Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Vzhledem k tomu, že se zde této značce nevěnuje příliš pozornosti, rozhodl jsem se, ze udělám pár fotek a krátký popis hodinek. Takže opravdu jen v rychlosti ...

Hodinky dorazily ve velké papírové krabici, která skrývala menší o to zajímavější krabici s hodinkami a malou "zlatou plackou" s emblémem Zenith. Krabice se sice tváří jako dřevěná, nicméně na to byla poměrně lehká, takže bych to spíš tipoval na luxusní lepenku.

Hodinky mají průměr pouzdra 45 mm bez korunky a tlačítek chronografu. Výška hodinek je 14 mm. Z prvu jsem měl dojem, ze tak velké hodinky už snad ani nelze radit do kategorie společenských hodinek, ovšem diky své "sendvičovité" lunetě působí hodinky mnohem menší než ve skutečnosti jsou. Průměr ciferníku je pouhých 35 mm. Leštěné nerezové pouzdro je výborně zpracováno, korunka je signovaná logem Zenith. Vzhledem k tomu, ze se tento model vyrábí ještě ve velikosti 40 mm, nedovedu si ty menší na ruce představit.

Horní sklíčko je safírové s oboustrannou antireflexní vrstvou, je poměrně tlusté (odhad cca 3mm). Ve srovnání s Breitlingem je ovšem vrstva malinko horší (zkrátka neměl jsem ten pocit, ze tam sklo není). Zadní průhled rovněž ze safírového skla nabízí pěknou podívanou na kalibr El Primero. Hodinky jsou vodotěsné do 30 m.

Řemínek o šířce 22 mm je z pololeskle kůže louisianského aligátora, ručně šitý, zužující se směrem ke sponě na 18 mm. Je poměrně příjemný, ale krátký (celková délka pouze 19 cm). Spona je motýlova, rovněž z leštěné oceli opět signovaná logem.

Gilošovaný černý zcela matný ciferník je zpracován naprosto dokonale a to včetně tisku. Na pozici 9 se nad průhledem nachází vteřinová ručka ve tvaru trojcípé hvězdy, která díky kalibru, se svými 36 000 vibracemi za hodinu téměř pluje, vypadá to velice efektně. Dále pak centrální vteřinová ručka a 30-ti minutový čítač na pozici 3 patří chronografu. Na hodinové osičce je rovněž osazena ručka pro ukazatel rezervy nátahu (tato jediná je zlatá). Musím říct, ze při letmém pohledu na hodinky jsem se právě díky ukazateli rezervy malinko ztrácel, těch ručiček je tam proste moc. Jak už jsem uvedl hodinky jsou "vyzbrojeny" kalibrem El Primero 4021 s obousměrným nátahem a certifikací COSC.

ZENITH

ChronoMaster Open XXT

Ref.: 03.1260.4021

Kalibr: El Primero 4021

Funkce: Hodiny, minuty, chronograf, rezerva nátahu

Plus par fotografii ....

Upraveno uživatelem Baker
  • Odpovědi 49
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník YPO
Odesláno

díky za krátkou recenzi

jsem rád,že existuje eventualita k Zenithu se jménem Armand Nicolet za méně peněz (nepíši samozřejmě o kalibru,ale o vzhledu z lícové strany - Zenith kalibry považuji za dokonalé a lahodící oku :) )

číselník Zenithu se podobá tomu co umí AN a průhledy do nitra z lícové strany mě také moc neberou

moje amatérské resumé je,že Zenith umí hezčí hodinky

Odesláno

Naprosto s Tebou souhlasim, ze AN je levnejsi a zajimava varianta, osobne moc nejsem na spolecenske hodinky, ale techto se musim zastat, maji zkratka neco do sebe, svuj styl (maji koule). V realu a na ruce vypadaji opravdu zajimave (oproti fotkam), ten tvar pouzdra je fakt dobrej.

Odesláno

Zajímavé hodinky, ale vadí mi ta přepláclost a logo jinde než na ose 12-6 nebo 3-9. Jinak pohled na strojek úžasný, to ano.

PS: příjde mi , že plastické VIII malinko ujíždí, je to klam nebo tomu tak opravdu je?

Návštěvník YPO
Odesláno
  Baker napsal:
Naprosto s Tebou souhlasim, ze AN je levnejsi a zajimava varianta, osobne moc nejsem na spolecenske hodinky, ale techto se musim zastat, maji zkratka neco do sebe, svuj styl (maji koule). V realu a na ruce vypadaji opravdu zajimave (oproti fotkam), ten tvar pouzdra je fakt dobrej.

;) .... viděl jsem je naživo a jsem pro každou kravinu, která tiká nebo nějak ukazuje čas, ale tohle je opravdu kromě kalibru mimo ..... (vím,že číselník je v určitých partiích nádherný,ale jako celek není)

Odesláno

Skoda, ze se tyhle hodinky nenosi kalibrem vzhuru. Ten je totiz nadherny. O ciselniku si to bohuzel nemyslim, coz je dano tim "bublinovym" pruhledem do nitra stroje, Nevim, jestli ma pusobit jako protivaha subciferniku v prave casti, ale spolu s asymetricky umistenym logem bohuzel dost kazi muj dojem. Kdyby ta bublina nebyla, hodinky by pusobily mnohem elegantneji.

Odesláno

to baker: hodinky jsem zkousel, i v ty mensi variante, ktera byt ma 40mm vypada opravdu jako prilis mala... bohuzel v teto verzi Chronomasteru chybi datumovka, coz je pro me docela zasadni... nastesti v obchode meli i jiz zminovane Grand Date, ktere me uplne nadchly... cifernik je sice docela komplikovany a na prvni pohled se mi vubec nelibil, ale technicke reseni datumovky, ktera se sklada ze tri disku, me hodne zaujalo... po chvili jsem prisel na chut i tomu zvlastnimu ciferniku... nove pouzityje kalibr el primero 4039 se 41 rubiny...

to skalis: je fakt, ze recenzovane hodinky vypadaji hodne nesoumerne diky pruhledu do ciferniku, ale prave ten pruhled je v realu hodne zajimavy... hodinky se podle me hned tak neokoukaji... z obrazku to neni patrne, ale je tam videt nekolik kolecek a "kladivko" v intenzivni praci, a opravdu je to vylozena pastva pro oko...

• po 2 týdnech...
Odesláno

zenith chronomaster open mam par mesiacov a nemozem sa stazovat;

tie hodinky treba mat aby ich bolo mozne docenit;

kazdopadne je pravda, ze sprvu je trochu tazke sa v nich orientovat, ale to je vedlajsie :-)

T velkost sa moze zdat mala, ale podla mna je designovo ovela cistejsia ako XXT a kedze mam male zapastie a nosim ich ako oblekovky, tak mi 40mm uplne vyhovuje;

rozhodne odporucam; je sa na co pozerat :-)

vlastne fotky momentalne nemam, kedze som mimo europy; okrem toho je tieto hodinky velmi tazke odfotit, stale tam mam odrazy, podobne ako na fotkach vyssie; ked ich dam do stanu, tak sa zase strati ten guilloche efekt; odporucania ako fotit su vitane; zatial jedinym efektivnym riesenim by bolo dal dole sklicko, ale do toho ist nechcem;

post-2787-1219968474.jpg

Odesláno (upraveno)

Tohle miluju, někdo vypálí hodinky jako hrom, ale vyfotit je nemůže, mimo Evropu zatím asi nevynalezli fotoaparáty, které se v našich osvícených končinách dokonce objevují už i v těch GSM aparátech.

Kdyby se přece jen nějaký ten foťáček objevil, tak to také nejde, protože se hodinky úžasně lesknou, fakt bezva :lol2: .

Upraveno uživatelem thesis
Odesláno
  thesis napsal:
Tohle miluju, někdo vypálí hodinky jako hrom, ale vyfotit je nemůže, mimo Evropu zatím asi nevynalezli fotoaparáty, které se v našich osvícených končinách dokonce objevují už i v těch GSM aparátech.

Kdyby se přece jen nějaký ten foťáček objevil, tak to také nejde, protože se hodinky úžasně lesknou, fakt bezva :lol2: .

problem nie je v tom, ze by nebol po ruke fotak, ten tu mam, staru d70, problem je, ze tu nemam tie zenithy :-) kedze som skor v dovolenkovej destinacii pri mori, tak som si vzal len moje seamestery PO, zenithy som docasne nechal doma;

fotky velmi rad pripojim, cca za 10 dni az dva tyzdne; tie zmienovane problemy s odrazmi boli skor o tom, ze ak niekto vie ako sa im vyhnut, budem vdacny za radu;

Odesláno (upraveno)
  bajan napsal:
problem nie je v tom, ze by nebol po ruke fotak, ten tu mam, staru d70, problem je, ze tu nemam tie zenithy :-) kedze som skor v dovolenkovej destinacii pri mori, tak som si vzal len moje seamestery PO, zenithy som docasne nechal doma;

fotky velmi rad pripojim, cca za 10 dni az dva tyzdne; tie zmienovane problemy s odrazmi boli skor o tom, ze ak niekto vie ako sa im vyhnut, budem vdacny za radu;

Omlouvám, byl to nevkusný a hrubý příspěvek, z toho co jsem tady na fóru někdy napsal mi bývá trapně, ale bohužel nejde to zpět, moje chyba.

Edit

na fotografie se těším, produkce Zenithu se mi líbí a mnohdy kritizovaný design mi nedělá vůbec žádné problémy ba naopak.

Upraveno uživatelem thesis
Odesláno

thesis: no problem; ad design - je pravda, ze ten "open" design ludia s trochou nadsazky spravidla miluju alebo nenavidia, u mna je to ten prvy pripad :)

rorda: dik za rady, prestudujem; zatial som skusal taky improvizovany stan + polarizer, ale nebolo to idealne, pretoze s odleskom sa uplne stratil aj guilloche efekt; asi to chce viac trpezlivosti...

• po 2 týdnech...
Odesláno

nadherne hodinky... Podla mojej mienky su skoro dokonale, ale daju sa tieto hodinky povazovat za vyslovene "oblekovky", alebo radsej siahnut po omegach (napr. de ville) ci IWC?? Vopred dakujem za odpoved...

Odesláno
  mik@ napsal:
nadherne hodinky... Podla mojej mienky su skoro dokonale, ale daju sa tieto hodinky povazovat za vyslovene "oblekovky", alebo radsej siahnut po omegach (napr. de ville) ci IWC?? Vopred dakujem za odpoved...

IWC a Omega? No keď chceš ísť kopať nižšiu ligu, je to na tebe :)

Ak máš predsudky voči tomu otvoru, tak skús pozrieť radu Class Open. Je to o niečo decentnejšie poňatie rovnakej témy.

Odesláno
  maxs napsal:
IWC a Omega? No keď chceš ísť kopať nižšiu ligu, je to na tebe :)

Ak máš predsudky voči tomu otvoru, tak skús pozrieť radu Class Open. Je to o niečo decentnejšie poňatie rovnakej témy.

Ne myslím si, že by Zenith byly o třídu výš než IWC. nějaké argumenty nebo je to jen pocitové ? :-)

Odesláno
  Alessio napsal:
Ne myslím si, že by Zenith byly o třídu výš než IWC. nějaké argumenty nebo je to jen pocitové ? :-)

Jasné, pocitové a je tam smajlík.

Ale možno by sa našlo pár argumentov pre Zenith.

Z. má len kalibre vlastnej konštrukcie, všetky patria medzi špičku vo svojej kategórii. Niektoré kalibre IWC použili ako konštrukčný základ ETU. Upravovať vyvinuté a naozaj vyvíjať je rozdiel.

Rovnako technické spracovanie a použité materiály sú pri Z. na lepšej úrovni.(Zenithium, moderné zliatiny, novátorské postupy pri výrobe púzdier, gyro-turbo ap.)

IWC je samozrejme v pohode. Ak by som nebol "zaslepený láskou", tak si určite vyberiem aj pri IWC: inžinierske alebo portugalské sú naozaj nádhera.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...