem, tak idem este nieco precitat...

to HonzaX - mas pravdu, vobec sa nas to netyka. Vobec nie sme susedia a vy ste od nas tisice km vzdialeni. Na tvoje invektivy na mojho otca nema zmysel reagovat.

P.S. kaslem na to som tu kvoli hodinkam...

Upraveno uživatelem Jaem
Odesláno

to YPO: mně to baví sledovat, já si tady dokonce otestoval pár věcí... nejvíc mně baví gillius, viděl jsm ho osobně, dalo by se říct, že ho"znám" a oto víc mně baví jeho reakce :)

na rovinu, svůj úvodní příspěvek jsem napsal hlavně v očekávání reakcí lidí co jsou PROTI... :)

Odesláno
Mali byt odvolani, ale naozaj boli? Uz ked tu boli tanky, tak zrazu nikto nic nepodpisal, neposlal... Vlastne su na vine ti zamestnanci automobilky Praga, ktori napisali Breznevovi prvy list, v mene pracujuceho ludu. A po auguste zrazu boli narodni hrdinovia. Ale mas pravdu, malo o tom viem, tak idem este nieco precitat...

Odvolaní nebyli, protože mezitím právě přijely ty tanky. Rozhodně však nelze jejich akce považovat za akce vlády nebo oficiální reprezentace. Stejně (by) se jednalo jen o záminku, o intervenci bylo rozhodnuto dávno předem. Stejně jako o záboru Českých zemí v roce 1938-39. Sudetští Němci byli pouze vítanou záminkou.

Tyto skutečnosti jsem měl především na mysli ve svém příspěvku o nutnosti vybrat si spojence - ne protektora.

Odesláno (upraveno)

to HonzaX - mas pravdu, vobec sa nas to netyka. Vobec nie sme susedia a vy ste od nas tisice km vzdialeni. Na tvoje invektivy na mojho otca nema zmysel reagovat.

P.S. kaslem na to som tu kvoli hodinkam...

Kde jsi vzal ty národní hrdiny . Možná u Vás , tady ne . Já jsem svým dětem nelhal . Nejsem z bolšánské rodiny .V roce 88 se pohádali zle u nás v podniku dva komouši kvůli stranickému vyznamenání . Mistr dostal nižší než parťák . Říkali jsme si , co je to za lidi , a ejhle jejich potomci jsou zde . To ,že s námi bohužel sousedíte Vám nedává právo nám kecat do našich věcí . Nás taky nezajímalo když jste se dest let lísali k Rusům .

Upraveno uživatelem HonzaX
Návštěvník YPO
Odesláno
YPO, obávám se, že kdyby Tě někdo vzal v rozrušení nad radarem po hlavě těma Brajtlema, co tady prodává Kulix, tak by krev stříkala ažaž. To by byla pecka jako kladivem :)

s tím musím jen souhlasit - měl jsem je na ruce a vše ostatní proti nim vypadá jako dětské hodinky :)

Odesláno
Kde jsi vzal ty národní hrdiny . Možná u Vás , tady ne . Já jsem svým dětem nelhal . Nejsem z bolšánské rodiny .V roce 88 se pohádali zle u nás v podniku dva komouši kvůli stranickému vyznamenání . Mistr dostal nižší než parťák . Říkali jsme si , co je to za lidi , a ejhle jejich potomci jsou zde . To ,že s námi bohužel sousedíte Vám nedává právo nám kecat do našich věcí . Nás taky nezajímalo když jste se dest let lísali k Rusům .

http://www.praha.eu/jnp/cz/extra/rok_68/do...dy_z_prahy.html

Odesláno

Když už jsem to vlákno začal, tak alespoň pár slov

Říkají nám, že radar má chránit proti "darebáckým státům", ne proti Rusku. Zde se argumentuje právě Ruskem. To nevěříte svým miláčkům, nebo vám nevadí, že z vás dělají blby?

Rusko nikdy nezaútocí na Evropu. Potřebuje jí jako obchodního partnera pro prodej surovin a nákup zboží s vyšší přidanou hodnotou. Mají dnes v Evropě tak zainvestováno, že představa ničivého útoku je absurdní.

Od konce komunismu je s velkým náskokem nejagresívnější zemí USA. Války pod vylhanými záminkami, záměrně nedotažené do konce, generování napětí je přesně podle hesla divide et impera. Rozděl a panuj. Jen v tomto prostředí mohou uplatňovat svůj vliv. (stará x nová evropa, Albánie, Kosovo x Srbsko, Gruzie x Rusko atd)

Tvrdit že přítomnost radaru zvýši bezpečnost je nesmysl. Pokud by skutečně včas odhaloval rakety, byl by samozřejmě první na ráně. A nikterak nechráněný, bez blízkosti leteckých základen a protiraketových systemů by měl životnost v řádech minut. Amerika se prostě snaží mít armadu a tím i moc všude.

Vznikem eura se dolar stal neatraktivní, je jich po světě moc, realné krytí není. Bez eura neměl alternativu, od té doby stále padá a i dál bude, a s ním i americký ekonomický vliv. Nezbývá jim něž to kompenzovat vojensky.

Debata vůbec nestojí zda je dobré Rusko či Amerika. Ono všechno je pro někoho dobré a pro někoho ne. Hráči se chovají naprosto racionálně a pragmaticky, vedeni svým zájmem a nutností. Spojenectví s Amerikou není perspektivní, její věk skončil. Je třeba jednotná Evropa, která se nedá Amerikou rozdělovat a rovnoprávná ekonomická symbioza Evropy s Ruskem.

Odesláno
... Je třeba jednotná Evropa, která se nedá Amerikou rozdělovat a rovnoprávná ekonomická symbioza Evropy s Ruskem.

Jednotná Evropa je (bohužel) utopie. Alespoň tedy pro několik příštích desetiletí. A ekonomická symbióza s Ruskem je utopie taky, navíc nebezpečná. Vsadit na takovou symbiózu znamená být navždy ruským rukojmím... A o to Rusku právě jde.

Odesláno (upraveno)
to YPO: mně to baví sledovat, já si tady dokonce otestoval pár věcí... nejvíc mně baví gillius, viděl jsm ho osobně, dalo by se říct, že ho"znám" a oto víc mně baví jeho reakce :)

Tak přesně tohle jsem dříve,či později,čekal.......to už jsi jednou předvedl na jiném fóru.No nic...jsem rád,že jsem Tě pobavil....bylo mi potěšením.Tož zase někdy při "testování"....... ;)

Upraveno uživatelem Gilius
Odesláno

Ahoj,

pročítaje příspěvky rozhodl jsem se nakonec přidat svůj názor.

Radar - jsem pro, ale když tu nebude, tak se nezblázním. Pro protože jediné vojenské uskupení, které s jistotou zajistí naši ochranu, je US Army (pod hlavičkou NATO či přímo). Žádná armáda EU to nebude. Její akceschopnost se jasně prokázala při krizi v bývalé Jugoslávii. A referendum o radaru nechci ze stejných důvodů, jako např. přímou volbu prezidenta. Tj. protože nechci, aby rozhodoval "hlas lidu", v průměru populisticky manipulovatelných "ovcí" - viz volební úspěchy ČSSD ("když 2x slíbíš jako bys dal"). Referendum ano, bude-li mít hlas každého voliče velikost podle toho, kolik státu přispěl na daních (ten, kdo přispívá hodně zpravidla hodně vydělává a k tomu musí mít i vyšší inteligenci - a jestli na daních šidí pak bohužel bude mít jeho hlas menší váhu - vyšší IQ znamená menší populistická manipulovatelnost - viz statistiky vzdělání versus volba politické strany).

US versus CCCP - mnoho příspěvků na téma zlí američané, imperialisti atd. Možná ano, ale jako prostý občan pro mne vyznívá srovnání života a svobod v zemích, které obsadil Rus a které Američan, naprosto jednoznačně. Viz. NSR a NDR blahé paměti, nebo Japonsko vs. východní Evropa apod.

P.S.: V roce 68´mi bylo 7 let (pamatuji málo), ale své mládí za bolševika již velice dobře (svobodné cestování jen do státu Varšavské smlouvy avšak s buzerací na hranicích, devizový příslib, výjezdní doložky, bony, státní šikana, 100% volební účast, ale i vodní děla, policejní stát atd. atd.). Díky, nechci.

Odesláno
Já třeba chápu spojenectví tak, že každý z partnerů něčím přispěje ke společné obraně. Jinak to není spojenectví, alébrž vychcanost.

Naše operetní armáda to asi moc nevytrhne (viz udatní piloti vrtulníků a Afghánistán), takže zbývá přispět alespoň kusem kopce.A nazývat těch pár maníků obsluhy "cizím vojskem" mi přijde jako čirá demagogie.

Prosím. O čom je reč ?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...