Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobré odpoledne,

chtěl bych vás poprosit o radu :) , váhám mezi hodinkami Edox Chronograph Titanium Spirit of Norway a Oris TT3 na ocelovém tahu, pro jistotu přikládám obrázky. Děkuji za pomoc :) .

post-1883-1218983736.jpg

post-1883-1218983753.jpg

Odesláno

Ještě nedávno bych volil Orisy, ale co jsem si zrovna tenhle tejden přečetl pár věcí o Edoxu, šel bych do nich ...

Odesláno

ty Orisky jsem dnes zkoušel na ruce ve Vaňkovce, vůbec mě nesedly, live jsou takové "divné", tady

bych volil Edox ( zkoušel jsem i Oris PVD chrono, tak ty už vůbec ne )

Odesláno

Trošku od tématu: Jak je to s odolností keramiky?? Nebude ona náchylná na náraz?? Proti oděru ( a otěru) asi super, ale bál bych se nárazu.. ( rodinná zkušenost s keramickým pouzdrem, kdy se po pádu z výšky 0,8m -stůl- ulomila jedna nožka u poměrně drahých hodinek..)

Odesláno
  Radimk napsal:
Trošku od tématu: Jak je to s odolností keramiky?? Nebude ona náchylná na náraz?? Proti oděru ( a otěru) asi super, ale bál bych se nárazu.. ( rodinná zkušenost s keramickým pouzdrem, kdy se po pádu z výšky 0,8m -stůl- ulomila jedna nožka u poměrně drahých hodinek..)

Njn, to bys pak ale musel mít strach i o safírový sklo, strojek atd. Tak těma hodinkama furt netřískej o zem a máš to vyřešený. :D :D :D

• po 2 týdnech...
Odesláno
  New Milis napsal:
Njn, to bys pak ale musel mít strach i o safírový sklo, strojek atd. Tak těma hodinkama furt netřískej o zem a máš to vyřešený. :D :D :D

Orisky mi připadají daleko pečlivěji řemeslnně provedené. Kde edox nabízí jen vyleštěný výlisek, má oris zvenku poctivě třískově opracované díly (pouzdro, korunka a tlačítka). Z hlediska pohonu není co řešit: oba jsou zcela identické (valjoux 775x). Edoxy jsem kdysi chválil na stránkách Klenotníka-hodináře, ale od dob Delphinů podle mne dost zhrubly.

Zdravím, hrdlička

Odesláno

Podle mého skromného názoru je uvedený EDOX jen stopadesátouosmou variací na známé téma a to ještě pro jistotu nepátrám po důvodu instalace otočné lunety ala divers a tachymetrické stupnice ala motorsport na jedněch hodinkách. ORIS je pro mě značka, která v rámci možností jde svou vlastní cestou a opět dle mého názoru se jí to docela daří. Vyobrazený TT3 Chronograf je na mě sice dost divoký (sám mám TT3 Day Date), ale zpracování a dotažené detaily jsou opravdu na úrovni. Nicméně ORIS není úplná klasika, ale pro koho toto není problém, dostane solidní zboží za solidní peníze (samozřejmě především při nákupu z USA).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...